slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κατάρρευση των εσόδων; Με 2 Ευρώ την αμόλυβδη, 23% ΦΠΑ, μείωση μισθών και συντάξεων; Ε, θα φταίει ο Καραμανλής!

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/03/ce9ace91cea1ce91ce9cce91ce9dce9bce97cea3ce91ce9dce91cea3cea4ce91cea3ce97.jpg?w=315&h=306Κατάρρευση των εσόδων, παρότι η κοινωνία μαστίζεται από κεφαλικούς φόρους, κυριολεκτικά. Διότι πρέπει κάποιος να είναι ηλίθιος για να μην καταλάβει ότι ο διπλασιασμός της οριζόντιας φορολογίας έγινε στην Ελλάδα μόνο επί Οθωμανικής κατοχής.
Πληρώνεις δηλαδή 1,2 Ευρώ φόρο ανά λίτρο αμόλυβδης, όταν πριν από 18 μήνες την αγόραζες 0,88 το λίτρο στη λιανική! Πληρώνεις 0,9 το πετρέλαιο θέρμανσης, όταν πριν από 18 μήνες το πλήρωνες 0,5. Αυτό ονομάζεται κεφαλικός φόρος.
Πληρώνεις διπλάσια τέλη κυκλοφορίας, προσαυξημένα ασφάλιστρα, 40% παραπάνω στις δημόσιες συγκοινωνίες και αυξημένα διόδια. Αυτό ονομάζεται κεφαλικός φόρος.
Πληρώνεις 23% ΦΠΑ και στα εσώρουχα, αντί 19%. Αυτό ονομάζεται κεφαλικός φόρος.
Κόπηκαν σε μία νύχτα μισθοί και συντάξεις. Αυτό είναι μέτρο εκτός σύγκρισης. Όπως και η αύξηση των ορίων ηλικίας. Ή το αφορολόγητο, τα επιδόματα, η αυθαίρετη ακύρωση επικουρικών συντάξεων κλπ. Μόνο επί κατοχής.
Για να μην μιλήσουμε για τσιγάρα, ποτά και ξενύχτια. Αυτά δεν είναι κεφαλικός φόρος γιατί μπορείς να τα κόψεις.
Παρ’ ότι λοιπόν αυτά τα απάνθρωπα μέτρα υλοποιήθηκαν, έρχεται τώρα ο Παπακωνσταντίνου να μας πει ότι υπάρχει υστέρηση στα έσοδα! Έχει το θράσος να το λέει, απέναντι σε μία κοινωνία που βλέπει την καθημερινότητα της σε επίπεδα εξαθλίωσης. Οι “θυσίες” δηλαδή, ανθρωποφαγία θα ταίριαζε καλύτερα, όχι μόνο δεν είχαν αντίκρυσμα αλλά επιδείνωσαν την οικονομική πορεία της χώρας!
Άρα ως λύση έρχεται τώρα ΚΑΙ το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας! Αφού διαλύσαμε τον πολίτη, διαλύουμε και την χώρα. Ναζιστική κατοχή, χωρίς τανκς στους δρόμους, αφού αυτόν τον ρόλο τον παίζουν τα ΜΜ”Ε”. Εκτός εάν ζεις στην Κερατέα, όπου έχεις την ευκαιρία να δεις την πλήρη αναπαράσταση του ’41-44.
Φαντάσου λοιπόν να είχε πάρει ΕΝΑ από αυτά τα μέτρα ο Καραμανλής. ΜΟΝΟ ΕΝΑ. Επιλέξτε εσείς ποιό. Δεν μπορούσε ή δεν ήθελε;
Δεν μπορούσε να γίνει φασίστας ή δεν ήθελε;
Δεν μπορούσε να γίνει νεοσουλτάνος ή δεν ήθελε;
Γιατί πολλά μπορεί κάποιος να του καταλογήσει, εκτός από ένα. Ήταν ο μοναδικός ηγέτης τις τελευταίες δεκαετίες που δεν μίσησε τον λαό που κυβερνά.
Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η συμπεριφορά των πράσινων καθαρμάτων: Μίσος για τον λαό και την πατρίδα.
Αντικάφρος.
(και την λαμπάδα στο χέρι έτσι; όχι στο μανουάλι…όπως εδώ ο ΓΑΠ)
dexiextrem.blogspot.com/

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ


 Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων, μαζί με όλη τη Νάξο, με όλη την Ελλάδα, εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Του μεγάλου πνευματικού δημιουργού, του πεζογράφου, του στιχουργού, του δημοσιογράφου, του σεναριογράφου, του σημαντικότερου προ πάντων μεταπολεμικού Έλληνα δραματουργού, σύμφωνα με τους κριτικούς του θεάτρου.
Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης γεννήθηκε στη Νάξο στις 3 Δεκεμβρίου του 1922, ενώ το 1934 η οικογένειά του, λόγω οικονομικών προβλημάτων, ξενιτεύτηκε στην Αθήνα και εγκαταστάθηκε στη Νίκαια. Τη Νάξο όμως, τη γενέθλια γη, ποτέ δεν ξέχασε. «Σάββατο απόγευμα πήραμε το πλοίο της γραμμής/Στο χώρο: προορισμός η Νάξος….

…», έγραψε στο ομώνυμο ποίημά του. Στην Αθήνα εργάστηκε την ημέρα και σπούδασε σε νυχτερινή τεχνική σχολή. Την Κατοχή εντάχθηκε στις γραμμές της Αντίστασης, με αποτέλεσμα να συλληφθεί το 1943 και να οδηγηθεί στο αυστριακό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, απ' όπου απελευθερώθηκε τον Μάιο του 1945. Η εμπειρία του αυτή αποτυπώθηκε αργότερα στο βιβλίο-μαρτυρία και στον κύκλο τραγουδιών που έχουν ως τίτλο το όνομα του στρατοπέδου.
Το 1945-1946 «ανακάλυψε τον εαυτό του και τον προορισμό του», όπως έλεγε, μετά τη γνωριμία του με το «Θέατρο Τέχνης» και τον Κάρολο Κουν. Επηρεασμένος από αυτήν την εμπειρία, στρέφεται προς το θέατρο και αφοσιώνεται στο γράψιμο. Έτσι, το καλοκαίρι του 1950, παρουσιάζεται στο θέατρο «Διονύσια» της Καλλιθέας το πρώτο έργο του, ο «Χορός πάνω στα στάχυα».
Θα ακολουθήσει, πέντε χρόνια αργότερα, η «Έβδομη μέρα της δημιουργίας», που θα παιχτεί από τη Β' Σκηνή του Εθνικού, και τα μονόπρακτα «Αυτός και το παντελόνι του» και «Κρυφή ζωή». Την επόμενη θεατρική σεζόν (1957-58) ο Κ. Κουν ανεβάζει στο Θέατρο Τέχνης το έργο που επρόκειτο να καθιερώσει τον Καμπανέλλη και να του προσδώσει δικαίως τον τίτλο του «πατριάρχη» του μεταπολεμικού ελληνικού θεάτρου: «Η αυλή των θαυμάτων». Σε αυτό συμπυκνώνονται όλα τα στοιχεία του έργου του.
Μέχρι το πραξικόπημα των συνταγματαρχών θα δώσει μερικά από τα σημαντικότερα έργα του (όπως την «Ηλικία της νύχτας» ή το «Παραμύθι χωρίς όνομα»), ενώ μόνο μετά την άρση της προληπτικής λογοκρισίας θα παρουσιαστεί η «Αποικία των τιμωρημένων» από το Πειραματικό Θέατρο της Μ. Ριάλδη, την περίοδο 1970-71.
Τα έργα της περιόδου που ακολουθεί μέχρι την πτώση της χούντας, χαρακτηρίζουν το υποδόριο χιούμορ και η υπόγεια καταγγελία, που όμως γίνεται άμεσα αντιληπτή από το κοινό, το οποίο κατακλύζει τις σκηνές όπου παίζονται, με τολμηρότερο το «Μεγάλο μας τσίρκο», που όχι μόνο παιζόταν παρουσία της αστυνομίας, αλλά και οδήγησε τους συντελεστές του (Τζ. Καρέζη, Κ. Καζάκος) στη σύλληψη.
Μετά τη μεταπολίτευση, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης θα συνεχίσει τη δημιουργική του πορεία, με έργα περισσότερο ώριμα, εσωτερικά, σε έναν διαρκή διάλογο με την αρχαία τραγωδία. «Είρωνας, ποιητικός, νατουραλιστής και συµβολιστής, ο αυτοδίδακτος και γι’ αυτό ανεπιτήδευτος Καµπανέλλης έγινε ο σηµειογράφος και ο παλµογράφος της εποχής µας, αλλά και συχνά η βραδυφλεγής βόµβα κριτικής και αυτοκριτικής µιας γενιάς που πολλά έπαθε, πολλά µηχανεύτηκε και πολλά καταστρατήγησε για να επιβιώσει σε µια κοινωνία ανοικονόµητη, ανώριµη και αεροβατούσα», σημειώνει ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος.
Έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη έχουν ανέβει και εκτός Ελλάδος. Στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας «Ο δρόμος περνά από μέσα». Στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, «Η αυλή των θαυμάτων». Στο Βερολίνο «Η γυναίκα και ο Λάθος». Στη Ρουμανία τα έργα «Οδυσσέα γύρισε σπίτι» και «Η αυλή των θαυμάτων» κλπ.
Παράλληλα με τη δουλειά του στο θέατρο, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έγραψε τα σενάρια για μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπως τη «Στέλλα» του Μ. Κακογιάννη ή τον «Δράκο του Ν. Κούνδουρου, ενώ μαζί με τον αδελφό του Γιώργο σκηνοθέτησε τη σπονδυλωτή ταινία «Το κανόνι και τ' αηδόνι». «Αν ήταν Αµερικανός και έγραφε σενάρια για το Χόλιγουντ, στην προσωπική του συλλογή θα είχε τοποθετήσει τρία Οσκαρ σεναρίου», γράφει ο κριτικός κινηματογράφου Δ. Δανίκας στα «ΝΕΑ» Και συνεχίζει: «αν τον δικό του, προσωπικό δρόµο, τον ακολουθούσε στοιχειωδώς και η ελληνική Πολιτεία στη σχέση της µε την κινηµατογραφική Παιδεία, τώρα η µικρή, ρακένδυτη Ελλάδα θα ανταγωνιζόταν επί ίσοις όροις µια ∆ανία. Γι’ αυτό δυστυχία να είσαι Έλληνας, όµως ευτυχία να είσαι Ιάκωβος Καµπανέλλης!».
Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης θεωρείται παγκοσμίως ο θεμελιωτής της μεταπολεμικής ελληνικής δραματουργίας και είχε ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ των Πανεπιστημίων Κύπρου, Θεσσαλονίκης και Αθηνών. Το 1999 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, στην Εδρα της Θεατρικής Δραματουργίας της Τάξης των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών. Διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη ενώ του είχε επίσης απονεμηθεί η διάκριση του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου.
Αυτός είναι ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, για τον οποίο όλοι σεμνυνόμαστε και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για όσα μας κληροδότησε. Τίμησε τα γράμματα και τις τέχνες και μνημειώνεται πανανθρώπινα μέσα από το επτάτομο ζων έργο του, ατίμητη πνευματική κληρονομιά. Η Νάξος τον τίμησε, δίνοντας το όνομά του στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου και στο δρόμο του σπιτιού του στη Γρόττα. Η ΟΝΑΣ επίσης τον τίμησε εν ζωή και θα τον τιμήσει και μετά θάνατον.
Απλός, καθημερινός, μειλίχιος, ακόμη και τελευταία, που υποβασταζόμενος περιδιάβαινε την παραλία της Νάξου, τους οικείους και προσφιλείς τόπους. Γράφει στον «Επίλογο»: «…Ήταν μια ιστορία κάπως αληθινή/ήταν μια ιστορία λίγο φανταστική/ήταν μια φαντασία κάπως πραγματική/ήταν μια ουτοπία ολίγον τοπική/γραμμένη με μολύβι και σε φτηνό χαρτί/για να την πάρει ο αγέρας να σβήσει στη βροχή/μια ζωγραφιά στην πόρτα του αποσπερίτη νου/ λυχνάρι στο φεγγίτη του σκοτεινού ουρανού…Καληνύχτα».
Μαζί με τα συλλυπητήρια που εκφράζουμε στους δικούς του ανθρώπους, καταθέτουμε στη μνήμη του και λίγα δροσερά λουλούδια από την ανοιξιάτικη ναξιώτικη γη.
Καλό ταξίδι κύριε Καμπανέλλη!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΪΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ


Τηλεοπτικό σταθμό ετοιμάζουν οι Τούρκοι κοντά στον Έβρο


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχει το gatzoli , στο προσεχές χρονικό διάστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία τηλεοπτικός σταθμός που ετοιμάζουν οι γείτονες Τούρκοι στην Ανατολική Θράκη κοντά στην περιοχή του Έβρου (Τσανάκαλε) και ο οποίος θα είναι ισχυρής εμβέλειας!!!!! Τις επόμενες μέρες θα σας δώσουμε περισσότερες και ακριβείς λεπτομέρειες για την έδρα του σταθμού αλλά και τεχνικές υποδομές, αφού τις τσεκάρουμε και τις αξιολογήσουμε.

http://gatzoli.blogspot.com

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ: Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjC0QE4XXqftlCFzlzkONi1aVBeZxdVF-lYb-uV8csh1PcBix0-nCj6NLvHypDg4tfEFDevxytiUsUd2n0hoGqmaBmbJP-F5toznEhzmo2-vwaZ1R4bE6wmJkPijdhytawq0lTZ8NWJaA/s400/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%82+%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7.jpgΟ καιροσκοπισµός, η ανευθυνότητα και η ανακολουθία του κόµµατος του Γιώργου Καρατζαφέρη (στη φώτο τον βλέπτε να χειροκροτάει τον Καραμανλή), αποτελούν µοναδικό φαινόµενο στην πολιτική ζωή του τόπου. Η µέχρι τώρα αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί, επιβεβαιώνει ότι ο συγκεκριµένος πολιτικός οργανισµός στερείται συγκεκριµένης ταυτότητας, ιδεολογίας και πολύ περισσότερο προτάσεων για την πορεία της χώρας.

Τόσο ο κ. Καρατζαφέρης, όσο και το κόµµα του, έχουν ταυτιστεί µε βαρύγδουπες δηλώσεις, εµµονή στις ατάκες, και ανέξοδη τοποθέτηση, γεγονός που αποδεικνύεται από τις συνεχείς µεταβολές σε θέσεις και πρακτικές, καθώς στόχος του ΛΑ.ΟΣ. είναι η δηµοσιότητα και, κυρίως η τηλεοπτική.

Χαρακτηριστική της πρακτικής του κόµµατος, είναι η αρχική επιλογή τους να λειτουργήσουν µετά τις εκλογές του 2009 ως εξαπτέρυγο και δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, µε αποκορύφωµα την αµέριστη στήριξη του Μνηµονίου και η µετέπειτα στροφή τους όταν κατάλαβαν ότι το ρεύµα πάει αλλού. Οι πολλές αντιφατικές δηλώσεις του αρχηγού του ΛΑ.ΟΣ, ο οποίος κατά το δοκούν, πότε επιβραβεύει την κυβέρνηση θεοποιώντας το Μνηµόνιο και παράλληλα συκοφαντεί την αξιωµατική αντιπολίτευση και πότε, -αντιλαµβανόµενος σαφώς τη δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού-, τίθεται κατά των µέτρων του Μνηµονίου και της κυβέρνησης αποδεικνύουν τον τρόπο µε τον οποίο επιλέγει να πολιτεύεται και τη σοβαρότητα των όσων πρεσβεύει.

Η παράθεση κάποιων, εκ των αντιφατικών δηλώσεων του κ. Καρατζαφέρη αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και δεν αφήνουν περιθώριο αµφισβήτησης για την καιροσκοπική και ανεύθυνη πολιτική πρακτική του συγκεκριµένου κόµµατος που άλλοτε λειτουργεί ως λαγός και άλλοτε ως ουραγός του κ. Παπανδρέου. Άλλωστε ο κ. Πάγκαλος έχει χαρακτηρίσει τον κ. Καρατζαφέρη ως αξιόπιστο συνοµιλητή της Κυβέρνησης.

∆ηλώσεις ΥΠΕΡ του ∆ΝΤ:

«Εγώ αυτό το οποίο τώρα το σκέφτεται η κυβέρνηση το είχα πει την πρώτη στιγµή, πηγαίνετε στο ∆ιεθνές Νοµισµατικό Ταµείο τρέχοντας». -25.2.10

«Είχαµε µιλήσει στην κυβέρνηση Καραµανλή πριν από 15 µήνες για αναδιάρθρωση του χρέους και προσφυγή στο ∆.Ν.Τ.». -18.3.10

∆ηλώσεις ΚΑΤΑ του ∆ΝΤ:

«Κάθε χώρα της ΕΕ και το ∆ΝΤ ξεχωριστά θα µας δώσουν χρήµατα. Αφού όµως πρώτα «τα τινάξουµε»! Η ΕΕ µε ένα τοκογλυφικό επιτόκιο 5%, παραπάνω δηλ. απ’ ό,τι δίνει ακόµη και σε χώρες του λεγόµενου τρίτου κόσµου. Ταυτόχρονα βάζει το ∆ΝΤ να µας δανείσει µε 2,8%, αλλά να µας κάνει «ντα-ντα»! Έχουµε πέσει σε µια διπλή παγίδα. Έχουµε δύο «θηλιές» και δεν µπορούµε να αποφύγουµε τουλάχιστον τη µία.» -14.4.10

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουµε ότι δεν πάµε στο ∆ΝΤ αλλά µας πάνε». «Ακόµη και στο 12 παρά ένα µπορούµε να αποφύγουµε το ∆ΝΤ. [ ] Εσείς φαίνεται να επιλέγετε να χορέψετε «cheek to cheek» µε το ∆ΝΤ. Εµείς το σκληρό ροκ µε αυτούς που θέλουν να χορέψουν την Ελλάδα στο ταψί!» -20.4.10

«Λύση υπάρχει και καλώ τον κ. πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του πριν παραδοθούµε στην αγκαλιά του ∆ΝΤ, µε ό, τι αυτό συνεπάγεται» -21.4.10

∆ηλώσεις ΥΠΕΡ της κυβέρνησης και του Μνηµονίου:

«Το ΠΑΣΟΚ συµβαίνει να στηρίζεται σε µεγάλο κοµµάτι στο πρόγραµµά µας, το πρόγραµµα του 2004. Εγώ στηρίζω το πρόγραµµα µου, που συµβαίνει να το στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ. Περί αυτού πρόκειται» -25.2.10

«∆εν µετανιώνω για το Μνηµόνιο. Κάθε άλλο. Είµαι περήφανος που υπάρχει σήµερα η Ελλάδα και µε τη δική µου ψήφο» -13.3.11

∆ηλώσεις ΚΑΤΑ της κυβέρνησης και του Μνηµονίου:

«Να επιστρέψουµε την πρώτη δόση του δανείου και να αποχωρήσουµε από το Μνηµόνιο βαδίζοντας τον δικό µας δρόµο» -1.7.10

«Λύση µέσα απ' την Τρόικα δεν υπάρχει. Η λύση έρχεται µέσα από εξωευρωπαϊκές επενδύσεις (Πούτιν, αραβικά κράτη, Κίνα κ.λπ.) που η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στην αρχή απέτρεψε λόγω αµάθειας» -9.7.10

«Αυτή η κυβέρνηση δεν µπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση και δεν µπορεί να διαχειριστεί τα δύσκολα προβλήµατα που υπάρχουν µπροστά » -4.3.11

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


Ο Σύνδεσμος φιλάθλων του Πανναξιακού θελει να δώσει συγχαρητήρια στο Προεδρο Βασίλη Φλεριανό  στους παίκτες το προπονητή και τη διοίκηση   της αγαπημένης μας ομάδας για την τεράστια νίκη που πέτυχε στη Σαντορίνη με την οποία το όνειρο μας για την άνοδο στη Δ εθνική έγινε πραγματικότητα. Απέδειξε περίτρανα ότι τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στο γήπεδο! Εκφράζει επίσης την ευγνωμοσύνη του προς την Αστυνομική διεύθυνση Σύρου το Α.Τ Νάξου  το Α.Τ  Φηρών καθώς και το Λιμεναρχείο Σαντορίνης για την άριστη προστασία της ομάδας μας από εξωαγωνιστικούς παράγοντες καθ όλη τη διάρκεια παραμονής  της στη Σαντορίνη.

Ο Σύνδεσμος τελικά δεν ταξίδεψε στη Σαντορίνη και αυτό διότι μέρες πριν τον αγώνα δέχτηκε πόλεμο από την διοίκηση του Πανθηραικου με διάφορες αστείες δικαιολογίες(εξαντλημένα εισητηρια,αδυναμια λιμεναρχείου και αστυνομίας να προστατευσει τους φιλαθλους,καθως και άλλες παρασκηνιακές παρεμβάσεις που έφταναν και μέχρι το ταχύπλοο μετακίνησης μας)
Η φιλοξενία του Πανθηραικού Α.Ο προς την αποστολή της ομάδας μας οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως ήταν άψογη και γι αυτό πρέπει να τους ευχαριστήσουμε.
Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο Πανθηραικο που σίγουρα έχει τις βάσεις να πρωταγωνιστήσει στο Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο.
Καλούμε όλο το φίλαθλο κόσμο της Νάξου να στηρίξει αυτή τη νέα προσπάθεια που θα κάνουμε όλοι μαζί στην Δ εθνική. Ο Πανναξιακός ένα ιστορικό σωματείο είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί όπου αγωνίζεται και εμείς σαν Σύνδεσμος ορκιζόμαστε να είμαστε πάντα δίπλα του στις χαρές και τις λύπες!

Υ.Γ Αφιερώνουμε τη νίκη της Σαντορίνης στο μέλος μας Θανάση Παραβατό και του ευχόμαστε σύντομα να είναι και πάλι κοντά μας.


Ανέστειλαν το εμπάργκο προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ οι φαρκακοποιοί του Πειραιά

http://tvxs.gr/sites/default/files/images/story/farmakopoioi_1.jpgΑπό την 1η Απριλίου οι φαρμακοποιοί του Πειραιά αποφάσισαν να αναστείλουν το εμπάργκο που είχαν επιβάλει προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ μετά την απόφαση που πήρε το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά σε έκτακτη συνεδρίασή του, αργά το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεσημέρι είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες καταβολής των οφειλών του ΟΠΑΔ προς αυτούς σε αντίθεση με τους φαρμακοποιούς της Αθήνας οι οποίοι λένε ότι δεν έχουν πάρει ακόμη τα εντάλματα πληρωμής από τις υπηρεσίες του ταμείου.

Από το ταμείο του δημοσίου έγινε σήμερα σαφές ότι η αποπληρωμή των φαρμακοποιών για τους δύο πρώτους μήνες του 2011, που φθάνει τα 100 εκατ. ευρώ, είναι ζήτημα ημερών.

ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMKDovgD3YbujGQXUfsnMCUvOPOx8BS3GuZ5izhQcbUPBBwpwFo09PwHj0eabhbBpF6XteFaRc2WwX936EZaEXu-HitKlnfED0ATp-LoADv29ny9wQ5kszn9nyZPSqncLO19GLyDSiKcFm/s1600/%25CE%25A7%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25AC%25CE%25BB%25CE%25B1%25CE%25BC%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2582+%25CE%259A%25CF%258C%25CE%25BA%25CE%25BA%25CE%25B9%25CE%25BD%25CE%25BF%25CF%2582.JPG

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  (2)
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 
Σύρος, 30 Μαρτίου 2011
Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, της 30ης Μαρτίου 2011, στην έδρα της Περιφέρειας στην Ερμούπολη Σύρου, συζητήθηκε και τέθηκε προς ψήφιση ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2011. Ο συνδυασμός μας κατήγγειλε και καταψήφισε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντάς το ως αντιαναπτυξιακό. Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός οπισθοδρομεί τον τόπο και σε καμιά περίπτωση δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες των νησιωτών μας και εκθέτει περιφερειακή αρχή και κυβερνητικούς παράγοντες που με πομπώδες ύφος διαφήμιζαν την «Καλλικρατική μεταρρύθμιση» που τελικά οδηγεί στην φτώχεια και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής!!!
Με ευθύνη της κυβέρνησης και με ανοχή της περιφερειακής αρχής:

• Δεν έχουν ακόμα κοστολογηθεί οι αρμοδιότητες των αιρετών περιφερειών.
• Δεν έχει εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα κριτήρια και την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) και η κυβέρνηση διανείμει τους ΚΑΠ «κατά το δοκούν».
• Το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα «ΕΛΛ.Α.Δ.Α.» με εξαγγελμένο προϋπολογισμό 4 δις ευρώ και δέσμευση εφαρμογής από 1.1.2011 (σε αντικατάσταση του επιτυχημένου προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» που βίαια τερματίστηκε το 2010) δεν έχει προχωρήσει ακόμα.
• Η περιφερειακή αρχή παρουσίασε προϋπολογισμό με «λογιστικά τρικ» και προχειρότητα. Ενώ οι ΚΑΠ της περιφέρειάς μας έχουν μειωθεί ραγδαία από τα 35 εκ ευρώ το 2010 στα 23 εκ. ευρώ το 2011, η περιφερειακή αρχή (πιθανώς με οδηγία της κυβέρνησης) προσέθεσε στον ίδιο κωδικό 19,5 εκ. ευρώ που στην πραγματικότητα αντιστοιχούν στη μισθοδοσία του προσωπικού.
• Οι επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων περιορίζονται από τα 17 εκ. ευρώ το 2010 στα 15 εκ. ευρώ το 2011, περιορίζοντας ταυτόχρονα την αναπτυξιακή πορεία της περιφέρειας.
• Δεν λειτούργησε η «Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης», παρά τις σαφείς οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, με αποτέλεσμα έναν προϋπολογισμό που αγνοεί τις πραγματικές απαιτήσεις τις τοπικής κοινωνίας.
• Πληθώρα έργων του παρελθόντος (ακόμα και από το 2004!!!) μεταφέρονται από χρήση σε χρήση και δεσμεύουν πιστώσεις σε βάρος των αναπτυξιακών αναγκών των νησιών μας.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας
Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ, ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMKDovgD3YbujGQXUfsnMCUvOPOx8BS3GuZ5izhQcbUPBBwpwFo09PwHj0eabhbBpF6XteFaRc2WwX936EZaEXu-HitKlnfED0ATp-LoADv29ny9wQ5kszn9nyZPSqncLO19GLyDSiKcFm/s1600/%25CE%25A7%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25AC%25CE%25BB%25CE%25B1%25CE%25BC%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2582+%25CE%259A%25CF%258C%25CE%25BA%25CE%25BA%25CE%25B9%25CE%25BD%25CE%25BF%25CF%2582.JPGΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ (1)

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Κατά την 4η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, συζητήθηκε και τέθηκε προς ψήφιση η απογραφή της Περιφέρειας.
Ο συνδυασμός μας, κατά τη συζήτηση, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα στοιχεία χαρακτήρισε την απογραφή ως ανεπαρκής, ανακριβής και αναξιόπιστη και την καταψήφισε (σε αντίθεση με την πλειοψηφία που την ψήφισε).                                                                                                                          
Η απογραφή είναι ανεπαρκής γιατί δεν ……

- περιλαμβάνει το οικονομικό περιεχόμενο των εκκρεμών δικών και ανεκτέλεστων δικαστικών υποθέσεων της Δωδεκανήσου, σε αντίθεση με τις Κυκλάδες όπου το αντίστοιχο ποσό ανέρχεται στα 7.729.000 €. Παρά το ύψος των δικαστικών διεκδικήσεων, η περιφερειακή αρχή, εδώ και τρεις (3) μήνες, έχει αφήσει τη Νομική Υπηρεσία στην περιοχή των Κυκλάδων χωρίς νομικό!!!
Επιπλέον, η απογραφή δεν περιλαμβάνει την αποτίμηση των συμμετοχών της Περιφέρειας σε επιχειρήσεις, αν και αυτό επιβάλλεται από τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών.
- Η απογραφή είναι ανακριβής γιατί οι συμβάσεις μίσθωσης ακινήτων έχουν απογραφτεί με ετήσιο κόστος 84.000 €, σε αντίφαση με τον προϋπολογισμό του 2011 όπου οι πιστώσεις για μισθώματα ακινήτων ανέρχονται στα 200.000 € !!!
- Η απογραφή είναι αναξιόπιστη γιατί δεν περιλαμβάνει τα extrait των τραπεζικών λογαριασμών και πρακτικά των ομάδων απογραφής.
Καταδικάζουμε το γεγονός ότι ουδέποτε συνεδρίασε η επιτροπή απογραφής από τη σύστασή της (Ιανουάριος 2011) μέχρι σήμερα και ο εκπρόσωπός μας σε αυτήν, κ. Γιώργος Παπαμανώλης, αναζητούσε με πρωτοβουλία του ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας
Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Εγκρίθηκε η απογραφή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – «Έγινε το πρώτο, δύσκολο βήμα»


 Κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Σύρο, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η Απογραφή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στις ενστάσεις και την κριτική της μειοψηφίας απάντησαν ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Τζώρτζης Μακριωνίτης που υπεραμύνθηκαν του πολύχρονου και επίπονου έργου των υπηρεσιακών παραγόντων και περιφερειακών συμβούλων προκειμένου έγκαιρα και εμπρόθεσμα, κατά το νόμο, να ολοκληρωθεί η απογραφή.

«Εάν σ' ένα τέτοιο τυπικό ζήτημα όπως είναι η απογραφή.....

ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ η εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την Απογραφή της Περιφέρειας
εκφραζόμαστε με τέτοιο τρόπο, και μιλάμε για αναξιοπιστία, τότε σε άλλα θέματα τι θα λέμε; Υπάρχουν άλλα θέματα στα οποία θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις και διαφωνίες» επεσήμανε στην τοποθέτησή του ο κ. Μαχαιρίδης, συμπληρώνοντας:
«Ας μην κακίζουμε τους συναδέλφους οι οποίοι δούλεψαν προκειμένου να ολοκληρωθεί η απογραφή. Θα συμπορευθούμε με όλες τις δυνάμεις που βάζουν μπροστά το συμφέρον του τόπου».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στην παρέμβασή του και ο κ. Μακριωνίτης, λέγοντας:
«Η απογραφή ήταν ένα πολύ δύσκολο έργο, ένα τιτάνιο έργο για το οποίο δούλεψαν 13 επιτροπές αποτελούμενες από υπηρεσιακούς παράγοντες και περιφερειακούς συμβούλους. Έγινε το πρώτο και δύσκολο βήμα.

Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα τα οποία όμως έχουμε τη δυνατότητα, όπως προβλέπεται από τις σχετικές εγκυκλίους, να διορθώσουμε την πορεία της διαδικασίας. Τηρήσαμε, ωστόσο, την καταληκτική ημερομηνία και αυτό είναι σπουδαίο».

Εγκρίθηκε και
ο Προϋπολογισμός

Στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που ακολούθησε, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2011.

Ο Περιφερειάρχης ανέλυσε το σκεπτικό και τη φιλοσοφία του προϋπολογισμού, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων: «Δεν βάζουμε στην κατανομή των πόρων το πληθυσμιακό κριτήριο. Θα κάνουμε πρόγραμμα καινούριο από το 2012 και μετά. Πρέπει να κλείσουμε όλα τα μικρά και τα μεγάλα έργα, δεν μπορούμε να τα κουβαλάμε.
Στον προϋπολογισμό είναι αποτυπωμένη η πραγματικότητα και βάση αυτής της πραγματικότητας πορευόμαστε. Ελπίζω να μπορέσουμε να απορροφήσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους, που συνολικά είναι περίπου 100 εκατομμύρια.
Πρέπει να τρέξουμε με μεγάλη ταχύτητα για τα επόμενα δυο χρόνια, προκειμένου να απορροφήσουμε το σύνολο των πόρων. Δεν είναι εύκολο. Κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια να υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα μαμούθ.
Ζητάω να βοηθήσετε όλοι μαζί προκειμένου να δούμε πως μπορούμε να ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις, τα προβλήματα και τα εμπόδια».

Για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη, αποφασίστηκε η αναβολή της επαναληπτικής ψηφοφορίας, ώστε μετά από διαβούλευση των επικεφαλής των παρατάξεων, το θέμα να συμπεριληφθεί πρώτο στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου θα κληθούν να παρουσιάσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους όσοι έχουν δηλώσει υποψηφιότητα για τη συγκεκριμένη θέση.


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ
Περιφερειακό Συμβούλιο (Μάρτιος 2011)

Σύμφωνα με τις οδηγίες της υπ’αριθ.7444/29-12-2010 απόφασης ΥΠ ΕΣ Α & Η.Δ. με την οποία καθορίστηκε η διαδικασία, ο τρόπος αποτύπωσης της απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, απαιτήσεων, υποχρεώσεων, καθώς και των διαθεσίμων χρηματικών μέσων των Περιφερειών που συνιστώνται κατά τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α’), υποβάλλεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο η απογραφή των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, απαιτήσεων, υποχρεώσεων, καθώς και των διαθεσίμων χρηματικών μέσων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Για την πραγματοποίηση της απογραφής , ορίστηκε με την υπ’αριθ.41/10-1-2011 απόφαση Περιφερειάρχη Επιτροπή Απογραφής αποτελούμενη από:

-Γεώργιος Μακρυωνίτης , Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής ως Πρόεδρο
-Χατζηιωάννου Αντώνιο του Σταύρου ως μέλος
-Παπαμανώλη Γεώργιο του Ιωάννη ως μέλος
-Φιλιππάκο Γεώργιο του Φιλίππου ως μέλος
-Μαούτσο Ευάγγελο του Στυλιανού ως μέλος
-Συμεοπούλου Αδαμαντία ως μέλος
-Διακαντώνη Καλλιόπη του Μηνά ως μέλος
-Διακομιχάλη Εμμανουήλ του Μιχαήλ ως μέλος

Λόγω της ιδιαιτερότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την ολοκλήρωση της απογραφής, η ως άνω απόφαση Περιφερειάρχη συμπληρώθηκε με την υπ’αριθ.111/17-1-2011 απόφαση με την οποία συγκροτήθηκαν Ομάδες Απογραφής σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, αποτελούμενη από έναν Περιφερειακό Σύμβουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίες συνέβαλαν καθοριστικά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Προς υποβοήθηση των Περιφερειών, εκδόθηκε η υπ’αριθ.12/28-1-2011 εγκύκλιος του ΥΠ ΕΣ Α & Η.Δ. σύμφωνα με την οποία : “η απογραφή των περιουσιακών και λοιπών στοιχείων των Περιφερειών, όπως προσδιορίζεται στην παράγραφο 5 του άρθρου 269 του Ν.3852/10, θα είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της μεταβατικής περιόδου και θα πρέπει υλοποιηθεί σε φάσεις:
• Α΄ φάση, η οποία ολοκληρώνεται μέχρι την 3η Ιανουαρίου 2011 και αφορά τα χρηματικά διαθέσιμα, τις άμεσα πληρωτέες υποχρεώσεις και την τακτοποίηση των ταμειακών εκκρεμοτήτων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων / Διαμερισμάτων που ενσωματώνονται σε κάθε Περιφέρεια.
- Β΄ φάση, η οποία ολοκληρώνεται μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2011 και αφορά τα έσοδα (εισπρακτέες απαιτήσεις) και τα έξοδα (άμεσα καταβλητέες υποχρεώσεις) των Ν.Α./Ν.Δ. με επείγοντα χαρακτήρα, τις καταγραφές κινητών και κεφαλαιουχικών περιουσιακών στοιχείων, χρηματοδοτήσεων, δανειακών και γενικά συμβατικών υποχρεώσεων, συμμετοχών σε επιχειρήσεις, την ολοκλήρωση των διαδικασιών των εσόδων και κάθε είδους νομικές εκκρεμότητες.
• Γ΄ φάση, η οποία ολοκληρώνεται μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2011 και αφορά την φυσική απογραφή των παγίων περιουσιακών τους στοιχείων».
Σύμφωνα με την ανωτέρω εγκύκλιο, θα ακολουθήσουν δύο ακόμα φάσεις:
• Δ΄ φάση, η οποία αφορά την απογραφή των πάσης φύσεων περιουσιακών στοιχείων, τα οποία συνδέονται με τις αρμοδιότητες που θα μεταφερθούν την 1η Ιουλίου 2011 από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
• Ε΄ φάση, η οποία αφορά τη διενέργεια κανονικής απογραφής έναρξης και τη σύνταξη ισολογισμού έναρξης, κατά την οποία θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2012 η εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος γενικής και αναλυτικής λογιστικής - κοστολόγησης με βάση το σχετικό Π.Δ. που πρόκειται να εκδοθεί (άρθρο 5 της Υ.Α.).
Στην όλη διαδικασία, τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από τις σχετικές εγκυκλίους και η απογραφή ολοκληρώθηκε εμπρόθεσμα και τίθεται προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.









ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Επιτροπή απογραφής που συστήθηκε με την υπ'αριθ.11/2011 απόφαση Περιφερειάρχη


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΣΥΝΟΛΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Α'ΦΑΣΗ
Α1-ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ/ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ 9.356.978,29 € 29.350.469,30 € 38.707.447,59 €
Α2-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΌ ΑΝΕΞ. ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ 31-12-2010 0,00 € 0,00 € 0,00 €
Α3-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕ ΦΟΡΟΛ. ΑΡΧΕΣ, ΑΣΦ.ΦΟΡΕΙΣ ΚΛΠ 0,00 € 131.872,73 € 131.872,73 €
Β'ΦΑΣΗ
Β1-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ 1.885.119,70 € 2.689.000,00 € 4.574.119,70 €
Β2-ΛΟΙΠΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ 0,00 € 0,00 € 0,00 €
Β3-ΕΝΟΙΚΙΑ (ΕΤΗΣΙΑ ΚΟΣΤΟΣ) 661.523,72 € 84.069,48 € 745.593,20 €
Β5-ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Αναλυτικοί πίνακες Αναλυτικοί πίνακες
Β6-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧ/ΣΗΣ ΕΡΓΩΝ/ΔΡΑΣΕΩΝ Αναλυτικοί πίνακες Αναλυτικοί πίνακες
Β7-ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 0,00 € 0,00 € 0,00 €
Β8-ΕΚΚΡΕΜΗ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Αναλυτικοί πίνακες Αναλυτικοί πίνακες
Β9-ΔΑΝΕΙΑ 0,00 € 0,00 € 0,00 €
Β10-ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ/ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΧΡΕΩΓΡΑΦΩΝ 0,00 € 0,00 € 0,00 €
Β11-ΑΚΙΝΗΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ 57 20 77
Β12-ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 9.356.978,29 € 29.350.469,30 € 38.707.447,59 €
Β13-ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 17.382.018,76 € 17.382.018,76 €
ΟΧΗΜΑΤΑ 28 35 63
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Με πλειοψηφικό ποσοστό 2 3 5
Μη πλειοψηφικό ποσοστό 3 2 5
ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΑΓΙΩΝ
Κατηγορία 13-Μεταφορικά μέσα 28 35 63
Κατηγορία 12-Μηχανήματα,λοιπός εξοπλισμός 168 225 393
Κατηγορία 14-Επιπλα και λοιπός εξοπλισμός 5384 3574 8958


Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ : «Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΟ»

Την ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται στην παροχή των υπηρεσιών υγείας των νησιών Πάρου και Αντιπάρου, εξέφρασε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την αρμόδιο υπουργό Υγείας, Διατροφής και Άθλησης.
Στο κείμενο της ερώτησης του, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι «Η κυβέρνηση με την πολιτική της, επέφερε μια πρωτόγνωρη απαξίωση στις υπηρεσίες Υγείας των νησιών Πάρου και Αντιπάρου, προκαλώντας ανασφάλεια και.....

αβεβαιότητα στους κατοίκους.
Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον τομέα της Υγείας είναι πλέον σοβαρά, με αποτέλεσμα η λειτουργία των Υγειονομικών Μονάδων των δυο νησιών να παρουσιάζει αρρυθμίες και οργανωτικές αδυναμίες, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών.

Η επιδείνωση των υπηρεσιών υγείας είναι πρωτοφανής και εύλογα έχει προκαλέσει το θυμό, την έντονη ανησυχία και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων των δυο νησιών, οι οποίοι βλέπουν την κυβέρνηση να αδιαφορεί και να μη δίνει λύσεις με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες Υγείας να υποβαθμίζονται συνεχώς.

Η κυβέρνηση, θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να εμπαίζει τους νησιώτες και να φερθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η πολιτεία, οφείλει να θέτει την υγεία και την ασφάλεια των νησιωτών σε πρώτη προτεραιότητα, διασφαλίζοντας με κάθε τρόπο αξιόπιστες Υπηρεσίες Υγείας.

Για το λόγο αυτό στην ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή (12083/25.2.2011), ζήτησα από τον αρμόδιο υπουργό, αφού προηγουμένως λάβει υπόψη του τα υπομνήματα του Δήμου Πάρου και των άλλων θεσμικών φορέων του νησιού, να ενισχύσει άμεσα το Κ.Υ. Πάρου με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να αποκατασταθούν οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του νησιού»

Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΧΥΤΑ






ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΟΓΙΑ

«H Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Ιάκωβου Καμπανέλλη»

Η Νάξος και η Ελλάδα αποχαιρετούν σήμερα ένα άξιο τέκνο τους, έναν Ναξιώτη που με την ζωή και το έργο του μας έκανε όλους περήφανους που καταγόμαστε από αυτόν τον ευλογημένο τόπο.
Τα λόγια είναι λίγα για να εκφράσουν τον θαυμασμό μας απέναντι στην Αντιστασιακή Δράση (και την φυλάκιση στο στρατόπεδο Μαουτχάουζεν από τους Γερμανούς Κατακτητές) και το πνευματικό έργο του Ακαδημαϊκού Ιάκωβου Καμπανέλλη. 
Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση επιβάλλει την πνευματική αφύπνιση και την αντίσταση έναντι της επαπειλούμενης οικονομικής κηδεμονίας οφείλουμε όλοι να παραδειγματιστούμε από την ζωή και το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. 
Η «Γειτονιά των Αγγέλων» (έργο του που συγγράφηκε το 1963) τον υποδέχεται κάνοντας τον κόσμο μας σημαντικά φτωχότερο.
Στους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.  
 Εκ του Γραφείου Τύπου

Ή στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε…


Μήνυμα προς συγκεκριμένους αποδέκτες…
Ακούσατε, ακούσατε!
1. Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Πάρου - Αντιπάρου ανέθεσε την επικοινωνιακή πολιτική της σε πρώην ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ Ραγκούση, πρώην μέλος του κόμματος Καρατζαφέρη, μόνιμο υβριστή του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά και του νυν αντιπροέδρου της Ν.Δ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.
2. Στην εκδήλωση που θα διοργανώσει, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, «θα βραβευθούν παλαιοί πρόεδροι της οργάνωσης». Εμείς ρωτάμε. Θα βραβευθούν όλοι οι παλιοί πρόεδροι της οργάνωσης; Και ο κ. Χαράλαμπος Μαλινδρέτος και ο κ. Λουΐζος - Παντελεήμων Κοντός;
Και αν όχι οι θεσμικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας στην Πάρο στην Αντίπαρο και στο νομό Κυκλάδων, που θα παραβρεθούν στην εκδήλωση, εγκρίνουν αυτές τις ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ, μη βράβευσης όλων των πρώην προέδρων;

Α. Ντινόπουλος: ΟΠΑΠ -ΠΩΣ "ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ" Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΑΜΜΕ και στα BLOGS

Οι διαφημιστές των 500 ευρώ με τις μαγικές συμβάσεις
Τρείς διαφημιστικές εταιρίες μοίρασαν συνολικά (το 2010) 29 εκατομμύρια ευρώ στα ελληνικά Μ.Μ.Ε. Η αμοιβή των διαφημιστικών εταιριών ;
Πεντακόσια ( 500 !!!) ευρώ τον μήνα.
Αλλά ο ΟΠΑΠ αρνείται να φέρει τις … μαγικές συμβάσεις με αυτές τις διαφημιστικές εταιρίες (των … 500 ευρώ) στην Βουλή.
Πώς λοιπόν μοιράζονται από τον ΟΠΑΠ τα εκατομμύρια που οι Έλληνες χάνουν στον τζόγο ;
Δείτε το βίντεο του Αργύρη Ντινόπουλου από την συζήτηση στην Βουλή για τον ΟΠΑΠ.