slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέος γύρος εκβιασμών και μέτρων για την …7η δόση


Φορτωμένοι όχι με δώρα, αλλά με απαιτήσεις για σκληρά πρόσθετα μέτρα εντός του 2012, καταφθάνουν οι ελεγκτές της Τρόικας αυτή και την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Με τη λαίλαπα των φοροεισπρακτικών μέτρων να μην έχει αποδώσει τα προσδοκώμενα έσοδα, το φετινό έλλειμμα να καλπάζει στο 10,5%-11% και την ύφεση να ξεπερνά τις προβλέψεις, οι αποκλίσεις είναι πλέον σαφές ότι θα φθάσουν τουλάχιστον τα 4 δισ. ευρώ, ποσό που οι δανειστές μας θα επιβάλουν να καλυφθεί μέσω καινούργιων αιματηρών θυσιών.

Μάλιστα, το γεγονός ότι η νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας που τώρα ξεκινά συνδέεται με την πρώτη δόση του δεύτερου δανείου προς την Ελλάδα -η οποία ξεπερνά τα 80 δισ. ευρώ- προοιωνίζεται καινούργιο γύρο εκβιασμών, πολύ σκληρότερο από αυτόν που εκτυλίχθηκε για τα 8 δισ. ευρώ της 6ης δόσης.

Σήμερα, λίγο προτού συνεδριάσει το ΔΝΤ για να εγκρίνει, όπως αναμένεται, τη χορήγηση των 2,2 δισ. ευρώ που αποτελούν το μερίδιό του από την 6η δόση, τα τεχνικά κλιμάκια του Ταμείου, της ΕΚΤ και της Ε.Ε. θα έχουν ήδη αρχίσει να επιστρέφουν στη χώρα μας, ώστε να πιάσουν από αύριο δουλειά στα υπουργεία και να προετοιμάσουν το έδαφος για την έλευση των υψηλόβαθμων στελεχών της Τρόικας στις 12 Δεκεμβρίου.

Στην ατζέντα των ελεγκτών περιλαμβάνονται η διαμόρφωση του πλαισίου της νέας δανειακής σύμβασης, του επικαιροποιημένου Μνημονίου και η εξειδίκευση μέτρων ύψους 5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, με έμφαση στην περιστολή των δαπανών. Η «καταιγίδα» των νέων ρυθμίσεων θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

* Εγκριση των αναλογιστικών μελετών των επικουρικών ταμείων από την Τρόικα, προκειμένου να ξεκινήσει ο νέος γύρος περικοπών στις επικουρικές συντάξεις.

* Επιπλέον «μαχαίρι» σε κοινωνικές παροχές και επιδόματα, ώστε να εξοικονομηθούν τουλάχιστον 1,7 δισ. ευρώ.

* Επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλα τα Ταμεία και τα νοσοκομεία και λήψη μέτρων για πρόσθετη εξοικονόμηση πόρων.

Παράλληλα, η Τρόικα θα βάλει στο μικροσκόπιό της την αποτελεσματικότητα ήδη ψηφισμένων μέτρων στα οποία έχει επισημανθεί περιορισμένη έως ελάχιστη πρόοδος, όπως η εργασιακή εφεδρεία, το κλείσιμο ή η συγχώνευση δημόσιων φορέων και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Ειδικά στο μέτωπο του δημόσιου τομέα, η καθυστερημένη -σε σχέση με τα υπεσχημένα- έναρξη εφαρμογής του μέτρου της εφεδρείας και ο τρόπος που υλοποιείται, σε συνδυασμό με τη δυστοκία στο πεδίο των «λουκέτων» και της αναδιάρθρωσης υπηρεσιών, έχουν στρώσει το «χαλί» για να εγείρουν οι ελεγκτές εκ νέου αξιώσεις περί πλήρους «παγώματος» των προσλήψεων και απολύσεων χιλιάδων υπαλλήλων.

Ωστόσο, το μείζον πρόβλημα είναι ότι, πέρα από όλα τα παραπάνω, ο ανηλεής βομβαρδισμός των πολιτών με «χαράτσια» και το σύνολο των σκληρών μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν όχι μόνο δεν κατάφεραν να φέρουν τα προϋπολογισθέντα έσοδα στα δημόσια ταμεία, αλλά βύθισαν ακόμη περισσότερο την ελληνική οικονομία στην ύφεση.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το οικονομικό έτος 2012 ενέκρινε κατά πλειοψηφία μεταξύ άλλων το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο στις 5 Δεκεμβρίου.

