slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Π Α Λ Ι Σ Τ Ο ΠΑ Ρ Α Π Ε Ν Τ Ε

Πλήρως  ανενημέρωτος  δήλωσε  ο  Γ.  Γραμματέας  του  Υπουργείου  Υγείας  κ. Πελοπίδας  Καλλίρης  για  το  αίτημα  της  Νάξου  για  τη  διατήρηση  της  αυτοτέλειας  του  Νοσοκομείου  μας.  Ο  ίδιος  ζήτησε  επιχειρήματα  για  την  στήριξη  του  αιτήματος  και  όλοι  οι  εκπρόσωποι  των  φορέων  που  συμμετείχαν  ανέπτυξαν  καθένας  από  τη...

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ, ΤΗΣ ΑΜΟΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΟΙ ΠΑΡΙΑΝΟΙ ΑΠΟΔΕΊΧΤΗΚΑΝ
ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ....
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  

ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ -  ΜΑ ΟΛΟΙ  ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΑΚΑΚΙΑ ΜΗΠΩΣ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕΑΠΟ ΤΟΥ Σ ΠΑΡΙΑΝΟΥΣ. 

Όλοι μας, έχουμε αντιμετωπίσει άμεσα η έμμεσα ένα επείγον περιστατικό υγείας  κατά την διαμονή στα νησιά μας. Και είναι αναμφίβολα η ύπαρξη του Νοσοκομείου στη Νάξο  που έχει σώσει  ζωές, παρά τις ελλείψεις του και την υποστελέχωσή του.

Παρέα έφυγαν απο το Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσιογράφοι Ριζοσπάστη: Είμαστε 6 μήνες απλήρωτοι και η διοίκηση δεν απαντάει

Δημοσιογράφοι Ριζοσπάστη: Είμαστε 6 μήνες απλήρωτοι και η διοίκηση δεν απαντάει

Σφοδρή επίθεση στη διοίκηση της εφημερίδας εξαπολύουν οι δημοσιογράφοι του «Ριζοσπάστη» με επιστολή τους προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπου αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει πρόγραμμα μαζικών απολύσεων άγνωστης διάρκειας, ενώ στους υπόλοιπους οφείλονται δεδουλευμένα έξι μηνών.
Στην επιστολή τονίζεται ότι παραμένει άγνωστο πόσοι θα απολυθούν ακόμη, ενώ εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν καταβάλλονται δεδουλευμένα αρκετοί από τους εργαζόμενους έχουν οδηγηθεί στα όρια της εξαθλίωσης και της ανέχειας.
Οπως είχε γράψει προ ημερών το iefimerida.gr οι απολύσεις στον Ριζοσπάστη φθάνουν τις εννέα τον....

Ξεκινάει μαθήματα αγγλικών ο Αλέξης... για να διαπραγματευθεί το μνημόνιο

Στο θρανίο για … την εξουσία

Θέλει να γίνει πρωθυπουργός και ξεκινάει από τα βασικά ο Αλέξης Τσίπρας. Από τα Αγγλικά. Με ένα «yes» και ένα «no» δεν γίνεται να κάνει διαπραγμάτευση για τους όρους του Μνημονίου.


Μην κοιτάτε που μέχρι στιγμής ήθελε απλά να το σχίσει το Μνημόνιο και του έφτανε το «no». Τώρα άλλαξε γνώμη ο Αλέξης και έτσι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφάσισε να τελειοποιήσει τα αγγλικά του, ξεκινώντας εντατικά μαθήματα.

Κρίμα πάντως που δεν προλαβαίνει να ανοίξει και ο Γιώργος τη σχολή πρωθυπουργών για να πάρει μερικά μαθήματα και από εκεί και να εξασκήσει και την αμερικάνικη προφορά του. Αύριο μεθαύριο θα τον καλέσει και ο Ομπάμα…

παραπολιτικα


Παιδική χαρά ο ΣΥΡΙΖΑ-Απίστευτοι διάλογοι!

Δεν φαίνεται πως θα λήξει εύκολα η προ ολίγου πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια καθώς πολλοί βουλευτές είναι έξαλλοι με τους "συντρόφους" οι οποίοι αντί να είναι παρόντες στην Ολομέλεια, άλλος έπινε καφέ, άλλος έβλεπε τηλεόραση στο εντευκτήριο και άλλος δεν ήξερε καν ότι έπρεπε να είναι στην Ολομέλεια.
Οι διάλογοι πριν από λίγο στο περιστύλιο με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν ο ένας από τους άλλους ευθύνες είναι απολαυστικοί. Βλέποντας την Ζωή Κωνσταντοπούλου να προσπαθεί να μπει στην Ολομέλεια ενώ η συνεδρίαση είχε ολοκληρωθεί άρχισε να της φωνάζει: "Άστο Ζωή.Παράτα το. Έληξε". "Τι έληξε; Πως έληξε;" άρχισε να λέει η κα Κωνσταντοπούλου η οποία δεν μπορούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί και να αναζητά ευθύνες ... στον Μαρκογιαννάκη!!!

Λίγα μέτρα μακρύτερα ο βουλευτής Βοιωτίας Γ.Σταθάς έψελνε τον εξάψαλμο στην κα Κατριβάνου: "Μα που ήσουν τέλος πάντων;". "Εδώ δίπλα ήμουν. Στο εντευκτήριο" απάντησε αυτή. "Άλλο το δίπλα, άλλο το μέσα" ξαναφώναξε έξαλλος ο Σταθάς.

Σε άλλο πηγαδάκι ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ο Γ.Βαρεμένος έδειξε να μην γνωρίζει καν τον Κανονισμό λέγοντας ότι το καθήκον του ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του αιτήματος και ότι κανένας δεν του είπε ότι πρέπει να βρίσκεται στην Ολομέλεια. Και μέσα στον γενικό χαμό βουλευτής από αυτούς που έπιναν καφέ στο καφενείο ζήτησε από υπαλλήλους της Βουλής να καταγραφεί στα πρακτικά ότι βρισκόταν στη Βουλή!
Ακόμα και αυτή την ώρα πάντως -μισή ώρα μετά την ματαίωση- οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο περιστύλιο και ψάχνουν να βρουν άκρη για το τι συνέβη. Οι περισσότεροι κάνουν λόγο για γκάφα άνευ προηγουμένου, δεν έλειψαν ωστόσο και φωνές που έκαναν λόγο για αποτύπωση του εσωκομματικού κλίματος και των μαχαιρωμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και να έχει είναι δεδομένο ότι θα αναζητηθούν ευθύνες από τον γραμματέα της ΚΟ Ν.Βούτση.


Ανοικτή Πρόσκληση Το Σάββατο κόβουμε την πίτα μας

 

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

 

Με μεγάλη χαρά προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος στη φετινή γιορταστική εκδήλωση για την κοπή της πίτας 2013, που θα γίνει το προσεχές Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013, στα γραφεία της πλατείας Ελευθερίας 14 (πλ. Κουμουνδούρου), στην Αθήνα.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 21.30 μμ και περιλαμβάνει πλούσιο μπουφέ με εδέσματα και κρασί που προσφέρουν μέλη μας, καθώς και ζωντανή μουσική. Σας περιμένουμε για να διασκεδάσουμε.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Ποιό είναι το νούμερο ο Μέργος που με την κόρη του τρώνε με 17 μασέλες απ' το κράτος και θα μας πούνε ότι είναι πολλά τα 500 ευρώ!

[Μια χαρά και τα ζώα της ΝΔ... δεν τον έδιωξαν λένε για να μην δείξουν πανικό!!! Είναι καλύτερα τώρα, που όλοι λένε "δεν τον διώχνουν γιατί είναι λαγός και είπε ότι του είπαν να πει"... για τέτοια μυαλά μιλάμε. Για τον κρατικοδίαιτο δεν το συζητάμε! Πάνω από 10 χιλιαρικάκια τσεπώνει από 3 θέσεις στο κράτος... μαλάκ@@ είναι να παραιτηθεί;]

Υπό επιτήρηση έχει τεθεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος ο οποίος προκάλεσε σάλο με τη δήλωσή του ότι ο κατώτατος μισθός είναι υψηλός και έθεσε δημοσίως θέμα νέας μείωσής του.


Στο Μέγαρο Μαξίμου η δήλωση προκάλεσε νευρικό κλονισμό αλλά και αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό. Με εντολή Πρωθυπουργού τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και το υπουργείο Εργασίας κινήθηκαν άμεσα για να εκτονώσουν το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε με αυτές τις δηλώσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκφράστηκε η άποψη στο πρωθυπουργικό γραφείο να απομακρυνθεί άμεσα ο κ. Μέργος αλλά εκτιμήθηκε ότι μια τέτοια κίνηση θα έδειχνε πανικό από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο Γιάννης Στουρνάρας κινήθηκε πυροσβεστικά λέγοντας ότι «δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού» ενώ και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης «άδειασε» τον κ. Μέργο λέγοντας ότι «ο κατώτατος μισθός στη χώρα μας είναι ήδη χαμηλός και θα διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του προγράμματος».

