slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απλήρωτες εφημερίες γιατρών του ΕΣΥ: Κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή


 Κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε μαζί με 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερώτηση σχετικά με τις απλήρωτες εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ. Όπως σημειώνεται στην ερώτηση, για πρώτη φορά μετά από χρόνια οφείλονται εφημερίες ενός τριμήνου.
Οι βουλευτές ρωτούν τον κ. Πλεύρη:

Ακόμη μία αλλοίωση του τοπίου της Τήνου




κ. Δήμαρχε, κ. Έπαρχε

Μετά από εκείνη την κοινή επιστολή (https://energypress.gr/news/koini-epistoli-eparhoy-kai-dimarhoy-tinoy-pros-ton-deddie) την οποία είχατε στείλει στον ΔΕΔΔΗΕ τον Φλεβάρη, σχετικά με τις άθλιες μπετουδένιες κολώνες που εγκαθίστανται στην Τήνο, λάβατε κάποια απάντηση;

Εμείς δεν έχουμε αντιληφθεί την απομάκρυνση καμίας από αυτές που είχαν εγκατασταθεί, πόσο μάλλον, νέες μπετουδένιες κολώνες εγκαθίστανται αυτές τις μέρες στο νησί μας.

Επίσκεψη του Φίλιππου Φόρτωμα σε Πάρο και Αντίπαρο

Την Πάρο και την Αντίπαρο επισκέφτηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για να συμμετάσχει στους θρησκευτικούς εορτασμούς της Πεντηκοστής και στο πλαίσιο της περιοδείας του, επισκέφθηκε τη Μάρπησσα, τη Νάουσα και την Αντίπαρο. Ο κ. Φορτωμας συναντήθηκε με επιχειρηματίες και κατοίκους και συζήτησε μαζί τους για την πορεία της τουριστικής περιόδου, αλλά και για θέματα της καθημερινότητάς τους. Η Πάρος και η Αντίπαρος, δύο νησιά που συγκαταλέγονται στους πολύ δημοφιλείς προορισμούς, υποδέχονται φέτος μεγάλες ροές επισκεπτών από το εξωτερικό, κάτι που ενισχύει την τοπική οικονομία, που τα προηγούμενα δύο χρόνια είχε υποστεί μεγάλη πίεση.

Πλεύρης: Κατατέθηκε αγωγή €214 εκατ. του Δημοσίου κατά της Novartis





Δήλωση του υπουργού Υγείας


Σήμερα το ελληνικό δημόσιο κατέθεσε αγωγή κατά της Novartis ποσού 214 εκ. ευρώ για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί το ελληνικό δημόσιο από τις πράξεις που η ίδια η εταιρεία έχει ομολογήσει στις ΗΠΑ και αφορούν στο χρηματισμό γιατρών. Το

Περιοδεία Γιάννη Βρούτση σε Μήλο και Κίμωλο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  : mileikanea.gr

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, τo Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 θα πραγματοποιήσει τριήμερη περιοδεία στα νησιά Μήλο και Κίμωλο.

Στο ιερό νησί της Μήλου θα εκπροσωπήσει τη Ν.Δ. στις προγραμματισμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με την ευκαιρία του εορτασμού της ιεράς μνήμης των κεκοιμημένων στο μοναδικό Παλαιοχριστιανικό Μνημείο των Ιερών Κατακομβών Μήλου. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρυπητής, όπου θα χοροστατήσουν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Σύρου-Μήλου κ. Δωρόθεος Β΄ και Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄, καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος

Φίλιππος Φόρτωμας: Να ενισχυθούν οι δαπάνες λειτουργίας εργοστασίων αφαλάτωσης ύδατος για τους νησιωτικούς δήμους


Την ανάγκη αύξησης του συνολικού ποσού που κατανέμεται από τους ΚΑΠ προς τους ΟΤΑ, για την κάλυψη των αυξημένων δαπανών λειτουργίας εργοστασίων αφαλάτωσης ύδατος, ώστε να ενισχυθούν αντίστοιχα και οι νησιωτικοί ΟΤΑ, ανέδειξε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με σχετική αναφορά, την οποία κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μαυρουδή Βορίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στυλιανό Πέτσα.

Power Pass: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το επίδομα ρεύματος Ποιοι είναι δικαιούχοι και τι ποσά θα εισπράξουν

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το Power Pass, τις αιτήσεις δηλαδή για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν την επιδότηση, με επιστροφές ποσών από 18 έως 600 ευρώ.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την τελευταία μέρα του Ιουνίου.

Η καταβολή των ποσών αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου.

Συνολικά, πάνω από 6,3 εκατ. φορολογούμενοι με ετήσια οικογενειακά εισοδήματα έως και 73.000 ευρώ δικαιούνται να εισπράξουν την έκτακτη επιδότηση για τις καταναλώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος του τελευταίου εξαμήνου και συγκεκριμένα λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022.

Η διαδικασία της υποβολής αίτησης στο Power Pass