slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέος γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής

…ο Γιάννης Κατσαρός

Νέος Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ορίζεται ο Γιάννης Κατσαρός με απόφαση που υπεγράφη από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη.

«Το ΕΛΚ υιοθετεί πρόταση του Μανώλη Κεφαλογιάννη, για την άμεση απελευθέρωση του Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη και την προστασία των περιουσιών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας»

 

Με την απόλυτη στήριξη των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και τη συνδρομή του προέδρου της Κ.Ο. του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και του συντονιστή στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων Μάικλ Γκάλερ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υιοθέτησε ομόφωνα την πρόταση του Μανώλη Κεφαλογιάννη για την άμεση απελευθέρωση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη και την προστασία των περιουσιών της Ελληνικής Μειονότητας.

Η Εφη… αυτοφωράκιας

Χαίρετε, «εγώ θέλω να αναλάβω αλλά, ρε παιδιά, δεν είμαι και αυτοφωράκιας» φέρεται να είπε η κόκκινη Εφη (Αχτσιόγλου) στους δικούς της. Και αυτό γιατί λέει ότι… μέχρι τη δόξα μεσολαβούν οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, αλλά και οι ευρωεκλογές που ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πηγαίνει όλο και πιο χαμηλά

Μάλιστα, και τι να γίνει άραγε; Προσέξτε, η πηγή μου (πολύ δυνατή) λέει ότι το πρόβλημα είναι σύνθετο. Η ιδέα να θυσιαστεί ο Τσακαλώτος και να αναλάβει έως και τις ευρωεκλογές για χάρη της ομπρέλας και

Μαρία Πολυκρέτη: «Η Νάξος έχει σπουδαία Πολιτιστική Ιστορία»

Η επικεφαλής και εμπνεύστρια της Πολιτιστικής πρωτοβουλίας της Νάξου με τίτλο «Μια βραδιά κάτω απ΄την ελιά», με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας «Naxos 13-18:The Photo Exhibition» που φιλοξενείται στην περίφραξη της Ιταλικής Πρεσβείας στην οδό Βασ.Σοφίας μέχρι τις 11 Ιουλίου , μίλησε στο protothema.gr και στον Νίκο Θρασυβούλου
Είπε για το ιδιαίτερο φωτογραφικό εργαστήριο με τους εφήβους και τις έφηβες της Νάξου, μια ομάδα μαθητευόμενων φωτογράφων που εξερεύνησαν τη Νάξο, τον τόπο τους, καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης, αποτυπώνοντας, με την προσωπική τους ματιά, στιγμές στο χώρο και τον χρόνο. Είπε χαρακτηριστικά ότι στήθηκε με την πρωτεύουσα μια γέφυρα επικοινωνίας με τον κόσμο των παιδιών.

EKAB: Δημοσιεύθηκε η ΠΝΠ για τα μεικτά πληρώματα στα ασθενοφόρα - Προβλέπεται η διάθεση προσωπικού της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων


Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης
Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που προβλέπει τη στελέχωση των ασθενοφόρων των δομών του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων και νησιωτικών και ορεινών περιοχών της χώρας με μεικτά πληρώματα.
Σύμφωνα με την ΠΝΠ, εφόσον στις δομές δεν επαρκεί το προσωπικό πληρωμάτων ασθενοφόρων ή οδηγών, μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2023, μπορεί να διατεθεί προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος ή στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, εξαιρουμένων των οπλιτών θητείας, για την εκτέλεση υπηρεσίας οδηγού στα ασθενοφόρα οχήματα των ως άνω δομών».

Αποχωρεί ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ – Παραιτείται από όλα τα όργανα

Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ γνωστοποιεί με δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως επίσης και την παραίτησή του από όλα τα όργανα του Κινήματος.
«Από σήμερα παραιτούμαι από όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος. Εύχομαι στον Πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους.

Νάξος: «Ύμνοι» από αυστριακά ΜΜΕ - «Μοναδικά γραφικά χωριά και χρυσαφένιες αμμουδιές»


«Ο έρωτας με τη Νάξο που ξεκίνησε για τους Αυστριακούς με την πρώτη ματιά πριν 30 χρόνια, εξελίχθηκε σε μια υπέροχη μακροχρόνια σχέση αγάπης», αναφέρει αυστριακός ιστότοπος

Σε πρωταγωνιστή του καλοκαιριού αναδεικνύεται η Νάξος σύμφωνα με μεγάλα αυστριακά ΜΜΕ μετά τον εορτασμό των 30 χρόνων σύνδεσης του προορισμού με την αυστριακή αγορά και τις επετειακές δράσεις που στήριξαν ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας. «Εξερεύνηστε τη Νάξο αλλά αντίστροφα, ξεκινώντας από τα μοναδικά γραφικά χωριά για να καταλήξετε στις χρυσαφένιες αμμουδιές της», προτρέπει η δημοφιλής εφημερίδα Kleine Zeitug τους εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες της σε εκτενές αφιέρωμα της για το νησί της Αριάδνης.

Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου : εθελοντική αιμοδοσία στις 16 Ιουλίου από τις 9.00 πμ έως και τις 13.30 μμ στην αίθουσα μας Ανταίου 47 στο Γαλάτσι.



Ο σύλλογος μας σε συνεργασία με το νοσοκομείο Αλεξάνδρα, διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στις 16 Ιουλίου από τις 9.00 πμ έως και τις 13.30 μμ στην αίθουσα μας Ανταίου 47 στο Γαλάτσι.
Σε κάθε μας εκδήλωση η συμμετοχή σας είναι πολύ μεγάλη και σας ευχαριστούμε γι' αυτό.
Η αιμοδοσία είναι ζωτικής σημασίας και κάτι που μας αφορά όλους, γι' αυτό θα θέλαμε κάτι ανάλογο και σ' αυτή μας την προσπάθεια.
Δέκα λεπτά απ' το χρόνο μας αρκούν για να σώσουν μια ζωή.

O Μητσοτάκης δεν διέλυσε κανέναν, απλώς τους έκανε ρεζίλι

 
 Ακούμε και διαβάζουμε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο κέρδισε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά συνέτριψε τον λαϊκισμό και πέτυχε βαθιά πολιτική διείσδυση στον χώρο του Κέντρου. Όλα τα παραπάνω είναι αληθή. Αλλά δεν τους συνέτριψε με παλαιοκομματικούς όρους και τακτικισμούς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε κάτι ακόμα πιο δύσκολο. Τους εξέθεσε όλους στα μάτια του ελληνικού λαού χωρίς να καταφύγει σε μεθόδους λασπολογίας. Τους άφησε να εκτεθούν μόνοι τους και τους έκανε ρεζίλι. Από τους γραφικούς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μέχρι τους ντεμέκ «καραμανλικούς» που έφαγαν τα μούτρα τους και συνδέθηκαν πλήρως με το μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ παίζοντας ένα βρόμικο παιχνίδι κατά της ΝΔ και κυρίως κατά της χώρας. Κράτησε ψηλά το επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού και το θεσμικό του κύρος έναντι ανθρώπων και νοοτροπιών που έπαιζαν μόνο στο παρασκήνιο. Ένα ολόκληρο «Βυζάντιο» που στήθηκε με κέντρα και παράκεντρα με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα και του συγκυβερνήτη του Πάνου Καμμένου και τις οδηγίες του αγαπημένου τους μέντορα Προκόπιου Παυλόπουλου, οι οποίοι εμφανίζονταν πότε ως προστάτες της λαϊκής Δεξιάς και πότε ως ακραιφνείς ριζοσπάστες και αριστεροί. Στο άρμα τους προσδέθηκαν και διάφορα… ναυάγια της Δεξιάς (βλέπε Ευάγγελος Αντώναρος, Γιώργος Κύρτσος και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις), οι οποίοι με χυδαίο τρόπο καθύβριζαν καθημερινά τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε προσωπικό επίπεδο. Ο Μητσοτάκης δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να τους αντιμετωπίσει face to face, ούτε να τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Τους άφησε απλώς να «καούν». Ώσπου η κοινή γνώμη κατάλαβε ότι οι άνθρωποι είναι «χρέπια» και τους έστειλε εκεί που ανήκουν, δηλαδή στο περιθώριο της πολιτικής ζωής. Το σανό με το οποίο τάιζαν επί σειρά ετών τον ελληνικό λαό τελείωσε… Το κατάλαβε καλά τις τελευταίες ημέρες ο κ. Τσίπρας, για αυτό και αποχώρησε τρέχοντας… Το αντιλήφθηκαν πλήρως οι συνέταιροί του, ο Πάνος και ο Πάκης. Σύντομα θα το καταλάβουν και οι υπόλοιποι της παρέας και θα πάνε σπίτια τους… Για το τέλος, σας δίνoυμε και μια είδηση. Οσονούπω θα υπάρξει μαζική φυγή από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ!
  «P»  

Θηραϊκή Πολιτεία: Ανακοίνωση υποψήφιου συμβούλου - Αρβανίτης Ευγένιος


Αρβανίτης Ευγένιος του Νικολάου
Δημόσιος Υπάλληλος
Καλωσορίζουμε τον Ευγένιο Αρβανίτη στη Θηραϊκή Πολιτεία, που έρχεται να διευρύνει το δυναμικό της παράταξης και να συμβάλλει στην επιδίωξη για την επιτυχία των στόχων της.
Ο Ευγένιος, κατάγεται και ζει στο Μεγαλοχώρι, Μέλος του Εκκλησιαστικού συμβουλίου, ενεργό μέλος στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Μετόχι Μεγαλοχωρίου», εκφράζει το πολύπλευρο ενδιαφέρον του για την κοινωνία του χωριού του.
Υπηρέτει πιστά την Πολεμική Αεροπορία της χώρας μας, ως πολιτικό προσωπικό όντας χειριστής μηχανημάτων. Πατέρας δύο παιδιών και παππούς δύο εγγονών, συνεχίζει να

Η Κατερίνα Μονογυιού στη ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου της Βουλής




Η Κατερίνα Μονογυιού στη ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου της Βουλής

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού παρευρέθηκε στην ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προεδρείου της Βουλής. Ο Κωνσταντίνος Τασούλας επανεκλέχθηκε Πρόεδρος της Βουλής με 249 ψήφους υπέρ.

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:


Θηραϊκή Πολιτεία: Ανακοίνωση υποψήφιου Συμβούλου - Παρασκευή Νομικού

 

Νομικού Παρασκευή του Στυλιανού
Λογοθεραπεύτρια
Καλωσορίζουμε την Παρασκευή Νομικού στη Θηραϊκή Πολιτεία, που έρχεται να διευρύνει το δυναμικό της παράταξης και να συμβάλλει στην επιδίωξη για την επιτυχία των στόχων της.
Η Παρασκευή, είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός άνθρωπος για την κοινωνία του τόπου μας. Η αγάπη της για τα παιδιά και ιδιαίτερα εκείνα με ιδιαίτερες ανάγκες και δεξιότητες, την οδήγησε σε λαμπρές σπουδές και εξειδικεύσεις. Βρεφοκομία, Λογοθεραπεία στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, Παιδοψυχολογία από το ΕΚΠΑ και σήμερα εκπαιδεύεται στην κλινική