slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η τελική κατανομή των συνέδρων ανά Δήμο και δημοτικό διαμέρισμα (πίνακας)

Γνωστή έγινε η τελική κατανομή, κατά περιφέρεια, δήμο, σε συνδικαλιστικούς και μαζικούς χώρους, στο εξωτερικό των συνέδρων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Οι σύνεδροι πρόκειται να εκλεγούν την επόμενη Κυριακή στην εσωκομματική ψηφοφορία, παράλληλα με την ανάδειξη των Τοπικών και Νομαρχιακών Επιτροπών.
Όσοι προσέλθουν θα κληθούν να επιλέξουν την ονομασία του κόμματος. Ανάμεσα στις προτάσεις είναι «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» και «ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη».
Δεν αποκλείονται να προκύψουν κι' άλλες καθώς και στο σήμα θα «πρωταγωνιστεί» ο γνωστός ήλιος.

Διακοπές ηλεκτροδότησης: Ήταν περισσότερες τη διετία 2017-2018, επί ΣΥΡΙΖΑ -Αναλυτικά στοιχεία


Πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος
Αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να προκαλεί η ενεργειακή κρίση, δημιουργώντας τριγμούς σε αγορές και χρηματιστήρια αλλά και προβλήματα στους τελικούς αποδέκτες, που είναι οι ίδιοι οι καταναλωτές.

Σημειώνεται ότι οι επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών είναι μεγάλες και έχουν πλήξει εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο, που βλέπουν τους λογαριασμούς ηλεκτροδότησης να αυξάνονται.

Γιώργος Χατζημάρκος: «Δεν διαλέγουμε την ιστορική περίοδο που ζούμε. Επιλέγουμε όμως τη στάση μας στις προκλήσεις αυτής»


Σε αυτή την ιερή ημέρα της 1ης  Μαΐου, επιλέγουμε να αγωνιζόμαστε συνθετικά, με αγάπη και ευθύνη για τη συνοχή της κοινωνίας

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, σε δήλωση που έκανε σήμερα το πρωί στα ΜΜΕ , σχετικά με τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τόνισε την σημασία που έχει η συνεργασία, η σύνθεση απόψεων, η συνεννόηση και η αλληλεγγύη, για να κατορθώσει η  κοινωνία να παραμείνει όρθια και συνεκτική, μέσα από τις ιστορικών διαστάσεων προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί.

Παράλληλα, τόνισε πως οι εργαζόμενοι, ως βασικός κοινωνικός εταίρος  και στυλοβάτης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, έχουν διαρκώς στο πλευρό τους την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, της οποίας ο αγώνας για την εξασφάλιση εισοδήματος είναι διαρκής, πολύ περισσότερο στα χρόνια των αλλεπάλληλων κρίσεων.

 

Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:

Μηνάς Λυριστής: Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα αγώνα.

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα αγώνα.
Αν τιμώνται εν τέλει οι αγώνες της περιόδου του Σικάγο, ή των επομένων δεκαετιών στην Ευρώπη αξιολογείται από τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά.
Ωστόσο οι διεκδικήσεις των λαών ανά τις περιόδους, οδήγησαν μετά βεβαιότητας σε ιδανικότερες συνθήκες εργασίας για όλες και όλους μας.
Είναι όμως η Πρωτομαγιά μια γιορτή; Είναι η Πρωτομαγιά μια υπενθύμιση ενός λαμπρού παρελθόντος που απλώς την θυμόμαστε μια φορά το χρόνο μένοντας σπίτι;
Κατηγορηματικά όχι.

Χαράλαμπος Κόκκινος απάντηση στην εναντίον μου δήλωση Χ. Ευστρατίου

Χωρικός Αντιπεριφερειαρχης Δωδεκανησου κ. Χ. Ευστρατίου που δείχνει να... "ζορίζεται" γιατί υπάρχει αστυνομική δύναμη στο υπό κατασκευή αυθαίρετο κτίσμα στη περιοχή Γλύστρα της Ν. Ρόδου, ενοχλήθηκε και πάλι από την τεκμηριωμένη πολιτική τοποθέτηση μου και εξευτελιστηκε με τη στάση του, ντροπιαζοντας την αυτoδιοικητική θέση ευθύνης που υπηρετεί και τον Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο που τον επέλεξε!
Επιβεβαίωσε ότι είναι λάτρης των "ασφαλών μονολόγων" σε φιλικά ΜΜΕ, γνωστός λασπολογος και παραμένει πολιτικά θρασυδειλος.
Απαντώ στο" ντελίριο" του, θυμίζοντας του ότι δεν είπε τίποτα για αυτά που απασχολούν πραγματικά τους πολίτες, δεν απάντησε σε αυτά που ανέδειξα πολιτικά και πάλι έκανε προσωπική επίθεση και ας τον είχε "αδειάσει" ο φίλος του - Περιφερειάρχης κ.Γ. Χατζημάρκος όταν το επιχείρησε - ανεπιτυχώς - εναντίον μου πάλι πριν λίγους μήνες.

Χαράλαµπος Κόκκινος : Μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά.

 "Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα αφιερωμένη στους ανθρώπους της
καθημερινής προσπάθειας και του μόχου"!
Συμπληρώνονται 136 χρόνια από την κινητοποίηση των εργατών στο Σικάγο
στις Η.Π.Α. Την Πρωτομαγιά του 1886 διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες
δουλειάς και αξιοπρεπή διαβίωση.
Η ημερομηνία αυτή εορτάζεται κάθε χρόνο από τους ανθρώπους της
καθημερινής προσπάθειας και του μόχθου, τους ενεργούς πολίτες και αυτούς
που επιθυμούν ζωή με αξιοπρέπεια και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον.