slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το ΣΥΡΙΖΑ channel εκθέτει τον Τσίπρα

Οφείλει απαντήσεις για όσα ειπώθηκαν από Καλογρίτσα και νωρίτερα από Μαρινάκη και Κοντομηνά

Εξαιρετικά προβληματικά όλα όσα ειπώθηκαν από τον Χρήστο Καλογρίτσα (στη Βουλή) για τον ΣΥΡΙΖΑ! Αφού την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα επιχειρούσε δήθεν να βάλει τάξη στο μιντιακό τοπίο με τον διαγωνισμό παρωδία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας (του ινστιτούτου της Φλωρεντίας)… Έρχεται σήμερα ο “μπροστινός” όπως αποκάλεσε ο ίδιος τον εαυτόν του Καλογρίτσας για να ανατρέψει όλο το αφήγημα! Και μπορεί να μη γνωρίζουμε τι έγινε με τα 3 εκ που πήρε από τους Άραβες της CCC, δηλαδή πού κατέληξαν… Γνωρίζουμε όμως ότι τα πήρε! Και τα πήρε για να φτιάξει κανάλι για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ! Απίστευτες ομολογίες…

Στις προτεραιότητες της Περιφέρειας και ο οινοτουρισμός

 

Τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονα Ζαννετίδη επισκέφθηκε η κα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου και συζήτησαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους. Η κα Τριανταφυλλοπούλου είναι πρόεδρος της εθνικής επιτροπής Οινοτουρισμού, γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και πρόεδρος των Οινοποιών Αιγαίου.

Η συζήτηση αφορούσε τον εθνικό σχεδιασμό οινικού τουρισμού, και συγκεκριμένα την ανάπτυξη την προβολή και την προώθηση των ελληνικών κρασιών, των οποίων η ποιοτική αναγνώριση τους έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις αισιόδοξες προβλέψεις. Το γεγονός αυτό απαιτεί ακόμα περισσότερη δουλειά για την υλοποίηση του εθνικού σχεδιασμού. Οι δύο συνομιλητές αποφάσισαν για την εκ νέου διοργάνωση της έκθεσης Οίνων Αιγαίου, που είχε απόλυτη επιτυχία στις προηγούμενες εκθέσεις που συνδιοργανώθηκαν με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. 

Στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου ο Χαράλαμπος Κόκκινος .


Στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου ο Χαράλαμπος Κόκκινος .
Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι οικονομικές πράξεις της ΕΝ. Π.Ε. Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020
 Στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.)  στις 18/5/2021 , συμμετείχε με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου ο Χαράλαμπος Κόκκινος , Περιφερειακός Σύμβου

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:


 

  •         Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε την τροπολογία Κεφαλογιάννη για τα Εθνικά μας θέματα. Ισχυρό ράπισμα στον Ταγίπ Ερντογάν.  Η τροπολογία που καταδικάζει την Τουρκία για την αμφισβήτηση της συνθήκης του Μοντρέ έγινε δεκτή με μεγάλη πλειοψηφία από το ΕΚ.
  •          Με 438 (υπέρ), 123(κατά) και 128 (αποχές), υπερψηφίστηκε η «τροπολογία Κεφαλογιάννη» που καταδικάζει τις δηλώσεις της Τουρκίας για απόσυρση από τη Σύμβαση του Μοντρέ που καθορίζει το καθεστώς των στενών του Βόσπορου και τα θέματα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Β.Α Αιγαίου.
  •          Κοινοτικό κεκτημένο αποτελεί πλέον και η Συνθήκη του Μοντρέ και συμπεριληφθεί στην έκθεση για την Τουρκία.
  •          Υπερψηφίστηκε από όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές και από το σύνολο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

 

Η παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

Τέλος η ακυβερνησία στην τοπική αυτοδιοίκηση – Καταργείται η απλή αναλογική Μειώνονται οι Αιρετοί: Πόσοι θα εκλεγούν σε κάθε Συμβούλιο

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για εφαρμογή νέου εκλογικού συστήματος ενισχυμένης αναλογικής για την αυτοδιοίκηση με την κατάργηση της απλής αναλογικής που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών: «Με το εν λόγω σχέδιο νόμου επιχειρείται η αποτελεσματική ρύθμιση θεμάτων που σχετίζονται με την υποβολή υποψηφιότητας, την ψηφοφορία και την ανάδειξη αρχών κατά τη διεξαγωγή εκλογών δημοτικών και περιφερειακών αρχών, με την επαναφορά και διασφάλιση της κυβερνησιμότητας στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας και την κατάργηση της λεγόμενης «απλής αναλογικής» που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία είχε καταστροφικές συνέπειες στην ομαλή λειτουργία τους. Ως εκ τούτου, εξασφαλίζεται η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και η εκπλήρωση της αποστολής της προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».

Β΄ Κύκλος Διαδικτυακών συναντήσεων ΚΕΣΥ Νάξου με εκπαιδευτικούς και γονείς


Σας αποστέλλουμε την αφίσα, την πρόσκληση και το πρόγραμμα για τις διαδικτυακές συναντήσεις του Β΄ Κύκλου συναντήσεων του ΚΕΣΥ Νάξου.

Ο κύκλος αυτός είναι και ο πιο σημαντικός, καθώς αφορά στις πρακτικές υποστήριξης των μαθητών στο σχολείο και στο σπίτι και την πρακτική εφαρμογή των προτάσεων των γνωματεύσεων για την υπέρβαση των μαθησιακών και συμπεριφορικών δυσκολιών των μαθητών.

Η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση είναι την προσεχή Δευτέρα (24/4/2021) στις 7.00 το απόγευμα και η δεύτερη την Τετάρτη 26/5/2021 την ίδια ώρα στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης:

Ξεκινά άμεσα η ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Φιλώτι μετα την υπογραφή της σύμβασης από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΜΤ ΑΤΕ

 Στο Φιλώτι θα κατασκευαστεί ο 3ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός. Η έναρξη της κατασκευής του έργου έγινε με την υπογραφή της σύμβασης την περασμένη εβδομάδα από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΜΤ ΑΤΕ, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα. 

Η ανέγερση του κτιρίου, με προϋπολογισμό 1.052.240 ευρώ, θα γίνει επί δημοτικού ακινήτου δίπλα στο ΚΕΠ Φιλωτίου, έκτασης 4.632 τ.μ., θα διαρκέσει 12 μήνες και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2014-2020». Ο νέος Σταθμός θα φιλοξενεί 52 βρέφη και νήπια, ενισχύοντας και εξυπηρετώντας τις εργαζόμενες μητέρες της ορεινής Νάξου. 

Το κτίριο 442 τ.μ. αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, δίνοντας έμφαση στη λειτουργικότητα του χώρου, με τον σαφή διαχωρισμό των χρήσεων. Το ισόγειο περιλαμβάνει χώρο αναμονής, δύο αίθουσες απασχόλησης νηπίων, αίθουσα ύπνου νηπίων με αναπηρία, μία αίθουσα απασχόλησης νηπίων με αναπηρία και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Επίσης, περιλαμβάνει κουζίνα, γραφείο Διεύθυνσης, δύο WC νηπίων και ένα WC κοινού, καθώς και χώρο WC – Λουτρό νηπίων με αναπηρία. Στον Α΄ όροφο διαμορφώνονται η αίθουσα απασχόλησης και ύπνου των βρεφών, η αίθουσα περιποίησης βρεφών, η αίθουσα για την προετοιμασία και την παρασκευή γάλακτος, καθώς και η αίθουσα ύπνου των νηπίων. Ο αύλειος χώρος, ο οποίος προστατεύεται με περίφραξη, περιλαμβάνει παιδική χαρά με όργανα παιχνιδιού, πράσινο για παιχνίδι και περίπατο. 

Η συγκεκριμένη υποδομή φροντίδας θα φιλοξενεί 36 νήπια και 10 βρέφη. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί και για τα νήπια με ειδικές ανάγκες, καθώς ο σταθμός θα μπορεί να φιλοξενήσει και να προσφέρει δημόσια φροντίδα και ακόμα 6 νήπια με ιδιαιτερότητες. Η ανέγερση ενός νέου, υπερσύγχρονου Βρεφονηπιακού Σταθμού είναι καίριας σημασίας για το νησί μας και ειδικά για την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών της κεντρικής και ορεινής Νάξου.

 



Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Η Τουρκία του σήμερα δεν μπορεί να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Το βίντεο της παρέμβασης:

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Έκθεσης Προόδου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

19 Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

 19 Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ…ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ…γιατί η ιστορική μνήμη των εγκλημάτων που προσβάλλουν την αξία της ανθρωπιάς, αποτελεί το μόνο αντίδοτο για να μην ξαναζήσουμε ανάλογες στιγμές…

Η συστηματική και μεθοδευμένη εξόντωση των Ελλήνων του Πόντου που είχε τις ίδιες αναλογίες ποσοτικά και ηθικά με τη γενοκτονία των Αρμενίων κορυφώθηκε την περίοδο 1916-1923. Από τους 697.000 Πόντιους που ζούσαν το 1913 στον Πόντο, περισσότεροι από 353.000, δηλαδή ποσοστό μεγαλύτερο από το 50%, θανατώθηκαν μέχρι το 1923 από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς στις πόλεις και στα χωριά, στις εξορίες και στις φυλακές, καθώς και στα τάγματα εργασίας, τα λεγόμενα «αμελέ ταμπουρού», ενώ οι υπόλοιποι εκτοπίστηκαν κι αναγκάστηκαν να ζητήσουν καταφύγιο στα όμορα κράτη, κυρίως στη Νότια Ρωσία. 

«Εδέβαμε τη κόλασης τα βάσανα. Κάθαν ημέραν βάσανα, κάθαν ημέραν πόνεα και πολλά λείμψανα…»

#GRofPontosGenocide


 Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου Φιλόλογος



Πίνακας της Μάρης Βεργουλίδου, η οποία προσπάθησε μέσα από το έργο της να αναπαραστήσει την τραγωδία του Ποντιακού Ελληνισμού, όπως τη γνώρισε μέσα από τις διηγήσεις της γιαγιάς της που εξαναγκάστηκε να πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς από την Τραπεζούντα στη Θεσσαλονίκη.


Στο Υπουργείο Εσωτερικών για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συνάντηση εργασίας για το πρόγραμμα χρηματοδότησης «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και την εφαρμογή του στα νησιά των Κυκλάδων είχε στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Πέτσα και το Γενικό Γραμματέα κ. Σταυριανουδάκη ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας.