slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αυτό είναι το ΦΕΚ με το οποίο ο Τσίπρας διορίζει τον Θεοδωρίδη

Θα συνεχίσει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να καλύπτουν τον δηλωμένο ανθέλληνα Νάσσο Θεοδωρίδη... προφανώς ΝΑΙ μιας και ήταν ήδη γνωστός όταν ο Τσίπρας τον διόριζε στην "Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου" (αυτό το "Εθνική" πως και δεν το έχουν αλλάξει ακόμα;). Δείτε το ΦΕΚ διορισμού του μετά από πρόταση του Τσίπρα το 2011
Ανάρτηση από το  Δεξί X-Trem(i)

Ψήφισμα του Απεραθίτικου Συλλόγου για την αυτοτέλεια του νοσοκομείου Νάξου

 Αθήνα, 7/2/13
            ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ
          ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ
       O Aπεραθίτικος Σύλλογος Νάξου αφού ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Υγείας στη Νάξο με την απόφαση για συγχώνευση του νοσοκομείου Νάξου με το αντίστοιχο της Σύρου και εκφράζοντας τα συναισθήματα και την αγωνιά όλων των Απεραθιτών έλαβε την ακόλουθη απόφαση:
      Γνωρίζοντας ότι η υγεία αποτελεί Δημόσιο αγαθό και............

Ντινόπουλος στον προδότη του ΣΥΡΙΖΑ: Τιμή μου που πάτησα στα Ίμια (βίντεο εποχής)

Tι λέει ο βουλευτής της ΝΔ για τα λεγόμενα του Νάσου Θεοδωρίδη

Σκληρή απάντηση εξέδωσε ο Αργύρης Ντινόπουλος, για τον Νάσο Θεοδωρίδη, ο οποίος αποκάλεσε τα Ίμια Καρντάκ, ενώ αναφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στον βουλευτή της ΝΔ και τότε δημοσιογράφο Αργύρη Ντινόπουλο, που κάλυψε το ρεπορτάζ στα Ίμια.
Ο βουλευτής της ΝΔ δηλώνει περήφανος που πάτησε στα Ίμια, πριν αυτά γίνουν γκρίζα ζώνη. Αναλυτικά λέει:

Σσσσ η αξιωματική αντιπολίτευση έχει τον λόγο. Μιλάει για το επεισόδιο των Καρντάκ

Την ημέρα της τραγικής επετείου των Ιμίων, όπου έχασαν την ζωή τους τρεις Έλληνες αξιωματικοί, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάσσος Θεοδωρίδης έγραψε...

πως κατά την άποψή του ονομάζονται …Καρντάκ, όπως δηλαδή αποκαλούν τη βραχονησίδα οι Τούρκοι!




http://taxalia.blogspot.com/2013/02/blog-post_1966.html


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ & ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ



Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το πιστοποιημένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε., την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου και την Υπηρεσία Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Κυκλάδων πρόκειται να υλοποιήσουν προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης για ανέργους, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους των.........

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Κορωνιδιατών Χώρας Νάξου με θέμα τις βιολογικές οργανικές καλλιέργειες με κύριο ομιλητή τον γεωπόνο Νίκο Πλάτανο.


Σύλλογος Κορωνιδιατών Χώρας
Σε μια γεμάτη αίθουσα αποδείχτηκε πως από όλους λείπει η ενημέρωση και τέτοιες εκδηλώσεις / ενημερώσεις τις έχει ανάγκη η κοινωνία μας . Ο Νίκος Πλάτανός έδωσε έμφαση στο να καταλάβουν όλοι πως η γη είναι αυτή που μας θρέφει και εμείς την καταστρέφουμε ενώ μπορούμε να ζούμε με αυτή και να μας ζει αυτή . Τόνισε το κακό που κάνουν στην τροφική αλυσίδα η εκτεταμένη χρήση των χημικών φυτοφαρμάκων και πως όποιος θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με την γεωργία είτε ....

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΣ ΦΙΛΩΤΙΟΥ «Ο ΖΕΥΣ»

Η ώρα που αθλητές στίβου με τα χρώματα  του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου θα διεκδικήσουν νίκες και μετάλλια ήρθε. Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου αναμένεται να γίνει η πρώτη προπόνηση του τμήματος στο χωμάτινο γήπεδο του Φιλωτίου. Ικανοποιητική είναι η συμμετοχή των παιδιών του χωριού και αναμένεται να είναι μία ομάδα η οποία θα φέρει πολλές διακρίσεις στο σύλλογο της ορεινής Νάξου. Οι αθλητές θα είναι υπό την καθοδήγηση της γυμνάστριας Βρούτση Αικατερίνης η οποία θα έχει και το....

«Ό,τι δούλεψες διάγραψέ το», με διέταξε ο Παπακωνσταντίνου

Νέα κατάθεση στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη που ερευνούν την υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, έδωσε σήμερα ο Γιώργος Αγγελόπουλος στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η εξέλιξη αυτή, δηλαδή η νέα εμφάνιση του Γ. Αγγελόπουλου ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων, μοιραία αναγάγει το συνεργάτη του πρώην υπουργού σε σημαντικό μάρτυρα της υπόθεσης.
.....

Ο Σαμαράς αλλάζει το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια

Ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών κ. Χ. Αθανασίου να διαμορφώσει και προωθήσει νέο σχέδιο νόμου

Μετά την απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίνονται ως αντισυνταγματικές διατάξεις του υφιστάμενου νόμου για τη χορήγηση της ιθαγένειας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε...

Ο Παπαδημούλης και το σημαιάκι του

Spain v Italy - UEFA EURO 2012 Final

Είναι γνωστό σε όλους οτι όταν μιλάει ο Παπαδημούλης, πάντα λέει σοβαρά πράγματα. Δεν είναι δηλαδή σαν τους άλλους μπαγλαμάδες του Σύριζα. Όχι.

Ο Παπαδημούλης είναι πολιτικός που λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Με τη χθεσινή βαρυσήμαντι δήλωσή του, μπαίνουμε σε νέα εποχή. Στην αρχή ήταν η εποχή "κατάργησης", μετά  της "επαναδιαπραγμάτευσης". Πλέον ο ...

Blue Star Ferries: «Δεν έχουμε οφειλές σε δεδουλευμένα»

blue star paros
Ανακοίνωση σχετικά για τα δεδουλευμένα και τους μισθούς των ναυτικών εξέδωσε η Blue Star Ferries η οποία αναφέρει:
"Σε συνέχεια δημοσιευμάτων και αναφορών σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την μη πληρωμή δεδουλευμένων των ναυτικών που εργάζονται σε ακτοπλοϊκές εταιρίες, δηλώνουμε τα ακόλουθα:
Η Attica Group, μητρική εταιρία της Blue Star Ferries και της Superfast Ferries, δεν έχει ουδέποτε καθυστερήσει και δεν οφείλει δεδουλευμένα τόσο στους ναυτικούς που εργάζονται στα πλοία της όσο και στο προσωπικό ξηράς".

Μισθοί πρόκληση στην κρατική ΔΕΣΦΑ !

          Ερώτηση-φωτιά του Αργύρη Ντινόπουλου προς τους υπουργούς  Γιάννη Στουρνάρα  και Ευάγγελο Λιβιεράτο.
                   ΞΕΦΡΕΝΟ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΜΙΘΟΥΣ ΕΩΣ 8.500 ευρώ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΕΣΦΑ
Υπέρ-φορολογούμε τα ακίνητα και αφήνουμε ανέγγιχτο το βαθύ κράτος.
         Την ώρα που άνοιξε η συζήτηση για (στην ουσία) αύξηση της φορολογίας των ακινήτων στην προς  ιδιωτικοποίηση ΔΕΣΦΑ ( διαχειρίστρια του φυσικού αερίου) πάνω από 40 εκλεκτοί παίρνουν μηνιαίους μισθούς από 5.000 έως 8.500 ευρώ.
Για άλλη μια φορά το κράτος αντί να περιστείλει τις δαπάνες του καταφεύγει στην φορολόγηση των πολιτών για να πετύχει τα δημοσιονομικά αποτελέσματα που ζητάν οι δανειστές.
                Πρωταγωνιστής σε αυτόν τον μισθολογικό εκτροχιασμό  ο κολλητός του ΓΑΠ και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ  Γιώργος Παπαρσένος.
                Τι σκαρφίστηκαν για παρακάμψουν την νομοθεσία που επιβάλει ανώτατο όριο μισθού στο δημόσιο τα 4.750 ευρώ μεικτά.
                Διαβάστε τις αποκαλύψεις για το μισθολογικό σκάνδαλο της ΔΕΣΦΑ στην ερώτηση του Αργύρη Ντινόπουλου προς τους αρμόδιους υπουργούς.


Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΑΡΜΠΕΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΣΤΑ ΑΓΓΙΔΙΑ

Η Μαμα του Τζεφρυ έχει στη διάθεσή της υπάλληλο αποσπασμένη από το ΠΑΣΟΚ

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έχει στη διάθεσή της υπάλληλο αποσπασμένη από το ΠΑΣΟΚ
Μέσα από τις λίστες με τις θέσεις των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων στο ΠΑΣΟΚ (118 άτομα), αλλά και από την κατάσταση των μόνιμων υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν προσληφθεί στη πλειονότητά τους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και πληρώνονται από τις κρατικές επιχορηγήσεις, ξεχωρίζει η περίπτωση της μητέρας του πρώην....

Απάντηση Φαήλου Κρανιδιώτη στον ΣΥΡΙΖΑ για Μελισσανίδη, Αλαφούζο, διαπλοκή και ΟΠΑΠ

Ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Φαήλου Κρανιδιώτη το απόγευμα της Τρίτης, με πολλές ευθείες βολές αλλά και εκατέρωθεν υπονοούμενα για τον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μετά την παρέμβαση του κ. Κρανιδιώτη ο οποίος ως πληρεξούσιος δικηγόρος του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη διέψευσε ότι ο πελάτης του απείλησε μέλη της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Unfollow για δημοσίευμά τους, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση όπου τονίζονται τα εξής:

Σε Βούλγαρους έχει πουληθεί το defencenet.gr...

Τόσο απλά! Σε Βούλγαρους έχει πουλήσει ο Φαρμάκης το defencenet.gr και φυσικά δεν το έκανε για φορολογικούς λόγους όπως λένε οι γραφικοί. Οι Βούλγαροι ιδιοκτήτες έχουν κανονικά ΑΦΜ σε εφορία της Αθήνας,  οπότε τα έσοδα της σελίδας φορολογούνται κανονικά εδώ και δεν παίζει η πώληση να είναι εικονική ώστε να γλιτώνει εφορία ο Φαρμάκης...

Το Τουρνουά PES 2013 στη Νάξο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΑ  ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ, ΤΗΣ ΑΜΟΡΓΟΥ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
Όλοι μας, έχουμε αντιμετωπίσει  άμεσα η έμμεσα ένα επείγον  περιστατικό υγείας  κατά την διαμονή στα νησιά μας. Και είναι αναμφίβολα η ύπαρξη του Νοσοκομείου στη Νάξο  που έχει σώσει  ζωές, παρά τις ελλείψεις του και την υποστελέχωσή του.
Σήμερα βιώνουμε στον τόπο μας τα καταστροφικά αποτελέσματα του εφαρμοστικού Νόμου του Μνημονίου στην Υγεία. Με την υπ΄αριθμ.πρωτ.Υ4α/οι.123898/31-12-2012 κοινή απόφαση των......

ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ

Του Γ. Βακόνδιου
Πολιτευτή  Κυκλάδων Ν.Δ
Αυτές τις ημέρες κυριαρχούν στην επικαιρότητα τρία θέματα που με κάποιο τρόπο συνδέονται με το πετρέλαιο.
Αναφέρομαι στις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, στις κινητοποιήσεις των αγροτών και στην θέρμανση των παγωμένων κατοικιών.
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Οι...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ KKE ΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ


Με αφορμή την συνεχιζόμενη απεργία  των ναυτεργατών η κυβέρνηση, οι εφοπλιστές, το κεφάλαιο συνολικά με τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, έχουν  εξαπολύσει επίθεση προπαγάνδας  με στόχο να ενεργοποιήσουν τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό».
Τα λαϊκά στρώματα στις πόλεις και τα χωριά, στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά, πρέπει να σταθούν αποφασιστικά δίπλα στους ναυτεργάτες και τους άλλους μισθωτούς, στη φτωχή και μεσαία αγροτιά, που αγωνίζοται για την επιβίωσή τους και τα στοιχειώδη δικαιώματά τους , κόντρα στην...

Γενική συνέλευση και κοπή πίτας από τον Σύνδεσμο Σμυριδορυκτών

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ  Η
 Ο Σύνδεσμος Σμυριδορυκτών  καλεί τους σμυριδορύκτες σε γενική συνέλευση το Σαββάτο 9 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο Οικομουσείο Κορώνου με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο Σμυριδικό και τις ενέργειες του Σωματείου.
Μετά τη λήξη της Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας


Για το Σωματείο
Ο Πρόεδρος
Μιχάλης Πάσουλας