slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πογκρόμ και ρουσφέτια λίγο πριν από τις κάλπες

Δημόσιο: Σχέδια κομματικών μεταθέσεων σε προεκλογική περίοδο καταγγέλλει ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».
Να θυμίσουμε ότι ο κ. Βρούτσης είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση στη βουλή αλλά απάντηση δεν έχει πάρει ακόμα…
Το blog μας δημοσιεύει το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Νάσου Χατζητσάκου από τον σημερινό «Ελεύθερο Τύπο».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΤΟ «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ»


1. Πώς προκύπτει η επιθυμία σας να ηγηθείτε μιας Δημοτικής παράταξης στο νέο δήμο;

Εν πρώτοις, γνωρίζετε ότι προέρχομαι από το χώρο της αυτοδιοίκησης. Λόγω, λοιπόν, της πολυετούς ενασχόλησής μου με τα αυτοδιοικητικά, αλλά και λόγω της υφής του επαγγέλματός μου, έρχομαι καθημερινά σε επαφή με μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, οι οποίοι εκφράζουν έντονο προβληματισμό και ανησυχία για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Πολλοί, δε, ήταν αυτοί που με παρότρυναν να αναλάβω ενεργό δράση για τη δημιουργία μίας νέας δημοτικής παράταξης, ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε για να βγει η Νάξος από το τέλμα, στο οποίο έχει υποπέσει τα τελευταία χρόνια.

2. Εκτιμάτε ότι «Καλλικρατική» συνένωση των 5 νησιών θα δημιουργήσει προβλήματα στη διοίκηση του Δήμου για την ανερχόμενη Δημοτική Αρχή;

Η διοίκηση του «Καλλικρατικού» νέου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποτελεί πρόκληση και η οργάνωσή του δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Από τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση αναδύεται ο μοναδικός πολυνησιακός Δήμος της Επικράτειας , όπου πέντε νησιά με διαφορετικές ταχύτητες ανάπτυξης, με τεράστια διαφορά μεγέθους και απαιτήσεων, με διαφορά στην υλικοτεχνική δομή της διοίκησης και με άνιση εκπροσώπησή τους στο νέο σχήμα, θα ενωθούν με σκοπό την εναρμονισμένη και ισόβαρη ανάπτυξή τους. Ακόμα και στον οικονομικό τομέα,.....


αν υπολογίσουμε ότι τα τέσσερα νησιά των Μικρών Κυκλάδων (Δονούσα, Σχοινούσα, Κουφονήσι, Ηρακλειά) χάνουν πλέον την ειδική, οικονομικά αυτόνομη μεταχείριση από την πολιτεία, που έχουν μέχρι σήμερα, και θα πρέπει να διασφαλιστούν τα μερίδια που τούς αντιστοιχούν, γίνεται αντιληπτό ότι αυξάνονται οι δυσκαμψίες για τη νέα αιρετή αρχή που θα προκύψει. Συνεπώς, ο «Καλλικράτης» με όλες του τις εφαρμογές (νέες αρμοδιότητες, μεταφορά υπηρεσιών από τη Νομαρχία στο Δήμο, άγνωστες νέες οικονομικές δυσπραγίες κ.α.), θα δημιουργήσει προβλήματα στη διοίκηση και θα απαιτήσει χρόνο για την επαρκή οργάνωση κάθε Δήμου.

3. Πιστεύετε ότι οι συνενούμενοι Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης ευνοούνται από τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, ή μήπως ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί Δήμος πολλαπλών ταχυτήτων;

Σας ανέφερα ήδη τους προβληματισμούς μου για τις δυσκολίες που ελλοχεύει η συνένωση, αλλά θα ήθελα να διευκρινίσω ότι θεωρώ τιμή και συμφέρον για εμάς τους Ναξιώτες το ότι η Νάξος θα συναποτελέσει Δήμο με τα τέσσερα νησιά των Μικρών Κυκλάδων, αν και γι’ αυτά, νομίζω, δεν αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση. Εξάλλου, από τα 24 Κυκλαδονήσια, μόνο αυτά τα νησιά και η Θηρασιά δεν έγιναν Δήμοι και προσαρτήθηκαν σε άλλο νησί (24 νησιά – 19 Δήμοι). Βέβαια, έγκειται στην ικανότητα και στη δυναμική της νέας δημοτικής αρχής να δημιουργήσει έναν Δήμο με δίκαιη μεταχείριση όλων.

