slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Π.ΡΑΟΥΖΑΙΟΥ ΣΕ Ι.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ


Διαβάζοντας στο Φύλλο της Πέμπτης 9 Ιουνίου 2016 της Κυκλαδίτικης Εφημερίδας "ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ" και συγκεκριμένα το θέμα της Ακτοπλοΐας "Επαρκή σύνδεση , ζωή στα νησιά " της Δημ/φου κ.Δαλμυράς , διάβασα την πολύ αξιόλογη και αξιοσημείωτη πρόταση που κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Ν.Αιγαίου και Έπαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κος Ι.Μαργαρίτης στην ημερίδα προ της  Συνεδρίασης του Σ.Α.Σ. που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο στις 26/5/2016 υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτ. Αιγαίου , για "τη Δωρεάν μεταφορά των αθλητικών ομάδων του Νομού μας , με τα ενδοκυκλαδικά επιδοτούμενα δρομολόγια".
Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά όλες τις Αθλητικές ομάδες του Νομού μας όλων των αθλημάτων , διότι έγκειται σε ένα πολύ μείζον και πάγιο θέμα που αφορά στη βιωσιμότητα των ομάδων ειδικά τώρα με τις πολύ δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και συνθήκες που διανύουμε.
Προτρέπω και προσκαλώ όλες τις Αθλητικές ομάδες του Νομού μας καθώς και φυσικά όλες τις αθλητικές Ενώσεις Ε.Π.Σ.Κ. , Ε.Σ.Κ. Τ.Ε. ΒΌΛΕΪ, να επικροτήσουν αυτή την πολύ σπουδαία , σημαντική και ρηξικέλευθη πρόταση του κ.Μαργαρίτη και όλοι μαζί με κοινή φωνή  με μπροστάρη την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου και συγκεκριμένα τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού να το επιζητήσουμε από τις Ακτοπλοϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια και να επιτύχουμε την επίλυση αυτού του μακροχρόνιου και πολύ σημαντικού αιτήματος , που αναμφίβολα είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία των ερασιτεχνικών σωματείων μας.
Εγώ προσωπικά ως Μέλος του Συνδυασμού "Ώρα Ευθύνης για το Κυκλαδίτικο Ποδόσφαιρο" , αλλά και ως ενεργός αθλητικός παράγοντας του νομού μας , νοιώθω την υποχρέωση να εκφράσω τα δημόσια προσωπικά μου συγχαρητήρια και ευχαριστήρια προς τον κ.Μαργαρίτη και να δηλώσω πεπεισμένος ότι με την παρούσα Περιφερειακή αρχή του Ν.Αιγαίου και συγκεκριμένα τον Περιφερειάρχη μας κ.Χατζημάρκο , τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Νοτ.Αιγαίου κ.Μαργαρίτη και τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη , αυτό το μείζον και πάγιο αίτημα όλων των ομάδων του νομού μας θα επιλυθεί.
Αρκεί κι'εμείς ο καθ' ένας από το πόστο του να συμβάλλουμε μαζί φυσικά με την Π.Ν.Α. και τις αρμόδιες αθλητικές ενώσεις.      

Με εκτίμηση
Ραουζαίος Πέτρος

Γιούχα και ένταση στο Ηράκλειο για τον Κατρούγκαλο (Φωτορεπορτάζ)


Σε υψηλούς τόνους υποδέχθηκαν οι φορείς του Ηρακλείου τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο. Ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, ενώ είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Μανώλη Αλιφιεράκη.
Ο κ. Κατρούγκαλος όταν έφτασε έξω από το Επιμελητήριο είδε το πλήθος των ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο. Όταν ενημερώθηκε ότι στο πλήθος βρισκόταν και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς πήγε προς το

«Αυταπάτες» ΤΕΛΟΣ από Μοσκοβισί: Θα χρειαστούν νέα μέτρα για την απαιτητική νέα αξιολόγηση!

