slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Ελλάδα δεν βάζει στο τραπέζι με την Τουρκία την ΑΟΖ

Τουλάχιστον αυτή τη φορά, ο υπουργός Εξωτερικών άνοιξε τα χαρτιά του. Ομολόγησε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ασκήσει το δικαίωμα που της παρέχει το διεθνές δίκαιο να ανακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), επειδή δεν επιθυμεί να διαταράξει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εσπευσε να προσθέσει ότι η ανακήρυξη ΑΟΖ δεν προσφέρει στην Ελλάδα κανένα επιπλέον όφελος ως προς το δικαίωμα εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου. Μίλησε, μάλιστα, για μόδα!

Η ΝΔ δεν μπορεί απλά να παρακολουθεί ΑΜΕΤΟΧΗ ...

Την Πέμπτη 12/05/11 που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της Ν.Δ στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ το πρόγραμμα του κόμματος του για την κρίση των  ελλειμμάτων και χρέους της χώρας αλλά και για την ανάπτυξη της οικονομίας.
Δεν ξέρω τι μπορεί να προτείνει.
Πιθανόν τα μέτρα που θα προταθούν να είναι εφικτά και εφαρμοστέα άμεσα
πιθανόν και να τα θεωρήσει η κυβέρνηση σαν απραγματοποίητα όπως έκανε και με το ΖΑΠΠΕΙΟ Ι και μετά ακολούθησε αρκετά από αυτά σε light εκδόσεις...
Το ερώτημα όμως που θα θέτουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες είναι ΑΝ ο κ. Σαμαράς θα ΖΗΤΗΣΕΙ εκλογές...

Εμπρός Αντώνη Σαμαρά … προχώρα!

Οικονομολόγου – πρ. Βουλευτή

Αν η «βασική πολιτική επιλογή» μιας κυβέρνησης αποτύγχανε παταγωδώς, όπως έγινε με αυτή του «Μνημονίου»…

Αν οι πολίτες αυτής της χώρας αντιλαμβάνονταν ότι οι «θυσίες» τους πήγαν χαμένες, αφού πρώτα έχασαν σημαντικό μέρος του βιοτικού επιπέδου και  του εισοδήματος τους…

Όταν ο Λαζόπουλος ήταν "καλός"..

..ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ "ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ",ΕΝΩ ΑΣΧΟΛΙΟΤΑΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕ ΤΟ "ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ"!
attention_manipulation-749678 ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ (ΠΑΣΟΚΟ-ΧΙΟΥΣ) ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΝΕ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ "ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ" ΤΩΡΑ ΤΟΝ…ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΛΑΛΑΚΗ!
Ευτυχώς,υπάρχουν διαθέσιμα πολλά βίντεο του συγκεκριμένου "τηλεδιασκεδαστή",από την περίοδο διακυβέρνησης του "κακού Καραμανλή".Μερικά από αυτά,ξαναβάζουμε για να φρεσκάρουμε τη μνήμη ορισμένων ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΩΝ,που έχουν το θράσος να το παίζουν και…ανεξάρτητοι πατριώτες (έτσι Στέφανε;)!Σ.Περίοπα : ( με κλικ στο παραπάνω λίνκ,μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο!) Δεν έχουμε κάτι με το Στέφανο ,αλλά η αλήθεια να λέγεται ! 
ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΒΙΝΤΕΟ,αναφέρονται στο "σκάνδαλο Βατοπαιδίου",που αποδείχτηκε η μεγαλύτερη απάτη και φούσκα των τελευταίων δεκαετιών.Χρησιμοποιήθηκε μονάχα για να πλήξουν τον Ρουσόπουλο κι επομένως τον Καραμανλή και τη ΝΔ,προσφέροντας μέγιστη υπηρεσία στον Τζέφρυ,που ΑΠΟ ΤΟΤΕ άρχισε να προηγείται στις δημοσκοπήσεις.Ταυτόχρονα,διαπόμπευσαν ολόκληρο το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία,εφαρμόζοντας την παροιμία "μ’ένα σμπάρο δυο τρυγόνια".ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ:

ΝΕΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΛΟΓΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ της ΔΡΑΧΜΗΣ) ΑΠΟ Standard and Poor’s και ΝΕΑ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ...!!!

ΤΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ και ΤΑ «ΗΧΗΡΑ» ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΤΑ...ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ..!!!

Σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε σήμερα ο Οίκος αξιολόγησης Standards and Poor’s, επικαλούμενος τις αυξημένες πιθανότητες για …

Εισήγηση του Υφυπουργού Παναγιώτη Ρήγα στο συνέδριο στο Μεγανήσι

Στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών, που διοργάνωσε στο Μεγανήσι το Ελληνικό Δίκτυο μικρών Νησιών, το Σάββατο 7 Μαΐου και άνοιξε τις εργασίες του με την ομιλία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, συμμετείχε ως ομιλητής ο Υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Παναγιώτης Ρήγας.
«Ταξιδεύοντας με τον “Καλλικράτη” στα Μικρά Νησιά Προκλήσεις – Προοπτικές» ήταν ο τίτλος του συνεδρίου, στο οποίο ο Υφυπουργός, κ. Ρήγας εισηγήθηκε το θέμα «Μικρά Νησιά και Ανταγωνιστικότητα».
Ο Υφυπουργός, κ. Παναγιώτης Ρήγας, στην...... εισήγησή του αναφέρθηκε στις ελληνικές θέσεις για την πολιτική συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την περίοδο 2013-2020 και κυρίως για την προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε να υιοθετηθούν μέτρα που θα προάγουν την εδαφική συνοχή και θα αφορούν στο ...

Γενική Συνέλευση-Συζήτηση | Εκλογές Ομίλου Σάββατο 14 Μαϊου 2011

small_logo_NION.jpgΜεγάλη ήταν η συγκέντρωση  των ιδρυτικών μελών και φίλων του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νάξου που έγινε στα γραφεία της Μαζικής Εστίαση.

Μετά από την 2ωρη συζήτηση των μέχρι τώρα δράσεων που έγιναν από τη Διοικούσα Επιτροπή, τους στόχους και τα προβλήματα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ο Όμιλος, κατατεθήκαν οι υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο και η προγραμματισμένες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ

Στη Νάξο ο Γιώργος Παπαμανώλης συναντήθηκε με Δήμαρχο Νάξου και Γραμματέα του Πασοκ Νάξου!


Διήμερη  επίσκεψη στη Νάξο πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε  ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γιώργος Παπαμανώλης . Ο βουλευτής, κατά την παραμονή του στη Νάξο επισκέφθηκε τα χωριά, Ποταμιά και  Άγιο Αρσένιο  και  Φιλωτι όπου είχε επαφές με πολίτες .
Στην συνέχεια συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης "Φιλοξενία" κ. Γιάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα του κλάδου. Την Κυριακή ο Γιώργος Παπαμανώλης σπάζοντας την   γραμμή  Ρήγα  συναντήθηκε  ως όφειλε  με το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανώλη Μαργαρίτη και ενημερώθηκε  για τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του πολυνησιακού μας δήμου.  
Υ.Γ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Παπαμανώλης συναντήθηκε και με το Γραμματέα του Πασοκ Νάξου!!!!!!!!!!!


“Η Ν.Δ. δεν εκβιάζεται”


Συζητείται πάλι σήμερα το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία (180 ψήφοι) για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Με αφορμή σχετική ερώτηση δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε πριν από λίγο: Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.  Με 180 ψήφους δεν πέρασε ούτε το Μνημόνιο. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων στις ψηφοφορίες της Βουλής, τον καθορίζει το Σύνταγμα και όχι η κυβέρνηση. Πέρα από αυτά, όμως –όπως έχει πει και ο Πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς σε πρόσφατη συνέντευξή του- «αν η κυβέρνηση σκεφτεί να εκβιάσει τη Ν.Δ., θα καταλάβει ότι

Να συνυπογράφονται από όλους τους υπουργούς τα επικαιροποιημένα μνημόνια και τα οικονομικά νομοσχέδια, πρότεινε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος


Πολιτική χροιά είχε η συνέντευξη που έδωσε σήμερα στους υγειονομικούς συντάκτες ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος.
Αφού ξεκαθάρισε ότι είναι "στρατιώτης" στο πλευρό του πρωθυπουργού και στην προσπάθεια που γίνεται για να βελτιωθούν τα οικονομικά της χώρας, στο κλείσιμο της ομιλίας του ανέφερε επί λέξει "σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν έχω θέση, σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργού".

