slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΟΝΝΕΔ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΣΙΠΡΑ....Cheapra!

Εκείνοι που επιλέγουν τις "φθηνές" πολιτικές, δε μπορούν να έχουν θέση στο δικό μας μέλλον. Απέναντι στο λόμπι της δραχμής, 
επιλέγουμε την επιβίωση της χώρας και με αλλαγή κουλτούρας ξεπερνάμε τα δύσκολα. #drachmistas #cheapras

Ο Γρηγοράκος ξεβρακώνει τους συντρόφους του

ΚΥΡΙΕ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ ΜΟΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ  ΑΡΓΗΣΑΤΕ 3ΧΡΟΝΙΑ. ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ ΜΟΥ  ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΒΟΗΘΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΜΑΣ ΕΣΤΕΛΝΑ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΩΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ  ΠΟΥ Ο ΑΡΧΙΚΗΠΟΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΣΜΕΝΟΣ  ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ  ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΑΜΠΡΑΚΟΨΥΧΑΡΙΔΕΣ  ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ   ΤΟΝ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΗΤΑΝ

Επίθεση κατά πρώην υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, λέγοντας ότι "όλοι αυτοί οι κύριοι που βάζουν θέμα για τον Βενιζέλο είναι αυτοί που μας παρέδωσαν ενα κόμμα διαλυμένο ήταν αυτοί οι οποίοι διέλυσαν το ΠΑΣΟΚ,αυτοί που μας εβαλαν στο μνημόνιο".

Τα «βαριά γαλλικά» του Κουβέλη έπεισαν τον Ρουπακιώτη να υπογράψει για το «Μνημόνιο 3»

Χρειάστηκε η δυναμική παρέμβαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για να πεισθεί τελικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης να υπογράψει το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί σήμερα το βράδυ στη Βουλή για την κύρωση του «Μνημονίου 3».

Είχε προηγηθεί το πρωινό τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Αντωνη Σαμαρά προς τον κ. Κουβέλη που του κατέστησε σαφές πως αν ο κ. Ρουπακιώτης επέμενε στην άρνησή του να υπογράψει το «Μνημόνιο 3» προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή, θα τον αντικαθιστούσε εντός της σημερινής ημέρας, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το iefimerida.gr.

Ο κ. Ρουπακιώτης κλήθηκε εσπευσμένα στο γραφείο του κ. Κουβέλη στην αγίου Κωνσταντίνου και μετά από μια σχετικά σύντομη αλλά εξαιρετικά έντονη -από την πλευρά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ- συνομιλία, έφυγε «πετώντας» για τη γραμματεία του υπουργικού Συμβουλίου προκειμένου να προσυπογράψει το κείμενο του νομοσχεδίου.

Οδηγίες ΣΥΡΙΖΑ προς "κουκουλοφόρους"

Οδηγίες προς τους κουκουλοφόρους δίνει η σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ left.gr, προκειμένου αυτοί να αποφύγουν τη σύλληψη, να αντισταθούν ή να ενημερώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συνελήφθησαν για να σπεύσουν οι βουλευτές του να τους απελευθερώσουν! Δείτε την ξεφτίλα τους (κλικ στη φώτο για μεγέθυνση):



«Έχε μαζί σου το κινητό σου τηλέφωνο, αφού προηγουμένως έχεις αφαιρέσει από αυτό, τυχόν πληροφορίες που δεν θέλεις να γίνουν γνωστές σε περίπτωση σύλληψής σου.....

Σε περίπτωση που η διαδήλωση δεχθεί επίθεση από την αστυνομία (συνήθως με χημικά αέρια), φρόντισε να απομακρυνθείς από το σημείο συγκροτημένα μαζί με τους συντρόφους σου, χωρίς να τρέχεις. Ακολούθησε τον κύριο όγκο της πορείας και παρέμεινε στον κεντρικότερο δρόμο. Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσεις να φύγεις από τυχόν παράπλευρους, στενούς δρόμους και μην απομονωθείς. Συνήθως, ομάδες αστυνομικών βρίσκονται στα στενά και συλλαμβάνουν όσους τρέχουν πανικόβλητοι να ξεφύγουν από τα αέρια.»

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Ο Δήμος Λαμόγιος, Ιδιοκτήτης, Πρόεδρος, Γενικός Διευθυντής, Αρχισυντάκτης, Αρχιλογιστής και Αρχικλητήρας της Aman To Mati Mou News Corporation Ltd, της Metron-Koutohorton Holdings Ltd, της AmanToMatiMou-Ergolavies Ltd, της AmanToMatiMou DoseKeMenaBarba Ltd (και άλλων 15 Off-Shore εταιρειών που δεν υπάρχει λόγος να αναφέρουμε) μα πάνω από όλα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (με όλα τα γράμματα κεφαλαία) απεργεί και αναλύει το απεργιακό του μανιφέστο.

Φίλοι, Σύντροφοι, Συνάδελφοι

Όλοι εμείς οι ταγοί της ελεύθερης πληροφόρησης ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί δεν δεχόμαστε να μας υποβιβάσουν στο επίπεδο όλων των υπόλοιπων πολιτών. Είναι κοινός τόπος οτι εμείς είμαστε πιο πολίτες από τους πολίτες.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε η σφαγή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων έφτασε και στην πόρτα μας. Δεν είχαμε πρόβλημα όταν το μνημόνιο πήδηξε όλη την υπόλοιπη κοινωνία. Τώρα όμως που απειλεί εμάς, θα πάρουν την δυναμική απάντησή μας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί δεν γίνεται να ενταχθούμε στο ίδιο σύστημα ασφάλισης με τον κάθε τυχάρπαστο δημόσιο υπάλληλο που ως γνωστόν ευθύνεται για την καταστροφή της οικονομίας. Ο δημόσιος υπάλληλος μπορεί να έχει μέχρι μια αργομισθία, εμείς όμως μπορούμε να έχουμε καμμια δεκαπενταριά και αυτό είναι κεκτημένο που αποκτήσαμε με αγώνες χρόνων. Δεν θα το αγγίξουν!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί δεν δεχόμαστε να αλλάξει το καθεστώς του αγγελιόσημου που χρηματοδοτεί τις συντάξεις μας και το πληρώνει εμμέσως όλος ο κόσμος.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί δεν δεχόμαστε να καταντήσουμε σαν τους υπόλοιπους συμπολίτες που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό. Αν αρχίσουμε να ψάχνουμε και εμείς στα σκουπίδια ποιός θα μείνει να κάνει ρεπορτάζ για τους ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια; Ε;

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί με τα ληστρικά μέτρα δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε αποταμίευση και να γίνουμε κάποτε εκδότες, σαν το Μάκη, το Νίκο, τον Γιώργο, τον Αιμίλιο, τον Στάθη, τον Κώστα και άλλους λαμπρούς συναδέλφους.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί θέλουμε να συνεχιστεί το (μοναδικό για την Ελλάδα) καθεστώς του να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές οι εργοδότες μας (οι γνωστοί αγαπημένοι φιλέλληνες εργολάβοι).

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί το είδος μας είναι σε κίνδυνο. Σαν τον Πράσινο Παπαγάλο Αμαζονίου ένα πράγμα.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί τα μέτρα θα μας εξαθλιώσουν και θα βάλουν μια και καλή ταφόπλακα στο όνειρό μας: Να κυκλοφορούμε στα Ελβετικά καντόνια  με 5 εκατομμύρια ευρώ στην τσέπη και να μην δίνουμε λογαριασμό σε κανένα, σαν τον επιτυχημένο συνάδελφο Θέμο.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί έχουμε νευράκια. Δεν γίνεται το σύστημα που με τόση επιμονή στηρίζουμε εδώ και 40 χρόνια να στρέφεται εναντίον μας. Τόση αχαριστία πια;

http://amantomatimou.wordpress.com/

FAZ: «Ο Σαμαράς οδεύει προς το πολιτικό του τέλος αν...»

«O Aντώνης Σαμαράς οδεύει προς το πολιτικό του τέλος» αναφέρει σήμερα η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung η οποία φιλοξενεί εκτενές άρθρο-σοκ για όλες τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Στην πραγματικότητα πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι και ο τέταρτος από τον Οκτώβριο του 2009 Έλληνας πρωθυπουργός ενδέχεται να οδεύει προς το πολιτικό του τέλος καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην ψηφιστούν τα μέτρα.

Εάν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, τότε τουλάχιστον η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να καταψηφίσει ή να απόσχει. Αυτό από μόνο του δεν θέτει σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία, ωστόσο και εντός του ΠΑΣΟΚ εντείνεται η δυσαρέσκεια» γράφει η έγκριτη γερμανική εφημερίδα.

Δραματικό είναι και το δημοσίευμα στο γερμανικό περιοδικό Focus, το οποίο, σύμφωνα με την Deutsche Welle γράφει :

«Δύσκολες μέρες για την Ελλάδα πριν από την ψηφοφορία για το πρόγραμμα περικοπών», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα δοκιμασία: την ώρα που το κοινοβούλιο στην Αθήνα αποφασίζει για το νέο πρόγραμμα περικοπών, οι πολέμιοι της πολιτικής λιτότητας θέλουν να παραλύσουν τη χώρα με απεργίες» αναφέρει.

Σχετικό άρθρο δημοσιεύεται και στην εφημερίδα Tagesspiegel η οποία θέτει το ερώτημα: «Το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να αποφασίσει νέα δραματικές περικοπές. Υπάρχει πλειοψηφία για τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις;».