Πόσα παίρνει όμως ο κ. Μέργος, που θεωρεί πολλά τα 586 ευρώ;

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αμείβεται με 3.700 ευρώ καθαρά το μήνα (5.000 μεικτά) για τη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης λαμβάνει μισθό για τη συμμετοχή του στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (περίπου 2.500).Είναι επίσης καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Με τόσο υψηλές αμοιβές είναι φυσικό να μην καταλαβαίνει ότι με 586 ευρώ δεν μπορεί κάποιος να ζήσει και να θεωρεί ότι περαιτέρω μείωση θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Ο Γιώργος Μέργος είναι καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και κατά την περίοδο 2004-2007 επί υπουργίας Γιώργου Αλογοσκούφη.

Το 2004 είχε κεντρικό ρόλο στο «φούσκωμα» του ελλείμματος που οδήγησε τη χώρα στην τριετή επιτήρηση. Στο γαλάζιο στρατόπεδο θεωρείτο άνθρωπος ειδικών αποστολών και το 2007 τον επέλεξε ο Κώστας Καραμανλής για τη θέση του διοικητή του ΙΚΑ, μετά τον θάνατο του Γιάννη Βαρθολομαίου.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Γιώργος Μέργος είχε δεχθεί εσωκομματικά πυρά για την ασυνήθιστη διαδρομή της κόρης του στα νομικά τμήματα δημοσίων οργανισμών. Η Βαρβάρα Μέργου, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, μεταπήδησε από την κεντρική Λαχαναγορά στον ΟΛΠ και από εκεί διεκδίκησε νέα πρόσληψη στην προνομιούχο θέση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του «γαλάζιου» προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Γιάννη Αδαμόπουλου, ο οποίος είχε καλέσει τη Βαρβάρα Μέργου σε απολογία για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Αύριο (Τετάρτη 13/2) ο εξ αναβολής ημιτελικός κυπέλλου Φιλώτι - Πανναξιακός.

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ!!!!!!

Στις 15.30 της Τετάρτης, στο γήπεδο του Αγερσανίου θα πραγματοποιηθεί ο  αγώνας κυπέλλου μεταξύ Φιλωτίου - Πανναξιακού, που είχε αναβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.
Ο νικητής της αναμέτρησης, θα συναντήσει στον τελικό της ΕΠΣ Κυκλάδων (σε ημερομηνία που θα καθοριστεί προσεχώς) την ομάδα του ΑΟ Μυκόνου, που......

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΦΕΤ) ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ

Α)ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
« Ενημέρωση  για επιχειρήσεις που εντάσσονται στην κατηγορία Γ΄ (Μαζική Εστίαση) ως προς την υποχρέωσή τους στις υπηρεσίες τεχνικού ασφάλειας »

Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» θα πραγματοποιήσει ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ τα οποία είναι υποχρεωτικά για τους συναδέλφους (1 για κάθε επιχείρηση) που δεν έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν και δεν διαθέτουν το συγκεκριμένο πιστοποιητικό . Διευκρινίζεται πως.....

Γελάει ο κόσμος: Κίνηση του βοσκού στο ΠΑΣΟΚ με 75 υπογραφές

Σε συστράτευση για εύρεση της χαμένης κουτάλας καλεί ο πρώην γραμματέας του Κινήματος

Τη δική του κίνηση επιχειρεί να κάνει ο Μιχάλης Καρχιμάκης ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ συγκροτώντας το δικό του εσωκομματικό ρεύμα. Μετά το συνέδριο και τις αλλαγές που θα προκύψουν τα ρεύματα θα είναι θεσμοθετημένα και ο πρώην γραμματέας του κινήματος μαζί με άλλα 75 στελέχη καλεί σε συστράτευση ετσι ώστε να μην αλλάξει η φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:

"Απευθυνόμαστε σε όσους παραμένουν στο ΠΑΣΟΚ, παρά τις διαφωνίες τους, την απογοήτευση τους ή και το θυμό τους. Όλα αυτά είναι θεμιτά και, σε αρκετές περιπτώσεις, δικαιολογημένα. Αυτό που δεν δικαιολογείται, είναι η άρνηση συμβολής στην διαμόρφωση των θέσεων, της φυσιογνωμίας και των συλλογικών οργάνων του Κινήματος. Στην ουσία, δηλαδή, η αποχή από τις διαδικασίες που θα καθορίσουν το μέλλον των πολιτών που ανήκουν στην Δημοκρατική Παράταξη και απαιτούν προοδευτικές λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας σήμερα. "

Ανάμεσα στα ονόματα που υπογράφουν είναι εκτός του Μιχάλη Καρχιμάκη, ο Σήφης Βαλυράκης, ο Παντελής Οικονόμου, ο Γιάννης Διαμαντίδης και η Κατερίνα Μπατζελή