slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κατερίνα Μονογυιού: Επιχορηγείται με 110.322,58€ ο Δήμος Κιμώλου για εγκατάσταση ενεργειακά πράσινης μονάδας αφαλάτωσης

   Εγκρίθηκε σήμερα από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επιχορήγηση για το Δήμο Κιμώλου ύψους 110.322,58€ για την «Εγκατάσταση ενεργειακά πράσινης μονάδας αφαλάτωσης στην Κίμωλο με καινοτόμο τεχνολογία επεξεργασίας της άλμης-BriZE» του Προγράμματος «Διαχείριση Υδάτων», το οποίο αφορά σε δαπάνες προμηθειών εξοπλισμού, αναγκαίων για την υλοποίηση της Πράξης, όπως της προμήθειας και της εγκατάστασης της επέκτασης της φορητής μονάδας αφαλάτωσης ΑΟ δυναμικότητας 220m3/ημέρα, του φωτοβολταϊκού συστήματος 100 kWp και της καινοτόμου φορητής θερμικής μονάδας επεξεργασίας της παραγόμενης άλμης 4m3/ημέρα.

ΤΕΕ - ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021: Στην τελική ευθεία δικαιολογητικά και αξιολόγηση, ενόψει της λήξης προθεσμίας – Κάλεσμα για άμεση συμπλήρωση δικαιολογητικών εκκρεμών αιτήσεων


ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021: Στην τελική ευθεία δικαιολογητικά και αξιολόγηση, ενόψει της λήξης προθεσμίας – Κάλεσμα για άμεση συμπλήρωση δικαιολογητικών εκκρεμών αιτήσεων

 Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία υπαγωγής δικαιούχων στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021 του ΥΠΕΝ. Υπενθυμίζεται ότι στα πλαίσια του προγράμματος ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 28/04 τα αρχικά αποτελέσματα υποβολών μονοκατοικιών/μεμονωμένων διαμερισμάτων, βάσει των οποίων υποβλήθηκαν 87.246 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 40.012 χαρακτηρίστηκαν ως αρχικά επιλέξιμες και οι 47.234 ως επιλαχούσες. Υπενθυμίζεται ότι στη φάση των αιτήσεων δεν υποβλήθηκαν δικαιολογητικά φακέλου συμμετοχής. Για τις αρχικά επιλέξιμες αιτήσεις, στις 20/5/2022 ξεκίνησε η περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών που απαιτούνται και ιδίως της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, η οποία λήγει στις 19/7/2022.

Ο κ.Χατζημάρκος ας κοιτάξει στον καθρέφτη του ...εκεί θα βρει τις "συμμορίες" και τους"λαθρεπιβάτες"! "!

         

Ο κ. Χατζημάρκος ας κοιτάξει στον καθρέφτη του .....εκεί θα βρει  τις  "συμμορίες " και τους "λαθρεπιβάτες".


Με αφορμή ειρωνική  ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου-πολιτικού "ρύπου " της Π.Ν.Α. και στρέφεται ( μεταξύ πολλών αλλων ...) και εναντιον του Χ.Κόκκινου και την ασεβή και αψυχολόγητη επίθεση του Περιφερειαρχη Ν.Αιγαίου  κ.Χατζημάρκου σε εργαζόμενο του ΕΚΑΒ Ρόδου  απαντάμε τα εξής:

Στόχευση σε νέες αγορές από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

 


Με επίκεντρο τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, συνεχίζεται η προσπάθεια διεθνούς προβολής των νησιών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Στο πλαίσιο ενημερωτικών συναντήσεων του Δήμου με επιλεγμένους δημοσιογράφους του εξωτερικού, η Νάξος κέρδισε μία θέση στην ετήσια καθιερωμένη «πράσινη» λίστα του Ισπανόφωνου National Geographic, που περιλαμβάνει Ελληνικούς προορισμούς με κριτήριο τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν για την ανάδειξη βιώσιμών και ειδικών μορφών τουρισμού.  https://viajes.nationalgeographic.com.es/lifestyle/grecia-islas-que-quisieron-ser-libres_18363 

Στην ταξιδιωτική ιστοσελίδα του National Geographic, που διαβάζουν ανελλιπώς εκατομμύρια αναγνώστες από την Ευρώπη και την Αμερική, η Νάξος αναδεικνύεται φέτος ως ένα από τα τρία Ελληνικά νησιά «που θέλουν  να είναι ελεύθερα».  Σύμφωνα με το άρθρο, ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων έχει κάνει σαφή την πρόθεση του για αλλαγή «πλώρης» προς τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως την πεζοπορία και την ποδηλασία. Το νησί της Αριάδνης είναι ευλογημένο με μία εντυπωσιακή ακτογραμμή, εύφορες και φωτεινές κοιλάδες, ιστορικά μνημεία και ένα «μυθικό» βουνό, το όρος Ζας. Με τους κατάλληλους χειρισμούς, η είδηση αναδημοσιεύθηκε από τον Ελληνικό Τύπο, προκαλώντας διψήφιο αριθμό δημοσιευμάτων και προβάλλοντας τον προορισμό στα σημαντικότερα ΜΜΕ τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας. 

Παράλληλα, το Σάββατο 9 Ιουλίου ολοκληρώθηκε δημοσιογραφική αποστολή από τη Βραζιλία μετά από πρόσκληση του Δήμου. Στόχος της επίσκεψης ήταν η συλλογή υλικού σχετικά με την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, τους γραφικούς οικισμούς, τα τοπικά προϊόντα, την εντυπωσιακή ακτογραμμή και το εύρος δραστηριοτήτων. Οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι και φωτογράφοι συνεργάζονται με τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά ΜΜΕ της Βραζιλίας, UOL.com.br και ig.com.br, που το καθένα διαθέτει τουλάχιστον 25 εκατομμύρια επισκέπτες τον μήνα και επισκέψεις ιστοσελίδας που ξεπερνάνε το μισό δισεκατομμύριο. Ο Δήμος ευχαριστεί τους επαγγελματίες για την στήριξη τους στις δράσεις προβολής. «Προμηνύεται μία τουριστική σεζόν με πολύ καλές επιδόσεις, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για στόχευση σε επισκέπτες με ειδικά ενδιαφέροντα και άνοιγμα σε νέες αγορές ενδιαφέροντος», τονίζει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς. 


Xυδαιότητες Βερναρδάκη : Αποκάλεσε την Κεραμέως «Πισπιρίγκου της Παιδείας» - Σάλος στο Twitter, δείτε βίντεο. Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας


Έντονη αντίδραση της ΝΔ για τον Βερναρδάκη - Καλεί τον Τσίπρα να καταδικάσει την επίθεση στην Κεραμέως
Αντιδράσεις στα social media, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέβασε το βίντεο από το TikTok - Για αθλιότητα και μισογυνισμό κάνει λόγο η Νίκη Κεραμέως - Έντονη αντίδραση από τη ΝΔ, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει την «άθλια επίθεση» - «Αν δεν το κάνει θα είναι σαν να την συνυπογράφει»
Σάλο προκάλεσε στα ελληνικά social media μια ανάρτηση του Χριστόφορου Βερναρδάκη στην οποία διερωτάται αν η υπουργός, Νίκη Κεραμέως είναι η... «Πισπιρίγκου της δημόσιας Παιδείας».
Το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Επικρατείας, έφερε αντιδράσεις καθώς η υπουργός Παιδείας παρομοιάζεται με την 33χρονη η οποία κατηγορείται για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, με τον κ. Βερναδάκη να θέλει να κατηγορήσει την Κεραμέως πως «δολοφονεί» την δημόσια παιδεία σε ένα τουλάχιστον ατυχές σχόλιο.
Αξίζει να αναφερθεί πως μετά τον σάλο, ο πρώην υπουργός Επικρατείας απέσυρε το βίντεο από τον λογαριασμό του στο TikTok.

Δείτε το βιντεο:

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φιλοξενεί τον διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας «World Food Gift Challenge 2023»

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φιλοξενεί τον διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας «World Food Gift Challenge 2023»

 

Η Κως θα αποτελέσει το εκπληκτικό φόντο της παγκόσμιας διοργάνωσης στην οποία πρωταγωνιστής είναι ο μικρός τοπικός παραγωγός

Στην Αμοργό ο Φίλιππος Φόρτωμας



Το νησί της Αμοργού επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την γιορτή του Αγίου Οσιομάρτυρος Νεοφύτου του Αμοργίνου. Στο πλαίσιο της παραμονής του στο νησί πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Αμοργού κ. Λευτέρη Καραϊσκο, στο Δημαρχείο.

Περιοδεία Nίκου Συρμαλένιου σε Νάξο και Σύρο – Παρουσίαση του κοινοβουλευτικού έργου 2019 - 2022

«Μαζί δυναμώνουμε το αύριο»είναι το σύνθημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ΑλέξηΤσίπρα που μετέφερε στις Κυκλάδες, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατά την διάρκεια της τετραήμερης περιοδείας του από 8-11 Ιουλίου 2022.
Επίσης παρουσίασε το πλούσιο κοινοβουλευτικό και πολιτικό έργο της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και τις πολυπληθείς παρεμβάσεις μας στη Βουλή, στην Νάξο και στη Σύρο για την τριετία 2019 -2022.

Δ. Καπούνης στον Real FM: «Απελπιστική η κατάσταση! Να στηριχθεί η νησιωτικότητα με συγκεκριμένα μέτρα!».

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μίλησε στον Real FM και στην εκπομπή των Δημήτρη Μιχαλέλη και Αμαλίας Κάτζου και αναφέρθηκε, γι' άλλη μια φορά, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. και στην μείωση της γαλακτοπαραγωγής στο νησί μας (και όχι μόνο). 

Μάλιστα, δεν δίστασε να επισημάνει πως «πάμε απ' το κακό στο χειρότερο! Η κατάσταση είναι απελπιστική. Δεν θα υπάρχει γάλα στην Ελλάδα στο τέλος του 2022!», ενώ πρόσθεσε: «Να στηριχθεί η νησιωτικότητα. Κάνω έκκληση στον Πρωθυπουργό να στηρίξει τον κτηνοτροφικό κόσμο των νησιών με συγκεκριμένα μέτρα».

Ακούστε τις δηλώσεις του Δ. Καπούνη:

Τριήμερο εκδηλώσεων στον Καλόξυλο

 

Εκεί, στην εύφορη κοιλάδα της Τραγαίας, βρίσκεται μια μικρή όαση, ένας ανέγγιχτος παράδεισος, που η φύση προίκισε κι ο άνθρωπος σεβάστηκε! Ο Καλόξυλος! Ο οικισμός που πέταξε πριν δεκαετίες τα ρολόγια και σεργιανάει ξυπόλητος στα στενά σοκάκια με τις άλικες τριανταφυλλιές και τις ασβεστωμένες μάντρες! Ανθρώπινος και φιλόξενος, σου απλώνει το χέρι και σε τραβάει στο κόσμο του, έναν κόσμο που δεν κατάφερε να συνθλίψει η μυλόπετρα του χρόνου!