4. Ποια άτομα πλαισιώνουν την ηγετική ομάδα του ψηφοδελτίου σας; Πιστεύετε ότι θα αποτελέσει «πονοκέφαλο» η συγκρότηση πλήρους ψηφοδελτίου στα 4 νησιά και στα χωριά της Νάξου;

Πολλά από τα άτομα που απαρτίζουν τη ραχοκοκαλιά του ψηφοδελτίου «Νάξος – Μικρές Κυκλάδες – Στροφή στο Μέλλον», έχουν ήδη ανακοινωθεί, τα έχετε ακούσει και τα βλέπετε καθημερινά κοντά μου και, συν τω χρόνω, θα γίνουν γνωστά και άλλα ονόματα.

Οφείλω να σας ομολογήσω ότι η δυναμική που έχει αναπτύξει η παράταξή μας και το ψηφοδέλτιό της, έχει φέρει κοντά μας μεγάλο αριθμό ικανότατων συμπολιτών μας, οι οποίοι εγγυούνται τη νίκη στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Κατά συνέπεια, ο «πονοκέφαλος» για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου έχει αναχθεί σε εκδήλωση αγάπης και στήριξης προς το συνδυασμό μας και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί βάρος και δυστοκία.

5. Ποιος θα είναι ο πρωταρχικός στόχος σας, αν αναλάβετε τα ηνία του Δήμου;

Αρχικά, πρέπει να ομαλοποιηθεί η νέα κατάσταση, γνωρίζοντας τις προαναφερθείσες δυσκολίες. Βέβαια, όλα θα αντιμετωπισθούν με τις γνώσεις, τις ικανότητες, την αποφασιστικότητα και την όρεξη για δουλειά όλων των στελεχών του συνδυασμού, με βασικό σκοπό και στόχο την ισοβαρή και ισομερή ανάπτυξη (ΑΝΑΠΤΥΞΗ με τη πραγματική έννοια της λέξης) του Δήμου μας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το ειδικό βάρος της κάθε περιοχής. Στόχος μας να ανυψώσουμε τα νησιά που απαρτίζουν το Δήμο στο ύψος που τους αρμόζει, μέσα στο Κυκλαδικό και γενικότερο νησιωτικό τοπίο.

6. Τα προβλήματα που προκύπτουν από την οργάνωση του «Καλλικρατικού» Δήμου θα αφήσουν σε δεύτερη μοίρα τα αναπτυξιακά έργα;

Προβλήματα πιθανόν να υπάρχουν σε ημερήσια διάταξη στην προσπάθεια οργάνωσης του Δήμου βάσει του νέου συστήματος διοίκησης που προωθεί ο «Καλλικράτης». Ωστόσο, με αυτόν θα βαδίσουμε, γιατί DURA LEX SED LEX (σκληρός νόμος, αλλά νόμος). Βέβαια, όπως προανέφερα, η πολιτική βούληση σε συνδυασμό με τα ικανά και έμπειρα στελέχη μας δίνουν τα εχέγγυα ότι τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν με επιτυχία και τα αναπτυξιακά έργα, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος, θα προωθηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

7. Γιατί πιστεύετε ότι το εκλογικό σώμα πρέπει να σας προτιμήσει μεταξύ των συνυποψηφίων σας;

