slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιώργος Χατζημάρκος: Τριπλασιάζεται η χρηματοδότηση της λειτουργίας των ΚΗΦΗ Δήμου Ρόδου και Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Τριπλασιάζεται η χρηματοδότηση της λειτουργίας των ΚΗΦΗ Δήμου Ρόδου και Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε τις αποφάσεις αύξησης της χρηματοδότησης, που διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των δύο ΚΗΦΗ,  έως τις 31.12.2019
 Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σταθερά προσανατολισμένη σε δράσεις και πρωτοβουλίες στήριξης και ενίσχυσης των δομών  που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνική φροντίδα και συνοχή, τριπλασιάζει τους πόρους που διατίθενται για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Ρόδου και Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και παράλληλα επεκτείνει τη διάρκεια χρηματοδότησής τους μέχρι το τέλος του 2019.
Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε:

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟΣ


Ο πολιτισμός στο Νότιο Αιγαίο γίνεται ψηφιακός. Πόροι 1,7 εκατ. ευρώ θα διατεθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, για την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών

Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων προς ένταξη και χρηματοδότηση, απευθύνει ο Περιφερειάρχης


Πόρους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», ύψους 1.700.ε τίτλο  «Ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών στον τομέα του πολιτισμού για τον εμπλουτισμό του τουρισμού εμπειρίας», για την υποβολή προτάσεων έργων, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από τον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η πρόσκληση απευθύνεται στους παρακάτω δυνητικούς δικαιούχους:

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ


Μετά από δύο σχεδόν χρόνια διαλόγου, με πληθώρα επιτροπών και μέσα από πολλά διαδοχικά στάδια, η κυβέρνηση φέρνει τελικά στην Βουλή ένα άνευρο και διεκπεραιωτικό νομοσχέδιο που όχι μόνο δεν δίνει νέα προοπτική στην ανώτατη εκπαίδευση αλλά ούτε καν επιλύει κανένα από τα τρέχοντα προβλήματά της. Αντίθετα της δημιουργεί αρκετά καινούργια.
Ο αναγκαίος ριζικός ανασχεδιασμός της ανώτατης (και όχι μόνο) εκπαίδευσης στην χώρα μας με νέα φιλοσοφία και μακροπρόθεσμη στρατηγική δεν απασχόλησε το Υπουργείο.  Αγνοούνται σημαντικότατα θέματα όπως
• η σχέση της εκπαίδευσης με την σύγχρονη και ραγδαία μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας,

Τροπολογίες Μανώλη Κεφαλογιάννη υπέρ των Ελληνικών θέσεων στην έκθεση του Ε.Κ για την Τουρκία.

Η ετήσια Έκθεση για την Τουρκία που ψηφίστηκε από την Ευρωβουλή, καταγράφει αυστηρή προειδοποίηση για την Τουρκία, υπογραμμίζοντας τη σημαντικά αρνητική πορεία της Χώρας προς την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αυτό όμως που δεν έγινε γνωστό είναι ότι στην Έκθεση περιλαμβάνονται ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μια σειρά τροπολογιών (αιτημάτων του ΕΚ προς την Τουρκία) υπέρ των ελληνικών θέσεων, τις οποίες εισηγήθηκε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας.

Δελτίο Τύπου του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Μανιού - Έγκριση τροποποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020Δελτίου Τύπου Νίκου Μανιού, βουλευτή Κυκλάδων ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:
΄Εγκριση 1ης τροποποίησης του ΠΑΑ 2014-2020
Η πρόταση τροποποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που υποβλήθηκε από τη χώρα μας εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 28 Ιουνίου 2017. Η τροποποίηση πραγματοποιήθηκε για την  αποτελεσματικότερη υλοποίηση των μέτρων/δράσεων, τα οποία πρόκειται να προκηρυχθούν εντός του 2017.
Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις αφορούν σε:

1)   Τροποποιήσεις που οφείλονται στα αποτελέσματα της διαβούλευσης του εθνικού θεσμικού πλαισίου υλοποίησης μέτρων/δράσεων ΠΑΑ 2014-2020 και αφορούν στα ακόλουθα μέτρα:
·      Μ4.2 «Στήριξη για επενδύσεις στην μεταποίηση/εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων»,
·      Μ 6.1 «Ενισχύσεις για τη σύσταση επιχείρησης από νέους γεωργούς»,
·      Μ11 «Βιολογική Γεωργία»,

Λ. Αυγενάκη «Αδικίες στη διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων»

Στον αδικαιολόγητο και προκλητικό αποκλεισμό από τη διαδικασία επιλογής σε θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων, όσων εκπαιδευτικών είναι αποσπασμένοι ή «με διάθεση» σε άλλες Διευθύνσεις, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης,  με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσαν στη Βουλή εννέα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις Βαρουφάκη για τα σχέδια που ετοίμαζε η Κυβέρνηση στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρονται στην πρόσφατη ανάρτηση του Γ. Βαρουφάκη στην προσωπική του ιστοσελίδα  με την οποία επανέρχεται «στις αναφορές του περί ύπαρξης σχεδίου για παράλληλο σύστημα πληρωμών - το οποίο προετοίμαζε η πρώτη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ». Και προσθέτουν:

Tα θυρανοίξια του ιερού ναός του Tαξιάρχη στα Μονοίτσια Τραγαίας Νάξου


Άλλο ένα βυζαντινό μνημείο, αναπαλαιωμένο, ο ναός του Tαξιάρχη στα Μονοίτσια Τραγαίας Νάξου ανοίγει τις πύλες του στους επισκέπτες. Την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα θυρανοίξια του ναού μετά από την περάτωση των εργασιών αποκατάστασής του, ναός που ανάγεται ίσως και στον 7ο αιώνα. Τη θρησκευτική ακολουθία ετέλεσε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος με τη συμπαράσταση και άλλων κληρικών. Παρέστησαν ο Έφορος Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Δημήτρης Αθανασούλης, η Διευθύντρια του Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών κ. Αικατερίνη Δελλαπόρτα, άλλοι αρχαιολόγοι, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού διαμερίσματος Χαλκείου Τραγαίας κ. Γιώργος Γαβαλάς, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραγαίας και πλήθος κόσμου. Η Νάξος με το πλήθος των βυζαντινών ναών που έχει, χαρακτηρίζεται ως ο Μυστράς του Αιγαίου