slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Eρώτηση Μάρκου Καφούρου για την εκκίνηση εργασιών αναστήλωσης του αρχαιολογικού μνημείου του Πύργου Χειμάρρου της Νάξου.


O βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κος Μάρκος Εμμ. Καφούρος στο
πλαίσιο άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε ερώτηση (Απ
1897/22/11/2023) προς την υπουργό πολιτισμού κα Στυλιανή Μενδώνη
αναζητώντας λύσεις για την εκκίνηση των εργασιών αναστήλωσης του
αρχαιολογικού μνημείου του Πύργου Χειμάρρου στη Νάξο.
Επισυνάπτεται το αρχείο της ερώτησης προς την υπουργό πολιτισμού.

Βορίδης: Δεν κάνω πίσω στο θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί εάν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στους υπουργούς, όσον αφορά το θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΟΡΕΝ, ο κ. Βορίδης μίλησε για το ζήτημα του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, εκφράζοντας την αντίθεσή του και τονίζοντας πως αν ζητηθεί κομματική πειθαρχεία στους υπουργούς θα παραιτηθεί. «Στα ζητήματα συνειδήσεως εννοείται ότι δεν μπορώ να κάνω πίσω. Επομένως αν κάποιος μου πει ότι πρέπει να το κάνω υποχρεωτικά, δεν μπορώ να το κάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Ενημέρωση και έκκληση, λίγες ώρες πριν το τέλος της Σμύριδας απο τον πρόεδρος Κορώνου Γιάννης Κωνσταντάκης


Νάξος... Ο πρόεδρος Κορώνου Γιάννης Κωνσταντάκης, για τον εκχιονισμό των δρόμων...

Χτες 23/11/2023, η επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων η οποία επεξεργαζότανε την
τροπολογία με θέμα να περάσει η σμύριδα στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, την
ενέκρινε και την έστειλε στην ολομέλεια της Βουλής για να ψηφιστεί! Σήμερα 23/11/2023,
σε λίγες ώρες από τώρα αν δεν γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις, που θα αναφέρω παρακάτω, η Σμύριδα που έχει δώσει ζωή για εκατοντάδες χρόνια στα έξη πέτρινα χωριά 
της Ορεινής Νάξου, θα είναι νεκρή στα χέρια του δημάρχου! Για να μείνει ζωντανή πρέπει 
πρωτίστως ο δήμαρχος να αρνηθεί να περάσει η σμύριδα στον Δήμο με τους όρους που 
θέτει η προαναφερόμενη τροπολογία. Δήμαρχε για να κάνεις βιώσιμη την σμύριδα δεν 
πρέπει να δεχτείς να δίνουν στον Δήμο μόνο 160,000 ευρώ τον χρόνο και μάλιστα μόνο για

Αποχώρηση νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σύρου

 

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με θλίψη και θυμό την απαξίωση των αρχών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς καθώς, τόσο ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και η ηγετική ομάδα βάζουνε σε εφαρμογή τη διαδικασία «ανασυγκρότησης» του κόμματος, μετατρέποντας το σε ένα αρχηγικό και λαϊκίστικο σχήμα με ασαφές ιδεολογικό πρόσημο. Χρησιμοποιώντας πρακτικές που αποκλίνουν από την Αριστερή παράδοση, υπονομεύοντας τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος.

Σύντροφοι και συντρόφισσες απομακρύνονται αντικαταστατικά από θέσεις ευθύνης, απονομιμοποιούνται και αποδεκατίζονται τα συλλογικά όργανα και το καταστατικό, ενώ παράλληλα σε τοπικό επίπεδο, τοπικές οργανώσεις παρεμποδίζουν την δημιουργία και την δράση οργανώσεων νεολαίας, μη δίνοντας χώρο σε νέους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο που μένουν, σπουδάζουν και εργάζονται, να οργανωθούν, να παρέμβουν και να αγωνιστούν.

Συνέντευξη Μαρίας Συρέγγελα της πρώτης γυναίκας γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ στον Σωτήρη Πίκουλα

 Συνέντευξη  Μαρίας   «Αγωνίζομαι για τις αξίες της ΝΔ από φοιτήτρια»
 Η πρώτη γυναίκα γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ παραχωρεί την πρώτη της συνέντευξη στην «Political» και αναφέρεται στη μάχη που έχει δώσει για τις αξίες της παράταξης, ενώ τονίζει ότι αντιλαμβάνεται πλήρως την ιστορικότητα της στιγμής ως πρώτης γραμματέως του κόμματος. Η Μαρία Συρεγγέλα αποκαλύπτει ότι θα κρατήσει τις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις σε εγρήγορση για τις ευρωεκλογές, αλλά θα είναι μεγάλο καθήκον και η διοργάνωση του επετειακού Συνεδρίου της ΝΔ που θα γίνει μέσα στο 2024, αφού η ΝΔ κλείνει μισό αιώνα ζωής. Τέλος, υπόσχεται ότι το κόμμα θα

Το 2023 τελειώνει το 2024 έρχεται. Είμαστε έτοιμοι? Οι 12 λόγοι που μας φέρνουν στην επιτυχία.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΤΣΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ 
ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α ΤΑΞΗΣ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Ο ΚΑΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ.Γνωρίζω τα αποτελέσματα της χρήσης 2023 πριν το κλείσιμο της χρονιάς λειτουργώντας με προβλέψεις και σενάρια .Προσοχή το θέμα είναι να αρέσουν και στην Δ.Ο.Υ .Δεν γίνεται μια επιχείρηση που λειτουργεί χρόνια να δείχνει ζημιές η χαμηλά κέρδη. Με το εργαλείο έμμεσες τεχνικές ελέγχου η ΔΟΥ μπορεί να προσδιορίσει κέρδη που θα προκύψουν επιβαρύνσεις σημαντικές . Να σημειωθεί ότι από 01-01-2024 θα ισχύει σε πληθώρα επαγγελματιών το κατώτατο φορολογητέο τεκμαρτό εισόδημα.

Σύλλογος Κορωνιδιατών Νάξου : Συντασσόμαστε με την απόφαση που έλαβε η συνέλευση των σμυριδορυγκτών




Με αφορμή την απόφαση της συνέλευσης των σμυριδορύγχων και τη επικείμενη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων για μεταφορά των αρμοδιοτήτων που αφορούν τη σμύριδα στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχουμε να πούμε τα εξής.