Ο αρθρογράφος Γκερντ Χέλερ κάνει λόγο για μια «μοιραία εβδομάδα» στην Ελλάδα καθώς η ψήφιση των μέτρων «δεν είναι μόνον προϋπόθεση για την εκταμίευση της τόσο αναγκαίας επόμενης δόσης», καθώς κρίνεται «και η συνοχή της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά». Όπως παρατηρεί ο αρθρογράφος, εκτός από τη ΔΗΜΑΡ που ενδέχεται να καταψηφίσει, «αντιστάσεις υπάρχουν και εντός του ΠΑΣΟΚ. Παρατηρητές αναμένουν μια οριακή πλειοψηφία για το πακέτο. Ωστόσο και η απόρριψή του δεν μπορεί να αποκλειστεί» γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Πηγή: «Ο Σαμαράς οδεύει προς το πολιτικό του τέλος» γράφει γερμανική εφημερίδα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/75180#ixzz2BLto3cCO

Σαμαράς σε Kουβέλη: Ή υπογράφει ο Ρουπακιώτης το νομοσχέδιο ή φεύγει σήμερα από την κυβέρνηση

Το θέμα με την άρνηση Ρουπακιώτη να υπογράψει το νομοσχέδιο με τα μέτρα έχει προκαλέσει αναταραχή τόσο κυβερνητικό επιτελείο όσο και στην Συγγρού. Ο υπουργός Δικαιοσύνης πρόσκειται στη ΔΗΜΑΡ και ήταν πρόταση του Φώτη Κουβέλη η υπουργοποίησή του. Η άρνησή του να υπογράψει το νομοσχέδιο περιπλέκει τα πράγματα αφού δεν μπορεί να έρθει προς ψήφιση χωρίς την υπογραφή του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα είναι εις γνώση του Πρωθυπουργού και αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης κατά τη συνάντησή του με τον Φώτη Κουβέλη. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποσχέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά ότι θα διαχειριστεί το θέμα ώστε να μη δημιουργηθει πρόβλημα στην κυβέρνηση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το μήνυμα Σαμαρά προς τον κ. Κουβέλη ήταν «ή υπογράφει ή φεύγει από την κυβέρνηση».

Πρώτος άτυπος τίτλος για Πανναξιακό Α.ΟΝ !!!

Πρώτος άτυπος τίτλος για Πανναξιακό Α.ΟΝ !!!

Ολοκληρώθηκε σήμερα το διήμερο τουρνουά 'Φανούρης Αγάθος' προς τιμήν του εκλιπώντος διετητή στο οποίο συμετείχαν οι γυναικείες ομάδες βόλει Α2 κατηγορίας της Α.Ε Αγίας Παρασκευής διοργανώτριας του τουρνουά, του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ, του Α.Ο.Φ Πορφύρας και του Πανναξιακού Α.Ο.Ν. Την πρώτη μέρα του τουρνουά τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: Αγία Παρασκευή - Πανιώνιος  3-1 και Πανναξιακός Πορφύρας 3-0 (26-24, 25-20, 25-19). Τη δεύτερη και τελευταία μέρα πραγματοποιήθηκαν ο μικρός και ο μεγάλος τελικός. Στον μικρό που.........  έγινε ανάμεσα στον Πορφύρα και τον Πανιώνιο νικητής και κάτοχος της τρίτης θέσης στην τελική κατάταξη ήταν η ομάδα του Πειραιά(Πορφύρας) με 3-1 σετ επομένως ο  Πανιώνιος πήρε την τέταρτη θέση. Στον μεγάλο τελικό που φιναλίστ του ήταν η Αγία Παρασκευή και ο Πανναξιακός νικήτρια ήταν η ομάδα της Νάξου που πραγμάτοποίησε εξαρειτική εμφάνιση νικώντας με 1-3 σετ (19-25, 16-25, 26-24, 16-25). Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε απονομή σε όλες τις ομάδες.

Της Νάνση Χερουβείμ
 

Κάνει το δύσκολο ο Ρουπακιώτης αλλά θα του περάσει...

Έβαλε τα παπαγαλάκια του να διαρρέουν ότι δεν υπογράφει τα μέτρα

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι ενστάσεις που σύμφωνα με πληροφορίες έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης σχετικά με τα μέτρα.
Κυκλοφορεί εντόνως το σενάριο ότι ο υπουργός δεν έχει υπογράψει τα μέτρα και μάλιστα αρνείται να το πράξει.

Εάν η πληροφορία ισχύει τότε υπάρχει νέο ενδοκυβερνητικό θέμα, αν και επισήμως τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την ΔΗΜΑΡ δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση.

Καραμανλής σε Σαμαρά: Αντώνη, κάνε αυτό που πρέπει

Τι είπαν κατά τον θερμό χαιρετισμό τους χθες στην Κ.Ο. της Ν.Δ. ο πρώην και ο νυν πρωθυπουργός

Όταν ένας πρώην και ένας νυν πρωθυπουργός συναντιούνται, ε τότε μιλάμε για συνάντηση κορυφής. Κατά την συνεδρίαση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς όταν συναντήθηκαν όχι μόνο αντάλλαξαν θερμή χειραψία και χαμόγελα, αλλά οι πληροφορίες από … αυτήκοους μάρτυρες αναφέρουν ότι υπήρξε και μικρός διάλογος μεταξύ τους.


