slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1944: η γαλανόλευκη και πάλι στον ΙΣΤΟ ΤΗΣ

Συμμετοχή ομάδας στίβου του Πανναξιακού στα ''ΔΗΛΕΙΑ 2012'' στη Μύκονο.

Τα ΔΗΛΕΙΑ είναι αγώνες στίβου, που απευθύνονται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 9-13 ετων (παμπαίδων, παγκορασίδων, μίνι) και διοργανώνονται για 2η συνεχή χρονιά από τον ΑΟ Μυκόνου σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων.
Ο Πανναξιακός, λαμβάνει για 1η φορά μέρος στη συγκεκριμένη διοργάνωση, της οποίας στόχος δεν είναι τόσο η διάκριση των παιδιών στα αγωνίσματα, όσο οι εμπειρίες που θα αποκομίσουν, οι οποίες θα αποτελέσουν ένα δυνατό κίνητρο ώστε να συνεχίσουν να ασχολούνται με το στίβο.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση, αποτελεί επίσης ένα καλό ξεκίνημα, ώστε να .....

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑΞΟΥ (12η/2012)

ΠΡΟΣ: Τα μέλη του  Συμβουλίου της Δημοτικής  Κοινότητας Νάξου     

       Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας (Δημαρχείο) στις 15 Οκτωβρίου 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
Αιτήσεις χορήγησης  άδειας λειτουργίας μουσικής καταστημάτων.
Αιτήσεις  χορήγησης προέγκρισης ίδρυσης καταστημάτων υγειονομικού..........

Ανακοίνωση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Όλοι μαζί μπορούμε

  • Να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη
  • Να δείξουμε την ανθρωπιά μας
  • Να προσφέρουμε τρόφιμα
  • Να προσφέρουμε εθελοντική εργασία
Στηρίζοντας το Κοινωνικό  Παντοπωλείου του τόπου μας.
Για την προσφορά σας και  περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε  με το Γραφείο Πρόνοιας του Δήμου 22853-60141.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ 15ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1944

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Γενικός σημαιοστολισμός  των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Γραφείων των Τοπικών Κοινοτήτων, από τις 8.00 το πρωί της 14ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 15ης Οκτωβρίου 2011.
Φωταγώγηση όλων των αναφερομένων παραπάνω Καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες της 14ης και ........

Συνεύρεση συν+Άξιων & Έναρξη Χορωδίας


Αγαπητοί  συν+Αξιοι σας ενημερώνουμε για τις επόμενες δράσεις.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

Η Χορωδία της συν+Αξίας αρχίζει τις συναντήσεις της στη σχολή Ουρσουλινών το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 4 το απόγευμα.
Συνεύρεση συν+Άξιων

Σχολή Ουρσουλινων Σάββατο 03/11/2012 και ώρα 19:00
 σας περιμένουμε για συζήτηση ιδέες προτάσεις.
συν+Αξία Ομάδα Εθελοντών Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
 

Θετικά αποτιμούν στο Δήμο την σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας για θέματα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Αντιπροσωπεία  του Δήμου Νάξου και Μικρών  Κυκλάδων μετέβη στα γραφεία  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  στη Σύρο, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου,  προκειμένου να αναλυθούν από  κοινού με τα στελέχη της  Περιφέρειας θέματα που αφορούν  στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, από πλευράς Δήμου, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λιανός, Απόστολος Ψαρράς, Ηλίας Μάνης και Κατερίνα Σιμιγδαλά και, από.....

Ως ύποπτοι στους οικονομικούς εισαγγελείς Διώτης-Καπελέρης

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο πρώην ισχυροί άντρες του ΣΔΟΕ έχουν κληθεί για την επόμενη εβδομάδα να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Η παροχή εξηγήσεων συνδέεται με την διαδρομή της επίμαχης λίστας, η οποία ενώ παραδόθηκε από την Κριστίν Λαγκάρντ, στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου το 2010, ουδέποτε ελέγχθηκε ή αξιοποιήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί μεταξύ άλλων το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων σε βαθμό κακουργήματος. Και αυτό διότι σύμφωνα με εισαγγελικές εκτιμήσεις, κάποιοι ενδεχομένως επιχείρησαν να καλύψουν με τον τρόπο αυτό, μεγαλοφοροφυγάδες.

Όπως είναι γνωστό η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ περιείχε περίπου 2.000 ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας. Ήδη στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, κάτω από άκρα μυστικότητα ως μάρτυρες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ οι οικονομικοί εισαγγελείς με επίσημο έγγραφό τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ζήτησαν να απευθυνθεί εκ νέου στην Κριστίν Λαγκάρντ προκειμένου να ξαναλάβουν  την επίμαχη λίστα. Ενέργεια, η οποία καταδεικνύει ότι οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς δεν εμπιστεύονται την υπάρχουσα λίστα που έχουν στα χέρια τους καθώς θεωρούν ότι ενδεχομένως έχει υποστεί αλλοιώσεις.

Μάλιστα οι δυο εισαγγελείς ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να μεριμνήσει ώστε να αποσταλεί και το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο συνόδευε το επίμαχο υλικό κατά την παράδοσή του αλλά και ο αριθμός πρωτοκόλλου που έλαβε το συγκεκριμένο υλικό ως εισερχόμενο έγγραφο.

Πρόκληση αν γίνει: Θα δώσουν στο ΠΑΣΟΚ 4,5 εκ παραπάνω χρηματοδότηση;

Το ΠΑΣΟΚ θα πάρει 4,5 εκατ. παραπάνω απ' ότι δικαιούται καθώς η χρηματοδότηση θα γίνει με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών του 2009!

Οσμή σκανδάλου έρχεται από το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων, καθώς...
σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στη Βουλή ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μαρκόπουλος, το ΠΑΣΟΚ θα πάρει 4,5 εκατ. επιπλέον απ΄ όσα δικαιούται καθώς η χρηματοδότηση θα γίνει με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών του 2009.

Για «σκανδαλώδη χρηματοδότηση των κομμάτων με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών του 2009» έκανε λόγο από το βήμα της Ολομέλειας, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος.

Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε πως «είναι ανήθικο να χρηματοδοτούνται κόμματα με βάση τα αποτελέσματα του 2009, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ με 45%, όταν στις εκλογές του Ιουνίου έχει λάβει 12% και δημοκοπικά είναι μονοψήφιο» και πρόσθεσε «ο συνεταίρος σας στην κυβέρνηση ο κ. Βενιζέλος που προσέβαλλε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα με τη «λίστα Λαγκάρντ» και συγκάλυψε τη διαφθορά. Είναι ανήθικο και παράνομο να επιχειρήσετε να χρηματοδοτήσετε το ΠΑΣΟΚ με 4,5 εκατ. ευρώ πάνω από όσα πρέπει να πάρει. Σας ζητώ να αλλάξετε το νόμο».

 Δεξί X-Trem(i)

Απάντηση Ευ. Στυλιανίδη στους αεροψεκασμούς του Π. Καμμένου στη Βουλή και λοιπούς ηλίθιους που συντηρούν ένα ανύπαρκτο θέμα

Σε νεότερη δήλωση για τις φερόμενες ως προτάσεις της Τρόικας για τα αραιοκατοικημένα νησιά, προέβη στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης:

"Επειδή με ενημερώνουν και με διαβεβαιώνουν πως δεν υπήρξε δήλωση ξένου υπαλλήλου, επιτρέψτε μου να επαναλάβω: Η εκλεγμένη δημοκρατικά ελληνική κυβέρνηση, είναι αυτή που προσδιορίζει με απόλυτο τρόπο την εθνική στρατηγική και δίνει τη μάχη για να κατοχυρώσει στην πράξη τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ας μην παίζουμε μ΄ αυτό, ας μη δημιουργούμε εντυπώσεις κι ας μείνουμε προσηλωμένοι στην εθνική προσπάθεια που όλοι καταβάλλουμε για να βγει η Ελλάδα απ΄ το αδιέξοδο" δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Νωρίτερα, ο κ. Στυλιανίδης, απαντώντας σε επιθέσεις εκ μέρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την πρόταση που φέρεται να έχει διατυπώσει η τρόικα, σχετικά με την εκκένωση των αραιοκατοικημένων νησιών είχε αναφέρει ότι «η ανοησία ενός οιουδήποτε ξένου υπαλλήλου, δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση, δεν προσδιορίζει ή εκφράζει την εθνική πολιτική στο Αιγαίο. Την πολιτική, την εκφράζει η εκλεγμένη κυβέρνηση, αξιόπιστα, μαχητικά και να είστε βέβαιοι πως, στην πράξη, αυτή η πολιτική επιδιώκεται να κατοχυρωθεί απ΄ τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένος είχε πει ότι «Ο υπουργός ήταν ειλικρινέστατος. Προκύπτει λοιπόν θέμα παραίτησης του κ. Στουρνάρα, ο οποίος είπε πως ουδέποτε ειπώθηκε από στελέχη της τρόικας τέτοιο πράγμα.

