slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Έφυγε ο Φάνης Γαβαλάς Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο άκουσμα του θανάτου του επί σειρά ετών Προέδρου της Κοινότητας Ηρακλειάς και αγωνιστή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Θεοφάνη Γαβαλά, συνήλθε σήμερα εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:
1)Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θανόντος.
2) Να παραστούν μέλη του στην....
εξόδιο ακολουθία.

3) Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο, και στο κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλειάς κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.

4)Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

5) Να επιδοθεί το παρόν στην οικογένεια του θανόντος.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥΦώτιος Ι. Μαυρομμάτης

Φαντασιώσεις Κουρτάκη τα περί ρήξης Σαμαρά-Καμμένου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJNUgTGVtDsTzYMulbmXFJkmE1qD81QlKHHbLDV8TmunsDUJKg20XmmdnDgxKgd_Q6l6AggyxQa9XfNvkdlykqfli9jPaPGYy5oFeHi6nm3IZsK4JuSiFOUbJGH_1F92ELAXTAVufQWRfJ/s400/%CE%A3%CE%91%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A3_%CE%9A%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A3Πριν διαβάσετε τι λέει το olympia.gr για τα μυθεύματα Κουρτάκη-parapolitika.gr περί ρήξης Σαμαρά-Καμμένου, δείτε τη φώτο αριστερά: 1984 Εκδήλωση ΟΝΝΕΔ στην Πύλο, Α. Σαμαράς 33 ετών, Π. Καμμένος 19 ετών ΟΝΝΕΔίτης... για να ξέρουν και να μαθαίνουν μερικοί όψιμοι Σαμαρικοί από πότε οι δύο πολιτικοί είναι φίλοι...


Διαβάστε τώρα και την διάψευση της Ρηγίλλης στις φαντασιώσεις Κουρτάκη:

Οργή έχουν προκαλέσει στην Ρηγίλλης τα δημοσιεύματα δικτυακών τόπων που προαναγγέλουν διαγραφή Καμμένου και αποστάσεις Σαμαρά από τις επιλογές του σχετικά με το πόρισμα της εξεταστικής.

“Ανυπόστατες με σαφείς σκοπιμότητες” αυτές οι φήμες σύμφωνα με τους στενούς συνεργάτες του Σαμαρά αφού η ΝΔ δήλωσε ότι είναι θεμιτός οποιοσδήποτε έλεγχος σε στελέχη του κόμματος και πρώην υπουργούς για την υπόθεση Siemens, άσχετα εάν δεν αναφέρονται στο κεντρικό πόρισμα.

Εννοείται ότι δεν υπάρχει καν “θέμα Καμμένου”, ούτε σε επίπεδο δυσαρέσκειας.

Η συνέχεια όμως γι’ αυτές τις φήμες θα δοθεί εσωκομματικά αφού έγινε γνωστό ότι διαδικτυακή “περσόνα” ποζάρει ως παράγοντας στην Ρηγίλλης και διαρρέει αυτές τις αθλιότητες ως δήθεν “επίσημες τοποθετήσεις”.Ήδη γνωστοποιήθηκαν τα ονόματα της περσόνας αλλά και του στελέχους που διέρρεε ότι “είναι βασικός συνεργάτης της ηγετικής ομάδας”

Καιρός είναι, γιατί οι συνθήκες απαιτούν σοβαρότητα και όχι καραγκιοζιλίκια που εξοργίζουν όχι μόνο τον Σαμαρά αλλά την κοινωνία ολόκληρη.

http://olympia.gr/

Οι Έλληνες θέλουν τον Καραμανλή παρών

Η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Η ιστορία όμως αποτιμά, μυθοποιεί κι ενίοτε επανορθώνει στρεβλές αντιλήψεις. Αποκαθιστά εκείνους που αδίκησε. Κάποτε ήταν και πολιτικά πρόσωπα, τα οποία με νέα εντολή τους δίνει τη δυνατότητα να επανελθούν στη πρώτη γραμμή πολιτικής δράσης.

Την ιστορία δεν τηγράφουν μόνο οι ιστορικοί και οι μειοψηφίες. Την ιστορία τη γράφει, κυρίως η πλειοψηφία, ο ίδιος ο λαός, στο διάβα των χρόνων, μακριά από υποκειμενικές κι εν θερμώ κρίσεις. Από συναισθηματικές παρορμήσεις και πολιτικές αντιπαραθέσεις ή κομματικές σκοπιμότητες.

Η ιστορία δηλαδή το αλάθητο λαικό αίσθημα, αποκατέστησε τον Σωκράτη, τον Αλκιβιάδη, τον Κολοκοτρώνη, τον Βενιζέλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τους κατέταξε στο πάνθεον των μεγάλων του έθνους μας. Τους έδωσε τη πραγματική ιστορική διάσταση και τους κατέταξε στις εμβληματικές μορφές.

Αυτό το λαικό αίσθημα θα κρίνει κι έχει, ήδη αρχίσει να κρίνει και τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Με τα λάθη και τις οποίες παραλείψεις του αλλά και το έργο του. Γιατί το έργο ενός πολιτικού μπορεί να μην είναι ορατό την ώρα που αυτό αναπτύσσεται και εξελλίσεται, αλλά σε βάθος χρόνου. Και τότε να έρθει η δικαιώση.

Το έργο των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή ήταν πλούσιο, ανατρεπτικό και με προοπτική. Άλλαξε συσχετισμούς κι άνοιξε νέους δρόμους, νέες λεωφόρους για τη χώρα. Έκανε ρήξεις κι έθεσε τα θεμέλια για μια άλλη Ελλάδα. Ίσως τον πρόδωσαν οι συνεργάτες του που δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ίσως να μην αντιλήφθηκαν τον βηματισμό του.

Ο λαός όμως δεν ξεχνά κι αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Κι ο τρόπος με τον οποίον τον υποδέχθηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά την τελέτη των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι ενδεικτικός.

Ο Καραμανλής είναι παρών στη πολιτική ζωή του τόπου. Μένει σιωπηλός και παρακολουθεί, οι πολίτες τον νοσταλγούν. Πιστός στο δωρικό πνεύμα του Καραμανλισμού, πράττει αυτό που η συνείδηση του τον επιτάσσει. Στηρίζει τη νέα ηγεσία της παράταξης και τον Αντ. Σαμαρά. Κι είναι έτοιμος να υπεραμυνθεί για αυτά. Είναι ο θεματοφύλακας από παρεκλλίσεις που ξεφεύγουν από αυτό το πνεύμα, τις αρχές και τις αξίες του καραμανλισμού. Αλλά είναι κι ανεξίκακκος, απέναντι ακόμη και σε αυτούς που τον πλήγωσαν αλλά πιότερο σοφός από ποτέ.

Οι Θεσσαλονικείς με την παρουσία και τον εκδηλωτικό τρόπο που τον αγκάλιασαν, για μια ακόμη φορά έστειλαν ένα σαφές όσο και καθαρό μήνυμα. Ο Κώστας Καραμανλής παραμένει παρών, οι πολίτες τον θέλουν παρόντα, συνεχίζουν να τον αγαπούν και να στηρίζουν το μέλλον της χώρας σε αυτόν. Όσοι καθ΄οιονδήποτε τρόπο προσπαθούν για μικροκομματικές σκοπιμότητες να αμαυρώσουν τη πολιτική πορεία του θα βρουν το λαό απέναντι τους. Γιατί τα ψέμματα και οι δολιότητες έχουν κοντά και γυαλινά πόδια, όπως και στην περίπτωση του Βατοπεδίου ή της οικονομίας.

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΤΣΕΝΟΥ

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 19-01-2011


http://citizengr.wordpress.com/2011/01/20/4908/

Έκοψε την πίτα της η Τ.Ο. Ν. Δ. Νάξου

naxosfan

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Νάξου στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου "Naxos Resort".

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλης Μαργαρίτης, δημοτικοί σύμβουλοι, και εκπρόσωποι φορέων .
Χαρακτηριστικό της φετινής εκδήλωσης ήταν το πολύ καλό κλίμα και...... η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που γέμισε από νωρίς την αίθουσα συνεστιάσεων του Ξενοδοχείου.