slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αλόγιστη στατάλη της Βουλής-Δίνουν 2,5 εκ. ευρώ στο ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό


Τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταργήσει τα περισσότερα επιδόματα και να πετσοκόψει όσα τη γλυτώσουν και εν μέσω νέου ψαλιδίσματος σε μισθούς και συντάξεις η Βουλή σπαταλά 2,5 εκατομμύρια ευρώ για το Ίδρυμα για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.
Μάλιστα, το εν λόγω κονδύλι πέρασε στα ψιλά γράμματα, καθώς ο προϋπολογισμός του 2011 προέβλεπε δαπάνη ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή», ενώ ο υπερδιπλασιασμός του ποσού δεν μπορεί να αιτιολογηθεί γιατί τα.....

Για ποια ελευθεροτυπία μάχεσθε κύριε Βαξεβάνη;

Τότε που ο Καραμανλής εμάχετο τους νταβατζήδες και προσπαθούσε να περάσει τον βασικό μέτοχο, ήτοι την αποκοπή των νταβατζήδων εργολάβων από τα ΜΜΕ, εσείς που ήσασταν; Τί κάνατε, τότε που όλοι οι νταβατζήδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμάχοντο μαζί με τους εγχώριους νταβατζήδες...τον Καραμανλή και το σχέδιο του νόμου του για τους νταβατζήδες; Δεν λέω, ορθώς αθωωθήκατε για τη λίστα Tragarde, αλλά μη μας παριστάνετε και τον αθώο. Έτσι κυρία Δούρου μου; Κύριε Κωνσταντόπουλε; Κυρία Κωνσταντοπούλου; Κυρία Γαλάνη; Κύριε Τρίμη;



ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ - τεύχος 1135/24.03.2005
Σωτήριος Καλαμίτσης


Ιδρύθηκε η «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Καλλονή - Κελλιά)» στην Τήνο

Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012, στην Καλλονή της Τήνου, μετά από ένα Διήμερο Διαβούλευσης που οργανώθηκε σε συνεργασία του Δήμου Τήνου με τους Οικολόγους Πράσινους, αποφασίστηκε η σύσταση Αστικού Συνεταιρισμού Κοινωνικού Σκοπού περιορισμένης ευθύνης, με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ(ΚΑΛΛΟΝΗ - ΚΕΛΛΙΑ)». Η Κοιν. Σ. Επ "Καλλονή - Κελλιά" συστάθηκεσύμφωνα με τις.....

Οικολόγοι Πράσινοι ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ Η εβδομάδα που πέρασε 27/10 - 2/11/12



Δεν βλέπετε το email μας; Επισκεφτείτε την σελίδα                             
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Η εβδομάδα που πέρασε 27/10 - 2/11/12Tο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στην Αθήνα  9 - 11 Νοεμβρίου 2012Πάνω από 350 στελέχη, βουλευτές, ευρωβουλευτές και υπουργοί των Πράσινων θα βρεθούν στην....

Οι εκλογες των αιρετών θα γίνουν τελικά τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη


Δυο λόγια για τα υπηρεσιακά συμβούλια
Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν  να κάνουν με τη διοίκηση και τη λειτουργία των σχολείων, με τις υπηρεσιακές και εργασιακές αλλαγές των εκπαιδευτικών.
Πρόκειται για κρατικό θεσμό, για μηχανισμό του κράτους που υλοποιεί την κεντρική αντιεκπαιδευτική- αντιλαϊκή πολιτική (μονιμοποίηση των δόκιμων εκπαιδευτικών, αξιολόγηση, σύνδεση της αξιολόγησης με τους μισθούς και τις μισθολογικές ωριμάνσεις, αποσπάσεις, μεταθέσεις, μετατάξεις, απολύσεις εκπαιδευτικών κ.α.).
Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια  δεν υπηρετούν τον....

Αυτη τη φορα θα πουμε Μπραβο στα στελέχη του Καμμένου διέκοψαν ομιλία της Μαρίας Ρεπούση


Με φωνές διαμαρτυρίες και ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο πολιτευτές και στελέχη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στα Χανιά, διέκοψαν την παρουσίαση βιβλίου της βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Μαρίας Ρεπούση. Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα του ΤΕΕ/ΤΔΚ.

Πλήρης στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ενάντια στο κλείσιμο των ΔΟΥ στα νησιά

Την απόλυτη  στήριξή του προς τους Δημάρχους  και φορείς των νησιών του Αιγαίου  εξέφρασε ο Νίκος Συρμαλένιος στη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη το βράδυ στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Εργασίας Γ. Βρούτση, σχετικά με το κλείσιμο των ΔΟΥ στα νησιά.

Στη σύσκεψη έγινε  φανερό ότι, παρά τις διαμαρτυρίες και  τις ενστάσεις των εκπροσώπων των νησιών, που έθεσαν σοβαρά ζητήματα και ερωτηματικά για την άμεση δυνατότητα υποκατάστασης των μέχρι σήμερα υποθέσεων για τις οποίες προσφεύγουν οι............

Μόνο 2 ΔΟΥ θα λειτουργούν στο Νομό Κυκλάδων

Χθες 31/10/2012 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο  Οικονομικών ευρεία σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, καθώς και των Βουλευτών και Δημάρχων των νησιών του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού.
Στη συνάντηση, οι Υπουργοί παρουσίασαν  το σχέδιο ενοποίησης των ΔΟΥ, όπως αυτό προβλέπεται από τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις (ΦΕΚ 2828Β/19-10-2012). Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό προβλέπεται η λειτουργία των ακόλουθων ΔΟΥ στα νησιά του Αιγαίου:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ THN 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ...!!!


Η φωτογραφία είναι από το νηπιαγωγείο του χωριού Πύργος στην Σαντορίνη και μας την έστειλε κάτοικος της περιοχής... Μαζί με τις Ελληνικές σημαίες κατά την διάρκεια των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου και πάνω από το στεφάνι του Νηπειαγωγείου βρίσκονται σε περίοπτη θέση αναρτημένες οι σημαίες...
της Ιταλίας που μας επιτέθηκε της 28η Οκτωβρίου 1940 και της Αλβανίας, συμμάχου των Ιταλών και των Γερμανών και κατά την διάρκεια των επιθέσεων εναντίον της Πατρίδας μας και κατά την διάρκεια της κατοχής...

Τεύχος 36-37, Ιούλης-Δεκέμβρης 2012 του περιοδικό «Φλέα»

Το τεύχος 36-37, Ιούλης-Δεκέμβρης 2012 του π. Φλέα θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα με τα εξής θέματα:
«Περιήγηση στη Νάξο των σκοτεινών αιώνων (7ος-10ος αι.)», του Κωνστ. Αντ. Κατσουρού.
1. Η μακρά διάρκεια των σκοτεινών αιώνων: χαρακτηριστικά γνωρίσματα.
2. Ειδήσεις για τη διοικητική διάρθωση των Κυκλάδων πριν το κίνημα του 727.
3. Ειδήσεις για τη Νάξο πριν το κίνημα του 727.
4. Συγκρούσεις στο εσωτερικό της αυτοκρατορίας: η Εικονομαχία.

5. Το Κίνημα του 727.

6. Οι ....

Το taxalia έβαλε τα γυαλιά στους "επαγγελματίες" του newsbomb.gr και του tsantri.gr



Τσιγάρα "Μακεδονία". Η βλακεία συνεχίζει ακάθεκτη στο ιντερνετ...

...κι από κεί περνάει και στις εφημερίδες.....

Македонија ή Малакиа (Μαλακί@);

Διαβάστε την ξεφτίλα (μεταξύ άλλων) του newsbomb.gr και tsantiri.gr που έγραψαν την παπαριά για δήθεν τσιγάρα "Μακεδονία" που κάνουν θραύση στα Σκόπια  

Η συνέχεια με τρελό βίντεο του 1956 που βρήκαν τα παιδιά στο taxalia.blogspot.com

H ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου «ΣΤΗΡΙΖΕΙ»

Η πατρίδα μας δίνει τη μεγάλη μάχη της επιβίωσης. Αυτές τις δύσκολες ώρες κάποιοι συνάνθρωποι μας δοκιμάζονται περισσότερο, από την πρωτοφανή οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας.

Αυτή την κρίσιμη περίοδο  ας λειτουργήσει η ατομική μας συνείδηση  κι ας μετατραπεί σε δύναμη ΣΤΗΡΙΞΗΣ των ευπαθών  κοινωνικών ομάδων.
Η ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου συμμετέχει ενεργά σε μια σειρά από δράσεις της κοινωνικής πρωτοβουλίας «ΣΤΗΡΙΖΩ» .

Επιδοτούμενα σεμινάρια ΟΑΕΔ

Σχετικά με την διεξαγωγή  των σεμιναρίων εργαζομένων μέσω ΛΑΕΚ και όλο το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες το Σωματείο μας δηλώνει τα εξής:

1)Φυσικά και  θα πραγματοποιήσουμε επιδοτούμενα  σεμινάρια (όταν αυτά προκηρυχθούν ) με την πρέπουσα σοβαρότητα , υπευθυνότητα, εγκυρότητα, και αποτελεσματικότητα που μας διακατέχει, όπως κάνουμε τα 10 τελευταία χρόνια.

 2) Η επίσημη προκήρυξη των επιδοτούμενων Σεμιναρίων για τα οποία τόσος λόγος και.........
υποσχέσεις δίνονται τελευταία δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί στο ΦΕΚ (Εφημερίδα της Κυβέρνησης) άρα μέχρι σήμερα δεν ισχύει επισήμως τίποτα.

 3)Παρακολουθούμε την όλη διαδικασία  και θα θέλαμε πολύ να δημοσιοποιηθούν  τα αποτελέσματα όταν θα εγκριθούν  και ολοκληρωθούν τα προγράμματα.

 4) Χειροκροτούμε το ενδιαφέρον των εν δυνάμει εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτών σημειώνοντας πως: το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων "Φιλοξενία" (μη κερδοσκοπικός φορέας με μηδαμινούς έως ανύπαρκτους πόρους) έχει θέσει από την ίδρυσή του πρωταρχικό στόχο την Επιμόρφωση ως μοχλό ανάπτυξης και έχει υπηρετήσει με επιτυχία το σκοπό αυτό. Ευχόμαστε επιτέλους να γίνει σημαία η ουσιαστική Επιμόρφωση και η εκπαίδευση όλων μας.


5) Ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος  μπορεί να εγγραφεί και να  συμμετέχει σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό  η άλλο φορέα θεωρεί ότι  έχει την δυνατότητα να του  παρέχει την επιμόρφωση που  επιθυμεί.



Τέλος σημειώνουμε ότι το Σωματείο είναι υπερήφανο για την μέχρι σήμερα εκπαίδευση που έχει κατορθώσει να παρέχει στα μέλη του και τα πολύ σημαντικά ποσά που έχουν έρθει στη Νάξο και έχουν εισπράξει οι εργαζόμενοι μέσω της επιδότησης όλα αυτά τα χρόνια. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να υπάρχουν εργαζόμενοι είναι να υπάρχουν επιχειρήσεις που να λειτουργούν και για να υπάρχουν επιχειρήσεις το Σωματείο μας δίνει μάχες για τα πραγματικά προβλήματα που χτυπούν λυσσαλέα τη μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση Εστίασης. 




Το Δ.Σ

Έτοιμος να ανεξαρτητοποιηθεί;


Έτοιμος να ανεξαρτητοποιηθεί εμφανίζεται ο καθηγητής Καρδιολογίας, πρώην υπουργός κ. Δ. Κρεμαστινός, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», εάν διαπιστώσει ότι κάποιοι θέλουν να τεμαχίσουν το ΠAΣΟΚ.

Λέει μάλιστα ότι «το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν μου πρόσφερε τίποτα. Είμαι εκνευρισμένος που βλέπω στελέχη, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ τους ανέδειξε σε ανθρώπους στην κοινωνία και τώρα το εγκαταλείπουν στην κρίσιμη ώρα».

Πηγή: Βηματοδότης 

e-Επιλογές της 02/11/2012