slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μετά από επέμβαση της Αστυνομίας γλύτωσε τα "νόμιμα" ο Πάγκαλος

Όπως σας υποσχεθήκαμε έχουμε περισσότερες πληροφορίες από το περιστατικό που έγινε με τον Πάγκαλο στην Τήνο:

Χθες λοιπόν μετά την Θεία Λειτουργία οι "επίσημοι" (Πάγκαλος, βουλευτές, Νομάρχης, Δήμαρχοι κ.λπ) βγήκαν από τον Ιερό Ναό προκειμένου να ακολουθήσουν τη λιτανεία της εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Κατά την έξοδο του Πάγκαλου ακούστηκαν αποδοκιμασίες και φωνές ανθρώπων («Μας πήρατε τα λεφτά», «Το ΠΑΣΟΚ μας πήρε τα λεφτά» κ.ά.) που απευθύνονταν συγκεκριμένα εναντίον του ΠΑΣΟΚ.

Ο Πάγκαλος προχώρησε και έκατσε μαζί με τους άλλους επίσημους στην άκρη του διαδρόμου που είχε σχηματίσει ο κόσμος για να περάσει η εικόνα που θα έβγαινε από το Ναό και να ακολουθήσει η λιτανεία.

Τότε κάποιος παρευρισκόμενος κινήθηκε εναντίον του λέγοντάς του χαρακτηριστικά από απόσταση μερικών μέτρων:

«Θα βγάλεις και λόγο; Τι θα μας πεις;...
Εμένα τα λεφτά δεν μου τα πήραν οι άλλοι αλλά το ΠΑΣΟΚ»

Επειδή ο διαμαρτυρόμενος είχε πλησιάσει πολύ απειλητικά τον ευτραφή κ. Πάγκαλο επενέβησαν Αστυνομικοί προκειμένου να τον απωθήσουν μάλιστα στην προσπάθειά τους αυτή τον έριξαν στο έδαφος και έπεσαν από πάνω του!!!

Μετά από το περιστατικό αυτό ο Πάγκαλος με τους υπόλοιπους ακολούθησαν τη λιτανεία και στο τέλος, μετά από τον πανηγυρικό του Μητροπολίτη Σύρου, έβγαλε, υπό την έντονη μουρμούρα των παρευρισκομένων πιστών, ένα λογίδριο 2 λεπτών και αποχώρησε άρον άρον, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες ενώ οι υπόλοιποι έμειναν και αποχώρησαν αφού έφυγε η εικόνα της Μεγαλόχαρης... Προφανώς βιαζόταν να μπει στο ελικόπτερο με το οποίο, στα πλαίσια της μείωσης της σπατάλης του Κράτους, πήγε και ήρθε στην Τήνο, καθώς το κλίμα δεν τον σήκωνε καθόλου σε αντίθεση με τους λοιπούς επίσημους που δεν τους ενόχλησε κανένας.

Δεκάδες άνθρωποι είναι μάρτυρες του περιστατικού και προκαλούμε τον κ. Πάγκαλο να το διαψεύσει... μέ τρόπο όμως γιατί που ξέρεις; Μπορεί να υπάρχει και καμιά φωτογραφία από την επέμβαση της Αστυνομίας προκειμένου να γλιτώσει ο ευτραφής τα χειρότερα... που την κρατάνε για να τον κάνουν ρόμπα αν το διαψεύσει...

http://www.romfaia.gr/images/stories/2010-08/0tinos3.jpg

Η εικόνα είναι από το τέλος της λιτανεία και ο Μητροπολίτης ετοιμάζεται να βγάλει το πανηγυρικό ενώ στη συνέχεια έβγαλε και ο Πάγκαλος το υποκριτικό, μιας και δηλώνει άθεος, λογίδριο περί πίστης του κόσμου στην Παναγία. Το περιστατικό όπου οι Αστυνομικοί έριξαν στο έδαφος πιστό ο οποίος τον πλησίασε απειλητικά έχει προηγηθεί.

http://www.romfaia.gr/images/stories/2010-08/0tinos6.jpg
(Οι φώτο είναι από romfea.gr)

Μετά το λογίδριο ο κ. Πάγκαλος έγινε καπνός με το ελικόπτερο μιας και το κλίμα ήταν τεταμένο και θα άκουγε και άλλα. Όπως βλέπετε έχει ήδη αποχωρήσει πριν αποχωρήσει η εικόνα και ο Μητροπολίτης με τους υπόλοιπους επίσημους.

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΚΟΝΤΟΣ


_3270007.JPG

Χθες το μεσημέρι 15 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της οικίας Κωβαίου η συνάντηση των εκλεγμένων συμβούλων της ΕΔΚΠΠ, με θέμα τη ουσιαστικά τη «συγχώνευση» του συνδυασμού της «αντιπολίτευσης» με την «Ενότητα για το Μέλλον», όπως είχε αποκαλύψει ο «Φιλελεύθερος» σε χθεσινό του δημοσίευμα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της ΕΔΚΠΠ. Κάποιοι πάντως δεν προσήλθαν (Καλακώνας, Αρ. Ταντάνης κλπ) και άλλοι δεν κλήθηκαν («Πολύστροφος»), με τη δικαιολογία ότι είναι μέλη του ΔΣ της τοπικής ΝΔ!

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε ένα «έτοιμο» κείμενο από τον κ. Κοντό που έγραφε ότι ο συνδυασμός της «αντιπολίτευσης» του Δήμου να «πάει» σε μία νέα ανοικτή συνάντηση στις αρχές Σεπτεμβρίου, όπου εκεί θα εκλεγεί ο νέος επικεφαλής.

Επί της ουσίας ο κ. Κοντός εννοούσε αυτό που γράφαμε χθες, δηλαδή, η εκλογή να γίνει μεταξύ του ιδίου, του κ. Κωβαίου και του κ. Βλαχογιάννη! Αμέσως, όλοι αντέδρασαν στο τετελεσμένο γεγονός που ήθελε να παρουσιάσει ο κ. Λ. Κοντός.

Οι κυριότερες αντιδράσεις ήρθαν από τον κ. Γ. Αλιπράντη που ρώτησε μάλιστα «γιατί να μην κληθούν και οι Πρωτολάτη, Κουντρομιχάλης στη σύναξη, καθώς και εκείνοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη δημαρχία;». Ανάμεσα στους κ.κ. Κοντό και Γ. Αλιπράντη υπήρξε λογομαχία. Αντίδραση έντονη υπήρξε και από τον κ. Ευθ. Κυδωνιέα.

Τελικά, στη συνέχεια αποχώρησαν όλοι οι προσκεκλημένοι (!!!) και έμειναν στη σύσκεψη οι τρεις πρωτεργάτες της συνάντησης (Κοντός, Κουτσουράκης, Κωβαίος).

Πληροφορίες πάντως φέρουν εκ των «τριών» ο κ. Π. Κουτσουράκης μετά τη εξέλιξη της συνάντησης να παρουσιάζεται πλέον και ο ίδιος επιφυλακτικός.