slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επικοινωνιακά ανύπαρκτα τα "ζώα" οι ΝΔίτες... προσπαθούν με πορδ@ς να βάψουν αυγά


Μέσα στον επικοινωνιακό βομβαρδισμό των πολιτών για τα νέα μέτρα, το κόμμα της ΝΔ σκέφτηκε να βγάλει ένα non paper για να μας ενημερώσει... Για τι να μας ενημερώσει; Μα φυσικά για αυτό που αγωνιά καθημερινά η Ελλάδα... για το τι είπε ο Γενς Μπάστιαν της task force πριν 10 μέρες!!!

Σοβαροί είστε ρε άχρηστοι; Γίνεται της πουτάν@@, ο κάθε μαλάκ@@ που έχει βήμα βγάζει και ένα νέο μέτρο απ' το κεφάλι του, ο άλλος βγάζει nonpaper που του είχαν δώσει οι Γερμανοί πριν 6 μήνες και εσείς βγήκατε να τους κατατροπώσετε με το ότι ο Γενς Μπάστιαν (που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του...) είπε πως "υπάρχει διαφάνεια και ροή πληροφοριών από τις υπηρεσίες";

Ποιος νοιάζεται για τέτοιες πίπ@ς όταν...

Επί μήνες ακούγαμε ότι θα περικοπούν οι συντάξεις μέχρι 600 ευρώ, ακόμα και 500 διέδιδε το δημοσιογραφικό σύστημα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και κανείς από τη ΝΔ δεν αντιδρούσε... Σήμερα λένε ότι τελικά θα περικοπούν συντάξεις πάνω από 1000 ευρώ αλλά στον κόσμο έμεινε το 600 και τα μέτρα ξεσκίσματος... χώρια που θα βγει ο Μπένυ και θα πει "εγώ έσωσα τις χαμηλές συντάξεις"

Ενα μήνα ακούγαμε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογηθούν με 35% από το πρώτο ευρώ.... και η ΝΔ δεν αντιδρούσε... Τώρα αποκαλύπτεται ότι η πρόταση είναι να ξεκινάει από 20% και να κλιμακώνεται... αλλά στον κόσμο θα μείνει το 35% και τα μέτρα ξεσκίσματος... χώρια που θα βγει πάλι ο Μπένυ και θα πει "κι αυτό εγώ το έσωσα"

Σήμερα ο Τσίπρας ζητάει το πρωτότυπο nonpaper!!! Και δεν βγαίνει κανείς να του πει: «Τι "πρωτότυπο και βλακείες λες ρε ηλίθιε; Αφού τα nonpaper δεν έχουν σφραγίδες και υπογραφές, πως θα ξεχωρίσεις το "πρωτότυπο"; Γιατί δουλεύεις τον αφελή λαό για ένα χαρτί που ήταν γνωστό και γιατί το χρεώνεις σε εμάς που το απορρίψαμε όταν ξέρεις πολύ καλά ότι δόθηκε στην προηγούμενη Κυβέρνηση"

Σήμερα πήγε ο Παπακωνσταντίνου και είπε ότι έχασε το CD και κανένας από τη ΝΔ δεν θα ασχοληθεί να του πει: «Τι λες ρε άχρηστε; έχασες απόρρητο έγγραφο του κράτους και μας το λες κατάμουτρα ατιμώρητος;»

Αυτά είναι τα θέματα που καίνε το 40% των ΝΔιτών που σας έχουν λακίσει και πυροβολείται με νέα μέτρα από παντού και όχι οι πίπ@ς του Γενς Μπάστιαν!

Τόσο δύσκολο είναι να φτιάξει κάποιος ένα πινακάκι τι πλήρωσε πέρσι κάποιος σε  χαράτσι και τι θα πληρώσει φέτος στο χαμηλότερο συντελεστή του 0,1%  με το αφορολόγητο των 100.000 ευρώ; Τόσο δύσκολο είναι να βάλετε κάποιον από τους τεμπέληδες που πληρώνεται να ενημερώσει τους αφελείς που βομβαρδίζονται ότι θα πληρώσουν και φέτος τα ίδια;
 
Κάθε μέρα ΧΑ και ΑΕροψεκασμένοι στέλνουν 10 ανακοινώσεις σε άπειρα blogs και ΜΜΕ... αντίθετα η ΝΔ κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ο Κεδίκογλου στέλνει σε κάποιους τις συνεντεύξεις που δίνει στην ΤιΒι... για τέτοιο επικοινωνιακό σκοτάδι μιλάμε...

Μετά μην παραξενεύεστε που η ΧΑ και οι ΑΕροψεκασμένοι με το ΤΙΠΟΤΑ που εκπροσωπούν, από άποψη θέσεων, σας πάρουν αθροιστικά 20%... αυτό το 20% που λείπει από το 40% των ΝΔιτών της χώρας...

Για την ιστορία διαβάστε και τις παρλαπίπες που έβγαλαν για να κοιμηθείτε ήσυχα τώρα που θα ξέρετε τι είπε ο Γενς Μπάστιαν:

"Κεντρική και υπέρτατη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας ήταν –και είναι- η διασφάλιση της παρουσίας μας στην Ευρωζώνη και η οριστική απαλλαγή της χώρας από τους κινδύνους και τις απειλές εξόδου. Άμεσος στόχος της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης του Α. Σαμαρά ήταν η αλλαγή του κλίματος απέναντι στη χώρα και η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της.
Ο στόχος αυτός έχει ήδη επιτευχθεί. Η επιτυχία αυτή δεν ήταν καθόλου αυτονόητη πριν από τρεις μήνες όταν η εικόνα της Ελλάδας είχε δυστυχώς φθάσει στο ναδίρ, και η υπήρχε ακόμα και η απειλή της εξόδου από τη ζώνη του ευρώ.

Για τους καθ' έξιν μηδενιστές της κάθε θετικής προσπάθειας, τους εκφραστές των μαγικών λύσεων και του ανεύθυνου και ανέξοδου λαϊκισμού η ανάκτηση της θετικής εικόνας της χώρας αποσιωπάται ή υποτιμάται. Η πραγματικότητα, όμως, τους εκθέτει στα μάτια των πολιτών:

* Η επίσκεψη Μέρκελ ήταν το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα για να αλλάξουν η εικόνα, η θέση και η διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας στο εξωτερικό. Μάλιστα, η καγκελάριος της Γερμανίας, από το βήμα της γερμανικής Βουλής (18/10/12), όχι μόνο εξέφρασε την επιθυμία της να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά αναγνώρισε και την ειλικρινή βούληση της κυβέρνησης και τμημάτων της κοινωνίας για αλλαγή.

* Στη πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες η μόνη δήλωση που έγινε ήταν για την Ελλάδα. Για πρώτη φορά εκφράστηκε, όχι απλά η ευχή, αλλά η βεβαιότητα, ότι η Ελλάδα, όπως πάει, μπορεί να τα καταφέρει. Τονίστηκε, επίσης, η μεγάλη αποφασιστικότητα της κυβέρνησής μας και επαινέθηκαν δημόσια οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού.

* Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξή του (18/10/12) αναφέρθηκε στην Ελλάδα και υποσχέθηκε ότι «θα κάνει τα πάντα προκειμένου η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη και μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει τους απαιτούμενους πόρους, χωρίς να της τεθούν νέοι όροι». Έκανε, επίσης, αποδεκτή την πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα.

* Η κα Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ (14/10/12) στο Τόκιο, δήλωσε: «… τώρα βρίσκεται στην εξουσία μια κυβέρνηση συνεργασίας που είναι αξιόπιστη και αφοσιωμένη στις μεταρρυθμίσεις και στην επαναφορά της οικονομίας σε πορεία ανάπτυξης και σταθερότητας».

* Ο Γενς Μπάστιαν από την Task Force (ομάδας κρούσης της Κομισιόν στην Ελλάδα) σε συζήτηση που διοργάνωσε το Ίδρυμα Heinrich Boll (16/10/12) με τον τίτλο «Τι θα γίνει με την Ελλάδα;», μεταξύ των άλλων, είπε: «Για πρώτη φορά υπάρχει διαφάνεια και μια ροή πληροφοριών, όπου οι υπηρεσίες από μόνες τους καταφέρνουν να υπάρχει διαφάνεια».

* Σύμφωνα με ανάλυση της Credit Suisse: «Παρά τη συνεχιζόμενη ύφεση και τις πολιτικές αναταραχές των τελευταίων μηνών (εκλογές, διαρκής συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ), τα δημοσιονομικά και οικονομικά μεγέθη στη χώρα είναι τόσο θετικά, σε βαθμό που προκαλούν έκπληξη».

* Χειροπιαστή απόδειξη ότι η χώρα αλλάζει προς τη σωστή κατεύθυνση αποτελεί η σημαντική βελτίωση του επιχειρηματικού της περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας «Doing Business 2013», η Ελλάδα, τον τελευταίο χρόνο, ανέβηκε 22 θέσεις μεταξύ των 185 χωρών που αξιολογούνται στην έκθεση, κατατασσόμενη στην 78η θέση.

* Την αλλαγή της κατάστασης επιβεβαιώνουν, επίσης, οι με αυξανόμενο ρυθμό θετικές αναφορές των διεθνών ΜΜΕ, τα οποία, μέχρι πρότινος, ήταν ιδιαίτερα επικριτικά για τη χώρα.

Κανείς, βέβαια, δεν διατείνεται ότι η κατάσταση είναι εύκολη ή ότι ο ελληνικός λαός δεν υπόκειται σε επώδυνες θυσίες. Αλλά κανείς, επίσης, μπορεί να υποστηρίζει, εφόσον είναι καλοπροαίρετος κριτής, ότι η κατάσταση δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Η Ελλάδα από σύμβολο ενός αποτυχημένου πολιτικού συστήματος, γίνεται σύμβολο μιας θεαματικής επιστροφής. Από μια οικονομία σε βαθιά και μακροχρόνια ύφεση μετασχηματίζεται σε μια οικονομία που αλλάζει δομικά και ριζικά σε όλες τις πτυχές της. Η πραγματικότητα, που διαμορφώνεται βάσει σχεδίου και συντονισμένων προσπαθειών, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει!"
 Δεξί X-Trem(i) 

Ξεφτίλα κράτος: Το υπουργείο Εργασίας αδυνατεί να εντοπίσει όσους λαμβάνουν συνδικαλιστική σύνταξη


Αδυναμία να παράσχει ονομαστικά και αριθμητικά στοιχεία στη Βουλή για όσους έχουν λάβει συντάξεις λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας, δηλώνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Σε έγγραφο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση που διαβιβάστηκε στη Βουλή διευκρινίζεται ότι, «στο μηχανογραφικό αρχείο που τηρείται για τους συνταξιούχους του τέως Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Εκπροσώπων και Υπαλλήλων Εργατικών Επαγγελματικών Οργανώσεων (ΤΕΑΕΥΕΕΟ) το οποίο έχει συγχωνευθεί από το 1999 στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, μετέπειτα ΕΤΕΑΜ και σήμερα ΕΤΕΑ, δεν υπάρχει ένδειξη που να διαχωρίζει τους συνταξιούχους λόγω συνδικαλιστικής δράσης».

Όπως αναφέρει ο κ. Βρούτσης, «ονομαστικά στοιχεία θα υπάρξουν αφού γίνει η επεξεργασία και ο διαχωρισμός των εν λόγω συνταξιούχων από τους αντίστοιχους ατομικούς φακέλους που τηρούνται στα αρμόδια υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, από τα οποία εξυπηρετείται το τέως ΕΤΕΑΜ».

Το έγγραφο του υπουργού Εργασίας διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει 22 βουλευτές της ΝΔ με την οποία ζητούσαν από τον υπουργό να ενημερώσει «ποιοι λαμβάνουν ονομαστικά τη σύνταξη αυτή τα τελευταία 20 χρόνια», «ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της Ειδικής Σύνταξης» και «αν ισχύει και για περιπτώσεις συνδικαλιστών, οι οποίοι θήτευσαν στο Κοινοβούλιο ή σε υπουργικούς θώκους».

Ειδικά για το τελευταίο ερώτημα - για το εάν ειδική σύνταξη έλαβαν συνδικαλιστές, οι οποίοι θήτευσαν στο κοινοβούλιο ή σε υπουργικούς θώκους- ο κ. Βρούτσης επισημαίνει στους βουλευτές ότι «προκειμένου ασφαλισμένος να δικαιωθεί σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας, δεν εξετάζεται αν αυτός έχει θητεύσει στο Κοινοβούλιο ή σε υπουργικό θώκο, παρά μόνο αν πληρούνται οι σχετικές συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις του τέως ΤΕΑΕΥΕΕΟ».

Ο υπουργός σημειώνει ταυτόχρονα ότι «η σύνταξη αυτή χορηγείται χωρίς να απαιτείται προηγούμενη συνταξιοδότηση από φορέα κύριας ασφάλισης, ενώ δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις περί διπλοσυνταξιούχων και χορηγείται παράλληλα με την επικουρική σύνταξη λόγω απασχόλησης».

Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Εργασίας σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι «στο πλαίσιο εξορθολογισμού του ασφαλιστικού συστήματος, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ειδικές αυτές συνδικαλιστικές συντάξεις χρηματοδοτούνται κατά κύριο λόγο από μέρος των εσόδων των ασφαλιστικών οργανισμών, προωθείται νομοθετική ρύθμιση για τη διακοπή χορήγησης τους και την κατάργηση του σχετικού δικαιώματος».

Οι βουλευτές που έχουν υπογράψει την ερώτηση είναι οι κ.κ. Λευτέρης Αυγενάκης, Γιώργος Κοντογιάννης, Ανδρέας Κουτσούμπας, Κωνσταντίνος Κόλλιας, Κώνσταντίνος Κουτσογιαννόπουλος, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Γιώργος Καρασμάνης, Κυριάκος Βιρβιδάκης, Γιάννης Μιχελάκης, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Μαρία Αντωνίου, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Υψηλάντης, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Θεόδωρος Σολδάτος, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, Γιώργος Κασαπίδης, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Ιορδάνης Τζαμτζής και ο ανεξάρτητος σήμερα Νίκος Σταυρογιάννης.

Όπως θυμίζουν, ο νόμος 971/1937 παρείχε το δικαίωμα ειδικής σύνταξης σε συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και ότι Πρόεδροι, Γενικοί Γραμματείς Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, μέλη της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος που διετέλεσαν για 12 χρόνια μέχρι και το 1999, σε ένα από τα αξιώματα αυτά δικαιούνται την καταβολή της. Η σύνταξη χορηγείται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και χρηματοδοτείται με ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών του ΙΚΑ.

Έχουν επίσης καταγγείλει ότι η σύνταξη αυτή παραβιάζει τις αρχές της ισονομίας πολύ περισσότερο που έχουν επιβληθεί ιδιαίτερα μεγάλες περικοπές σε όλους τους συνταξιούχους.


Εκδήλωση με θέμα "Η ΣΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1940" και ομιλητή τον κ. Χ. Λούκο


   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σύρου – Τήνου - Μυκόνου
Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης  Α΄ Κυκλάδων
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ν.Α. ( Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου) 
 Η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Δ.Α.Σ. Αττικής
( Τμήμα Κυκλάδων)

σας προσκαλούν στην εκδήλωση-συζήτηση, με αφορμή την επέτειο της αντίστασης του Ελληνικού Λαού ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και με  θέμα :

<<Είσαι απατεώνας ή μαλάκ@@;>> - <<Μαλάκας! Μαλάκας κ. Πρόεδρε»


Στο κρίσιμο ερώτημα αν είναι απατεώνας ή μαλάκας, δηλαδή αν εν γνώσει του "κατάπιε" τη λίστα Λαγκάρντ ή απλώς την "έχασε", κλήθηκε να απαντήσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώην υπουργός οικονομικών αρνήθηκε οτι είναι απατεώνας και παραδέχτηκε οτι είναι μόνο μαλάκας αφού όπως είπε "έχασε" το σιντι που περιείχε τη λίστα με τους 1200 φοροφυγάδες.

Το ενδεχόμενο φυσικά να είναι και απατεώνας και μαλάκας παραμένει ανοιχτό, αφού η έρευνα συνεχίζεται.

amantomatimou.wordpress.com 

Κεδίκογλου: Δεν θα κάνουμε το χατίρι στον Τσίπρα να βγούμε από την ευρωζώνη


Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη βουλή, τονίζοντας ότι επικαλείται το ιστορικό «ΟΧΙ» του Ελληνικού λαού για να δικαιολογήσει τα δικά του ΟΧΙ.

"Ο κ. Τσίπρας επικαλείται το ιστορικό «ΟΧΙ» του Ελληνικού λαού για να δικαιολογήσει τα δικά του ΟΧΙ. Το ΟΧΙ στην Ευρώπη, το ΟΧΙ στο ευρώ και το ΟΧΙ στην ενότητα του Ελληνικού λαού. Το ΟΧΙ σε όλα!

Που είναι ΝΑΙ στην απομόνωση της Ελλάδας, ΝΑΙ στην εξαθλίωση στην οποία θα οδηγούσε η Πολιτική του και ΝΑΙ στη διχόνοια, που πάντα υπήρξε καταστροφική για τον Ελληνισμό.

Επί μήνες τώρα αντιστεκόμαστε στην κακή μοίρα που είχαν προετοιμάσει για την Ελλάδα: να τη βγάλουν από την ευρωζώνη!

Ο κ. Τσίπρας έχει ως πολιτική του να υποταχθούμε στη μοίρα αυτή. Ο Ελληνικός λαός δεν θα του κάνει το χατίρι…", αναφέρει ο κ. Κεδίκογλου.

Νωρίτερα, αναφερόμενος στις χθεσινές του δηλώσεις του κ. Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι η επίκλησή του Πρωθυπουργού δεν είχε αποδέκτη τον ελληνικό λαό αλλά τους «κυβερνητικούς του συνεταίρους». "Η επίκληση ήταν όχι για να σώσει την χώρα, αλλά την χώρα που καταρρέει. Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που δεν τολμά να έρθει στη Βουλή και να αντιπαρατεθεί με την αντιπολίτευση" είπε χαρακτηριστικά.

Αποτελέσματα εκλογών Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου



ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ
 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
2012 -2014
Βάσει των Αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης η οποία διεξήχθη την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012, στα γραφεία του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου στου Ψυρρή πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 21  Οκτώβριου 2012  οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Η συμμετοχή ων Φιλωτιτών ήταν σημαντική καθώς προσήλθαν και ψήφισαν 414 μέλη( έγκυρα 400 άκυρα 14).
Τα αποτέλεσμα της διεξαχθείσας ψηφοφορίας είναι τα ακόλουθα:     

Παπακωνσταντίνου: Ο Παπανδρέου ήξερε για την λίστα Λαγκάρντ ...


Ο πρώην υπουργός «έδωσε» και τον Παπανδρέου στην κατάθεσή του στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής

Γνώστης της ύπαρξης της λίστας Λαγκάρντ ήταν και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σύμφωνα με όσα καταθέτει αυτή την ώρα στη Βουλή ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

"Ενημέρωσα ο ίδιος αρχικά τον κ.Παπανδρέου ότι υπάρχουν σχετικά στοιχεία για την Ελβετία τα οποία μπορούμε να πάρουμε. Μου είπε προχώρα. Τον ενημέρωσα ξανά όταν τα στοιχεία ελήφθησαν.

Μου ξαναείπε προχώρα. Μέχρι εκεί. Δεν έγινε ποτέ συζήτηση με τον κ.Παπανδρέου για συγκεκριμένα ονόματα που υπήρχαν στη λίστα ούτε είχε κάποια εμπλοκή στην περαιτέρω έρευνα" είπε ο κ.Παπακωνσταντίνου.

parapolitika.gr

Από την Πέμπτη 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ξεκινούν οι δραστηριότητες του Εργαστηρίου παιδικής τέχνης

 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Η χρονιά που μας κρατά μαγκωμένους με τα γεγονότα που συμβαίνουν στη χώρα μας, τη ζεσταίνουμε αντιστέκοντας και πλουτίζοντας τη ζωή μας με γνώση και ΤΕΧΝΗ .Είναι ίσως ο μόνος τρόπος που μπορούμε να αντισταθούμε και να δώσουμε να καταλάβουν πως η Γνώση είναι η φωτιά που καίει την υποβάθμιση.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ στο Εργαστήριοː

Παπανδρέου: Ήξερα ότι το Πρόγραμμα δεν βγαίνει αλλά δεν είχα άλλη επιλογή [βίντεο]

Την δική του απάντηση στους ισχυρισμούς του Παναγιώτη Ρουμελιώτη πως στελέχη του ΔΝΤ είχαν προειδοποιήσει την τότε κυβέρνηση πως το ελληνικό Πρόγραμμα δεν θα πετύχαινε χωρίς αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Χάρβαρντ, λέγοντας ουσιαστικά πως δεν είχε άλλη επιλογή από το Μνημόνιο.
Συγκεκριμένα, μια ελληνίδα επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου πήρε τον λόγο και είπε στο ...

Εξαλλος ο Σαμαράς δίνει τελεσίγραφο σε 6 υπουργούς: Θέλω τα νομοσχέδια ως αύριο το βράδυ

Προθεσμία ενός 24ωρου έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε 6 υπουργούς της κυβέρνησης προκειμένου να του παραδώσουν, ως αύριο το βράδυ, σε μορφή νομοσχεδίου όλες τις εκκρεμότητες που έχουν σε σχέση με το Μνημόνιο και τα 89 προαπαιτούμενα που έχει θέσει η Τρόικα για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ.
 Ο κ. Σαμαράς συγκάλεσε πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο και του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη.

Παπακωνσταντίνου: Έχασα το πρωτότυπο CD της λίστας Λαγκάρντ- Λυπάμαι!



Όλη την ευθύνη στο ΣΔΟΕ μεταφέρει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφορικά με την τύχη της λίστας Λαγκάρντ υποστηρίζοντας  ότι «εγώ  ζήτησα τα στοιχεία, τα παρέλαβα, έδωσα τις μεγάλες καταθέσεις για έρευνα και έλεγχο και στην συνέχεια όλα για έλεγχο» και σημειώνοντας ότι «έπρεπε να έχουν αξιοποιηθεί από το ΣΔΟΕ αν και δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικό στοιχείο μπορούσαν να αποτελέσουν βάση έρευνας».

Αποκάλυψη Στουρνάρα: Το πακέτο έχει κλείσει


http://ysterografa.gr

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές

oaeeeTη δυνατότητα να ρυθμίσουν εκ νέου τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές τους θα έχουν οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
Η ρύθμιση αφορά οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές μέχρι τις 30 Ιουνίου και θα γίνει με ευνοϊκούς όρους, όπως η απαλλαγή από τέλη καθυστέρησης μέχρι και 100%, και η αναστολή των αναγκαστικών μέτρων, μέχρι και το τέλος του 2013.
Για τους ασφαλισμένους που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, επιλέγοντας είτε προσωρινό διακανονισμό, είτε νέα ρύθμιση, παρέχεται επίσης αναστολή αναγκαστικών μέτρων, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα για παροχές ασθενείας και δικαίωμα κατάταξης σε κατώτερη κατηγορία.
Η νέα ρύθμιση, που βασίζεται στη διάταξη του άρθρου 3 του Ν.4087/2012 (ΦΕΚ 196/ΤΑ/16-10-2012), παρέχει τις εξής δυνατότητες:

Επίθεση Κυριάκου σε Παπακωνσταντίνου

ÍÅÁ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ  ÊÏÉÍÏÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÏÌÁÄÁ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε αδιανόητες τις δηλώσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου που έκανε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ.
 «Θεωρεί προφανώς ότι τού ανήκει το CD για να αποκαλύψει ότι βρίσκεται στα χέρια του στην επιτροπή. Αδιανόητα πράγματα. Το θέμα έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη, η υπόθεση θα έρθει στη Βουλή με τη συνταγματικά προδιαγεγραμμένη διαδικασία» τόνισε ο.....

Μακράν ο χειρότερος υπουργός: Παράσημο από τον Χατζηδάκη στο ΠΑΣΟΚ επειδή αναβάθμισε την ανταγωνιστικότητα της χώρας!!!


Μήνες τώρα ακούμε για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ώστε να εξομαλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες των μέτρων, αλλά ανάπτυξη δε βλέπουμε. Έχουμε δει δύο ή τρεις συνεντεύξεις του αρμόδιου υπουργού για την Ανάπτυξη, κ. Χατζηδάκη, αλλά από ουσία μηδέν. Τη μια φταίει η τρόικα, την άλλη η γραφειοκρατία την παράλλη ο Ράιχενμπαχ, σήμερα φταίει η ΕΤΕπ. Αλλά ποτέ οι ....

Επιχορήγηση κτηνοτρόφων

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπενθυμίζει ότι επιχορηγούνται οι εκτροφείς προβάτων, αιγών ή βοοειδών, που προσκομίζουν στις αρμόδιες Κτηνιατρικές Αρχές νεκρά ζώα.
Η επιχορήγηση αφορά: α) τις αίγες και τα πρόβατα ηλικίας άνω των 18 μηνών, β) βοοειδή ηλικίας άνω των 24 μηνών προέλευσης Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Τρίτων Χωρών και γ) βοοειδή ηλικίας άνω των 48 μηνών για τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., ανεξαρτήτως αιτιολογίας θανάτου και εφόσον δεν έχουν παρέλθει 48 ώρες από το θάνατο του ζώου, προκειμένου να εξεταστούν για Μεταδοτική Σπογγώδη Εγκεφαλοπάθεια.
Το ποσό επιχορήγησης καθορίζεται σε τριάντα (30) ευρώ για αίγες ή πρόβατα και σε εκατόν είκοσι (120) ευρώ για τα βοοειδή. Οι κάτοχοι αιγοπροβάτων ή βοοειδών πρέπει να επικοινωνούν με την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία της περιοχής τους.

Εκτάκτως στο Μαξίμου ο Βρούτσης

Στο πλαίσιο του μαραθωνίου επαφών και συζητήσεων που έχει από το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου με υπουργούς της κυβέρνησης, πριν από λίγο κλήθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο και ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Η συνάντηση Σαμαρά-Βρούτση κρίνεται ως εξαιρετικά σημαντική, μιας και τα εργασιακά αποτελούν στη δεδομένη συγκυρία το "αγκάθι" μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, αλλά και ανάμεσα στην Ελλάδα και την τρόικα.

Ποιοι είναι οι ελληνικοί όροι για το «ναι» στο νέο μνημόνιο

Σε νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών σήμερα, αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και λάβουν χώρα παρεμβάσεις του πρωθυπουργού σε ομολόγους του, θα καθοριστεί η ελληνική απάντηση στο νέο μνημόνιο που μας προτείνεται για να πάρουμε τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ.

Επίσης, από τις 9:00 σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με υπουργούς που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις.

Μετά τις χθεσινές δραματικές εξελίξεις έχει διαμορφωθεί το... "πακέτο" των ελληνικών όρων για να γίνει αποδεκτό το νέο μνημόνιο:

- Να μην επιμείνει η τρόικα στις απαιτήσεις στα στα εργασιακά.

- Να αποσυρθεί η απαίτηση Σόιμπλε για ειδικό λογαριασμό.

- Να αυξηθεί η πρόβλεψη της ύφεσης ώστε να μην απαιτηθούν νέα μέτρα στο άμεσο μέλλον.

- Να επιμηκυνθεί το πρόγραμμα κατά 2 έτη.

- Να αλλάξει το έτος (σ.σ. 2020) κατά το οποίο το χρέος θα πρέπει να είναι βιώσιμο, σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες.

Οι όροι αυτοί συζητήθηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία και νέο τετ α τετ που είχαν αργά χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Και οι δύο αρχηγοί είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και με τον Φώτη Κουβέλη. Κοινός στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα πακέτο συμφωνίας το οποίο να μπορεί να περάσει από τη Βουλή. Γιατί, είναι προφανές πως αν η τρόικα επιμείνει σε παράλογες απαιτήσεις το μόνο που θα κερδίσει είναι την πτώση της κυβέρνησης και ακολούθως τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Πάντως σήμερα με τηλεοπτική του συνέντευξη το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης είπε ότι στηρίζαμε και στηρίζουμε την κυβέρνηση.

Κατάργηση του αφορολόγητου αλλά και ελαφρύνσεις στα χαμηλά εισοδήματα σχεδιάζει η κυβέρνηση

Δραστικές αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους με κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ και καθιέρωση παράλληλης κλίμακας μείωσης του φόρου ανάλογα με το ύψος του δηλωθέντος εισοδήματος συζητά το υπουργείο Οικονομικών.

Από τις βασικότερες αλλαγές είναι η κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ και οι ελαφρύνσεις φόρου έως και 500 ευρώ για όσους έχουν εισοδήματα ώς 25.000 ευρώ, δηλαδή το 80% των μισθωτών και των συνταξιούχων, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Συγχρόνως, θα υπάρξουν ουσιαστικές επιβαρύνσεις για όσους βρίσκονται στα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια.

Επίσης, τα κλιμάκια μειώνονται από οκτώ σε τρία και οι συντελεστές θα κυμαίνονται από 20% ώς 45%. Ο ανώτερος φορολογικός συντελεστής 45% θα επιβάλλεται σε χαμηλότερο ύψος εισοδήματος σε σχέση με τις 100.000 ευρώ που ισχύει μέχρι σήμερα.

Ανοιχτό είναι επίσης και το ενδεχόμενο αναδρομικής κατάργησης από το 2012 του έξτρα αφορολόγητου για όσους έχουν παιδιά.

Παίρνουμε 756 εκατ. ευρώ από τόκους ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι χώρες της ΕΕ


[Είδηση που σας κρύβουν επειδή τους χαλάει τη σούπα... και βολεύει τους διάφορους αστείους να λένε ότι η Γερμανία έβγαλε 50-100-200 δις από την κρίση στην Ελλάδα και άλλες μαλακ@@ς που σας ταϊζουν]

Γαλλία και Φινλανδία κατέβαλαν το Σεπτέμβριο στο Ελληνικό Δημόσιο 201 εκατ. ευρώ περίπου ως.....

Πάτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ γιατί στήριξε Φωτόπουλο




Η συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΣΚΕ, με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, Νίκο Φωτόπουλο, κέρδισε τις περισσότερες έδρες στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, που αναδείχθηκε από τις σημερινές εκλογές.
Αναλυτικά, στο νέο ΔΣ οι έδρες κατανέμονται ως εξής:
ΠΑΣΚΕ (Φωτόπουλος) 9 έδρες - 79 ψήφοι
ΔΑΚΕ (Καρράς) 8 έδρες - 64 ψήφοι
Νέα ΔΑΚΕ (Κατσαρός) 5 έδρες - 45 ψήφοι
ΠΑΣΚΕ Συνεργαζόμενοι (Αδαμίδης) 3 έδρες - 30 ψήφοι
Αγωνιστική Συνεργασία (ΚΚΕ) 3 έδρες - 29 ψήφοι
Συνεργασία Αγωνιστικών Δυνάμεων (Ρίζος) 2 έδρες - 17 ψήφοι
Αγωνιστική Ενότητα (ΣΥΡΙΖΑ) 1 έδρα - 10 ψήφοιΤο ΔΣ θα συγκροτηθεί σε σώμα για την εκλογή προεδρείου.

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, έχουν τεράστιο πολιτικό ενδιαφέρον:
  • Επαναβεβαιώθηκε η κυριαρχία Φωτόπουλου, αφού η δική του "αντάρτικη" ΠΑΣΚΕ πήρε 79 ψήφους, ενώ η πιστή στο ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΚΕ του Αδαμίδη μόνο 30.
  • Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε τελευταία και καταϊδρωμένη, όχι γιατί είναι τόσο λίγοι οι ..ΣΥΡΙΖΑιοι στη ΔΕΗ, αλλά γιατί στήριξαν την ΠΑΣΚΕ του Φωτόπουλου!
  • Τέλος, η νέα "αντάρτικη" ΔΑΚΕ που διέσπασε την παλιά πιστή στη Ν.Δ.κόντεψε να τη φτάσει! Γεγονός που δείχνει, πόσο λίγο έλεγχο έχει η Ν.Δ. στα συνδικάτα.
taxalia.blogspot.com


Κεδίκογλου: Είναι παλιό κι έχει απορριφθεί το ζήτημα του ειδικού λογαριασμού

Το έγγραφο Σόιμπλε, που παρουσίασε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι παλιό και το ζήτημα του ειδικού λογαριασμού έχει απορριφθεί, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Antenna.
ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ  ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ  ΕΙNAI ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νάξου

Ο Ιστιοπλοικός όμιλος Νάξου ,έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και όλες τις δυνατές καταστατικές και μη διαδικασίες,ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει το εγχείρημα το οποίο ξεκίνησε ,δυστυχώς δεν βρήκε ικανοποιητική λύση ,που να πληροί τις προυποθέσεις μιας αρμονικής και βιώσιμης λειτουργίας του.

Έλλειψη αγροτικού γιατρού Κωμιακής

 Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό. Πρέπει να προσφέρεται δωρεάν  σε όλους από ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, να υπάρχει πλήρης κρατική χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας με βάση τις ανάγκες, να γίνουν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Μόνο αν το «Σύστημα» υποχρεωθεί να ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό δρόμο, θα πληρώσουν φόρους οι πλούσιοι φοροφυγάδες!


Από τους ΑΝΤΙΛΟΓΟΥΣ (www.antilogoi.gr)
του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου
1. «Όλοι οι πολιτικοί μιλάτε συνεχώς για την ανάγκη ‘πάταξης της φοροδιαφυγής’ και τίποτε δεν γίνεται. Γιατί;», ρωτήθηκε προ καιρού σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρώην υπουργός Γ. Φλωρίδης.
Και απάντησε: «Γιατί δεν θέλουμε!».
Είπε την αλήθεια! Μόνο στις.......

Ερώτηση ΚΚΕ για τα κενά εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο νομό Κυκλάδων


H ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ



e-Επιλογές της 23/10/2012



Απάντηση Μανόλη Μαργαρίτη στην επιστολή της κ. Κίζη

     Αυτή την εποχή, που ο Ελληνισμός στο σύνολό του διάγει εν κρίση, οικονομική και αξιών, κάποιοι συνεχίζουν να βλέπουν το παρόν με κομματικές παρωπίδες. Δυστυχώς, αυτό τεκμαίρεται αδιάψευστα από τη δημοσιοποίηση της επιστολής της κ. Θέκλας Κίζη και της κομματικής Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες για τα Νησιά μας» περί «κρυφών συζητήσεων» μεταξύ εμού και Γερμανών Αξιωματούχων με σκοπό το «ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών των νησιών μας».

Δημοσκόπηση MARC: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Σαμαράς


Πρόθεση ψήφου:

6Ο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων Νομού Κυκλάδων.

Με  τα τρία ψηφίσματα που εκδόθηκαν έκλισαν οι εργασίες του 6ου  Συνεδρίου Εμπορικών Συλλόγων Ν. Κυκλάδων που διοργανώθηκε 20 και 21 Οκτωβρίου στην Άνδρο με τίτλο "Ξεκινάμε από το Α". Διοργανωτής  ο Εμπορικός Σύλλογος Χώρας Άνδρου.

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ  
    
  Σήμερα Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 στο 6ο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων Νομού Κυκλάδων, το οποίο λαμβάνει χώρα στην Άνδρο και με αφορμή το 3ο θέμα της ημερησίας διατάξεως «Ασφαλιστικές εισφορές και περίθαλψη στα νησιά», το οποίο έχει απασχολήσει επανειλημμένως, συνεχίζει να απασχολεί τη νησιωτική κοινωνία και γνωρίζοντας ότι :

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 18_10_2012.doc

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Μεγάλη η συμμετοχή των εμπόρων στις κινητοποιήσεις με αποκορύφωμα το σημερινό πανεμπορικό συλλαλητήριο μπροστά από τα γραφεία της....

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΦΟΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Γράφει ο Γ. Βακόνδιος
Υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας
Η αναστάτωση που έχει προκληθεί λόγω της κατάργησης των εφοριών στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, αναδεικνύει δύο μόνιμα προβλήματα:
Α) Την παθογένεια της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης
Β) Τη μη κατανόηση της ιδιαιτερότητας των νησιωτικών περιοχών

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΤΗΝΟΥ

Α Π Ο Σ Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου συνεδρίασε χθες εκτάκτως με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης σχετικά με τον ανακοινωθέντα σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών για κατάργηση της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ. Τήνου). Ομόφωνα εκφράστηκε η κατηγορηματική και σφοδρή αντίθεση στην κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Τήνου, που παραβιάζει την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της νησιωτικότητας. Μια πρόταση που εφόσον υλοποιηθεί θα σημάνει οπισθοδρόμηση κατά δεκαετίες, αναίρεση των αγώνων για αποκέντρωση, πλήγμα για το νησί και την οικονομία του και όλα αυτά χωρίς κανένα μα κανένα ουσιαστικό όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο.Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

Συνάντηση της Γ.Γ. της Α.Δ.Α. κας Χριστιάνας Καλογήρου με τον επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κο Χαράλαμπο Κόκκινο

Η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου δέχθηκε τον επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κο Χαράλαμπο Κόκκινο, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα που απασχολούν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, όπως: Το ακτοπλοϊκό, τα προβλήματα στον τομέα υγείας και στη λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την κατάσταση στον τομέα της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, το θέμα που έχει προκύψει στα ναυπηγεία Νεωρίου, τη λαθρομετανάστευση, την τουριστική προβολή και ανάπτυξη των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Επίσης συζήτησαν την πορεία των έργων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, την αξιοποίηση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (ΕΣΠΑ 2007-2013), και την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα. 

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Α.Ο. Πανναξιακού

Ο Α.Ο. Πανναξιακός ευχαριστεί θερμά τον Ολυμπιακό για την άψογη φιλοξενία που παρείχε στους ανθρώπους της διοίκησης, του τεχνικού επιτελείου, στους παίκτες, αλλά και στους φιλάθλους της ομάδας μας, στο μεταξύ μας αγώνα στο γήπεδο του Λαυρίου. Ευχόμαστε στο φίλο σωματείο καλή ποδοσφαιρική χρονιά και θα ανταποδώσουμε στο παιχνίδι του 2ου γύρου στη Νάξο.
Η διοίκηση του Πανναξιακού, ευχαριστεί επίσης το σύνδεσμο φιλάθλων της Αθήνας, που συμπαραστάθηκε κόσμια για άλλη μια φορά στην προσπάθεια της ομάδας μας σε εκτός έδρας παιχνίδι.