Αποτελούμε μία νέα πρόταση στα αυτοδιοικητικά δρώμενα. Το εκλογικό σώμα καθημερινά μας δηλώνει τη στήριξη και την προτίμησή του, για τη φρεσκάδα, για τις προτάσεις, για τις λύσεις που προτείνουμε στα υπάρχοντα και χρονίζοντα προβλήματα. Έχοντας την εγγύηση της εμπειρίας, λόγω της πολυετούς σχέσης μας με τα κοινά και γνωρίζοντας ότι αυτός ο συνδυασμός απαρτίζεται από ανθρώπους καταξιωμένους ατομικά, επαγγελματικά, κοινωνικά, από ανθρώπους – ζωντανά κύτταρα του τοπικού μας μικρόκοσμου, «καθαρούς», με θέσεις και απόψεις δυναμικές, έχοντας αποκλειστικό σκοπό τους την προσφορά στο σύνολο, είμαι πλέον πεπεισμένος ότι οι συμπολίτες μας θα δείξουν έμπρακτα, στην κάλπη, την προτίμησή τους στο πρόσωπό μας και στο συνδυασμό μας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Θ. ΓΡΥΛΛΑΚΗ στο Β.τ.Ν1)Πως προκύπτει η επιθυμία σας να ηγηθείτε μιας Δημοτικής παράταξης στον νέο Δήμο;

Όπως έχω αναφέρει και παλαιότερα, η επιθυμία μου προκύπτει από την ειλικρινή αγωνία και ανησυχία για το μέλλον αυτού του τόπου και για τα προβλήματα που τον απασχολούν και ταλανίζουν τους πολίτες, καθώς και από την πρόθεση να εγκαθιδρυθεί ένα σταθερό αξιακό σύστημα που θα βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της εντιμότητας, του σεβασμού, τιςαξίες του μέτρου της λογικής της δικαιοσύνης της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς.

Την απόφαση να ξεφύγουμε από τις πελατειακές σχέσεις, τους συμβιβασμούς, τις σκοπιμότητες, τη μιζέρια.

2)Εκτιμάτε ότι η «Καλλικρατική» συνένωση των 5 νησιών θα δημιουργήσει προβλήματα στη διοίκηση του Δήμου, για την ανέρχόμενη Δημοτική Αρχή;

Θα δημιουργηθούν προβλήματα καθόσον είναι ένας Δήμος που αποτελείται από 5 νησιά , με δεδομένη τη δυσκολία μετάβασης και επικοινωνίας λόγω της θάλασσας και ότι αυτό συνεπάγεται για αιρετούς υπαλλήλους.

Επιπλέον, η πρόβλεψη 6 μόνο Αντιδημάρχων και 27 Δημοτικών συμβούλων για ένα Δήμο πολυνησιακό, με αναπτυγμένο πρωτογενή (Γεωργία-Κτηνοτροφία-Αλιεία), και δευτερογενή (Εξόρυξη-Λατομείο-Μικρές Βιοτεχνείες) τομέα, σε συνδυασμό με την έλλειψη α) χωροταξικού σχεδιασμού β) υποδομών (λιμάνια –αεροδρόμιο - επαρκές και ασφαλές οδικό δίκτυο κ.α. ) γ) πολιτικής στην διαχείριση των υδάτινων πόρων, δεν επαρκεί, διοτι σε συνδυασμό με την μεταβίβαση πολλών αρμοδιοτήτων θα δημιουργηθούν προβλήματα στην διοίκηση του Δήμου . Για την αντιμετώπιση δε των προβλημάτων απαιτείται νέα αντίληψη, γνώσεις , θάρρος , αποφασιστικότητα.

3)Πιστεύετε ότι οι συνενούμενοι Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης ευνοούνται από τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση ή μήπως ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί Δήμος πολλαπλών ταχυτήτων;

Για να ευνοηθούν οι συνενούμενοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοιήκησης και να εξυπηρετηθεί ο πολίτης με υπηρεσίες ποιότητας όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα Καλλικράτης. Οι πολίτες θα πρέπει να αξιολογήσουν ποιοι έχουν τα προσόντα για να διαχειριστούν με δημοκρατικότητα, αποτελεσματικότητα, εντιμότητα, και διαφάνεια τις τοπικές υποθέσεις, ποιοι έχουν τις γνώσεις για να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν δράσεις και έργα, ποιοι είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν αυτά που εξαγγέλουν , χωρίς συμβιβασμούς, λογικές ισορροπιών και πολιτικού κόστους , και αυτούς να επιλέξουν.

4)Ποιά άτομα πλαισιώνουν την ηγετική ομάδα του ψηφοδελτίου σας; Πιστεύετε ότι θα αποτελέσει «πονοκέφαλο» η συγκρότηση πλήρους ψηφοδελτίου στα 4 νησιά και στα χωριά της Νάξου;

Τα άτομα που πλαισιώνουν την ηγετική ομάδα είναι πρόσωπα αξιόλογα και καταξιωμένα στη κοινωνία με ιδέες και όραμα για το τόπο. Η συγκρότηση πλήρους ψηφοδελτίου σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στα άρθρα 18 και 19, αποτελεί επίπονη προσπάθεια καθόσον τα άτομα που θα περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο θα πρέπει να διαθέτουν ήθος, εντιμότητα, σοβαρότητα, σεβασμό προς το πολίτη να έχουν τη δυνατότητα να κινητοποιήσουν όλες τις ζωντανές δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών.

5)Ποιός θα ειναι ο πρωταρχικός στόχος σας αν αναλάβετε τα ηνία του Δήμου;

Πωταρχικός στόχος μας θα ειναι η διαχείρηση στεραιών αποβλήτων, η διαχείρηση υγρών αποβλήτων η προώθηση διαδικασιών και μελετών για την χωρική οικιστική οργάνωση του ενιαίου Δήμου. Παράλληλα θα ασχοληθούμε με μικρά προβλήματα καθημερινά με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

6) Τα προβλήματα που προκύπτουν από την οργάνωση του «Καλλικρατικού» Δήμου θα αφήσουν σε δευτερη μοίρα τα αναπτυξιακά έργα;

Τα προβλήματα που θα προκύψουν από την ενασχόληση με την οργάνωση του Καλλικρατικού Δήμου ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των καιρών δεν θα πρέπει να δημιουργήσουν εμπλοκές και να αφήσουν σε δευτερη μοίρα την πορεία και την εξέλιξη των αναπτυξιακών έργων. Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το προγραμματισμό, το σχεδιασμό, τη συλλογικότητα, την αφύπνιση όλων των δημιουργικών και προοδευτικών φορέων, συλλόγων του τόπου μας.

7)Γιατί πιστευέτε ότι το εκλογικό σώμα πρέπει να σας προτιμήσει μεταξύ των συνυποψηφίων σας?

Πιστεύω ότι οι πολίτες ψηφοφόροι πρέπει να επιλέξουν το συνδυασμό μας στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου γιατί

α) πιστεύουμε στην εγκαθίδρυση ενός συστήματος που βασίζεται πάνω στις αξίες και τις αρχές του πολιτισμού μας

β)Εχουμε το ήθος για να διαχειριστούμε τα τοπικά πράγματα καις τις γνώσεις για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε με αποτελεσματικότητα έργα και δράσεις.

γ)Έχουμε θέσεις, στόχους και όραμα για το τόπο και είμαστε αποφασισμένοι να τα εφαρμόσουμε στην πράξη , χωρίς συμβιβασμούς, λογικές ισορροπιών και σκοπιμοτήτων.

Ανακοίνωση της Ν.Δ. για τη στήριξη του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου για τη θέση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διεξάγονται σε περίοδο κρίσιμη για το μέλλον της χώρας και τη ζωή των πολιτών.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει στελέχη που υπηρετούν αξίες και διαθέτουν ήθος και ικανότητες, προέρχονται από την Αυτοδιοίκηση, είναι καταξιωμένοι στην κοινωνία και μάχονται για την ανάπτυξη του τόπου τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Για τη θέση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία προτείνει τον εκπαιδευτικό και μέχρι πρότινος Γ. Γ. Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο.

Ο κ. Κόκκινος είναι επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Εποχή για τα Νησιά μας».

Κόκκινη γραμμή στην πολιτική αδράνειας της νυν Δημοτικής Αρχής


Δελτίο Τύπου

Ο Δημήτρης Λιανός, Υποψήφιος Δήμαρχος με το Συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ», έδωσε συνέντευξη σήμερα στους δημοσιογράφους Πόπη Αλιμπέρτη και Μάριο Βουτσίνο και στη διάρκεια της καθημερινής εκπομπής τους «Καλημέρα Κυκλάδες» (9.00 π.μ – 12.00 π.μ.) του ραδιοφωνικού σταθμού “Ραδιοφωνία Κυκλάδων FM 101,3”

Στη διάρκεια της συνομιλίας έβαλε για μία ακόμη φορά την κόκκινη γραμμή που υπάρχει με την νυν Δημοτική Αρχή του νησιού. Ανέφερε ότι είναι δυσαρεστημένος από την πολιτική που άσκησε επί τέσσερα χρόνια ο νυν Δήμαρχος, κυρίως με την κακοδιαχείριση της καθημερινότητας του συμπολίτη μας με αποτέλεσμα αυτή να έχει υποβαθμιστεί. Εξέφρασε τη θλίψη και την οργή του για την οσμή σκανδάλου που αναδύεται μέσω της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, κάτι που ομολόγησε και ο νυν πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νάξου.

Στο θέμα της αγοράς οικοπέδου δίπλα στον νυν ΧΑΔΑ, το κόστος του οποίου ξεπέρασε το διπλάσιο της αντικειμενικής του αξίας, ο υποψήφιος δήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει σκοπιμότητα για την βιαστική και χωρίς ουσιαστική διερεύνηση όλων των παραμέτρων αυτής της ενέργειας. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες δήλωσε ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες (ένσταση) κατά της απόφασης του Δήμου.

Όταν ρωτήθηκε για τις φήμες περί «συναλλαγής» με άλλες παρατάξεις είτε πριν τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είτε στις επαναληπτικές εκλογές μία εβδομάδα αργότερα, ο κ. Λιανός τις χαρακτήρισε ως κακόβουλες και ανάξιες σχολιασμού. Ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι ηγείται ενός υπερκομματικού ψηφοδελτίου μακριά από κομματικές ομπρέλες καθώς θεωρεί ότι η δημοτική αρχή για να είναι αποτελεσματική στο έργο της οφείλει να μην είναι δέσμια των κομμάτων.

Σχετικά με τη κατάρτιση του ψηφοδελτίου μίλησε για την επικείμενη συνεργασία με τους Οικολόγους – Πράσινους καθώς υπάρχει σύμπλευση απόψεων όσον αφορά τις ανησυχίες για το περιβάλλον (σ.σ. το θέμα της ανακύκλωσης που ξεκίνησε ο Δήμος με τυμπανοκρουσίες αλλά το εγκατέλειψε λόγω αδυναμίας διαχείρισης και διάθεσης) και τα κοινωνικά θέματα. Δήλωσε δε ότι έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρχει ανακοίνωση περίπου 45 υποψηφίων τόσο στο κεντρικό όσο και στο τοπικό ψηφοδέλτιο. Όταν ρωτήθηκε για το εάν θα δώσει το παρών στις εκλογές με έμφαση δήλωσε ότι «θα είμαστε de facto στη μάχη για την διεκδίκηση της δημοτικής αρχής».

