slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους


Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Παρασκευής (25-09-2020) και από τα βορειοδυτικά, με έντονα φαινόμενα που το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους εντάσεως έως 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

Ο Γ. Βρούτσης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου (24-9-2020)









Ακούστε το ηχητικό

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης μετά την υπερψήφιση της Έκθεσης για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης της οποίας είναι ο γενικός εισηγητής από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 417 θετικές ψήφους, 141 αρνητικές και 138 αποχές έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η υπερψήφιση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, ο πρώτος σημαντικός σταθμός της εμβληματικής πρωτοβουλίας για μία Πράσινη Ευρώπη».
«Με το ΤΔΜ στηρίζουμε αποφασιστικά τις τοπικές οικονομίες χωρίς να αφήνουμε κανένα πίσω».
«Το 1% των πόρων του Ταμείου θα διατεθούν για τα νησιά».

«Η υπερψήφιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της Έκθεσης για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, της οποίας είχα την τιμή να είμαι γενικός εισηγητής, αποτελεί τον πρώτο σημαντικό σταθμό στην υλοποίηση της εμβληματικής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μία Πράσινη Ευρώπη. Για μία κλιματικά ουδέτερη οικονομία μέχρι το 2050. Για την εφαρμογή στην πράξη της Κλιματικής Συμφωνίας του Παρισιού. Με το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης θέλουμε να στηρίξουμε με τρόπο κοινωνικά δίκαιο τις περιοχές που πλήττονται από τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία. Τις τοπικές οικονομίες αλλά κυρίως να στηρίξουμε αποφασιστικά τους πολίτες των περιοχών αυτών.