slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εισαγγελική παρέμβαση για τον πρώην επόπτη υγείας που παρότρυνε ασθενή να μην διασωληνωθεί

Ραγδαίες εξελίξεις με τον πρώην επόπτη υγείας που παρότρυνε την 51χρονη να μην διασωληνωθεί στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πεθάνει από κοροναϊό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσαν τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την δράση του πρώην επόπτη υγείας ο οποίος προέτρεπε πολίτες να μην εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού, ενώ η παρότρυνσή του σε ασθενή να μην διασωληνωθεί, οδήγησε στον θάνατό της.

📺Ε όσο να 'ναι οι ΣΥΡΙΖΑίοι έχουν κουλτούρα σκληρών ερωτήσεων-ΒΙΝΤΕΟ

"Και στην Ελλάδα έχουμε κουλτούρα σκληρών ερωτήσεων από δημοσιογράφους. Θυμηθείτε τις ερωτήσεις στον Τσίπρα όταν ήταν πρωθυπουργός. Απλά, δεν υπάρχει κουλτούρα σκληρών επιθέσεων στον Μητσοτακη" 'εγραψε ο ταλαίπωρος ΣΥΡΙΖΑίος Κυρίτσης.... και η Ομάδα Αλήθειας εξήγησε τι εννοεί:

Για τους ανεμβολίαστους φταίμε όλοι, εκτός από τους ίδιους!

Το ακούσαμε κι αυτό: Ο λόγος που πολλοί συμπολίτες μας δεν εμβολιάζονται, λέει, είναι πως τους απαξιώνουν οι εμβολιασμένοι! Έτσι τουλάχιστον γράφει άρθρο του iefimerida.gr, που αναλύει τα ευρήματα της έρευνας της Metron Analysis περί του τι πιστεύουν οι Έλληνες για τους εμβολιασμούς («Ποιοι είναι τελικά οι ανεμβολίαστοι;», 09/11/2021).
Tου Μιχάλη Δεμερτζή
Συγκεκριμένα, καθώς στην προαναφερόμενη έρευνα φαίνεται πως πολλοί ανεμβολίαστοι δεν είναι συνωμοσιολόγοι ούτε πιστεύουν τρελά πράγματα (όπως ότι το εμβόλιο αλλοιώνει το DNA μας ή μας εμφυτεύει τσιπάκια παρακολούθησης) αλλά έχουν λογικοφανείς ενστάσεις (όπως είναι ο φόβος των παρενεργειών ή η αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου), το εν λόγω άρθρο ρίχνει την ευθύνη για τον μη εμβολιασμό όλων αυτών των αρνητών στους εμβολιασμένους που τους απαξιώνουν!

Γ. Βρούτσης: «Αναμορφώνουμε και βελτιώνουμε τον Ποινικό Κώδικα, με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος δικαιοσύνης των πολιτών και τη θωράκιση της κοινωνικής ειρήνης»

Ομιλία στη Βουλή, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με θέμα: «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία στον ακόλουθο σύνδεσμο: 

Φίλιππος Φόρτωμας: «Αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μέσα από την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των επαγγελματιών του Τουρισμού»

Για την ενίσχυση του εθνικού τουριστικού προϊόντος μέσα από την αναβάθμιση της εκπαίδευσης που παρέχεται στους επαγγελματίες του τουρισμού και τη συνεχή βελτίωση των δεξιοτήτων τους, μίλησε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Η τοποθέτηση του κ. Φόρτωμα έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής με θέμα «Ανάπτυξη της Περιφέρειας, μέσα από την ανάπτυξη των δεξιοτήτων της ελληνικής οικονομίας».

