slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

« Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας 2022 »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου ανακοινώνεται  η έναρξη του 4ου και τελευταίου δολωματικού ψεκασμού των ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, στις  Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες  του Δ.  Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όπως αναφέρονται στον πίνακα:

Συγχαρητήρια Φίλιππου Φόρτωμα για την επιχορήγηση της Δ. Κ. Κουφονησίωνγια την υφιστάμενη μονάδα αφαλάτωσης

 


Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την απόφαση επιχορήγησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και πιο συγκεκριμένα της Δημοτικής Κοινότητας Κουφονησίων, μέχρι του συνολικού ποσού των 32.860,60 €, για τη δαπάνη προμήθειας αντλίας της υφιστάμενης μονάδας αφαλάτωσης, η οποία υπεγράφη από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Ηδαπάνη εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έτους 2022.

Μήνυμα της Κατερίνας Μονογυιού για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

 

Μήνυμα της Κατερίνας Μονογυιού για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

27 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πίσω από το σπουδαίο και ποιοτικό τουριστικό προϊόν που προσφέρει η Πατρίδα μας, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι βρίσκονται οι άνθρωποι του. Οι Κυκλαδίτες, με μεράκι, πάθος, όρεξη για δουλειά και ποιοτικές υπηρεσίες κατάφεραν να καταστήσουν τα νησιά των Κυκλάδων μας παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς. Ακόμη και φέτος, σε ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον, πετύχαμε μία εξαιρετική τουριστική

Δήλωση Δημάρχου Πάρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού


Δήλωση Δημάρχου Πάρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

«Στη χώρα μας είναι καθολική η αναγνώριση της συμβολής του τουρισμού στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Κατά γενική ομολογία, ο τουρισμός, η λεγόμενη ήπια ισχύς της χώρα μας, συνέβαλε καθοριστικά στην αντιμετώπιση των δυσκολιών στις πιο δύσκολες συγκυρίες για την ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένα, τα 10 χρόνια της οικονομικής κρίσης, εκτός από 135 δις ευρώ, ήρθαν 250εκ. επισκέπτες οι οποίοι είχαν πολύ καλή εμπειρία, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη φήμη της Ελλάδας.

Όσον αφορά δε εμάς τους Κυκλαδίτες, ο τουρισμός αποτελεί τον οικονομικό μας πνεύμονα. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Πάρος, ένα παραδοσιακό Κυκλαδονήσι και ταυτόχρονα ένας από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς παγκοσμίως, συμβάλλει ιδιαίτερα στη γενικότερη οικονομική δραστηριότητα και στο ΑΕΠ της χώρας χάρη στον τουρισμό, καθώς και στην ενίσχυση του διεθνούς κύρους της. Στο πλαίσιο αυτό, διανύσαμε μια ακόμα εντυπωσιακή σε επισκεψιμότητα καλοκαιρινή περίοδο που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ακόμα και από τη χρονιά ρεκόρ του 2019. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο φετινός Ιούνιος ήταν ο καλύτερος από πλευράς αφίξεων μέχρι σήμερα για το νησί.  Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η τουριστική ροή αναμένεται να διατηρηθεί και πέραν του φθινοπώρου, καθώς η Πάρος αποτελεί έναν βιώσιμο τουριστικό προορισμό για όλον τον χρόνο με πλήθος επιλογών και δραστηριοτήτων για όλες τις εποχές. 

Για το μέλλον, επόμενο βήμα είναι η στρατηγική οργάνωση του τουρισμού με ορίζοντα το 2030, βασισμένη σε δύο άξονες: τη χωρική και την χρονική επέκτασή του, με όρους αειφορίας και βιωσιμότητας. Ειδικότερα, το μοντέλο ήλιος και θάλασσα έχει κορεστεί και πρέπει πλέον να εμπλουτιστεί καθώς πια οι επισκέπτες αναζητούν μία ολοκληρωμένη εμπειρία. Στο πλαίσιο αυτό, η υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για τον τουρισμό, με την αναβάθμιση του προϊόντος που προσφέρουμε, την έμφαση στην εξωστρέφεια, τις συνέργειες, τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών, την ενίσχυση της ψηφιακής μεταρρύθμισης και την πράσινη ανάπτυξη οφείλουν να 





καθοδηγούν τις ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην τουριστική βιομηχανία, με στόχο την ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας του τουρισμού και την περαιτέρω ανάπτυξη των ποιοτικών του δεικτών.»

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και αυτές τις ημέρες στην Πάρο η έντονη κίνηση με τις επισκέψεις ταξιδιωτών να διατηρούνται στο αμείωτο, ενώ την ίδια ώρα το νησί έχει μετατραπεί για μια ακόμα φορά σε κινηματογραφικό πλατό. Συγκεκριμένα, τα γυρίσματα της σειράς "One Day" του Netflix, που βασίζεται στο βιβλίο του David Nicolis, αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην παγκόσμια προβολή του προορισμού.


Πίστωση ποσού συνολικού ύψους 31,6 εκατ. ευρώ σε 866.181 δικαιούχους του Power Pass

 Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Πιστώθηκε σήμερα ποσό συνολικού ύψους 31,6 εκατ. ευρώ σε 866.181 δικαιούχους του Power Pass, δηλαδή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού που εκδόθηκαν τον Ιούνιο του 2022. Στην παραπάνω πίστωση περιλαμβάνονται, επίσης, υπόλοιπα πληρωμών για λογαριασμούς της περιόδου από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαΐου 2022, κατόπιν διασταύρωσης των στοιχείων.

Τι αλλάζει με τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ: χρηστικός οδηγός 19 ερωτήσεων - απαντήσεων για το νέο σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας



 

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

 

Τα Ψηφιακά ΚΕΠΑ και η Εθνική Πύλη Αναπηρίας αποτελούν πλέον την νέα διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας. Η υποβολή της αίτησης και η παραλαβή της απόφασης γίνονται πλέον ηλεκτρονικά μέσω της «Εθνικής Πύλης Αναπηρίας» στο ekepa.epan.gov.gr και μέσω του gov.gr, καταργώντας με αυτόν τον τρόπο τις αλλεπάλληλες επισκέψεις στα ΚΕΠΑ που ταλαιπωρούσαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες με αναπηρία. Ο πολίτης θα επισκέπτεται πλέον μόνο μια φορά τα ΚΕΠΑ, την ημέρα της εξέτασης του από τις επιτροπές γιατρών.

ΥΠΕΣ: Τι θα προβλέπει νέο νομοσχέδιο για την Δημοτική Αστυνομία


Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται το υπουργείο Εσωτερικών να καταθέσει για διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία, το οποίο θα καθορίζει τις νέες αρμοδιότητες και το ρόλο της.

Στη συνέχεια θα γίνουν παρατηρήσεις επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου από τους αρμόδιους φορείς. Θα ακολουθήσει η τελική σύνταξη του νομοσχέδιου και στη συνέχεια η κατάθεση του στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή αναμένεται να γίνει στα τέλη Οκτωβρίου.

Το στρατηγικό πρόβλημα του ΠαΣοΚ σε μία αθέλητη ομολογία του Ανδρουλάκη

 

Ανεμοδείκτης
Από τον Άγγελο Κωβαίο
Είχε θεωρηθεί ότι με την υπόθεση των υποκλοπών το ΠαΣοΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είχαν μια λαμπρή ευκαιρία ανάκαμψης, υπό μία πάντως προϋπόθεση: Ότι θα έκαναν τους σωστούς χειρισμούς.

Δημοσκοπικά τουλάχιστον δεν επιβεβαιώθηκαν αυτές οι εκτιμήσεις και μένει να δούμε τι θα προκύψει στην κάλπη. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι οι υποκλοπές δεν θα παίξουν κάποιο ρόλο, τουλάχιστον όχι υπέρ του ΠαΣοΚ. 

Διήμερη περιοδεία Γ. Βρούτση στην Κύθνο


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, την Κυριακή 25 και την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία στη νήσο Κύθνο και επισκέφθηκε τις περιοχές Μέριχα, Κανάλα, Δρυοπίδα και Χώρα.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Βρούτσης συναντήθηκε επίσης με το Δήμαρχο του νησιού κ. Σταμάτιο Γαρδέρη και το δημοτικό συμβούλιο, όπου συζήτησαν θέματα του νησιού, καθώς επίσης και με κομματικά στελέχη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κύθνου Ν.Δ., φίλους και κατοίκους του νησιού.  


Πυροβολισμοί στου Ζωγράφου: Πώς συνέβη το περιστατικό με τον έναν τραυματία

Πυροβολισμοί στου Ζωγράφου: Πώς συνέβη το περιστατικό με τον έναν τραυματία© CNN.gr
Ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας, με τη συμμετοχή της ΕΚΑΜ, Δίωξης Ναρκωτικών, του Αλλοδαπών και της ΟΠΚΕ είναι σε εξέλιξη από το πρωί στη παλιά φοιτητική εστία του Ζωγράφου.

Οι πληροφορίες που είχαν οι Αρχές το τελευταίο διάστημα, ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο κτήριο λειτουργούσε ως ορμητήριο συμμοριών που λυμαίνονταν την περιοχής, κυρίως για κλοπές, ληστείες και ναρκωτικά.

Προβάδισμα 8,7 μονάδες για ΝΔ – Πίεση για ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Marc για τον ΑΝΤ1
Προβάδισμα 8,7 μονάδες στη ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1, αλλά και άνοδο στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ που έφθασε στο 24,1%. Αντίθετα πιέζονται τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, που χάνει σχεδόν μία μονάδα και πέφτει στο 11,4%.

Δ. Καπούνης στον Real FM: «Τεράστιο το κόστος για τους κτηνοτρόφους, θέμα με Γραβιέρα και γάλα!».


 



Μιλώντας στον Real FM 97,8 και στον Μάνο Νιφλή ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, αναφέρθηκε στα δυσβάσταχτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας λόγω της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους παραγωγής.

Μανώλης Πολυκρέτης Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων : Συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων πραγματοποίησε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Πολυκρέτης.

Στη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκαν από τα μέλη του Δ.Σ. τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι πολύ σοβαρές ελλείψεις  προσωπικού σε διάφορους τομείς όπως π.χ. στην καθαριότητα, στο πράσινο κ.λπ.