Επίσκεψη Αντιπεριφερειαρχών κ. Πουσσαίου και κ. Μακρυωνίτη σε Γενεύη και Βρυξέλλες αντίστοιχα

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσωπεί στο Παγκόσμιο Φόρουμ Ενώσεων Περιφερειακών Αρχών Fogar, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος. Ο κ. Πουσσαίος συμμετέχει στο Φόρουμ που πραγματοποιείται σήμερα (Δευτέρα) στη Γενεύη ως εισηγητής του θέματος για τη Νησιωτικότητα.

Βοήθημα σε απόρους από το Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

 Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προτίθεται να χορηγήσει διατακτικές προμήθειας αναγκαίων ειδών διατροφής σε άπορους δημότες- μονίμους κατοίκους του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Το ύψος των διατακτικών θα καθοριστεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.Δικαιούχοι των διατακτικών είναι:

Ο κ. Κώστας Βερνίκος επανεκλεγεί πρόεδρος του συλλόγου Σαγκριωτών Νάξου


Ο κ. Κώστας Βερνίκος επανεκλέγει  Πρόεδρος του Συλλόγου Σαγκριωτών Νάξου όπως προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 25 Νοεμβρίου 2011.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση, αναφέρει:

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

Σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011 το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε απόφαση για την προσφυγή των Σκοπίων κατά του ΒΕΤΟ του Καραμανλή το 2008.

Η απόφαση που ΔΕΝ ΕΦΕΣΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ(In its Judgment, which is final, without appeal and binding on the Parties, the Court)λέει με δυο λόγια ότι,
κακώς ο Καραμανλής έθεσε ΒΕΤΟ στο Βουκουρέστι παραβλέποντας έτσι την ενδιάμεση συμφωνία, αλλά διατηρεί στην Ελλάδα το δικαίωμα να κάνει χρήση του ΒΕΤΟ όποτε ως χώρα κρίνει σκόπιμο.

Γίνεται σε όλους κατανοητό τι θα είχε συμβεί αν "ο αλήτης" ο Καραμανλής δεν είχε θέσει εκείνο το ΒΕΤΟ στο Βουκουρέστι.
ΒΕΤΟ που ο ίδιος πλήρωσε πολύ πολύ ακριβά.
ΒΕΤΟ που όμως γλύτωσε τη χώρα από πολλά χειρότερα.


Ολόκληρη η απόφαση της Χάγης σε αγγλικό κείμενο ΕΔΩ.


ΥΓ ΩΡΑ 12.45 Σε αρκετά sites και blogs γίνεται λόγος για την απόφαση της Χάγης. Με μια διαφορά. Όλοι (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) αναφέρονται στη μισή απόφαση, ότι δηλαδή κακώς ο Καραμανλής έθεσε ΒΕΤΟ στο Βουκουρέστι.
ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΑΙΣΧΡΑ κρύβοντας τήν όλη απόφαση.
ΝΤΡΟΠΗ δήθεν αντικειμενικοί Έλληνες(;).
ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΕΙΤΕ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΠΟΙΚΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 στην εκπομπή MEGA ΣΚ, ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ επιτίθεται ανοιχτά στο Γιώργο μας.
Το ότι ήταν μέλος της κυβέρνησης την οποίαν κατηγορεί, μάλλον μικρή σημασία έχει.
Το ότι υπόγραψε και ψήφισε όλα αυτά που οδήγησαν τον Έλληνα στη φτώχεια και την Ελλάδα στην εθνική ταπείνωση, όπως λέει, μάλλον μικρή σημασία έχουν.
Το ότι ο υπασπιστής του σκοτώθηκε από ένα δέμα βόμβα, μάλλον μικρή σημασία έχει.
Το ότι ο νομικός του σύμβουλος(27 χρονών) σαλτάρισε από τον 7ο όροφο επειδή δεν είχε πτυχίο Νομικής, μάλλον μικρή σημασία έχει.