«Τι κάνεις» ρώτησε ο Σαμαράς τον Καραμανλή και ο Καραμανλής κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι του ψιθύρισε «κάνε αυτό που πρέπει».

Είναι προφανές ότι διάλογός τους, χωρίς πολλά-πολλά αφορούσε τις πολιτικές εξελίξεις και το θέμα της ψήφισης των μέτρων.

Εγκρίνει και ο Καραμανλής τα μέτρα; Πάντως θα τα ψηφίσει αφού από την Κ.Ο. της Ν.Δ. δεν θα υπάρξει καμία διαρροή, καθώς χθες κάμφθηκαν ακόμη και οι λίγες αντιδράσεις που υπήρχαν.

parapolitika.gr

Απλήρωτοι δύο μήνες οι υπάλληλοι του ΣΥΡΙΖΑ

Μεταφέρω αυτολεξεί την τελευταία ανάρτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Δημ. Παπαδημούλη από το facebook: «Μαζικά, ενωτικά, μαχητικά, ειρηνικά κατά των μέτρων. Προετοιμασία και πρωτοβουλίες για εκλογές το συντομότερο και κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ»


Και μαζύ, ομοίως αυτολεξεί, μιάς από τις απαντήσεις εις τον Παπαδημούλη, αυτήν με την υπογραφή Alexandra Kossiori: «Aς μου εξηγήσει κάποιος γιατί τώρα που ακόμη τα νέα μέτρα και το 3ο μνημονιο δεν έχει ψηφιστεί και εφαρμοσθεί …ας μου εξηγήσει γιατί οι υπάλληλοι του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν 2 μήνες απλήρωτοι …?? και ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί εγώ να εμπιστευθώ και να σπεύσω να ψηφίσω ένα κόμμα που δεν μπορεί να νοικοκυρέψει τα του οίκου του ?? αυτά δεν καταχωρούμε σαν λάθη στους επι 30 χρόνια κυβερνόντες ΠΑΣΟΚΝΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ..εάν και αριστερά εφαρμόζει την ίδια φόρμουλα ασυνέπειας …ε τότε εγώ φως στο τουνελ δεν βλέπω απο πουθενά !!!»

Επειδή ο Παπαδημούλης συνηθίζει να «κατεβάζει» αναρτήσεις που δεν του είναι αρεστές, είναι πλέον μάταιο με τη δημοσιοποίησή μου αυτή, να το επιχειρήσει.

Εις ό,τι αφορά τη μη καταβολή δεδουλευμένων από το κόμμα που επιδιώκει να αποτελέσει τον κορμό της επόμενης «κυβέρνησης της Αριστεράς», ας κρίνουμε την αξιοπιστία του, από την αναξιοπιστία του γιά τα οίκου του.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Ρουσφέτι των ναζί στους δημοσιογράφους και τους εκδότες το αγγελιόσημο

Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες συνταξιούχοι που δεν είναι πενηντάρηδες, δεν έζησαν με πελατειακές αργομισθίες στο δημόσιο και υπόκεινται σε ασφαλιστικές κρατήσεις σχεδόν από τότε που γεννήθηκαν.

Αυτών των ανθρώπων οι συντάξεις πετσοκόφτηκαν γιατί το κράτος καταλήστεψε τα ταμεία τους με τη διαφθορά, τις πελατειακές εξυπηρετήσεις και τέλος τη χρεοκοπία του.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταβάλει κάθε δεκάρα από όσα δικαιούνται και τους περικόπτονται οι συντάξεις οριζόντια.

Αυτό συμβαίνει γιατί το πολιτικό σύστημα αρνείται να απολύσει δεκάδες χιλιάδες μισθοδοτούμενους στο δημόσιο σε θέσεις άχρηστων οργανισμών και υπηρεσιών.

Αντιθέτως εισπράττουν συντάξεις δεκάδες χιλιάδες, σε ηλικίες που πολλοί παντρεύονται για πρώτη φορά στη σημερινή εποχή. Συντάξεις 2 και 2.500 ευρώ για τις οποίες έχουν καταβάλει άμεσα ή έμμεσα από ελάχιστες εισφορές έως καθόλου.

Η Ελλάδα μετά τη χρεοκοπία καταρρέει γιατί συνεχίζουν να την απομυζούν συντεχνίες του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες κρατούν τη χώρα σε καθεστώς «Κατοχής».

Σημαντικότερη όλων των συντεχνιών είναι αυτή των δημοσιογράφων...

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι λειτουργούν με κώδικες δεοντολογίας υποσαχάριας Αφρικής, αφού η μαχητική αριστερή συνδικαλιστική ένωση που τους εκπροσωπεί, δεν τολμά να απαγορεύσει το ασύμβατο να είναι κάποιος υπάλληλος επιχείρησης, υπουργείου, συνδικάτου και παράλληλα να δημοσιογραφεί...

Αντιθέτως, η ΕΣΗΕΑ διαγράφει μέλη ή αναστέλλει την ιδιότητα μέλους σε δημοσιογράφους που εκφέρουν διαφορετικές απόψεις από αυτές της πλειοψηφίας του συμβουλίου της.

