slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παραστάσεις "Καραγκιόζη" σε Κυνίδαρο και Εγγαρές.

Αντιπλημμυρική προστασία της Μήλου - Υπεγράφη η τριετής σύμβαση με τον ανάδοχο

Ξεκινούν άμεσα οι καθαρισμοί ρεμάτων για την αντιπλημμυρική προστασία της
Μήλου – Υπεγράφη η τριετής σύμβαση με τον ανάδοχο
Η κλιματική αλλαγή απαιτεί νέα αντίληψη στην διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων
Μια ακόμη σύμβαση για την αντιπλημμυρική προστασία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου σε βάθος τριετίας, έφτασε στο στάδιο της υπογραφής.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, μετά και την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού, υπέγραψε σύμβαση παροχής υπηρεσιών με την ανάδοχο εταιρεία, συνολικού ύψους 476.902,76 ευρώ, για την υλοποίηση του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία ν. Μήλου 2021 – 2023»

Εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μέσω ΕΣΠΑ



(Αφορά τον 1ο και τον 2ο παιδικό σταθμό που λειτουργούν στη Χώρα Νάξου)

      Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους γονείς ότι σήμερα 02/08/2022 άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» περιόδου 2022-2023 (πρώην "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής"). 

Κοινότητα Νάξου: Ευχαριστήρια ανακοίνωση για το Παλαιό Ανενεργό Κοιμητήριο Χώρας Νάξου

Φωτογραφία naxopress
Σεβόμενοι και κατανοώντας την ιδιαιτερότητα της διαδικασίας εκταφής ενός συγγενικού, αγαπημένου μας προσώπου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση δεκάδων δημοτών μας που είτε προχώρησαν είτε έχουν δρομολογήσει την εκταφή δικών τους προσώπων.
Η προσπάθεια συνεχίζεται ελπίζοντας να παραδοθεί ο χώρος για χρήση προς την Κοινότητα, τον δήμο και κατ’ επέκταση σε όλους εμάς.

Συνημμένο Αρχείο τι αναφέρει η ανακοίνωση του Προέδρου Μάκη Μαυρογιάννη 

Σαντορίνη -Ε.Σ.Θ.Π. (Μ. Καφούρος): "Η Πολιτεία να αναλάβει την ευθύνη της για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό" (video)


Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων κ. Μάρκος Καφούρος, φιλοξενήθηκε στον Aegean Voice 107.5 – Η φωνή του Αιγαίου και την εκπομπή “Cyclades On Air”.

Ο κ. Καφούρος αναφέρθηκε στην αγροτική παραγωγή της Σαντορίνης την τρέχουσα χρονιά. «Για το αμπέλι η φετινή είναι μια καλή χρονιά, για τις άλλες καλλιέργειες είναι μια μέτρια συνηθισμένη χρονιά, ευελπιστούμε ότι θα βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την ποιότητα και την ποσότητα των σταφυλιών που προσδοκούμε να έχουμε ως παραγωγή…».

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τις ποσότητες απορριμμάτων στο νησί





Αγαπητοί συμπολίτες, 


Φέτος, οι αφίξεις των επισκεπτών στο νησί μας έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η εμφανής αυτή αύξηση των επισκεπτών οδήγησε ασφαλώς και στην αύξηση του όγκου των απορριμμάτων. 


Ενδεικτικά επισυνάπτουμε πίνακα με τις  μηνιαίες ποσότητες απορριμμάτων συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη.


Η Δημοτική Αρχή παρά την υποστελέχωση και των αυξημένο όγκο των απορριμμάτων καταβάλλει υπεράνθρωπη προσπάθεια για να διατηρήσει το νησί καθαρό και ευπρεπές, εκσυγχρονίζοντας διαρκώς τον εξοπλισμό(κάδοι, μηχανήματα έργου και απορριμματοφόρα) και εντάσσοντας σημαντικά έργα, όπως η δημιουργία πράσινων σημείων, σε χρηματοδοτικά προγράμματα.   


Ο Δήμος Πάρου κάνει ΕΚΚΛΗΣΗ στους πολίτες,  ιδιαίτερα στους επαγγελματίες τουριστικών επιχειρήσεων για την τήρηση όλων των κανόνων καθαριότητας.


Για όλους τους παραπάνω λόγους σας καλούμε να δείξετε κατανόηση, υπομονή και υπευθυνότητα.


ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΜΑΣ


ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Η ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΘΑΡΕΣ


Ας προσπαθήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να διατηρήσουμε την Πάρο μας καθαρή, φιλόξενη και νοικοκυρεμένη!

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