Και παρά ταύτα, ο κυρ Μιχάλης παραδέχεται ότι το ΜΠΑΤΣΟΚ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ΔΙΕΛΥΣΕ ΚΡΑΤΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΛΙΤΕΣ.
Δημιούργησε ΦΤΩΧΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ- ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.
Ο κυρ Μιχάλης τάπε, όχι εγώ.( ...κοίτα Μιχάλη μου το χάλι μου...κατά το λαϊκόν άσμα)

Δηλαδή ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, παραδέχεται όχι εμμέσως αλλά αμέσως ότι για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα φταίει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και όχι η κυβέρνηση της ΝΔ και του Καραμανλή, στην οποίαν ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΝΕΙ, στην οποίαν ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΡΙΧΝΕΙ.

Ολόκληρη η συνέντευξη ΕΔΩ

Ο κυρ Μιχάλης δίνει ένα τεράστιο όπλο στη φαρέτρα του Σαμαρά για να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την κυβέρνηση Καραμανλή.
Θα το αποσιωπήσει κι αυτό, όπως και τόσα άλλα;
Επίσημη ανακοίνωση θα βγει από τη ΝΔ;

Νέα επιστολή «πράσινων» βουλευτών

Με πολυσέλιδη επιστολή, υπό τον τίτλο: «Το Παρόν και το μέλλον της Κεντροαριστεράς» ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο Χάρης Καστανίδης, παρεμβαίνει στις εσωκομματικές εξελίξεις του κόμματος.

Στο κείμενό τους, αφήνουν αιχμές για συναδέλφους τους από το μπλοκ των «εκσυγχρονιστών» αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι ψίθυροί τους για την “Κεντροαριστερά” υποκρύπτουν την πολιτική τους επιθυμία να επιχειρήσουν πρώτα την “εκσυγχρονιστική” αναδιάρθρωση του συνασπισμένου μπλοκ εξουσίας τραπεζών, επικοινωνιακών μέσων και κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και μετά να μοιράσουν στους υπόλοιπους τα απολειφάδια του παραγόμενου πλούτου», και προσθέτουν:

«Ας προσέξουμε όλοι να μην μετατρέψουμε το ΠΑΣΟΚ, με τη συνήθεια της βιαστικής φιλοδοξίας, σε ένα ρημαγμένο τοπίο εκκαθάρισης προσωπικών στόχων. Η εξουσία, η ηγεσία, οι θέσεις ευθύνης εύκολα κατακρημνίζονται, όταν είναι αδειανές από την αγωνία και τις ιδέες για το μέλλον των ανθρώπων και των κοινωνιών».

Παράλληλα, κάνουν λόγο για «ανατροπή» του Γιώργου Παπανδρέου: «Αμέσως μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής στις 27.10.2011, μέσα από μια αλληλουχία δραματικών γεγονότων, ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας ανατράπηκε και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντικαταστάθηκε από κυβέρνηση συνεργασίας τριών κομμάτων».

Την επιστολή υπογράφουν οι: Γιουματζίδης Βασίλης, Δημητρουλόπουλος Τάκης, Θεοδωρίδης Ηλίας, Θεοχάρη Μαρία, Κασσάρας Γιώργος, Καστανίδης Χάρης, Κυριακοπούλου Μαρία, Μιχελογιαννάκης Γιάννης, Μίχος Λάμπρος, Παραστατίδης Θεόδωρος, Τεκτονίδου Κυριακή, Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας, ενώ επισημαίνουν ότι «τις απόψεις αυτές είναι πιθανό ότι συμμερίζονται πολλοί περισσότεροι από εμάς που υπογράφουμε. Δεν είμαστε ιδιοκτήτες ιδεών, γι’ αυτό απευθύνουμε πρόσκληση στους συναδέλφους βουλευτές, στους πολίτες, στους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, στα θεσμικά όργανα του Κινήματος να συμμετάσχουν στο διάλογο και, εάν συμφωνούν, να δηλώσουν τη στήριξή τους στο κείμενο αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Οδηγίες από την επιτροπή αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο κίνημα δεν έχω να πληρώσω τα χαράτσια του Πασοκ

     Κατά τη λαϊκή συνέλευση της 30ης Νοεμβρίου, αποφασίστηκε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να σταθεί αρωγός σε όσους δημότες αδυνατούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων και γι’ αυτό καλούνται οι δημότες να προβούν στις παρακάτω ενέργειες, προκειμένου ο Δήμος να μπορέσει να προσφύγει κατά της ΔΕΗ, ώστε να αποφευχθεί η διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

M. Ανδρουλάκης : Καλά λόγια για τον εκπρόσωπο του αντιπάλου κόμματος !!!

Έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η αναγνώριση της ικανότητάς σου από τον αντίπαλο...