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ : ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΘΗΡΑΣΙΑΣ ΜΕ ΘΗΡΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

          Αθήνα, 9 Μαΐου 2011
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Την ανάγκη για άμεση αναμόρφωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από τη Θηρασία προς τη Θήρα, τον Πειραιά και αντίστροφα, επισήμανε με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή (Α.Π. 15750/4-5-2011) ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης, σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Σαντορίνη και Θηρασία, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Θήρας, κ. Ν. Ζώρζο και τους κατοίκους της Θηρασίας, εισέπραξε την έντονη διαμαρτυρία τους για την απίστευτη ταλαιπωρία στις μετακινήσεις τους

Γ. Μιχελάκη για τη σύσκεψη του Λουξεμβούργου, τις δημοσκοπήσεις και τα εξεταστικά των ΑΜΕΑ

http://www.philenews.com/main/data/2011/04/27/2011_04_27_02_47_09__31a4ae57780f4952a063125e387077fa.jpgΔεν θέλησε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης να σχολιάσει περαιτέρω τη συνάντηση για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Λουξεμβούργο, επισημαίνοντας πως από την κυβέρνηση δεν δόθηκαν στοιχεία.


"Δεν υπάρχουν δεδομένα παρά σενάρια", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης επισημαίνοντας πως "το θέμα είναι συνολικό. Σας θυμίζω ότι δεν...

ΚΡΑΤΟΣ - ΚΛΕΦΤΗΣ! Δείτε πόσα κερδίζουν οι πρατηριούχοι στη Σάμο

Description: ΚΡΑΤΟΣ - ΚΛΕΦΤΗΣ! Δείτε πόσα κερδίζουν οι πρατηριούχοι στη Σάμο!ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ "ΣΑΜΙΑΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ"

Επειδή πολύς ντόρος έγινε τις τελευταίες ημέρες με την ξαφνική απεργία των πρατηριούχων στη Σάμο και τις αναφορές πολλών (που βρίσκονται έξω από τον χορό και πολλά τραγούδια λένε) για τα "τεράστια" κέρδη τους, η ηλεκτρονική μας εφημερίδα προχώρησε σε μια έρευνα εξετάζοντας τις πραγματικές απολαβές, κράτους, διυλιστηρίου, χονδρέμπορα και πρατηριούχου!

Στο πρακάτω γράφημα που σας παρουσιάζουμε, με δεδομένη την τιμή του πλαφόν που επέβαλε το κράτος, το 1,734 ¤ διαπιστώνουμε πως οι φόροι για το κράτος είναι 1,010 ¤, για τα διυλιστήρια 0,600 σεντς, 0,078 σεντς για τον χονδρέμπορα και 0,046 σέντς για τον πρατηριούχο!

Δηλαδή το 93% της τιμής του ενός (1) λίτρου πάει στους φόρους του κράτους και στα διυλιστήρια!!!

Το 1,61 ¤ από το 1,734 ¤ που παίρνει ο καταναλωτής, ενώ ο χονδρέμπορας και ο πρατηριούχος κερδίζει από αυτό το 1,734 ¤ παίρνουν τα 0,124 λεπτά!!!

Και σε ελληνικές δραχμούλες;

548,60 δρχ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ &

42,25 δρχ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΑΣ-ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΣ

Αν δεν είναι αυτή η έννοια του κλέφτη...τότε ποια είναι;

www.samiakignomi.gr

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ

«Υπόγειες» συμφωνίες

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Οι δηλώσεις του Στρος-Καν επαληθεύουν τον υφυπουργό Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη, ο οποίος μας το είχε πει έγκαιρα...
Πλήγμα, και μάλιστα σοβαρότατο, υπέστη η αξιοπιστία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από την προβολή στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, η οποία συγκεντρώνει εκατομμύρια τηλεθεατές, ενός τμήματος ντοκιμαντέρ για τον Ντομινίκ Στρος - Καν. Εκεί ο διευθυντής του ΔΝΤ δηλώνει για το θέμα του Μνημονίου:
«Δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι...

