slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Bόμβα Πεπόνη! Ζητάει Προανακριτική για Παπανδρέου!

Ο  οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που ερευνούσε την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), μετά από καταγγελίες μελών  της  για παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009,  διαβίβασε  τον φάκελο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Η ενέργεια αυτή σημαίνει ότι κ.  Πεπόνης, προσέκρουσε πάνω σε ευθύνες...
πολιτικών προσώπων.

Μαύρη, προδοτική και πένθιμη για τον τόπο, η περίοδος του Ελ. Βενιζέλου

Πριν λίγες ημέρες είχα πει ότι θα ξαναασχοληθώ με το Βενιζέλο.
Για τελευταία φορά, εκτός απροόπτου. Θα σας παραθέσω ένα συγκλονιστικό βίντεο από την καταστροφή της Σμύρνης, που λόγω των ετών είναι χωρίς ήχο, την ολιγόλεξη επιστολή του Πατριάρχη Σμύρνης Χρυσόστομου λίγο πριν την καταστροφή (να πούμε εδώ ότι ο Χρυσόστομος παραδόθηκε στους τσέτες, που του έβγαλαν τα μάτια με πηρούνια)και τέλος μια ιστορική ανάλυση του ΒΛΑΣΗ ΑΓΤΖΙΔΗ , Διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας με βασικές σπουδές τα μαθηματικά και βραβευμένου απ΄ την Ακαδημία Αθηνών για τη συγγραφή τού έργου: «Παρευξείνιος Διασπορά».


Στην ανάλυση του ιστορικού θα διαβάσετε πώς ξεπούλησε τους Πόντιους ο "μέγας Εθνάρχης Βενιζέλος"


Ο τίτλος της ανάρτησης "Μαύρη, προδοτική και πένθιμη για τον τόπο, η περίοδος του Ελ. Βενιζέλου", αποτελεί ευγενή έκφραση για την περίοδο εκείνη.
Ξεκινάμε.
Χρυσόστομος Σμύρνης προς Βενιζέλο
Λίγο πριν την είσοδο των τουρκικών στρατευμάτων στη Σμύρνη, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος –που λίγες μέρες αργότερα θα παραδοθεί από τους κεμαλικούς στον τουρκικό όχλο και θα κατακρεουργηθεί- γράφει την τελευταία του επιστολή προς στον Ελευθέριο Βενιζέλο: "...Ο ελληνισμός της Μικράς Ασίας, το ελληνικό κράτος αλλά και σύμπαν το ελληνικό έθνος, καταβαίνει πλέον εις τον Αδην, από του οποίου καμμία πλέον δύναμις δεν θα δυνηθή να το αναβιβάσει και να το σώση. Της αφαντάστου ταύτης καταστροφής βεβαίως αίτιοι είναι οι πολιτικοί και προσωπικοί σας εχθροί, πλην και υμείς φέρετε μέγιστον της ευθύνης βάρος..."


Μανώλης εξ Απειράνθου

Ακολουθεί η ιστορική ανάλυση

Aς μιλήσουμε για τον άλλο Βενιζέλο
Ο Βενιζέλος της ήττας
Του ΒΛΑΣΗ ΑΓΤΖΙΔΗΔιδάκτωρ σύγχρονης Ιστορίας με βασικές σπουδές τα μαθηματικά.
Βραβεύτηκε απ΄ την Ακαδημία Αθηνών για τη συγγραφή του έργου: «Παρευξείνιος Διασπορά»......

Είμαστε ακόμα ελεύθεροι, αλλά όχι για πολύ.....

Έχουμε ένα τεράστιο δημόσιο χρέος (πάντα σε σχέση με το προϊόν που παράγουμε), αλλά αυτό εξακολουθεί ακόμα να είναι αρμοδιότητα της Εθνικής μας Κυριαρχίας. Με βάση την Εθνική μας Κυριαρχία, με βάση το δικό μας δίκαιο, μπορούμε εμείς οι ίδιοι να ρυθμίσουμε τον τρόπο της εξόφλησής του, πάντα με γνώμονα και προτεραιότητα την επιβίωση του ελληνικού λαού. Ακόμα και να το διαγράψουμε εντελώς μπορούμε. Προέχει....

Συμμετοχή Νίκου Μαράκη στην Συνεδρίαση της Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας)

Ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» συμμετείχε, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού της ΚΕΔΕ, που έλαβε χώρα στην Αθήνα.

