slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Στέλιος Ράμφος ερμηνεύει την εκλογική άνοδο της Χρυσής Αυγής αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έφερε το Μνημόνιο την κρίση, ούτε η κρίση τη Χρυσή Αυγή διατείνεται ο συγγραφέας και φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή για το φαινόμενο του ακροδεξιού κόμματος και το ξέσπασμα της βίας.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ο Στέλιος Ράμφος στον Αντώνη Παγκράτη: « Οπως δεν προκάλεσε το.....

Μια θρυλική μορφή του μπάσκετ ο Γιώργος Αμερικάνος άφησε τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή

Μια από τις σημαντικότερες μορφές του ελληνικού μπάσκετ αλλά και της ΑΕΚ, ο Γιώργος Αμερικάνος, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα, βυθίζοντας στο πένθος τον κόσμο του αθλητισμού.Ο αρχηγός της ΑΕΚ που το 1968 κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων, σε ένα κατάμεστο Καλλιμάρμαρο, άφησε τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 ετών.

Ο Γιώργος Αμερικάνος αντιμετώπιζε τελευταία σοβαρά προβλήματα υγείας, μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί προ τριετίας. Τις τελευταίες ημέρες, νοσηλευόταν στη μονάδα αναζωογόνησης του ΚΑΤ, προσπαθώντας να αναρρώσει μετά από νέα επιπλοκή στην πορεία της υγείας του.

Ο «Παγκόσμιος», όπως ήταν το παρατσούκλι του, ξεκίνησε την καριέρα του στη ΧΑΝ Νίκαιας, πριν μεταπηδήσει στην ΑΕΚ. Με την «Ένωση» κατέκτησε έξι πρωταθλήματα Ελλάδας (1963, 1964, 1965, 1966, 1968, 1970) και αναδείχθηκε δύο φορές πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος (1965, 1968). Ήταν ο αρχηγός της ομάδας που αγωνίστηκε στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1966, αλλά κι εκείνης που κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων δύο χρόνια μετά. Απέναντι στη Σλάβια Πράγας είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ, 29 πόντους.

Υπήρξε διεθνής με την Εθνική Ελλάδας, συγκεκριμένα αγωνίστηκε μία φορά σε επίπεδο Εφήβων και 68 φορές στους Άνδρες, έχοντας 1.076 πόντους. Ήταν πρώτος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Ευρωμπάσκετ του 1961 και του 1965, ενώ έπαιξε ακόμα στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1967, στα Προολυμπιακά Τουρνουά του 1960 και του 1964 και στα Βαλκανικά Πρωταθλήματα των 1962, 1964, 1967 και 1969. Με την ολοκλήρωση της καριέρας του ως παίκτης ανέλαβε, από το πόστο του προπονητή, την ΑΕΚ.n

Ενοχος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο Ακης Τσοχατζόπουλος -Καταδίκη και για Γιάννη Σμπώκο και τις Σταμάτη, Γκούντρουν και Αρετή.



Μετά από την πολύμηνη δίκη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου και των υπόλοιπων κατηγορουμένων στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος το δικαστήριο απεφάνθη πως οι 17 από τους κατηγορούμενους είναι ένοχοι και στους 12 από αυτούς δεν αναγνωρίσθηκε κανένα ελαφρυντικό. 
Μάλιστα ο Ακης Τσοχατζόπουλιος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες στην υπόθεση....

ΒΙΝΤΕΟ: Μικρή η συγκέντρωση εφέδρων στο Σύνταγμα


H NAΞΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ 
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής έφεδροι, μετά από κάλεσμα του «διοικητή» της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) Ιωάννης Τζιάκης, μέσω της σελίδας του στο Facebοok.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν περί τα......