Στο υποθετικό ερώτημα ποιον θα υποστηρίξει την δεύτερη Κυριακή εάν ο συνδυασμός του δεν έχει προκριθεί, απάντησε «Εμείς θα είμαστε. Εαν βρεθεί και ο κ. Μαράκης εκεί τότε θα μας βρει απέναντί του. Αλλωστε η νυν Δημοτική αρχή αποτελεί τη κόκκινη γραμμή στην πολιτική μας. Οφείλουμε όλοι μαζί να αντιδράσουμε, ως νέοι άνθρωποι που θέλουμε το καλό του τόπου μας και που μέχρι τώρα δεν έχουν δοθεί οι απαραίτητες λύσεις στα προβλήματα του».

Τέλος, σχετικά με τις προτεραιότητες που έχει θέσει ως νέος Δήμαρχος δήλωσε ότι ο Τουρισμός και η αναβάθμιση της ζωής στα ορεινά χωριά της Νάξου αλλά και των μικρών Κυκλάδων είναι στη πρώτη σειρά. Ο τουρισμός μάλιστα αποτελεί αυτή τη στιγμή τη βαριά βιομηχανία των πέντε νησιών που συγκροτούν τον Δήμο κι αυτό γιατί δίνει πνοή σε όλες τις τάξεις των εργαζομένων. Είναι αναγκαία λοιπόν η άμεση αντιστροφή του κλίματος με αύξηση της διαφήμισης εντός κι εκτός συνόρων για την αρτιότερη προβολή ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΝΟΣ: Θα φτάσω μέχρι το τέλος

Αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος και να κατέλθει κανονικά στις εκλογές δήλωσε σήμερα το πρωί στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων ο υποψήφιος δήμαρχος Νάξου Δημήτρης Λιανός, ο οποίος αρνήθηκε ότι δέχεται πιέσεις από στελέχη της ΝΔ για να συνεργαστεί με τον Μανώλη Μαργαρίτη. Επ...ίσης, ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που ο συνδυασμός του δεν είναι μέσα στους δύο που θα αναμετρηθούν στις επαναληπτικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου, τότε θα στηρίξει ανοιχτά τον αντίπαλο του Νίκου Μαράκη. Επίσης, χαρακτήρισε ανεπαρκή το νυν δήμαρχο της Νάξου και κατηγόρησε για πλήρη αδράνεια τη δημοτική αρχή. Ο κ. Λιανός επιβεβαίωσε ότι ο συνδυασμός του θα έχει τη στήριξη των Οικολόγων Πράσινων, ενώ συζητήσεις γίνονται και με το Συνασπισμό.

Ο Μπάιλας βλέπει προσπάθεια πολιτικής του εξόντωσης από Καλαματιανό… δάχτυλο

*Για «δάχτυλο» Ρήγα που προσπαθεί να εξοντώσει πολιτικά το Δημήτρη Μπάιλα, κάνουν λόγο κύκλοι μέσα από το περιβάλλον του νομάρχη Κυκλάδων, με αφορμή την έντονη φημολογία που έχει ξεσπάσει και αναφέρει ότι δε θα επιλεγεί για τη θέση του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων συμφωνά πληροφορίες που μετέδωσαν από την Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3 η Πόπη Αλιμπέρτη και ο Μάριος Βουτσίνος.
* Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι ο κ. Μπάιλας επικοινώνησε με το Γιάννη Μαχαιρίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι δεν έχει λάβει καμία εντολή μέσα από το ΠΑΣΟΚ για «κόψιμό» του από τις περιφερειακές εκλογές.
* Απρόθυμος να θέσει υποψηφιότητα στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων εμφανίζεται ο Γ.Γ. Τουριστικής Ανάπτυξης Γιώργος Πουσσαίος σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού, αν και δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο κάτι τέτοιο.
* Άγνοια για την ενδεχόμενη υποψηφιότητά της ως αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δηλώνει η Σοφία Θεολογίτου. «Δεν έχω λάβει καμία ενημέρωση από το ΠΑΣΟΚ. Εγώ ξέρω ότι μέχρι και το τέλος του χρόνου θα είμαι Γ.Γ. στο Βόρειο Αιγαίο», είπε, αν και ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το όνομά της « παίζει » πολύ δυνατά για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη.
* Υποψήφιος με το συνδυασμό του Γιάννη Μαχαιρίδη στην περιφερειακή ενότητα Νάξου, θα είναι όπως όλα δείχνουν ο αντινομάρχης Λάζαρος Θεόφιλος.

Φεύγει ξανά! Κουράστηκε από τις ...περικοπές και τις διακοπές σε Πάρο - Κρήτη!

Ο  ΟΓΑ  αυτή την εποχή μοιράζει κουπόνια για σχεδόν δωρεάν διακοπές στους αγρότες.
Έτσι κάθε ασφαλισμένος του ΟΓΑ  τρέχει να πάρει δωρεάν κουπόνια.  
Ο δε πρωθυπουργός όλων τωνΕΛΛΗΝΩΝ και ΜΗ  ετοιμάζεται για την φθινοπωρινή του εξόρμηση!
Ναι  , αφού έκανε 40 μέρες διακοπές  και δεν άφησε νησί για νησί, ετοιμάζετε για νέες εκδρομές!
Το ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥΡΣ  αφού  έκανε μια μικρή παραμονή στην χώρα φεύγει ξανά.!
Λες να πήρε κουπόνια από τον  ΟΓΑ; 
Δεν το πιστεύω αυτό. Άλλωστε όταν έχεις  φίλους υψηλά  ισταμένους στον ΟΓΑ  θα  πάει;
Θα τον αφήσει η ΓΚΟΛΝΜΑΝ ΖΑΚΣ , ΜΟΡΓΚΑΝ ΣΤΑΝΛΕΥ,   ΤΡΙΣΕ , ΑΚΕΡΜΑΝ να πάει διακοπές με τον ΟΓΑ; Τους υποβιβάζει τους ανθρώπους ολόκληρος ευεργέτης τους να πάει με τον ΟΓΑ;
Τώρα τι γίνεται με την χώρα; Ε και λοιπόν; 
Έχει συμβούλους από την αλλόδαπη. Όπως αυτός ο ΙΤΑΛΟΣ, αμίσθι έτσι,  μην γελάς ντροπή, και άλλοι .
Ένας  από αυτούς είναι και ο ΤΖΕΦ ΜΑΛΓΚΑΝ
Πρώην τροτσκιστής, πρώην σύμβουλος του Μπλερ, μελετητής του βουδισμού
με γνώσεις για τον «τρίτο δρόμο».
Άρα ο άνθρωπος αφήνει την χώρα σε στιβαρά χέρια.
Κοιμήσου ήσυχος.
Τι και αν ακριβαίνει το πετρέλαιο θέρμανσης;
Τι και αν πάρουν και άλλα μέτρα υπέρ του ΑΚΕΡΜΑΝ μετά τις εκλογές;
Τέλος πάντων. Καλό ταξίδι.
Α και κάτι άλλο. Αν δεν γυρίσεις δεν πείραζει κάτσε να ξεκουραστείς έχεις κουραστεί από τις περικοπές και τα ταξίδια!
Νίκος Δ. Καράς 

5ος Συνδυασμός με στήριξη του ΚΚΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί η συμμετοχή στις Δημοτικές Εκλογές του Συνδυασμού που θα στηρίξει το ΚΚΕ.Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι επικεφαλής της προσπάθειας θα είναι η Φιλωτιτισα Δασκάλα κ. Ευδοξία Ψαρά

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ - ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ


Δελτίο Τύπου


Η Δημοτική Παράταξη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» αναφέρει ότι υπήρξε συνάντηση την Τετάρτη 01 Σεπτεμβρίου με εκπροσώπους των Οικολόγων – Πράσινων Νάξου. Πραγματοποιήθηκε συζήτηση επί της αναζήτησης κοινών προγραμματικών στόχων κοινωνικού και περιβαλλοντολογικού περιεχομένου, με σκοπό τη συνεργασία ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών.