slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Βλασερός : Δυναμική επανεκκίνηση του Ναξιακού Οργανισμού Βιοιατρικών Επιστημών











































Την δυναμική επανεκκίνηση του Ναξιακού Οργανισμού Βιοιατρικών Επιστημών ανέδειξε η χθεσινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας στο «Καμίνι» του Γαλατσίου μιάς πανηγυρικής εκδήλωσης αφιερωμένης στους παλαιούς αλλά και στους πρόσφατους υγιειονομικους που δίνουν αγώνα για να διαφυλάξουν την υγεία των Ναξιωτών και των γύρω νησιών αλλά και στους μελλοντικούς στο πρόσωπο των πολυπληθών νέων Ναξιωτών φοιτητών (17 τον αριθμό)που βράβευσε ο ΝΟΒΕ στην εκδήλωση .











Δ. Μαρκόπουλος: Έλαβε απειλητικό μήνυμα με φωτο των παιδιών του στον «αέρα» εκπομπής





 Απειλητικό mail κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής έλαβε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Την ώρα που μιλούσε στην τηλεοπτική εκπομπή «Παρεμβάσεις» του Blue Sky, ο κ. Μαρκόπουλος κοίταξε το κινητό του και ξαφνικά έδειξε να τα χάνει.

Όταν ο δημοσιογράφος Σωτήρης Ξενάκης τον ρώτησε τι συνέβη, απάντησε εμφανώς αναστατωμένος: «Έλαβα κάποια mail…

Ανετη επανεκλογή Γ. Μαρκόπουλου στις εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). Τελικά αποτελέσματα στην ΠΕΔΑ -

Με την άνετη επανεκλογή στη θέση του Προέδρου του δημάρχου Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλου, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).
Ψήφισαν 309 εκλέκτορες, οι οποίοι ήταν οι 66 Δήμαρχοι της Αττικής και αντιπρόσωποι από τα δημοτικά συμβούλια.

Η παράταξη Μαρκόπουλου έλαβε 176 ψηφοδέλτια με ποσοστό 57%,
η παράταξη Ευθυμίου έλαβε 77 ψηφοδέλτια με ποσοστό 25%,
η ΛΑ.Σ έλαβε 29 ψηφοδέλτια με πόστο 9%,
η Αυτοδιοικητική Συσπείρωση έλαβε 21 ψηφοδέλτια με ποσοστό 7%,
ο Συντονισμός Αιρετών (Ν. Σακούτης) έλαβε 5 με ποσοστό 2%
η Ανατρεπτική Συμμαχία (Παπαδάκης) έλαβε 1.

Με το αποτέλεσμα οι έδρες να έπρεπε να κατανεμηθούν ως εξής: 14 – 6 – 3 – 2 -1.

Όμως το εκλογικό σύστημα στέρησε από μια έδρα σε Αυτοδιοικητική Συσπείρωση και Αυτοδιοικητικό Κίνημα επειδή δεν είχαν ικανό αριθμό υποψηφίων Δημάρχων και μια από το Συντονισμό Αιρετών. Έτσι η παράταξη Μαρκόπουλου πήρε ακόμα 2 έδρες και έφτασε τις 16!

Το τελικό αποτέλεσμα των εδρών είναι:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - EΝΠΕ: Νίκη ΝΔ με 78% – Έδρες & ποσοστά των τεσσάρων παρατάξεων

Με ανακοίνωσή της η ΕΝΠΕ επιβεβαιώνει το προηγούμενο ρεπορτάζ του aftodioikisi.gr:
Αποτελέσματα ψηφοφορίας για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ:
Ψήφισαν 335 μέλη της Γενικής Συνέλευσης από τους 356 εγγεγραμμένους στον εκλογικό κατάλογο.
Μετά τη διαλογή 333 ήταν τα έγκυρα ψηφοδέλτια, ένα άκυρο και ένα λευκό.
Από τα έγκυρα ψηφοδέλτια έλαβαν ανά συνδυασμό:
-«Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες – Απόστολος Τζιτζικώστας» – 262 (ποσοστό 78,7%) – Εκλέγει 9 μέλη: Χρήστος Μιχαλάκης, Θεόδωρος Λεονταρίτης, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, Μαρία Λιονή, Θωμάς Πιτούλης, Ιωάννης Περγαντάς, Χαράλαμπος Μπονάνος, Θεόδωρος Βερούτης, Λύσσανδρος Μεταξάς. 
-«Περιφερειακό Αυτοδιοικητικό Κίνημα» – 37 (ποσοστό 11,1%) – Εκλέγει 1 μέλος: Ευάγγελος Αλμπάνης.
-«Περιφερειακή Συνεργασία» – 20 (ποσοστό 6%) – Εκλέγει 1 μέλος: Γιώργος Ιωακειμίδης.

-«Λαϊκή Συσπείρωση» – 14 (ποσοστό 4,2%) – Εκλέγει 1 μέλος: Σωτήρης Αβραμόπουλος.

Αποτελέσματα ψηφοφορίας για το νέο Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ:

Με σειρά αριθμού σταυρών τακτικά μέλη εκλέγονται οι:

-Σοφία Μαυρίδου – Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

-Γιώργος Κοντογιάννης – Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας

-Βασίλης Ψαθάς – Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

-Φιλήμων Ζαννετίδης – Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

-Κωνσταντίνος Κόντος – Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
Μετά το πέρας των εκλογών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τους Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους από όλη τη χώρα για την εμπιστοσύνη τους και για το ισχυρό 78,7% που έλαβε ο συνδυασμός μας ‘Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες’ στις σημερινές εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Και οι 13 Περιφέρειες μαζί. Ως μία. Θα είμαστε εδώ, ενωμένοι και τα επόμενα χρόνια, απέναντι σε όλες τις προκλήσεις και σε όλα τα μέτωπα, να δίνουμε μάχες καθημερινά και να εργαζόμαστε σκληρά για το καλό των συμπολιτών μας».
 

Με 262 ψήφους και 78,7% (9 έδρες) κέρδισε η παράταξη της ΝΔ τις εκλογές στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ. Δεύτερη ήταν η παράταξη του ΠΑΣΟΚ με 37 ψήφους (11,1%) και 1 έδρα (σ.σ. εκλέγει τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Βαγγέλη Αλμπάνη), ακολούθησε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ -Ανεξάρτητοι με 20 ψήφους (6%) και μια έδρα (σ.σ. Γ. Ιωακειμίδης) και τέλος η παράταξη του ΚΚΕ με 14 ψήφους (4,2%) και επίσης μία έδρα (σ.σ. Σωτ. Αβραμόπουλος), επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του aftodioikisi.gr. Συνολικά ψήφισαν 335 μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΠΕ, εκ των οποίων 333 ήταν έγκυρα ψηφοδέλτια, 1 Άκυρο και 1 Λευκό.

Το νέο ΔΣ της ΕΝΠΕ που αποτελείται από τους 13 Περιφερειάρχες και τους 12 εκλεγμένους συμβούλους πρόκειται να συνεδριάσει το πρωί της Τρίτης (10.30) προκειμένου να εκλέξει το νέο προεδρείο.

Όπως έχει γράψει το aftodioikisi.gr στη θέση του προέδρου αναμένεται να επανεκλεγεί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιζικώστας, ενώ για Α’ αντιπρόεδρος προαλείφεται ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς και Β’ Αντιπρόεδρος ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος,

Να θυμίσουμε ότι, από τους 13 Περιφερειάρχες οι 7+1 υποστηρίζονται από τη ΝΔ (σ.σ. ένας εξ αυτών ο Σ. Αρναουτάκης, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και στηρίχθηκε και από το κόμμα του), ενώ οι Γιώργος Αμανατίδης, Γιάννης Τρεπεκλής, Χριστόδουλος Τοψίδης και Κωνσταντίνος Μουτζούρης, είναι “γαλάζιοι αντάρτες”, αφού προέρχονται από το κυβερνών κόμμα, αλλά κατέβηκαν ως ανεξάρτητοι κερδίζοντας τους επίσημους υποψηφίους της ΝΔ. Ο μόνος περιφερειάρχης που στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Δ. Κουρέτας της Θεσσαλίας. 

Ο Γιώργος Λεονταρίτης εξελέγη από την Γενική Συνέλευση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

Αυτοδικαίως συμμετέχει στο ΔΣ ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος - Σήμερα η συγκρότηση σε σώμα -  Στο Εποπτικό Συμβούλιο εξελέγη ο Φιλήμονας Ζαννετίδης

Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) για την εκλογή των μελών του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου.

Στο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν  αυτοδικαίως οι 13 εκλεγμένοι περιφερειάρχες και 12 περιφερειακοί σύμβουλοι οι οποίοι  εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση. Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν πάνω από 300 εκλέκτορες από όλη τη χώρα.