Πατέρα βοήθειαααααααααααααααααααααααααα με λένε Αμερικανό


Πόρτα των δικηγορών στην Τρόικα

http://www.ethemis.gr/wp-content/uploads/2011/05/%CE%94%CE%A3%CE%91.jpgΟι δικηγόροι όλης της χώρας αρνούνται να συναντηθούν με την Τρόικα, καθώς δεν την "αναγνωρίζουν ως θεσμικό όργανο", αλλά "ούτε νομιμοποιούν τη παρουσία της" στην Ελλάδα.


Σήμερα συνήλθε εκτάκτως στην Αθήνα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, με μοναδικό θέμα την συνάντηση των εκπροσώπων του δικηγορικού σώματος, με αντιπροσωπεία της Τρόϊκα, την προσεχή Τρίτη, 10 Μάιου 2011 στις 6 μ.μ.

Αυτοί είναι οι γαλάζιοι διορισμοί!!!

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 7ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου ΕΔΟΘ / ΝΤ ΑΔΕΔΥ. Οι κάλπες έκλεισαν στις πέντε το απόγευμα, αφού ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για το νέο πενηνταμελές γενικό συμβούλιο. Οι έδρες κατανέμονται στις παρατάξεις, ως εξής :

 

ΠΑΣΚΕ : 18 (200 ψήφοι), ΔΑΚΕ : 10 (110 ψήφοι), "Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συνεργασία" (ΠΑΜΕ) : 9 (100 ψήφοι), "Αγωνιστική Συνεργασία" (ΣΥΡΙΖΑ): 6 (69 ψήφοι), «Ενωτική Εργατική Παρέμβαση» : 5 (52 ψήφοι), «Απέναντι» : 2 (17 ψήφοι). Η «Ταξική Πορεία-Αγωνιστικές Κινήσεις» πήρε 9 ψήφους και καμία έδρα.

Στο προηγούμενο γενικό συμβούλιο της ΕΔΟΘ, η ΠΑΣΚΕ είχε τον ίδιο αριθμό εδρών (18), η ΔΑΚΕ (15), η ΤΑ.ΔΗ.ΣΥ (7), η "Αγωνιστική Συνεργασία " (7), η "Ενωτική Εργατική Παρέμβαση" (3) έδρες.

Το σώμα των αντιπροσώπων του 7ου συνεδρίου ήταν μικρότερο, κατά περίπου ογδόντα μέλη , από εκείνο του προηγούμενου συνεδρίου.

Το πενηνταμελές συμβούλιο θα συγκληθεί σε σώμα την μεθεπόμενη εβδομάδα για να εκλέξει την ενδεκαμελή εκτελεστική επιτροπή και το προεδρείο.

Πρέπει να φύγει....χθες η ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ





Αποτελέσματα Εκλογών Συλλόγου Μηχανικών Νάξου

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο δημαρχιακό μέγαρο οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών Νάξου(Διπλωματούχων ΑΕΙ)
Από τα 68 εγγεγραμμένα μέλη ψήφισαν 49 και έλαβαν:
  1. Καστρήσιος Ν. Ιωάννης 31
  2. Πομόνης Δ. Ιωάννης 29
  3. Σεχρεμέλης Θ. Νικόλαος 26
  4. Σέργης Ε. Δημήτριος 24
  5. Μαρινάκης Ν. Στυλιανός 19
  6. Σουσούνης Π. Ιωάννης 18
  7. Μανωλά- Σιόντα Ε. Μαρία 17
  8. Απιδόπουλος Γ. Κων/νος 16
  9. Λεβογιάννη Ι. Ειρήνη 10
(Εκλέγονται οι πέντε πρώτοι)

Για την εξελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν οι: