slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ναξιώτικες πλάκες και άλλες ......πλάκες.

Αυτόν τον τίτλο φέρει η επιστολή που εξέδωσαν από κοινού 7 εταιρίες εξόρυξης επεξεργασίας και εμπορίας μαρμάρων Νάξου.
Η αιτία για την έντονη διαμαρτυρία των μαρμαράδων ήταν η απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Νάξου που θέλει να χρησιμοποιήσει πλάκες Καρύστου και Πάρου για την πλακόστρωση στο λιμάνι.
Η επιστολή κοινοποιήθηκε προς τους 3 Βουλευτές του νομού, την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Νάξου και άλλους φορείς.
Οι "μαρμαράδες" που καταγγέλλουν ότι το ίδιο λάθος έχει γίνει και στο παρελθόν, θέτουν ένα εύλογο προβληματισμό. Γιατί τα φημισμένα Ναξιώτικα υλικά που κοσμούν δεκάδες Αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλο τον κόσμο δεν είναι κατάλληλα, και πρέπει να εισάγουμε πλάκες από άλλα μέρη;
Τα σχόλια δικά σας.

Δηλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ. κ. Ι. Βρούτση με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργο

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και K οινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού κ. Λοβέρδου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η πολιτική του Μνημονίου και των δανειστών φέρνει ύφεση (-3,5%), ανεργία (11,7%),πληθωρισμό (5,5%). Οι δείκτες για την ανάπτυξη βουλιάζουν και ο πληθωρισμός μειώνει το εισόδημα των νοικοκυριών. Οι δυσμενείς αυτές επιπτώσεις «στοιχειώνουν» την Οικονομία και την Ελληνική κοινωνία. Όλα αυτά –και κυρίως η υψηλή ανεργία- απαιτούν άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Ο υπουργός Εργασίας έκανε, σήμερα, εξαγγελίες για την κοινωνική οικονομία. Η παρουσίασή του, όμως, ήταν γενικόλογη και ασαφής, απόδειξη ότι δεν υπάρχει σχέδιο και συγκεκριμένη πρόταση από την κυβέρνηση. Ήταν άλλη μια επικοινωνιακή προσέγγιση με χαρακτηριστικά της την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό. Κινδυνεύει, όμως, έτσι ένας σημαντικός θεσμός να προχωρήσει με στρεβλώσεις και ελλείμματα.

Η κοινωνική οικονομία θα μπορούσε να αποτελεί, ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία, μια νησίδα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Για να έχει, όμως, αποτέλεσμα το εγχείρημα αυτό θα πρέπει να προηγηθεί ευρεία κοινωνική και πολιτική διαβούλευση, να διαμορφωθεί επαρκές θεσμικό πλαίσιο και να εξασφαλισθεί η απορρόφηση των αναγκαίων Ευρωπαϊκών πόρων.

Η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση ενέταξε την κοινωνική οικονομία στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007-2013 σε υψηλή προτεραιότητα, έτσι ώστε να υπάρξει, τα επόμενα χρόνια, όφελος για την απασχόληση, ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και στήριξη της κοινωνικής συνοχής. Και αυτό, υπολογίζοντας ότι για κάθε 10.000 ευρώ χρηματοδότηση της κοινωνικής οικονομίας δημιουργείται μια θέση απασχόλησης.

Όμως, η συνεχιζόμενη από την κυβέρνηση προχειρότητα και η επικοινωνιακή “σπουδή”, με γενικές και αόριστες εξαγγελίες, δεν δίνουν λύση».

Στην Πάρo τον αέρα μου να πάρω...

Υπουργικό Συμβούλιο στην Πάρο
Τι άλλο θα ακούσουμε...

Αλήθεια ο ….ανεξάρτητος Λούης , ….ανεξάρτητη Γρηγορία ο γυρολόγος και αποτυχών υποψήφιος της ενότητας και πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ Πάρου θα πάρουν μέρος ;

O πρωθυπουργός σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ, πρόκειται μέσα στο Σαββατοκύριακο, να καλέσει κάποιους υπουργούς στην Πάρο για συνεργασία!!!

Ηδη βρίσκεται κοντά του από το Σαββατοκύριακο ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χάρης Παμπούκης, ενώ τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να μεταβεί στο νησί και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος. Σε "αποκλειστικότητα" σας δείχνουμε το ακριβές σημείο, που θα λάβουν χώρα οι συναντήσεις-συζητήσεις...



Διαβάστε το σχετικό άρθρο:

Υπουργικό Συμβούλιο στην Πάρο
Ο Γιώργος καλεί υπουργούς πριν πάρει τις τελικές του αποφάσεις


Υπουργούς καλεί στην Πάρο ο Γιώργος Παπανδρέου προτού λάβει τις οριστικές αποφάσεις για τα επόμενα βήματά του. Ηδη βρίσκεται κοντά του από το Σαββατοκύριακο ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χάρης Παμπούκης, ενώ τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να μεταβεί στο νησί και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.

Η πρόσκληση προς τον κ. Γερουλάνο είχε γίνει πριν καν αρχίσουν οι διακοπές του Πρωθυπουργού και δεν αποκλείεται να υπάρξει υπενθύμιση για επίσκεψή του στο κυκλαδίτικο νησί πριν από τον Δεκαπενταύγουστο. Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός θέλει τους δύο στενούς του συνεργάτες και προσωπικούς του φίλους κοντά του στη διάρκεια της παραμονής του στην Πάρο, επιβεβαιώνει εν μέρει τις πληροφορίες που επιμένουν ότι ο κ. Παπανδρέου αυτές τις ημέρες θα καταλήξει στις αλλαγές που σκέφτεται να υλοποιήσει είτε στην κυβέρνηση είτε στο Μαξίμου είτε στο ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα. «Θα καλέσω κάποιους υπουργούς στην Πάρο», είπε ο Πρωθυπουργός προσφάτως σε συνεργάτες του, δίνοντας την αίσθηση ότι σχεδιάζει τροποποιήσεις. Πάντως, οι πληροφορίες σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού αναφέρουν ότι «ο κύβος ερρίφθη» και ότι μετά τις 20 Αυγούστου θα γίνουν ανακοινώσεις. Ο κ. Παπανδρέου δεν αποκλείεται πλην των κ.κ. Παμπούκη και Γερουλάνου να καλέσει στην Πάρο κι άλλους υπουργούς ή και στενούς του συνεργάτες.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4588758

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/08/o_11.html

Νίκος Μαράκης : γίνετε ...παραπληροφόρησης σε βάρος της δημοτικής αρχής.


Ο Γιάννης Δρυμαλίτης καταγγέλλει μέλος του Δ.Σ.του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νάξου


"Νάξος, Τρίτη 10 Αυγούστου 2010
Προς το Τοπικό Γραπτό και Ηλεκτρονικό Τύπο
Από τη θέση του μέλους του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νάξου, επειδή στις αρμοδιότητές μου εμπίπτει και η προστασία των συμφερόντων του συγκεκριμένου Νομικού Προσώπου του δήμου μας, καταθέτω σε γνώση των συμπολιτών μου ότι έχω στα χέρια μου τα τιμολόγια (φωτοτυπίες) που σας στέλνω, τα οποία είναι κομμένα στο όνομα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νάξου.
Τα τιμολόγια αυτά αφορούν αγορά ηλεκτρονικών ειδών (κομπιούτερ – λαπτοτ, πολυμηχάνημα, 8 μελάνια, οθόνη υπολογιστή, καθαριστικά κλπ) που έγινε από το κατάστημα η επωνυμία του οποίου αναγράφεται σ’ αυτά.
Επειδή σαν μέλος του ΠΟΔΝ έθεσα το θέμα υπόψη των αρμοδίων του Νομικού Προσώπου του δήμου μας και επειδή διαπίστωσα ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός δεν είναι διατεθειμένος να τα εξοφλήσει αφού οι υπεύθυνοι για τις πληρωμές, μου είπαν ότι δεν υπάρχει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου για αγορά των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ειδών, και ότι η συγκεκριμένη αγορά έγινε από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΟΔΝ, ζητώ να πληροφορηθώ από τους αρμόδιους του Πολιτιστικού Οργανισμού και από τον δήμαρχο Νάξου ο οποίος γνωρίζει το συγκεκριμένο θέμα πως έχει η όλη υπόθεση και ποιο είναι το μέλος του ΠΟΔΝ που προμηθεύτηκε τα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά είδη τα οποία γνωρίζω ότι δεν βρίσκονται στα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού.
Από τον Τοπικό Τύπο θέλω να δημοσιευτεί αυτό το σημείωμα μου μαζί με τα παρακάτω τιμολόγια που κατατέθηκαν στο Νομικό Πρόσωπο προς εξόφληση.
Τιμολόγιο 1
30/10/09 Νο 240 (186,45 ευρώ)
Τιμολόγιο 2
30/10/09 Νο 241 (90,04 ευρώ)
Τιμολόγιο 3
30/10/09 Νο 242 (621,50 ευρώ)
Τιμολόγιο 4
3/11/09 Νο 243 (395,50 ευρώ)
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Γιάννης Δρυμαλίτης
Μέλος του Δ.Σ. του ΠΟΔΝ"

Υποψήφιος για το Δήμο Πάρου ο πρώην λιμενάρχης Πάρου Ηλίας Κουντρομιχάλης


Η υποψηφιότητα του κ. Κουντρομιχάλη,
θα ανακοινωθεί σύμφωνα με έγκυρες πηγές του blog μας, επισήμως μετά τον δεκαπενταύγουστο με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Καρατζαφέρης: Το «όνειδος» της παρακμής του αστικού κοινοβουλευτισμού


Μόνο ένα καθεστώς που έχει φτάσει σε πλήρη κατάπτωση και παρακμή μπορεί να γεννήσει τόσο ακραία τυχοδιωκτικά και προβοκατόρικα κόμματα, σαν τον ΛΑ.Ο.Σ.

Τύποι σαν τον Καρατζαφέρη και τη βατραχοπαρέα του, αποτελούν το «όνειδος» και γι’ αυτόν τον αστικό κοινοβουλευτισμό, ακριβώς γιατί αποτυπώνουν όλη την ελεεινότητα και τη χυδαιότητα της αποσύνθεσής του: Το κατακάθι της σήψης…


Από την πρώτη στιγμή αναλύσαμε, διεξοδικότατα και κουραστικά, αυτόν τον ασύστολο τυχοδιωκτισμό και τη μοχθηρή αιχμή της «μαφιόζικης» καθεστωτικής προβοκάτσιας: Τον ΛΑ.Ο.Σ.

ΣΗΜΕΡΑ το «όνειδος» το διακρίνουν και οι τυφλοί, πρώην οπαδοί του…

Μόνο οι μήτρες παραγωγής και εμπορίας του «ονείδους» και κάθε «ακαθαρσίας» (ΜΜΕ) συνεχίζουν, πεισματικά, να μάχονται να διασώσουν το τσίρκο των σαλτιμπάγκων του Καρατζαφέρη.

Με νύχια και με δόντια οι «νταβάδες» και οι μηχανισμοί τους αγωνίζονται να διασώσουν την κατασκευή τους.

Ο Καρατζαφέρης για το καθεστώς είναι πολλαπλά χρήσιμος.

Μία από τις πλέον χρηστικές ιδιότητες του Καρατζαφέρη και του θιάσου του είναι η προβοκάτσια, μια προβοκάτσια προς δύο κύριες κατευθύνσεις:

α). Να προβάρει τα σενάρια των «νταβάδων». Ο Καρατζαφέρης είναι ο διατεταγμένος «δοκιμαστής» των νεοταξικών σχεδιασμών, των «επεξεργασιών» που γίνονται στους κύκλος των μαφιών του χρήματος και στις υπόγειες υπηρεσίες τους…

Όλα αυτά τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης, περί «αρίστων», περί κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη της Ε.Ε. , Παπαδήμο, και πολλά άλλα τα «πρόβαρε» ο Καρατζαφέρης.

Μήνα Αύγουστο «πρόβαρε» και το σενάριο του Σημίτη για πρόεδρο της Δημοκρατίας

Είναι αυτός και η βατραχοπαρέα του που ύμνησαν τούς πλέον ακραιφνείς εκπροσώπους του «εκσυγχρονιστικού» παρακράτους και σήμερα στήριξαν ανενδοίαστα τη δωσίλογη κυβέρνηση αυτού του παρακράτους…

β). Η άλλη συνιστώσα της προβοκάτσιας είναι το μαγάρισμα και η συκοφάντηση κάθε υγιούς πατριωτισμού.

Το κακό που έχει κάνει εδώ ο Καρατζαφέρης είναι μεγάλο. Έσπευδε ΑΜΕΣΩΣ να αγκαλιάσει και να καπελώσει κάθε αυθεντική πατριωτική κίνηση, παρέχοντας έτσι το τεκμήριο και το άλλοθι στον καθεστωτικό αντιεθνικισμό και αντιρατσισμό και τις επιδοτούμενες εστίες του να στιγματίζουν τα πατριωτικά αισθήματα της ελληνικής κοινωνίας και να συνδέουν κάθε κίνηση με τον Καρατζαφέρη.

Θυμάστε όταν άρχισε η συλλογή υπογραφών από το ΑΝΤΙΒΑΡΟ για το βιβλίο της ιστορίας;

Ο Καρατζαφέρης έσπευσε με νευρική βιασύνη να σφετεριστεί, να καπηλευτεί και καπελώσει την κίνηση για τις υπογραφές…

Γνωστό είναι επίσης το αυθάδες εμπόριο και η θηριώδης καπηλεία της Ορθοδοξίας…

Και το ΡΕΣΑΛΡΟ επιχείρησε να το εμπορευτεί και να το καπηλευτεί, διαφημίζοντάς το, στην αρχή, υστερικά…

Και για του τρομοκράτες μίλησε εγκωμιαστικά…

ΤΩΡΑ, έρχεται ο αχρείος να μαγαρίσει τη Χαρά Νικοπούλου.

Χωρίς καν να τη ρωτήσει την πρότεινε υποψήφια για την περιοχή της Θράκης.

Τόσο ξετσίπωτα και κακουργηματικά επιχειρεί να σφετεριστεί και να καπηλευτεί τον ηρωικό αγώνα της δασκάλας.

Τόσο ασύστολα και μοχθηρά προσπαθεί να μαγαρίσει μιαν αγωνίστρια και να την παροπλίσει, δίνοντας τροφή στους δημίους της.

Τέτοιος τυχοδιώκτης, χωρίς ιστορικό ελληνικό προηγούμενο, είναι.

Τέτοιο «όνειδος» προβοκατόρικης αυθάδειας

Μπράβο

Η Τρίτη 10 Αυγούστου θα μείνει βαθιά χαραγμένη σε όλους όσους καταφέραμε να παρακολουθήσουμε μια από τις καλύτερες εκδηλώσεις που έγιναν στη Νάξο. Άλλα αυτός που δεν θα την ξεχάσει καθόλου θα είναι ο πρόεδρο της Ο.ΝΑ.Σ Νίκος Μάιτος που από την αγάπη του για τη μουσική, το χορό, και την Νάξο εμπνεύστηκε αυτή την πραγματικά «ξεχωριστή εκδήλωση» περιήγηση και υλοποίησε με την βοήθεια του Σταύρου Σπηλιάκου και του μεγάλου Νίκου Χατζόπουλου στο κτήμα Μπέη.

Μπράβο λοιπόν στον πρόεδρο της Ο.ΝΑ.Σ Νίκος Μάιτος και στη Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων αλλά και στους Συλλόγους Γλινάδου, Αγίου Αρσενίου και Βίβλου, που κατάφεραν και μάζεψαν 1000 άτομα στο κτήμα Μπέηπραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εκδηλώσεις που έγιναν στη Νάξο