Το ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων εκτός των εισφορών των μελών του όπως είναι δόκιμο, έχει πετύχει να εισπράττει και το αγγελιόσημο, μια εισφορά 20% για κάθε διαφήμιση που δημοσιεύεται στον ελληνικό τύπο. Από αυτό προέρχονται τα βασικά έσοδα.

Δηλαδή, κάθε διαφήμιση στοιχίζει 20% ακριβότερα για να έχουν οι δημοσιογράφοι υγιές ταμείο το οποίο δεν θέλουν να ενωθεί με των άλλων πληβείων στον ΕΟΠΥΥ...

Οι πληβείοι που έχουν καταβάλει κάθε δεκάρα που δικαιούνται και δεν εισπράττουν, πληρώνουν το ακριβότερα προϊόντα αφού το κόστος της ακριβότερης διαφήμισης μετακυλύεται στον καταναλωτή...

Εκτός από τους φόρους υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες δαπάνες υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τις τιμές των προϊόντων στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να έχουμε λόγω χαμηλής ανταγωνιστικότητας τους χαμηλότερους μισθούς και λόγω όλων των άλλων, τις ακριβότερες τιμές...

Αν προσπαθήσετε να μάθετε γιατί συμβαίνει αυτό, η προδευτουριά της ελληνικής δημοσιογραφίας θα σας συσκοτίσει με τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό, το κεφάλαιο... Λες και οι άλλες μικρές και μεγάλες χώρες της ΕΕ που γίνεται η σύγκριση δεν έχουν καπιταλισμό, κεφάλαιο κλπ. Προσοχή, στην ελληνική αγορά υπάρχουν αγκυλώσεις και δεν λειτουργεί η αγορά, αλλά οι φόροι και οι δαπάνες υπέρ τρίτων (συντεχνιών) έχουν σημαντικό μερίδιο...

Το αγγελιόσημο υπέρ των δημοσιογράφων επεβλήθη για πρώτη φορά το 1941 στην Κατοχή, γιατί οι τότε κατακτητές ενδεχομένως επεδίωκαν την εύνοια των λειτουργών τύπου. Βλέπε: Η ιστορία του αγγελιοσήμου...

Με απλά λόγια ο νεαρός των 580 ευρώ μεικτών υπόκειται σε κρατήσεις «κερατιάτικες» για συντάξεις που εισπράττουν άλλοι και αυτός δεν θα δει ποτέ και πληρώνει τιμές ακριβές μεταξύ άλλων για να έχουν οι δημοσιογράφοι υγιές ταμείο που δεν πρέπει να ενοποιηθεί με αυτά των πληβείων...

Με ακόμη πιο απλά λόγια το 1,5 εκατ. άνεργοι πληρώνουν ακριβότερες τιμές και χάριν του αγγελιοσήμου των δημοσιογράφων...

Σε μια περίοδο που ολόκληρη η κοινωνία υποφέρει και θα υπάρξουν πολλά χρόνια μέχρι να βρεθεί σημείο ισορροπίας, είναι ντροπή να απεργούν οι δημοσιογράφοι γιατί δεν θέλουν να πληγεί το ταμείο τους το οποίο είναι υγιές με τα χρήματα των άλλων...

Απ' έξω ύφος και εμφάνιση Τσε Γκεβάρα και Βελουχιώτη και από μέσα ήθος γέρο - Λαδά και πρακτικές Γκαίμπελς;

Η χώρα χρεοκόπησε και η οικονομία συνεχίζει να βυθίζεται. Χρειάζεται στοιχειώδες κοινωνικό κράτος με υγεία για όλους και ελάχιστη εθνική σύνταξη που θα μπορεί όμως να σηκώσει ο προϋπολογισμός και η οικονομία. Από εκεί και πέρα ο καθένας να έχει μερίδιο στην ευθύνη διαχείρισης των εισφορών του.

Υ.Σ: α) Η Βουλή σε μια ντροπιαστική επίδειξη πελατειακής νοοτροπίας και διαπλοκής με τη δημοσιογραφική συντεχνία χθες καταψήφισε την υπαγωγή του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ.

Πηγή:www.capital.gr

"Αντωνάκη" δεν έχεις χιούμορ


Το μεγαλύτερο ελάττωμα του Αντώνη Σαμαρά, είναι αυτή η εκευριστική έλλειψη χιούμορ η οποία τον διακατέχει. Του δόθηκαν δεκάδες ευκαιρίες να γίνει "ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα" και τις κλώτσησε όλες.
Είχε την ευκαιρία να κάνει χιούμορ, όταν...
οι Ευρωπαίοι ηγέτες του ζητούσαν (περυσι) να βάλει ντε και καλά την υπογραφή του σε επιστολή υποταγής,με το πρόσχημα ότι ήταν μέλλων Πρωθυπουργός. Ήταν η απαρχή της πολιτικής του κατηφόρας, αφού από τότε έγινε ρεντίκολο στα μάτια πολλών Ελλήνων, που τους νοιάζουν μόνο οι εντυπώσεις. Ποιός νοιάζεται για το τι θα γινόταν αν δεν υπέγραφε; Αυτό που έμεινε είναι το τι έγινε αφού υπέγραψε. Πέρασε στην ιστορία σαν "κωλοτούμπας". 
Οι άνθρωποι θυμούνται και κρίνουν με βάση αυτά που έγιναν κι όχι με βάση αυτά που αποφεύχθηκαν !
Θα μπορούσε λοιπόν τότε, αν είχε χιούμορ να πεί στους Μερκελ, Σαρκοζί κ.λ.π. "δεν υπογράφω αν δεν υπογράψει ο Τσίπρας, τελεία και παύλα". Δεν θα είχε γέλιο;