Ο Μίμης Ανδρουλάκης μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1 για τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ κ. Γιάννη Μιχελάκη είπε :
«Εμένα δεν με συμφέρει που το λέω, αλλά είναι δυνατός, είναι επικίνδυνος» ...

Η παραδοχή αυτή εκτός από την τιμή προς τον "αντίπαλο" , δίνει τον τόνο για να υπάρχει ένα επίπεδο στην πολιτική αντιπαράθεση και δείχνει και την ποιότητα αυτού που το παραδέχεται...

ΣΟΚ για το ΠΑΣΟΚ: Έρχεται πέμπτο στη Β' Αθηνών!!

Οριστικά φαίνεται ότι έχει χάσει την πρωτοκαθεδρία του στην μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας το ΠΑΣΟΚ, χάνοντας έτσι άλλο ένα παραδοσιακό... προπύργιό του! Ο λόγος για την Β' Αθηνών, όπου σύμφωνα με μέτρηση μεγάλης εταιρείαςδημοσκοπήσεων το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει την πέμπτη θέση.
Ειδικότερα, σύμφωνα και με την εφημερίδα "Κυριακάτικη Δημοκρατία", τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης αποτελούν σόκ για το πολιτικό σύστημα. Στο αστάθμητο δείγμα, λοιπόν, η ΝΔ προηγείται με 15% και ακολουθούν Δημοκρατική Αριστερά με 10%, ΚΚΕ 8%, ΣΥΡΙΖΑ 8%, ΠΑΣΟΚ 6,7%! Ενώ ο ο ΛΑΟΣ του Γ.Καρατζαφέρη παραμένει σταθερός στα κυβικά του, "τσιμπά" ποσοστά η Χρυσή Αυγή, που σε εθνικό επίπεδο έχει ξεπαράσει το 2%...

Ερώτηση: Ρε παιδιά ποιος μ@λ@κ@@ μίλησε για δημοψήφισμα;


Απάντηση:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Με βάση το νέο Καταστατικό της ΕΠΣ Κυκλάδων, το οποίο εγκρίθηκε στην Γενική Συνέλευση των Μελών της, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Απριλίου 2011, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής πρέπει να πραγματοποιούνται κάθε τέσσερα χρόνια, την Προολυμπιακή χρονιά (άρθρο 25, παρ. 5) . Δηλαδή για την τρέχουσα περίοδο Προολυμπιακή χρονιά είναι το 2011, αφού οι Ολυμπιακοί αγώνες θα διεξαχθούν το 2012 . Αυτό ήταν γνωστό στους συμμετέχοντες στις Καταστατικές Συνελεύσεις της ΕΠΣΚ, του Φεβρουαρίου και του Απριλίου 2011, καθώς και σε όσους είχαν μελετήσει  το Νέο Καταστατικό .

Έτσι πληρώνουν το χαράτσι στην Κωμιακή Νάξου!


Το τελευταίο καιρό βιώνουμε τις απειλές και τους εκβιασμούς των ξένων αλλά και των εγχώριων πολιτικών νταβατζήδων οι οποίοι ως βδέλλες έχουν προσκολληθεί πάνω στην Ελληνική κοινωνία γεμίζοντας την με απαισιοδοξία, αβεβαιότητα και απόγνωση!

Χαράλαμπος Κόκκινος επειδή δεν είμαστε όλοι το ίδιο… εμείς κοιτάμε την κοινωνία στα μάτια

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ…
ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ
 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΠΧΑΣΑΑ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Π. Καμμένος: Κυβέρνηση έκτρωμα

 Νέες βολές κατά της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμα φορά ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό για το 2012.

Ο τυπικά ανεξάρτητος βουλευτής -πρόσφατα διαγραφείς από την ΚΟ της ΝΔ- έκανε λόγο για «κυβέρνηση - έκτρωμα» που έχει ως μοναδικό σκοπό την παράδοση της χώρας στους δανειστές της.
 «Δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι κομματικές ταυτότητες, ούτε οι λίστες, τα οφίτσια», τόνισε χαρακτηριστικά.