Εδώ φαίνεται ότι η ανοησία του ξένου υπαλλήλου ειπώθηκε και είτε λέει ψέματα ο κ. Στουρνάρας, είτε ο κ. Στυλιανίδης. Εγώ πιστεύω τον κ. Στυλιανίδη και θέτουμε θέμα παραίτησης του κ. Στουρνάρα». «Αν η κεντρική ιδέα των λεχθέντων περιορίζεται, για σας, στο αν ειπώθηκε αυτό ή όχι, δεν έγινα κατανοητός» είχε ανταπαντήσει ο υπουργός Εσωτερικών.

«Η τοποθέτησή σας δεν υπηρετεί την εθνική προσπάθεια. Ποιο είναι το ζήτημα; Να πάει η διαπραγμάτευση μπροστά, ή ποιος μετέφερε κάτι σωστά, περισσότερο ή λιγότερο;» είχε προσθέσει.

Η αντιπαράθεση του κ. Στυλιανίδη με τον κ. Καμμένο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είχαν σημειώσει πως τα κατοικημένα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και περιλαμβάνονται, έτσι, στην ΑΟΖ, ενώ χωρίς τους κατοίκους τους εξαιρούνται.

«Αυτά τα νησιά είναι η Ελλάδα και δεν έχει κανένα δικαίωμα να την αδειάσει, κανείς, να την νοικιάσει ή να την πουλήσει» είχε αναφέρει ο κ. Καμμένος, παρατηρώντας αργότερα πως «χτυπάνε στο να κόψουν εκείνα τα κονδύλια που είναι το οξυγόνο για τη διατήρηση της πατρίδας μας».


Πηγή:www.capital.gr

ΕΞΑΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

Κατάρρευση της δημοτικότητας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, προφανώς στον απόηχο της «λίστας Λαγκάρντ» καταγράφει το Βαρόμετρο της Public Issue. Δημοφιλέστερος ο Κουβέλης, «αντέχει» ο Σαμαράς.
Στην τελευταία θέση μεταξύ του συνόλου των πολιτικών αρχηγών βρίσκεται πλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό του Σκάι. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει πλέον τις περισσότερες αρνητικές γνώμες (77%), περισσότερες ακόμη και από τον Ν. Μιχαλολιάκο και τη, συνήθως μη δημοφιλή, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ οι θετικές για το πρόσωπό του γνώμες περιορίζονται στο 20% έναντι 29% μόλις πριν ένα μήνα.
Δημοφιλέστερος των πολιτικών αρχηγών παραμένει ο...

Ο Πεπονής ψάχνει τον Παπακωνσταντίνου

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με τον Παπακωνσταντίνου ο οποίος βρίσκεται στην Αμερική κάμποσες μέρες τώρα και ως εκ τούτου δεν έχει καταθέσει για την επίμαχη λίστα Λαγκάρντ.

Χθες ενημέρωσε τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ότι θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα και θα καταθέσει , αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, τον έχει καλέσει εκ νέου και ο Πεπόνης παρότι πέρασε πρόσφατα το κατώφλι του οικονομικού εισαγγελέα.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρώην υπουργός δεν βγήκε στο τηλέφωνο…

Eυρεία σύσκεψη με επίκεντρο τα προβλήματα Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


ΠΑΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ 
Υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Πουσσαίου και με την παρουσία του περιφερειάρχη, Γιάννη Μαχαιρίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη επικεντρωμένη στα ζητήματα που αφορούν τη Νάξο και τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων. Το δήμο, εκπροσώπησαν οι ....

ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ η Ελλάδα σε χρειάζεται

Κύριε Μουσουρούλη είναι προτιμότερο και για σας και για την κυβέρνηση και το κυριότερο για τη χώρα να το πιπιλάς παρά να μιλάς.


Δένδιας κατά Guardian

Στα δικαστήριο για το δημοσίευμα περί βασανισμού συλληφθέντων

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σκέφτεται να στραφεί νομικά κατά της εφημερίδας Guardian για τα όσα δημοσίευσε περί βασανισμού συλληφθέντων αντιεξουσιαστών στην Αθήνα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Νεκρός 10χρονος από τροχαίο με σχολικό λεωφορείο

Συνολικά οκτώ οι τραυματίες από το μοιραίο τροχαίο στη Νέα Κηφισιά

Ένα παιδί 10 ετών έχασε τη ζωή του το πρωί όταν το ΙΧ που οδηγούσε η μητέρα του συγκρούστηκε μετωπικά με σχολικό λεωφορείο στο ρέμα της Χελιδονούς στη Νέα Κηφισιά.

Το παιδί ανασύρθηκε νεκρό από τα συντρίμμια του ΙΧ. Η μητέρα του μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Από το σχολικό λεωφορείο τραυματίστηκαν ελαφρά τρία παιδιά και η συνοδός τους, που φέρονται στο νοσοκομείο.

Στο σχολικό επέβαιναν συνολικά 19 παιδιά.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί της Τροχαίας που ερευνούν τα αίτια του ατυχήματος.


Καραγκιοζιλίκια Παναγιώταρου! Δηλ. που διαφέρει από τους ισλαμοφασίστες; (βίντεο)

Άστους ρε μαλάκ@ να κάνουν ότι θέλουν στα σκοτεινά καταγώγια που μαζεύονται τα νούμερα σαν τον Τατσόπουλο και τη Ρεπούση που πήγαν χθες να δούνε την παράσταση του κώλ@@. Μη συμπεριφέρεσαι σαν ισλαμοφασίστας που θα του πεις του άλλου τι να βλέπει και τί όχι. Με ατάκες όπως "αλβανικές κωλοτρπίδες" θα κερδίσεις τους Έλληνες και τους σοβαρούς ανθρώπους; Παπάρια κερδίζεις... το μόνο που καταφέρνεις είναι να αυτοεξευτελίζεσαι και να τους κάνεις διαφήμιση. Δείτε το παραλήρημα Παναγιώταρου και τα καραγκιοζιλίκια του άλλου γραφικού του Παππά που όρμησε και "επελευθέρωσε" κάποιον παππού που είχαν πάρει τα ΜΑΤ:






11η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΑΘΗΝΑ, 12 - 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Π ρ ό γ ρ α μ μ α   

Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η   12   Ο Κ Τ Ω Β Ρ Ι Ο Υ

Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δώρας Στράτου» - Φιλοπάππου
19.00 - 20.00: Καλωσόρισμα των νησιωτών μουσικών.
20.00 - 23.00: Μουσική και χορευτική βραδιά στον χώρο του θεάτρου.

Σ Α Β Β Α Τ Ο   13   Ο Κ Τ Ω Β Ρ Ι Ο Υ

Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φ. Ανωγειανάκη
Διογένους 1, Πλατεία Αέρηδων, Πλάκα
11.00 - 11.30: Ξενάγηση στο ανακαινισμένο Μουσείο.
11.30 - 14.30: Γλέντι με μουσική και χορό στην αυλή του Μουσείου.

Μουσείο Μπενάκη – Κτήριο Οδού Πειραιώς 138
19.00 - 21.30: Προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ «Τσαμπούνες σε μεθυστικό πληθυντικό» του Αλέξανδρου Λαμπρίδη. Συζήτηση για το μέλλον των Συναντήσεων.

22.00 - 00.30: Μουσική και χορευτική βραδιά.