Νίκος Συρμαλένιος: «Η κατάρτιση και η επαγγελματική εκπαίδευση των εργαζομένων δεν μπορεί να τίθεται αποκλειστικά και μόνο στην υπηρεσία της αγοράς και των μεγάλων επιχειρήσεων»


Ομιλία του βουλευτή στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

 

Το θέμα της κατάρτισης και της επαγγελματικής εκπαίδευσης δεν είναι ποσοτικό και δεν πρέπει να συμβαδίζει αποκλειστικά με τις ανάγκες των μεγάλων επενδύσεων, τόνισε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, κατά τη συζήτηση με θέμα: «Συνέχιση της συζήτησης για την Περιφερειακή Ανάπτυξη μέσα από την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων της ελληνικής οικονομίας.» και πρόσθεσε ότι στα χρηματοδοτικά εργαλεία έχει καταγραφεί ότι από το ΕΣΠΑ 2021-2027 θα δοθούν 4,5 περίπου δισ. στο Πρόγραμμα «Ανθρώπινο δυναμικό και κοινωνική συνοχή». Πόσα από αυτά τα κονδύλια θα είναι, όμως, για την κατάρτιση;

Νίκος Ανδρουλάκης: Η δύναμη του Μητσοτάκη είναι ο φόβος να μην επανέλθει ο Τσίπρας


«Ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση κάνει πολλά λάθη στην πανδημία, στην οικονομία, στο προσφυγικό, αλλά φοβάται να μην ξαναγυρίσει ο Τσίπρας», υπογράμμισε ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, απευθυνόμενος σε μέλη και φίλους της παράταξης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Καβάλα.
Ο ευρωβουλευτής κάλεσε να εκμεταλλευτούμε την θετική αυτή συγκυρία. «Να σπάσουμε αυτό τον φόβο και με ένα σύγχρονο κόμμα, με νέα πρόσωπα υψηλής κοινωνικής αξιοπιστίας και επάρκειας, να πούμε στο λαό ότι υπάρχει εναλλακτική κι αυτή είμαστε εμείς, η Δημοκρατική Παράταξη η Σοσιαλδημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο με ασφάλεια».

Εκδήλωση της ΚΟ Νάξου του ΚΚΕ για τον πρωτογενή τομέα στο Φιλώτι

Εκδήλωση με θέμα "Ανάπτυξη για ποιον & Πρωτογενής Τομέας Παραγωγής - Η θέση του ΚΚΕ" διοργανώνει η ΚΟ Νάξου του ΚΚΕ, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγου Φιλωτιτών. 

Συμμετοχή του Δήμου Πάρου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού "WTM 2021"

   Με αποκλειστική στόχευση στον εναλλακτικό τουρισμό, ο  Δήμος Πάρου συμμετείχε εφέτος στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού " WTM", η οποία διεξήχθη στο Λονδίνο κατά το διάστημα 01-03 Νοεμβρίου 2021. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έλαβαν χώρα παραγωγικές συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες επαφές με  ταξιδιωτικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και Travel Bloggers κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία, στους οποίους παρουσιάστηκαν τα εξειδικευμένα στοιχεία του τουριστικού προϊόντος του νησιού τα οποία προσφέρονται για την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου - Χαράλαμπος Κόκκινος: Η θέση της παράταξης για Α.Π.Ε και συντελεστές Φ.Π.Α

Με αφορμή τα δύο ζητήματα που απασχόλησαν την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νότιου Αιγαίου (10.11.21) καταθέσαμε τις απόψεις μας τις οποίες παραθέτουμε συνοπτικά στο παρόν Δελτίου Τύπου :

Περιφερειακό Συμβούλιο και ΠΕΔ Ν. Αιγαίου κατά της εγκατάστασης βιομηχανικών ανεμογεννητριών

Την αναστολή εκτέλεσης των αδειών που έχουν εκδοθεί για την εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών στα νησιά και τη δυνατότητα μετατροπής τους σε υπεράκτιες (Off Shore) καθώς και την αναστολή της έκδοσης νέων αδειών, μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ζητούν με κοινό ψήφισμά τους το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου.
Το ζήτημα τέθηκε σε ειδική, κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 10 Νοεμβρίου, με τηλεδιάσκεψη, κατόπιν αιτήματος του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, προς τον πρόεδρο της ΠΕΔ, Αντώνη Καμπουράκη.

Την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, ζητούν με κοινό, ομόφωνο ψήφισμά τους το Περιφερειακό Συμβούλιο και η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου


Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου, με κοινό ψήφισμά τους, ζητούν, ως αδήριτη ανάγκη, την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, προς αποκατάσταση της ισονομίας στην ορθή κατεύθυνση, και όχι σε αυτήν που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση ζητώντας, τον Ιούνιο του 2015, την εξίσωση του ΦΠΑ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το διχαστικό, ανυπόστατο και περιορισμένου δημοσιονομικού οφέλους επιχείρημα “to promote fairness’’. 

Το ζήτημα τέθηκε σε ειδική, κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη, κατόπιν αιτήματος του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, προς τον πρόεδρο της ΠΕΔ, Αντώνη Καμπουράκη.

Φίλιππος Φόρτωμας: «Αναγκαία η δημιουργία ειδικού πλαισίου εκπαίδευσης στο Νεώριο της Σύρου»


Για την άμεση ανάγκη συγκεκριμένης δημιουργίας πλαισίου εκπαίδευσης για ειδικότητες που αφορούν το Νεώριο της Σύρου μίλησε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής με θέμα «Ανάπτυξη της Περιφέρειας, μέσα από την ανάπτυξη των δεξιοτήτων της ελληνικής οικονομίας».

Απάντηση Γ. Χατζημάρκου στον Μανώλη Γλυνό: "Θρασυδειλία"

Αγαπητέ Μανώλη,

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είπες λέξη για όσα τώρα είσαι - εκ του ασφαλούς - λαλίστατος, στο μακροσκελές Δελτίο Τύπου σου. Με την ασφάλεια που σου δίνει ο μονόλογος ενός γραπτού κειμένου. Ξέρεις πως λέγεται αυτό;
Θρασυδειλία!
Αλλά και πάλι, δεν χρειαζόταν τόσος κόπος για να το γράψεις. Σε

"Καταδικάζουμε τις συνεχείς επιθέσεις προς τους περιφερειακούς μας συμβούλους"

Παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό, τις εξελίξεις και κυρίως τις επιδράσεις, που έχει στην πολιτική αλλά και στην κοινωνική ζωή του τόπου η επίθεση την οποία δέχθηκαν συμπολίτες μας.

Σε μια ιστοσελίδα αναρτήθηκε κείμενο, που συνοδεύονταν από ένα απειλητικό, αποτρόπαιο βίαιο και απαράδεκτο από κάθε άποψη σκίτσο που απεικόνιζε όσους είναι αντίθετοι και ασκούν κριτική ή έχουν ευθύνη ελέγχου, για την αυθαίρετη κατασκευή στη Γλύστρα κρεμασμένους σε μια γκιλοτίνα μπροστά στην πλατεία του δημαρχείου.

Το σκίτσο ξύπνησε μνήμες της ιστορίας όχι ευχάριστες αλλά «φωτογράφισε» τις προθέσεις εκείνων που ήταν πίσω από αυτό και θέλησαν με το συγκεκριμένο τρόπο, να φιμώσουν, εκείνους που ασκούν κριτική και επιδιώκουν τη διαφάνεια και τη νομιμότητα.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου.

Πρόεδρος ο Γ Παπαδόπουλος 

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Συμβούλιο του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 07/11/2021.

  Οι θέσεις του νέου συμβουλίου της περιόδου 2021-2024 ορίζονται ως εξής   : 

Έγιναν οι απονομές στο 7ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι «Heaven’s Cafe»

Μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, και με καθυστέρηση 1,5 περίπου χρόνου ελέω κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε η τελετή της απονομής των τροπαίων στους νικητές του 7ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι "HEAVENS CAFE"
Η εν λόγω διοργάνωση είχε μια ξεχωριστή ιδιαιτερότητα Για πρώτη φορά οι διοργανοτές αφιέρωσαν το πρωτάθλημα στην μνήμη ενός ανθρώπου που άφησε το δικό του αποτύπωμα στην κοινωνία της Νάξου και δη στον χώρο της διασκέδασης και της αναψυχής, στον Γιάννη Σαντοριναίο ( Βαπόριας)
Όπως ήταν αναμενώμενο στην εκδήλωση παρευρέθηκε σύσσωμη η οικογένεια του ενώ η σύζηγός του Ειρήνη παρέλαβε από τον.....