slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ Δεν σεβάστηκαν τον λαό και τον Μίκη!


ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ. Πρόσκληση της ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις


C:\Users\Δημήτρης\Desktop\kov_komiakis.jpg





ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ


Η Κομματική Οργάνωση Βάσης Κωμιακής του ΚΚΕ σας προσκαλεί σε συγκέντρωση - συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις 

τo Κυριακή 12 Σεπτέμβρη, στην Κωμιακή, στις 20.00, στην «Πλάτσα του Λιαγούρη»

Θα μιλήσει 

ο Βαγγέλης Κορρές, μέλος της Τομεακής Οργάνωσης Ν. Κυκλάδων του ΚΚΕ


Επιστολή ανεμβολίαστου βουλευτή της ΝΔ στον πρόεδρο της Βουλής

Συνέχεια στις συζητήσεις που έχουν ανάψει αναφορικά με τους ανεμβολίαστους βουλευτές και την παρουσία τους στα έδρανα της Βουλής, έδωσε η σημερινή συνεδρίαση της διάσκεψης των Προέδρων.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος του Σώματος, Κωνσταντίνος Τασούλας, ενημέρωσε τα μέλη πως η εικόνα που έχει λάβει από τους γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων, επιβεβαιώνει πως είναι 5 οι εκπρόσωποι της εθνικής αντιπροσωπείας που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ή που γενικότερα δεν είναι υγειονομικά καλυμμένοι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Δ' ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΚΛΑΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ




                           Ἑταιρεία Κυκλαδικῶν Μελετῶν

                    Βραβεῖον Ἀκαδημίας Ἀθηνῶν

 

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

                            Δ' ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΚΛΑΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

 

Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει την διοργάνωση  του

Δ΄ Διεθνούς Κυκλαδολογικού Συνεδρίου στην Τήνο, από 22  έως και 26 Σεπτεμβρίου 2021 υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής  Δημοκρατίας και με την συνεργασία του Δήμου της Τήνου και του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, με φυσική παρουσία, διά ζώσης.

H Ε.Α.Γ.Μ.Ε. ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Καταλυτικό ρόλο στην αντιμετώπιση των συνεπειών από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου που έπληξαν την Αττική αναμένεται να διαδραματίσει η Ε.Α.Γ.Μ.Ε. Συγκεκριμένα κλιμάκιο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών με επικεφαλής το Γενικό Διευθυντή, κ. Ανδρέα Τσώκο συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και αντιπροσωπεία του και συζήτησαν όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στις πυρόπληκτες περιοχές.    

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν και τα πρώτα συμπεράσματα από τις αυτοψίες που έγιναν από την ερευνητική ομάδα της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. σε Βαρυμπόμπη, Τατόι και Κρυονέρι και ανταλλάχθηκαν απόψεις με τα στελέχη τις Περιφέρειας, για τους τρόπους και τις δυνατότητες παρέμβασης στον Ορεινό όγκο.

Νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις -Τι ανακοινώθηκε


Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν το υπουργείο Οικονομικών να σκέφτεται παράταση στην προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων του έτους 2020. Όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δήλωσης ορίζεται η 15η Σεπτεμβρίου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρει:

Δημοσκόπηση Prorata: Η δημοφιλία πολιτικών αρχηγών και υπουργών - Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Πώς διαμορφώνονται η δημοφιλία των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το 44% να δηλώνει πως «σίγουρα ή μάλλον συμπαθεί» τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με έρευνα της PRORATA S.A.

Συνεργασία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Μνημείο χαρακτηρίζεται από το ΥΠΠΟΑ η Μονή Ουρσουλινών Μοναχών στην Τήνο,  με την Περιφέρεια να αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση των μελετών αποκατάστασής της.  

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη είχε χθες Τετάρτη, στο Υπουργείο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.


Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η πορεία των έργων που υλοποιεί το Υπουργείο Πολιτισμού σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες και που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είτε μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεών της, είτε με ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020".