slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ Τσουνάμι ανατιμήσεων από Δευτέρα -Τα τρόφιμα και οι υπηρεσίες που πάνε στο 23% -Ποια μένουν στο 13% [λίστα]


Ανατιμήσεις-φωτιά σε πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και αυξήσεις-σοκ, 23%, στα δίδακτρα των ιδιωτικών φροντιστηρίων έρχονται από Δευτέρα, καθώς οι νέες ρυθμίσεις για τον ΦΠΑ που ψηφίστηκαν με το πολυνομοσχέδιο θα πρέπει να εφαρμοστούν από την αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Ετσι, από την προσεχή Δευτέρα εκατοντάδες είδη διατροφής που διατίθενται σε σούπερ μάρκετ και σε άλλες μικρότερες επιχειρήσεις, καθώς και τα είδη εστίασης, θα αλλάξουν συντελεστή ΦΠΑ (από το 13% στο 23%), με συνέπεια οι τιμές τους να αυξηθούν άμεσα κατά 9%.

Από το 13% στο 23% θα πάει και ο ΦΠΑ στην εστίαση και στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, αλλά και στις υπηρεσίες που προσφέρουν διάφορες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών.
Οι υπηρεσίες επιχειρήσεων που πάνε στο 23% από Δευτέρα:

ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ Η «Αυγή» επιτίθεται κατά των 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν στήριξαν το πολυνομοσχέδιο




Κατά των 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν στήριξαν με την ψήφο τους το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, βάλλει σήμερα η Αυγή.

Θλιβεροί κομπάρσοι σε κακόγουστη παράσταση!


Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Τις τελευταίες ημέρες είμαστε μάρτυρες του απόλυτου Κοινοβουλευτικού παραλογισμού μιας και βλέπουμε και ακούμε πράγματα τα οποία ξεπερνούν πια τα όρια της κωμωδίας και μετατρέπονται σε τραγωδία.  Δυστυχώς είμαστε θεατές μιας ...

Χατζημάρκος για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ: «Έγκλημα εκ προμελέτης»

Αποκλειστικά και μόνο στην κυβέρνηση αποδίδει την ευθύνη για την κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος των νησιών του Αιγαίου ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Μετά την ψήφιση από τη Βουλή της νέας συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, η οποία περιλαμβάνει και την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, ο περιφερειάρχης προέβη σε μια ιδιαίτερα καυστική δήλωση, κάνοντας λόγο για«έγκλημα εκ προμελέτης», «ανήθικο και πολιτικά χυδαίο ξεπούλημα», αλλά και «άνισο αγώνα» των νησιών, αφού δεν είχαν στο πλάι τους κανέναν σύμμαχό για να υπερασπιστεί τη - συνταγματικά κατοχυρωμένη - νησιωτικότητα.

Επιπλέον, ο κ. Χατζημάρκος καλεί όσους συνετέλεσαν σε αυτό το έγκλημα, «να μην

ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η Ρένα Δούρου απαντά γιατί ανέθεσε έργα στη Siemens – Λάθη κάνω, αμαρτωλή δεν είμαι


(Ερευνα έχει διατάξει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σχετικά με δημοσιεύματα περί ανάθεσης έργων στην Siemens από την Περιφέρεια.

«Λάθη θα γίνουν, αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όσο είμαι Περιφερειάρχης υπογραφή που θα είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον δεν πρόκειται να βάλω» υποστήριξε, μιλώντας στο περιφερειακό συμβούλιο.

Η Ρένα Δούρου απάντησε με αφορμή επερώτηση, που κατέθεσε η

Από Οκτώβριο, ΦΠΑ 13% στα ξενοδοχεία, κατάργηση έκπτωσης στα νησιά

 O υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος μετέφερε στον υψηλό συντελεστή 23% επιπλέον τρόφιμα και προϊόντα σε σχέση με αυτά που προέβλεπε το χθεσινό σχέδιο νόμου, ενώ αναδρομικά από την 1η-1-2015 θα εφαρμοσθεί και η αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ.
Από τον Οκτώβριο του 2015 θα εφαρμοσθεί ο νέος αυξημένος συντελεστής ΦΠΑ στα ξενοδοχεία ύστερα από αλλαγές που έκανε στο σχέδιο νόμου ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών μετέφερε στον υψηλό συντελεστή 23% επιπλέον τρόφιμα και προϊόντα σε σχέση με αυτά που προέβλεπε το χθεσινό σχέδιο νόμου, ενώ αναδρομικά από την 1-1-2015 θα εφαρμοσθεί και η αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης για όσους έχουν εισοδήματα άνω των

Περίεργες δηλώσεις υπουργού Εξωτερικών που δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την ένταξη του Κοσόβου στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς


Ενοχλημένη η Σερβία από τις δηλώσεις Κοτζιά για το Κόσοβο
Η δήλωση του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, προχθές, στην Πρίστινα ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει την ένταξη του Κοσόβου στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς προκάλεσε προβληματισμό στο Βελιγράδι. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι ζήτησε εξηγήσεις από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Έχουμε στείλει αίτημα στο ελληνικό ΥΠΕΞ ζητώντας διευκρινήσεις για τις δηλώσεις του υπουργού Νίκου Κοτζιά στην Πρίστινα. Αναμένω ότι η Ελλάδα, παρά τις μεγάλες πιέσεις που δέχεται, δεν θα αναθεωρήσει τη στάση για μη

Σημαντικά θέματα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων


Τακτική συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 7:30 το απόγευμα.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν αρκετά και σημαντικά θέματα του δήμου μεταξύ των οποίων οι εγκρίσεις του κανονισμού αποχέτευσης και λειτουργίας των κοιμητηρίων της Νάξου καθώς και η κατάργηση δυο από αυτών στο Χαλκί και την Κορωνίδα... Αναλυτικότερα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Ο κατρουλής Κυρίτσης για το «Ναι»: Ντρέπομαι τόσο όσο όταν κατουρήθηκα στο σχολικό


«Οι πρώτες λέξεις που είπα ως βουλευτής ήταν ένα ΝΑΙ σε κάτι που δεν πιστεύω, ψήφισα μνημόνιο, αισθάνομαι άρρωστος. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μας έριχνε χημικά στη νεολαία μας», γράφει ο Γιώργος Κυρίτσης και εξηγεί γιατί ψήφισε «Ναι» αφού πιστεύει όλα τα παραπάνω.
Με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρώην δημοσιογράφος της Αυγής και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για εξευτελιστική στιγμή. Μάλιστα για την πιο εξευτελιστική στιγμή στη ζωή του, περισσότερο κι απ’ όταν

ΚΟΔΕΛΑΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτό το μνημόνιο αν το έφερνε ο Σαμαράς θα είχε κάθε μέρα 500.000 κόσμο στο Σύνταγμα»


Η συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων, σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποξενώσει το κόμμα από το λαό
«Αυτό το μνημόνιο αν το έφερνε ο Σαμαράς θα είχε κάθε μέρα 500.000 κόσμο στο Σύνταγμα» είπε σήμερα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο

«Πρώτη φορά αριστερό Μνημόνιο» - Το βίντεο που σαρώνει στο YouTube

Προσθήκη λεζάντας
ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ
Λένε ότι τα γραπτά μένουν. Με την σύγχρονη τεχνολογία, μένουν και οι δηλώσεις on camera. Ενα απάνθισμα τέτοιων δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ προεκλογικά σε αντίστιξη με τη στάση τους κατά την χθεσινή ψηφοφορία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
Στο βίντεο υπό τον τίτλο «Πρώτη φορά Μνημόνια Αριστερά» έχει γίνει συρραφή παλαιότερων δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα («αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο μνημόνιο»), του Πάνου Καμμένου («ούτε νεκρός δεν πρόκειται να συνεργαστώ με όποιον ψήφισε έστω και ένα μνημόνιο»), του Νίκου Παππά, του Νίκου Βούτση κ.λπ. Και αμέσως μετά παρατίθενται τα «ναι» που ψήφισαν κατά την χθεσινή ψηφοφορία με τα προαπαιτούμενα για το 3ο Μνημόνιο.
Το εν λόγω βίντεο έχει αναρτηθεί στο youtube από τον χρήστη ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζει σκωπτικά:

ΑΡΓΟΜΙΣΘΗ ΤΗΣ ΑΤΕ Η ΣΥΖΥΓΟΣ; Aρχηγός των Τσαρλατάνων της Δραχμής με καταθέσεις σε Ελβετικά Φράγκα


O Aρχηγός των Τσαρλατάνων της Δραχμής που ήθελε να απαλλοτριώσει με πραξικόπημα 22 δις ευρώ αποθεματικά της Τράπεζας της Ελλάδας (την επόμενη μέρα η ΕΚΤ θα τα έβγαζε εκτός κυκλοφορίας σαν πλαστά) εμπιστεύεται σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις του 2013 τα ελβετικά φράγκα και τις λίρες Αγγλίας.