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η   14   Ο Κ Τ Ω Β Ρ Ι Ο Υ

11.30- 15.30: Μουσικός περίπατος - περιήγηση στους πεζοδρόμους του αθηναϊκού
κέντρου. Κορύφωση του λαϊκού γλεντιού.
17.30- 19.00:Αναχωρήσεις των μουσικών για τα νησιά τους.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΦΟΙΒΟΥ ΑΝΩΓΕΙΑΝΑΚΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ   ΝΟΤΙΟΥ   ΑΙΓΑΙΟΥ
Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κυκλάδων - Δράσεις Πολιτισμού

με την ευγενική  υποστήριξη του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ
και του ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ «ΔΩΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ»

Βαρόμετρο Public Issue-Παράσταση νίκης: 48% ο ΣΥΡΙΖΑ, 33% η ΝΔ

Το 83% των πολιτών πιστεύουν ότι τα νέα μέτρα θα περάσουν. Αυτό αποκαλύπτουν τουλάχιστον τα στοιχεία του Βαρόμετρου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ. Την πεποίθηση ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα θα υπερψηφιστούν από τη Βουλή εκφράζει το 83% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.
Η οργή και η αγανάκτηση πάντως των πολιτών συνεχίζει να αυξάνεται (23% το Σεπτέμβριο – 28% τον Οκτώβριο), με το 80% να θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος δρόμο, το 72% να τάσσεται κατά του Μνημονίου και το ίδιο ποσοστό (72%) να δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολία με τα εισοδήματά του.
Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς διατηρεί προβάδισμα για καταλληλότερος πρωθυπουργός με 43% κερδίζοντας δηλαδή τρεις μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη μέτρηση του Σεπτεμβρίου Ποσοστό 28% συγκεντρώνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είδε το ποσοστό αυτό να μειώνεται κατά μία μονάδα εν συγκρίσει με τον Σεπτέμβριο.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός:

“Aληθινά παραμύθια της Νάξου 02”

  Αφηγητές: Oι καθηγητές Πανεπιστημίου - Αρχαιολόγοι
Βασίλης Λαμπρινουδάκης, Εύα Σημαντώνη-Μπουρνιά, Νότα Κούρου

Αρχή του παραμυθιού, καλησπέρα σας:

Η MONUMENTA στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπικές Κοινωνίες & Μνημεία» και σε συνέχεια του παραμυθιού «Αληθινά Παραμύθια της Νάξου» που αρχίνησε πέρυσι[1], με τη συνεργασία του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, δίνει ακόμα ένα κλώτσο στο κουβάρι.
 Σειρά αυτή τη φορά να πάρουν το ρόλο του αφηγητή στα «Αληθινά Παραμύθια της Νάξου 02» έχουν δάσκαλοι και συνεργάτες του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι αρχαιολόγοι: Βασίλης Λαμπρινουδάκης, Νότα Κούρου και Εύα Μπουρνιά που εργάστηκαν στη Νάξο για πολλά χρόνια. Στο ξετύλιγμα του κουβαριού, όπως πάντα, θα βοηθήσουν οι κάτοικοι και οι φίλοι του νησιού.

Έντονο ρήγμα στην κυβέρνηση προκαλεί o Βενιζέλος στην κυβερνητική συνοχή-Σενάρια για ανασχηματισμό και … αλλαγές

Ο Βενιζέλος προκαλεί τριγμούς στην κυβερνητική συνοχή-Σενάρια για ανασχηματισμό και … αλλαγές
Έντονους τριγμούς προκαλεί στην κυβερνητική συνοχή ο Ευάγγελος Βενιζέλος ,όχι μόνο με την επικριτική στάση του απέναντι στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και με το θέμα της λίστας της Λαγκάρντ.

Ο Βενιζέλος θέλει επίμονα να μπει στο κυβερνητικό κάδρο και το θέμα της λίστας που ξέσπασε έβαλε φρένο στις προσδοκίες του. Ακόμη και το σενάριο της αποχώρησής του ή της αντικατάστασής του ακούγεται έντονα κάτι που θα έχει φέρει αλλαγές και στην κυβερνητική συμμαχία.

http://www.parapolitika.gr

Fwd: Voyage à Tinos, Journey to Tinos, Ταξίδι στην Τήνο - Tinos - Τήνος

Ιδρύεται στην Κωμιακή «Μουσείο της Ιστορίας και του Πολιτισμού» μεγάλη δωρεά της οικογένειας του αείμνηστου Σταθάκη Χωριανόπουλου


                Η οικογένεια του αείμνηστου Ευστάθιου Γ. Χωριανόπουλου-Σταθάκη (τα παιδιά του Σοφία χήρα Αν. Κατσίλα, Αικατερίνη χήρα Γ. Σιδερή, Γιάννης Ευστ. Χωριανόπουλος και τα εγγόνια του Μανώλης, Ειρήνη και Στάθης Γ. Σιδερή), με επιστολή που έδωσαν αυτοπροσώπως στον Δήμαρχο Νάξου την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012, του ανακοίνωσαν την απόφασή τους να δωρίσουν την πατρογονική τους οικία στην Κωμιακή, προκειμένου να στεγαστεί εκεί το «Μουσείο της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Κωμιακής». Η ιδέα ίδρυσης μουσείου στην Κωμιακή έχει τεθεί από....

Δωρεά ακινήτου για τη δημιουργία Μουσείου Ιστορίας στην Κωμιακή

Παραχώρηση για χρήση στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διώροφης παλαιάς παραδοσιακής οικίας στην Κωμιακή για τη στέγαση του υπό ίδρυση «Μουσείου Ιστορίας και Πολιτισμού της Κωμιακής»
Ένα σημαντικό γεγονός για την Κωμιακή αλλά και για το νησί μας είναι η παραχώρηση της οικίας του Ευσταθίου Χωριανόπουλου στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προκειμένου να στεγαστεί σε αυτήν, το υπό ίδρυση «Μουσείο Ιστορίας και Πολιτισμού της Κωμιακής».
Ο αείμνηστος Ευστάθιος Χωριανόπουλος διετέλεσε για αρκετά χρόνια Πρόεδρος της Κοινότητας Κορωνίδας και είχε πλούσια κοινωνική δράση. Ήταν πολύ αγαπητός στους συγχωριανούς του γιατί πάντα ήταν πρόθυμος να προσφέρει τη βοήθειά του, όπου χρειαζόταν.

Ερώτηση Π. Ρήγα με θέμα την συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Σύρο.


Κύριε Υπουργέ, Πληροφορηθήκαμε ότι, η νέα αρχιτεκτονική που σχεδιάζεται να εφαρμοστεί στην ανασυγκρότηση των εκπαιδευτικών δομών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προβλέπει την κατάργηση του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Σύρο. Θεωρούμε παντελώς εσφαλμένη μια τέτοια απόφαση, αντιτάσσοντας μια στέρεη επιχειρηματολογία υπέρ της διατήρησης του εν λόγω Τμήματος:

Δήμος Νάξου: Υπεγράφη η σύμβαση για το δρόμο των «Καλαμουριών».


Τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση δρόμου από Αγ. Ματθαίο (Καλαμούρια) έως δρόμο Αγ. Αρσενίου – Αγ. Άννας Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων». Το έργο ανέλαβε η εργοληπτική επιχείρηση «Μ.Τ. Α.Τ.Ε.» δια του εκπροσώπου της Ευστάθιου Μανδηλαρά. 

Ερμούπολη: Σύλληψη π. δημοσίου υπαλλήλου για οφειλές που ξεπερνούν τις 227.000 ευρώ

Ακόμη μία σύλληψη στη Σύρο για χρέη προς το δημόσιο. Μόνο που αυτή τη φορά δεν πρόκειται για επιχειρηματία αλλά για π. δημόσιο υπάλληλο, το όνομα του οποίου εμπλέκεται με το σκάνδαλο της Πολεοδομίας Σύρου. 

Έπρεπε να βγει μια ΜΟΥΦΑ είδηση για να αντιληφθεί ο Μαχαιρίδης ότι ΠΑΣΟΚ μας είχε βάλει στο μνημόνιο

Δήλωση του Περιφερειάρχη για τις -ΜΟΥΦΕΣ -πληροφορίες περί «εκκένωσης» των μικρών νησιών «Οι της τρόικας λίγοι για να παζαρεύουν την εθνική μας υπόσταση»