Πέθανε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

Έφυγε αιφνιδιαστικά από τη ζωή σήμερα το πρωί, σε ηλικία 79 ετών, ο πρώην υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, πατέρας της βουλευτού Όλγας Κεφαλογιάννη. Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης διετέλεσε βουλευτής επί 49 χρόνια έως το 2007.
Ποιος ήταν ο Γιάννης Κεφαλογιάννης....

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΤΙΤΩΝ ΝΑΞΟΥ

Αγαπητοί συγχωριανοί, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου σας εύχεται υγιές, δημιουργικό και ευτυχές το νέο έτος και σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις κάτωθι εκδηλώσεις του Συλλόγου μας:
Α. Βράβευση επιτυχόντων συγχωριανών μας για την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι. και ΑΤ.Ε.Ι. της χώρας κατά τις εξετάσεις του έτους 2011 και κοπή της Βασιλόπιτας για το νέο έτος.
Η εορταστική αυτή εκδήλωση θα λάβει χώρα το ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 στις 11:00 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου. Παρακαλούνται οι..........

«ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ» – ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ – ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ CDS ΚΑΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙ



Γράφει ο ψυλλιασμένος πολίτης:
Ύστερα από την απόφαση της Εισαγγελείας του Αρείου Πάγου για τους οικονομικούς εισαγγελείς Μουζακίτη και Πεπόνη, σύμφωνα με την οποία η παρότρυνση των προϊσταμένων τους για επίσπευση των υποθέσεων που χειρίζονται –ιδίως δε ως προς τα CDS που...

Συνάντηση Πούτιν – Σαμαρά στις 26 Ιανουαρίου


Συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς στην Μόσχα στις 26 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η συνάντηση “έκλεισε” πρόσφατα αφού προηγήθηκαν διμερείς επαφές και συνεννοήσεις μέσω της διπλωματικής οδού αλλά και μέσω προσώπων με μεγάλη επιρροή στην Μόσχα που ενδιαφέρονται για την αναζωογόνηση και ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων και για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Panathinaikos Paros Club:ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, εδώ και ένα μήνα περίπου ο  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ   ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  μας, έχει μεταφερθεί σε νέο, μεγάλο και καταπράσινο χώρο όπου στεγάζει την παναθηναική μας αγάπη. Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτό το πράσινο όνειρο για το νησί μας πρόσφεραν και εργάστηκαν νυχθημερόν πάρα πολλοί είτε με χορηγίες, είτε με προσωπική εργασία και το Δ.Σ. του Συνδέσμου θέλει να τους ευχαριστήσει δημόσια. Συγκεκριμένα τους....

Ο γαλάζιος κουμπαρος και οι φαιοπράσινοι εκβιαστές δολοφόνοι (όχι, δεν λέμε για τον κύριο Παπαχρήστο)

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως είναι συγκλονιστικά. Πάνω από 2,000 επιχειρήσεις, τουλάχιστον 2,000 οικογένειες δηλαδή στέναζαν κάτω από τον ζυγό των φαιοπράσινων καθαρμάτων. Ανθρώπων της πράσινης εξουσίας που είχαν δημιουργήσει έναν φασιστικό μηχανισμό για να εκμεταλλεύονται τις κομματικές, κρατικοδίαιτες θέσεις τους ώστε να βιάζουν την κοινωνία. 2,000 επιχειρήσεις φίλοι. Το νούμερο είναι συγκλονιστικό. Το πέπλο του τρόμου είχε στηθεί στην Βόρειο Ελλάδα από τα ίδια καθάρματα που αγωνίστηκαν και για το μνημόνιο. Προδότες της διπλανής πόρτας, προδότες της πατρίδας.

Κεφαλογιάννης: Ελπίζουμε η κυβέρνηση να φέρει πρόγραμμα ανταλαγής ομολόγων χωρίς ξένο δίκαιο


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ: Αγγλικό ή ελληνικό δίκαιο; Ποια είναι η πρόταση; (η δικιά σου ποια είναι ρε καραγκιόζη;)ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Τα είπαμε, λοιπόν, αυτά. Εμείς δεν εκτεθήκαμε όπως εσείς, κύριε Αλευρά, που ψηφίσατε το άρθρο 16, παράγραφος 1 και 5.


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ: Πείτε μας την πρόταση.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Όταν θα έρθει η Κυβέρνηση και δούμε τα συγκεκριμένα κείμενα θα σας πούμε ένα «ναι» ή ένα «όχι».