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκλογές. Όχι όμως από την κυβέρνηση, αλλά....από το λαό! Λέγοντας: «ο λαός να επιβάλει με τη δράση του την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία». Πίτσες μπλέ!
Το λέει εκ του ασφαλούς, επειδή ξέρει ότι η δράση του λαού, δεν φτάνει για να επιβάλλει εκλογές.
Το λέει εκ του ασφαλούς, λίγες μόνο ημέρες πριν την ψήφιση των μέτρων και αφού βεβαιώθηκε ότι αυτά θα ψηφιστούν ! Αρα, ο Σαμαράς (και ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης) θα πιεί το πικρό ποτήρι που κάποιος έπρεπε να πιεί, θα εισπράξει κι άλλη φθορά, η κοινωνία και η οικονομία θα φτάσουν στον πάτο κι έτσι θα είναι πιό εύκολο για την επόμενη κυβέρνηση να κάνει κάτι ευχάριστο. Αν είσαι πολύ πεινασμένος οι μπάμιες σου μυρίζουν σαν φιλέτο.
Όταν αποκατασταθεί -μετά από αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού- η αξιοπιστία της χώρας, μηδενιστούν τα ελλείμματα και ανοίξουν οι αγορές, η διακυβέρνηση θα είναι ευκολότερη.

Ο κρυόκωλος Σαμαράς όμως, θα μπορούσε αν είχε χιούμορ, αντιλαμβανόμενος ότι όλοι κάνουν τα κοκόρια, επειδή ακριβώς είναι βέβαιοι ότι κάποιοι θα πάρουν την ιστορική ευθύνη να γίνουν δυσάρεστοι στον κόσμο που θα τους φτύνει και θα ψηφίσουν τα μέτρα, να βγεί αύριο και να πεί:
"το ξανασκέφτηκα, αυτά τα μέτρα καταστρέφουν την Ελλάδα, τα αποσύρω και δίνω τη σκυτάλη στον φίλο μου τον Αλέξη που είναι τεφαρίκι παλικάρι και θέλει εκλογές. Για να μη στεναχωρήσω τον ελληνικό λαό, που βιάζεται να δεί την άλλη λύση ".

Έτσι θα έκανε κάθε ηγέτης που έχει χιούμορ, κρυόκωλε "Αντωνάκη", λίγο πριν ψηφίσει τα μέτρα.

Πότε επιτέλους θα κάνεις μια ξαφνική κίνηση να γελάσει το χειλάκι μας;

http://taxalia.blogspot.com/2012/11/blog-post_8351.html

Απεργούν και σήμερα οι ΜΜΕδες γιατί δεν θέλουν να "ξεπέσουν" όπως τον "χύμα λαό" στον ΕΟΠΥΥ...

Aπεργούν λοιπόν από τις 6 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 6 το πρωί της Τρίτης oι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχει αποφασίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών ΠΟΕΣΥ μαζί με τις ενώσεις εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης.

Η συνέχεια στο antilogos-gr.blogspot.com

Αποχή Δικηγόρων Νάξου 5-9 Νοεμβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ       

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ

ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ, ΝΑΞΟΣ 843 00

Τηλ. 22850-24187-fax 22850-25601

e-mail dsnax@dsnax.gr

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, στην   έκτακτη συνεδρίαση της 5ης Νοεμβρίου 2012 αποφάσισε την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους, από την 5η έως και την 9η Νοεμβρίου 2012, επικυρώνοντας την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που λήφθηκε την 2/11/2012.   

Το Δικηγορικό Σώμα, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στα άμεσα προωθούμενα νομοθετικά μέτρα που αφορούν στην υποχρεωτική ένταξη όλων των Ταμείων Υγείας του Ε.Τ.Α.Α στον Ε.Ο.Π.Π.Υ. , παρά τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Τ.Α.Α αλλά και του Υπουργού Δικαιοσύνης,  στο δήθεν άνοιγμα του κλειστού επαγγέλματος των Δικηγόρων, που οδηγεί στην πλήρη κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης των δικηγόρων στα συμβόλαια, στην κατάργηση της κλίμακας των ελαχίστων αμοιβών για τους Δικηγόρους που αμείβονται με πάγια αντιμισθία, στα φημολογούμενα φορολογικά μέτρα, και τα οποία απαξιώνουν την ιδιότητα και το ρόλο του Δικηγόρου ως συλλειτουργού στην εφαρμογή του δικαιικού συστήματος για την  προστασία αλλά και την περιφρούρηση της ασφάλειας των συναλλαγών και των δικαιωμάτων του πολίτη. Καταλύουν κυριολεκτικά το Δικηγορικό λειτούργημα και τους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Δηλώνει επίσης ότι αρνείται να συναινέσει στο στρεβλό τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτό  στην Ελλάδα το δήθεν άνοιγμα του Δικηγορικού επαγγέλματος,  με κύριο στόχο την αποφυγή των ρυθμίσεων που πλήττουν βάναυσα το δικαιικό σύστημα.

Διατρανώνει την αποφασιστικότητά του να αντισταθεί με κάθε νόμιμο και θεμιτό τρόπο στην αποτροπή της φαλκίδευσης των δικαιωμάτων των μελών του, η οποία επιχειρείται μέσω της προώθησης πρωτόγνωρων φορολογικών ρυθμίσεων που καταδυναστεύουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, ισοπεδώνοντας τους κανόνες που επιβάλλουν την κατανομή των φορολογικών βαρών κατά τρόπο συνταγματικά επιτρεπτό, κοινωνικά δίκαιο και ανάλογο της φοροδοτικής ικανότητας του κάθε πολίτη.

Διακηρύσσει την πρόθεσή του να εναντιωθεί στην –κατά τις πληροφορίες- επανακατάθεση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο της διάταξης περί ένταξης του κλάδου υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, που αναμένεται να προωθηθεί έπειτα από την μόλις προ ημερών πανηγυρική καταψήφισή της από τους Έλληνες Βουλευτές και επισημαίνει πως η ενέργειά του αυτή ισοδυναμεί με πλήρη ευτελισμό των κοινοβουλευτικών θεσμών, της υγιούς δημοκρατικής έκφρασης των Βουλευτών και της αποδοχής του αποτελέσματος της ήδη διεξαχθείσας ψηφοφορίας, προς όφελος της εξυπηρέτησης ακατανόητων λογικών εξωθεσμικών παραγόντων  και της πρόθεσης μονομερούς επιβολής τους.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ότι τις ημέρες της αποχής, δεν επιτρέπεται η κατάθεση δικογράφων, καθώς και η διενέργεια διαδικαστικών πράξεων στις Γραμματείες των Δικαστηρίων, σε συμβολαιογραφεία, Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία.

ΑΔΕΙΕΣ ΘΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ μόνο για τις περιπτώσεις προθεσμίας, παραγραφής, αναστολής πλειστηριασμών, προσωρινών διαταγών, συμπλήρωσης ορίων προσωρινής κράτησης, κρατουμένων, και αντιρρήσεων (Διοικητικά).

Για τις ποινικές δε υποθέσεις, όπου συντρέχει περίπτωση παραγραφής αδικημάτων, πραχθέντων προ της 1/1/2007 σε α΄ βαθμό και προ της 1/1/2006 σε β΄βαθμό.     

                                                                                                                                                                                                                                                            Νάξος  5/11/2012

                                                       Για το Διοικητικό Συμβούλιο Νάξου 

                                                            Η Πρόεδρος   Ο Γ. Γραμματέας

                                                                                 Μαρία  Π. Μάρκου   Γεώργιος Ε. Καραμανής

                                                                                                                        


Η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια: Ο Καμμένος βλέπει άξονα Σόρος-Ρόμνεϊ!!! Διαβάστε τώρα και ποιον χρηματοδοτεί ο Σόρρος!

Σε άλλη χώρα, ο Πάνος Καμμένος θα έψαχνε την ψήφο του στην κάλπη ... στην Ελλάδα όμως όπου μεσουρανούν οι ηλίθιοι λίγο έλλειψε να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής κατάστασης. Δείτε ενημέρωση ανθρώπου τον οποίο ψήφισαν 600-700.000 πρόβατα για να τους λύσει τα προβλήματα:

Το σαϊνι της εξωτερικής πολιτικής που παίζει τις παγκόσμιες σχέσεις στα δάκτυλα...
βλέπει άξονα Σόρρος με Ρόμνεϊ και φυσικά Μέρκελ-ΦούχτεΡ-ναζί κ.λπ


Διαβάστε τώρα τι ξέρει όλος ο υπόλοιπος πλανήτης εκτός του Προεδράρα (αλήθεια κανα συνέδριο θα κάνουν να τον εκλέξουν κανονικά ή θα πάει σαν Προεδρεύοντας μέχρι να το διαλύσουν το μαγαζί)

Ο Σόρρος τον οποίο ο Πανάρας βλέπει στην ίδια πλευρά με τον Ρόμνεϊ είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του Ομπάμα και των Δημοκρατικών!!!

Τον Σεπτέμβριο έδωσε 1 εκ δολάρια στον Ομπάμα και 500.000 στους Δημοκρατικούς...

Ενδιαφέρει όμως κανέναν από τους ΑΕροψεκασμένους πατριώτες του κώλου ότι τρέχουν πίσω από έναν δημαγωγό που δεν ξέρει που πάνε τα τρία του... Όχι βέβαια... αρκεί που ο Πανάρας κατακεραυνώνει τους ναζί, τους τοκογλύφους και τον Φούχτελ ή ΦούχτεΡ όπως τον λέει...

Γι αυτό  χώρα θα πάει άπατη και όχι επειδή ο Σαμαράς ή όποιος άλλος ψηφίσει το Α ή το Β μέτρο

ΥΓ. Φυσικά και δεν βάζω λινκ για το ότι ο Σόρρος έδωσε 1,5 εκ δολάρια σε Ομπάμα και Δημοκρατικούς... ψάξτε να το βρείτε μόνοι σας μαλάκ@@ και μην τρώτε ότι κουτόχορτο σας πασάρει ο κάθε λαϊκιστής και τα παπαγαλάκια του


Κίνημα κηπουρών!

Δεν έχω αντίρρηση να προσάψουμε στο ΠαΣοΚ όλα τα κακά του κόσμου. Δεν έχω αντίρρηση να φορτώσουμε στον Βενιζέλο όλα τα λάθη, όλες τις αδυναμίες και όλες τις στραβοτιμονιές του.
Δεν έχω αντίρρηση να συζητήσουμε σοβαρά τι πρέπει να γίνει, ακόμη κι αν κάποιοι θεωρούν ότι δεν χρειάζεται πια το ΠαΣοΚ και ότι ίσως πρέπει να φτιαχτεί κάτι άλλο.
Δεν έχω αντίρρηση σε οτιδήποτε εμπίπτει στον χώρο του έντιμου και ανοιχτού δημοκρατικού διαλόγου.
Αλλά να κουνούν το δάχτυλο και οι «κηπουροί» του Παπανδρέου πάει πολύ!
Διότι αυτό δεν είναι έντιμο.
Δεν γίνεται δηλαδή να ζητούν τα ρέστα ο Ραγκούσης, ο Ξυνίδης, η Μαριλίζα και όλοι εκείνοι που έριξαν χαζοχαρούμενα τη χώρα στα βράχια και έστειλαν το ΠαΣοΚ στην Κόλαση.
Δεν είναι απλώς ότι ο λαός τούς αποδοκίμασε συντριπτικά στις κάλπες και πολιτικά και προσωπικά: να θυμίσω πως ούτε ένας από τους εκλεκτούς του πρώην πρωθυπουργού δεν κατάφερε να επανεκλεγεί.  
Είναι κυρίως ότι (όπως έλεγε και η Λαίδη Μακμπέθ) «εδώ μυρίζει αίμα ακόμα». Από τα δικά τους χέρια.
Γι' αυτό δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς είναι δυνατόν οι πρωτεργάτες της μεγαλύτερης καταστροφής των τελευταίων δεκαετιών να περιφέρουν δημοσίως αυτάρεσκες δοξασίες ή ανεξέλεγκτες επικρίσεις σε βάρος όσων ανέλαβαν να διαχειριστούν την καταστροφή που εκείνοι προκάλεσαν.
Είναι σαν οι αξιωματικοί του «Τιτανικού» να βρίζουν τους ναυαγοσώστες.  
Πότε λοιπόν πρόλαβε το ΠαΣοΚ να γίνει «το ΠαΣοΚ του Βενιζέλου» που λέει ο Ραγκούσης; Και πότε πρόλαβε ο Βενιζέλος να κάνει το ΠαΣοΚ «παράρτημα της ευρύτερης Κεντροδεξιάς» που λέει η Μαριλίζα;
Δηλαδή σε τι ΠαΣοΚ ζούσαν προτού εκλεγεί τον περασμένο Μάρτιο ο Βενιζέλος;
Και πότε ακριβώς ανακάλυψαν αυτοί οι ανήσυχοι πολιτικοί την «αριστερή τους συνείδηση»;
Διότι επί δυόμισι χρόνια άντεχαν μια χαρά να κόβουν συντάξεις, να βάζουν φόρους, να βουλιάζει η χώρα αλλά να χειροκροτούν τον πρωθυπουργό που τους κρατούσε στην εξουσία.  
Δεν θα έβλαπτε λοιπόν λίγη αυτογνωσία. Κάποια ταπεινότητα. Και ίσως μια στοιχειώδης οξυδέρκεια.
Διότι ακόμη και αν επιζητούν την πολιτική επιβίωσή τους (επιδίωξη απολύτως θεμιτή...), αποκλείεται να την επιτύχουν εκδηλώνοντας «κίνημα κηπουρών».  

e-Επιλογές της 04/11/2012



Βρούτσης:Κανένα επιχείρημα για καταψήφιση


«Κατανοώ απόλυτα τους έντονους προβληματισμούς και τη συναισθηματική πίεση όλων των βουλευτών και όλων των στελεχών της παράταξής μας. Σε όλους εμάς έτυχε ο κλήρος των δύσκολων αποφάσεων», είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ξεκινώντας την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ.
«Πιστεύω ότι θα αναμετρηθούμε με την ιστορική ευθύνη....