η χαλάρωση των capital controls θα είναι εφικτή όταν επιστρέψουν οι καταθέσεις.τα παπαγαλάκια όμως βλέπουν κάθε τρεις και λίγο χαλάρωση...
Μήνυμα στην Αθήνα στέλνει ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, για την πραγματοποίηση όλων των μεταρρυθμίσεων, με στόχο να αλλάξει… σελίδα η ελληνική οικονομία.
«Δεν θα χρειαστεί 4ο Μνημόνιο, εφόσον γίνουν οι αλλαγές», είπε

ΑΠΟΨΗ› Άρθρα Ακόμη μια εξαπάτηση: Η κυβέρνηση προετοιμάζει μεθοδικά μειώσεις όλων των επικουρικών


Αρκετοί ακόμη και σήμερα ισχυρίζονται, μα και εσείς τα ίδια δεν θα κάνατε; Δεν θα μειώνατε και εσείς τις επικουρικές συντάξεις μέχρι 40%; Δεν θα καταργούσατε το ΕΚΑΣ; Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι ένα μεγάλο Όχι!
Στο τέλος του 2014, είχε επιτευχθεί δημοσιονομική ισορροπία και η ανάπτυξη είχε επιστρέψει στην οικονομία. Ειδικά για το ασφαλιστικό, όμως, η πρώτη και μοναδική αναλογιστική μελέτη που

«Ζαλισμένο» το Μαξίμου, από την κακοφωνία δηλώσεων υπουργών και βουλευτών


Του Γιάννη Σιδέρη

Στο Μαξίμου είναι γεγονός ότι δεν διάγουν εν ευθυμία ακούγοντας την κακόηχη πολυλογία κάθε στελέχους και την πανσπερμία δηλώσεων επί παντός του επιστητού.

Προβληματίζονται γιατί τα κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά στελέχη, γοητευμένα από την ξαφνική δημοσιότητα, έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, ποιος θα πει την πιο εκκωφαντική ατάκα, η

Ο Α.Ο. Σύρου χαιρετίζει και επικροτεί τις προτάσεις Γιάννη Μαργαρίτη

 Ο Α.Ο. Σύρου χαιρετίζει και επικροτεί τις προτάσεις που κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Νοτίου Αιγαίου Κος Ιωάννης Μαργαρίτης στη πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στη Νάξο και ιδιαίτερα την πρόταση για χορήγηση ειδικής έκπτωσης ή και δωρεάν μετακίνησης στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία του Νομού μας.
 Τέτοιες προτάσεις και ακόμη περισσότερο η υλοποίησή τους είναι αναμφίβολα ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία των ερασιτεχνικών σωματείων, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και των δυσβάσταχτων λειτουργικών τους εξόδων.-

Μετά τις αυταπάτες έρχονται και οι μύθοι…

Πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια της προπαγανδιστικής του πολιτικής κυκλοφόρησε ένα φυλλάδιο με τα επιτεύγματα του. Ας δούμε κάποια από τα πολλά σημεία:
Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ: Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης σε 30 Δήμους.

Εκατό συριζαίοι, η κα Γεροβασίλη κι εγώ

Του Δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου
Παραβρέθηκα σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου με θέμα τη διαπλοκή στα ΜΜΕ. Στην αρχή το φοβήθηκα, αλλά είπα να πάω κι άγιος ο Θεός. Αποδείχθηκε πως έκανα λάθος. Οι άνθρωποι, καίτοι αντίκρισαν τον παρουσιαστή του ΣΚΑΪ στις 6 ουρανοκατέβατο, στάθηκαν κοσμιότατοι. Σε αντίθεση με τους πρώην συντρόφους τους των Ναξίων ελευθεριακών, που γιούχαραν άγρια την παρουσία της Όλγας Γεροβασίλη.
Είναι δώδεκα το μεσημέρι και η γλώσσα είναι εξ αρχής απολύτως αριστερή. Εν τμήματι κομμουνιστική και πάντα αντιφασιστική, θα φτάσει στη συνέχεια σε

Γιάννης Μαργαρίτης: αίτημα για δωρεάν μετακίνηση όλων των αθλητικών σωματείων των Κυκλάδων


Τη δυνατότητα να απολαμβάνουν επαρκή ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ τους, με την πρωτεύουσα του νομού, καθώς και με το λιμάνι του Πειραιά επισημαίνουν οι έπαρχοι νησιών στην ημερίδα προ της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στη Νάξο.
Σύμφωνα με όσα τονίζουν, η ανάπτυξη των νησιών, ο τουρισμός καθώς όμως και η παραμονή των νησιωτών στους τόπους τους προϋποθέτει ένα δίκτυο ακτοπλοϊκών γραμμών που θα εξασφαλίζει τη

Μπαλαούρας: Δυστυχώς δεν καταφέραμε να ασκήσουμε διαφορετική πολιτική


«Δυστυχώς δεν καταφέραμε να ασκήσουμε διαφορετική πολιτική»μ δήλωσε ο Μάκης Μπαλαούρας.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FΜ», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά:
Yπάρχει μια αμηχανία σε μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού και μάλιστα ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και είναι λογικό να υπάρχει διότι ο κόσμος που μας ψήφισε κυρίως το Γενάρη και κάπως το

