slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μητσοτάκης: Δωρεάν φάρμακα και το 2021 σε εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους

 

Εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή. Είναι προσωπική μου επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που, με κυβερνητική απόφαση, ίσχυσε και κατά το 2020. Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά.

Γ.Βρούτσης: Επιστροφές 135.346.225,11 ευρώ σε 158.600 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες μετά την εκκαθάριση εισφορών για το 2019 – Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση ν.4670/2020 έχει δημιουργήσει ένα απλό, δίκαιο και ανταποδοτικό σύστημα εισφορών ελεύθερης επιλογής για όλους

Από το απόγευμα της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου 2020 θα πιστωθούν 98.019.378,32 ευρώ στους λογαριασμούς 101.613 ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών ως επιστροφές που προέκυψαν μετά από εκκαθάριση που διενήργησε ο e-ΕΦΚΑ για τις ασφαλιστικές εισφορές έτους 2019.
Συνολικά, προέκυψαν προς επιστροφή 135.346.225,11 ευρώ σε συνολικά 158.600 ενεργούς ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Δεδομένου ότι 56.987 εξ αυτών δεν δηλώσαν μέχρι σήμερα ΙΒΑΝ το ποσό των 37.326.847,79 ευρώ που τους αντιστοιχεί, θα επιστραφεί στο τέλος Ιανουάριου ή θα συμψηφιστεί με τις εισφορές των επόμενων μηνών. Προϋπόθεση για την επιστροφή είναι να καταχωρήσουν τον ΙΒΑΝ στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ μέχρι 14 Ιανουαρίου 2021 (www.efka.gov.gr -> ηλεκτρονικές υπηρεσίες->Aτομικά Στοιχεία «Στοιχεία Επικοινωνίας»).

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων - "Ο νεοφιλελευθερισμός βλάπτει σοβαρά τη Δημοκρατία αλλά και το Περιβάλλον"

 


Όπως καθημερινά γίνεται φανερό, η πανδημία και ο εγκλεισμός χρησιμοποιήθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ ως ευκαιρία για την προώθηση πολλών νεοφιλελεύθερων μέτρων, που προϋπήρχαν στην ατζέντα της κυβέρνησης και τα  οποία πλήττουν κατάφωρα όχι μόνο κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, αλλά και την ισονομία και τη δημοκρατία, με φαινόμενα μάλιστα ακραίας καταστολής και περιστολής δικαιωμάτων, στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας, την οποία αδιαλείπτως εργαλειοποιούν.

Τις προηγούμενες μέρες, δείγματα αυτών των πρακτικών είδαμε να εφαρμόζονται στη Τήνο και στην Άνδρο, όπου -εν μέσω πανδημίας και περιορισμών των πολιτών- η κυβέρνηση θεώρησε ευκαιρία να ξεκινήσουν τα έργα εγκατάστασης των αιολικών πάρκων, με την κάλυψη των αστυνομικών και των λιμενικών αρχών. Απροκάλυπτα δε, στοχοποίησαν τους πολίτες της Τήνου που είχαν εκδηλώσει δημόσια την διαφωνία τους στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, καταλογίζοντας τους πρόστιμα 300 ευρώ, ανεξάρτητα εάν συμμετείχαν στη διαμαρτυρία στο λιμάνι ή όχι!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

 

 


Ο κ. Μητσοτάκης, που αρνείται κονδύλια για συνταγογράφηση και αποζημίωση των διαγνωστικών τεστ για όλους τους πολίτες, για τις απλήρωτες εφημερίες των υγειονομικών, για μόνιμες προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ, ετοιμάζεται τώρα να δώσει ακόμα 18,5 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ ως εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό.

Η "ωραιοπαθεια " της Περιφερειακής Αρχής βλάπτει σοβαρά το Νότιο Αιγαίο -Λογιστικός ο Προϋπολογισμός της Π.Ν.Α. -Απουσία μεγάλων αναπτυξιακών έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα της γθα 2021


Λογιστικός ο Προϋπολογισμός της Π.Ν.Α. - Απουσία  μεγάλων αναπτυξιακών έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα της  για το 2021.Η "ωραιοπαθεια"  της Περιφερειακής Αρχής βλάπτει σοβαρά το Νότιο Αιγαίο !

Λογιστικό  και τυπικό είναι το Σχέδιο Προϋπολογισμού της  Π.Ν.Α. που παρουσίασε η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου και εγκρίθηκε" κατα πλειοψηφία " στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Π.Σ.) Νοτίου Αιγαίου (22.12.20).
Την ίδια τύχη είχε και το Τεχνικό Πρόγραμμα που παρουσίασε για το 2021 .
Δυστυχώς για τα νησιά μας δεν περιέχει  μεγάλα αναπτυξιακά έργα  που θα ικανοποιήσουν  τις ανάγκες της αειφόρου ανάπτυξης τους  και τις δίκαιες προσδοκίες των πολιτών .

Μετάταξη υπαλλήλου του Δήμου Μήλου σε Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας: Κατατέθηκε αναφορά στη Βουλή

 

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Μήλου Μανώλη Μικέλη με θέμα τη μετάταξη υπαλλήλου του Δήμου Μήλου σε Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας. Στην επιστολή αναφέρεται ότι η υπάλληλος που αιτήθηκε την αναφερόμενη στο σχετικό έγγραφο μετάταξη, αποτελεί την μοναδική υπάλληλο του Τμήματος Δόμησης ως Πολιτικός Μηχανικός.

Στην επιστολή του Δημάρχου Μήλου παρακαλούνται τα αρμόδια υπουργεία να ενημερώσουν σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Τμήματος Δόμησης του Δήμου Μήλου, εφόσον εγκριθεί η εν λόγω μετάταξη, διευκρινίζοντας το τρόπο πρόσληψης προσωπικού.
Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

Εμβόλιο ζωής και... λογικής

ΠΗΓΗ: moneypress.gr- Tου Λουκά Γεωργιάδη
Το εμβόλιο ανακαλύφθηκε, παραλήφθηκε και οι πρώτοι συμπολίτες μας στον πλανήτη έχουν βάλει μέσα στο σώμα τους, τη... θαυματουργή ουσία, που θα αποτελέσει το τείχος προστασίας έναντι του... τέρατος που μας απειλεί. Περιμένουν με αγωνία να περάσουν οι 21 μέρες για να κάνουν και τη δεύτερη δόση, ώστε να σιγουρευτούν ότι ο εφιάλτης γι αυτούς θα πάψει να υφίσταται. 
Ο παγκόσμιος πληθυσμός περιμένει με αγωνία αλλά και αισιοδοξία τη... σειρά του. Όλη η γη είναι μια γειτονιά με καλούς και... κακούς γείτονες. Το απέδειξε ο τρόπος με τον οποίο εξαπλώθηκε η πανδημία. Με τον ίδιο τρόπο αυτή η μεγάλη γειτονιά, θα πρέπει να αρχίσει να επανέρχεται σταδιακά στους κανονικούς ρυθμούς.