Άδωνις για Σπίρτζη: Να του συμπαρασταθούμε που τον βασανίζει ο Τσίπρας κρατώντας τον υπουργό


Σφοδρή επίθεση στον Χρήστο Σπίρτζη εξαπέλυσε το Σάββατο μέσω του ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τις έντονες αντιρρήσεις του υπουργού Υποδομών για την ιδιωτικοποίηση στο Ελληνικό.
«Να ενώσουμε όλοι οι Έλληνες τη φωνή μας να συμπαρασταθούμε σε ένα ανθρώπινο δράμα, στον Χρήστο Σπίρτζη που υποφέρει να προστατέψουμε τα ανθρώπινα δικαιώματά του που τον κρατά υπουργό ο Τσίπρας και τον βασανίζει… Να συμπαρασταθούμε στον Σπίρτζη που περνά τέτοιο μαρτύριο» δήλωσε σκωπτικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
«Τέτοιους ψεύτες έχεις ξαναδεί; Ο Σπίρτζης ως πρόεδρος του ΤΕΕ έλεγε για «ληστεία στο Ελληνικό», και υπέγραψε την ιδιωτικοποίηση… Σα δε ντρεπόμαστε» πρόσθεσε.

Στην Πάρο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης

Την Πάρο επισκέπτεται σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του νέου νηπιαγωγείου της Αγκαιριάς, έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.
Σήμερα το μεσημέρι θα παραστεί στην Απολογιστική Συνάντηση των στελεχών του Κέντρου Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ Κυκλάδων».

Ψάχνουν Ναυαγοσώστες στην Σύρο!


Σε προσλήψεις Ναυαγοσωστών θα προχωρήσει ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης για τις 4 παραλίες που έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες.
Υπάρχουν κάποια ποσοτικά τεχνικά δεδομένα, όπως το μήκος της παραλίας, πόσοι λουόμενοι πάνε κατά μέσο όρο την ημέρα και αν έχουμε ατυχήματα ή πνιγμούς. Αυτά εκτιμώνται και χαρακτηρίζεται μια παραλία πολυσύχναστη ή όχι. Αν χαρακτηριστεί πολυσύχναστη και υπάρχει και η περαιτέρω εκμετάλλευσή της από το Δήμο, τότε υποχρεούται ο Δήμος να προσλάβει ανά ναυαγοσώστη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται απ” το Λιμενικό σώμα, από την 1η Ιουνίου θα έπρεπε να

Πάρος: Πρωτοποριακό Σύστημα Διαχείρισης Στάθμευσης Οχημάτων στην Παροικία


Ένα ευφυές σύστημα διαχείρισης των θέσεων στάθμευσης οχημάτων θα εφαρμοστεί στην Παροικίας ώστε να λειτουργήσει τη φετινή τουριστική σεζόν
Ένα ευφυές σύστημα διαχείρισης των θέσεων στάθμευσης οχημάτων θα εφαρμοστεί στην Παροικίας άμεσα, ώστε να λειτουργήσει τη φετινή τουριστική σεζόν.
Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν παρκόμετρα στο δρόμο της

Την Τριτη στις 19:30 η γιορτή λήξης σχολικού έτους 2015-16 στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου Νάξου

 

Τοποθέτηση του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου στη συζήτηση για τον Αναπτυξιακό Νόμο στη Βουλή

Στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο εντάσσονται πλέον όλα τα νησιά μέχρι 3100 κατοίκους
Τοποθέτηση του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου στη συζήτηση για τον Αναπτυξιακό Νόμο στη Βουλή

Σημαντικό στοιχείο του νέου αναπτυξιακού νόμου, μιλώντας και από την πλευρά της νησιωτικότητας, είναι ότι εντάσσονται σε αυτόν όλα τα νησιά με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους, επεσήμανε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, κατά την τοποθέτησή του στην Βουλή, στη συζήτηση για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο. Ο Ν. Συρμαλένιος πρόσθεσε ότι είναι πολύ θετική η κίνηση του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη, να προχωρήσει σε νομοτεχνική βελτίωση όσον αφορά το ελάχιστο ύψος επενδυτικών σχεδίων, μειώνοντάς  το από 150.000 ευρώ σε 100.000 ευρώ για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και σε 75.000 για τις κοινωνικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις.