slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΓΕΩΡΓΙΚH ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣH ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΞΥΛΟΦΑΓΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ


Επειδή τα τελευταία χρόνια στην Νάξο καταγράφονται πολλά προβλήματα στα ελαιόδεντρα από την εξάπλωση των ξυλοφάγων εντόμων Ζευζέρα , Κόσσο, Φλοιοφάγο και φλοιοτρίβη σας ενημερώνουμε ότι :
Η χρονική περίοδο μετά το πέσιμο του 75% των πετάλων των ανθέων είναι κατάλληλη για το ξεκίνημα ψεκασμών πλήρους διαβροχής των δένδρων ( με ιδιαίτερη επιμονή στο εσωτερικό μέρος της κόμης- βραχίονες) με τα κατάλληλα εντομοκτόνα.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων :

ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΦΛΟΙΟΦΑΓΟΣ- ΦΛΟΙΤΡΙΒΗΣ (Σκολύτες)


Ο Φλοιοφάγος και ο Φλοιοτρίβης είναι μικρά κολεόπτερα που τρέφονται από τον φλοιό και το εξωτερικό στρώμα του ξύλου των κλαδίσκων. Ο Φλοιοφάγος θεωρείται σπουδαιότερος εχθρός γιατί προσβάλλει και ζωηρούς κλάδους και δέντρα ενώ ο Φλοιοτρίβης συνήθως προσβάλλει εξασθενημένους κλάδους. Όταν η προσβολή γίνεται σε κλαδίσκους διαμέτρου 2-3 εκατοστών. η νέκρωση του φλοιού προκαλεί και ξήρανση του κλάδου. Κλάδοι με μεγαλύτερη διάμετρο συνήθως δεν ξεραίνονται αλλά έχουν καχεκτική βλάστηση και μικρή καρποφορία.

Καυγάς Κωνσταντοπούλου – Παππά για την ΕΡΤ


Αναβληθεί για την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
Το ζήτημα της ΕΡΤ και ο διορισμός των Διονύση Τσακνή και Λάμπη Ταγματάρχη στις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στις σχέσεις της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου και του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά.
Το θέμα και η συζήτηση επί του θέματος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποτέλεσε αντικείμενο τηλεφωνικού καβγά ανάμεσα στον Νίκο Παππά και την Ζωή Κωνσταντοπούλου.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο

Ανησυχητικά μηνύματα για τον τουρισμό από τις αφίξεις ξένων τον Απρίλιο – Πτώση και στις κρατήσεις

 
Ορατές άρχισαν, πλέον, να γίνονται οι επιπτώσεις στον τουρισμό τόσο σε επίπεδο αφίξεων και κρατήσεων από βασικές αγορές όσο και σε επίπεδο εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης περιόδου οικονομικής αβεβαιότητας για τη χώρα.
Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, πτώση παρουσίασαν οι αεροπορικές αφίξεις ξένων επισκεπτών σε κατ’ εξοχήν τουριστικούς προορισμούς της χώρας για τον Απρίλιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι στην Κω (-26,9%), στο Ηράκλειο (-7,4%), στην Κέρκυρα (-4,3%) στη

Η Ζωή ξέφυγε εντελώς: Τα έβαλε με αστυνομικό διευθυντή για τα μέτρα προστασίας της Βουλής (Video)

το μάτι γυαλίζει 
Απίστευτες σκηνές διαδραματίζονται έξω από τη Βουλή, όπου η αυξημένη αστυνομική δύναμη που έχει παραταχθεί στο πεζοδρόμιο κατά μήκος των λουλουδάδικων προκάλεσε την έντονη αντίδραση της προέδρου.Η Ζωή Κωνσταντοπούλου βγήκε στον δρόμο και ζήτησε εξηγήσεις από τον αρχηγό της αστυνομικής δύναμης που βρίσκεται στο σημείο. Φαίνεται πως είχε ζητήσει να μείνει ανοιχτή η Βουλή και ζητάει να μάθει ποιος έδωσε την αντίθετη εντολή.
Οι διαδηλωτές είχαν πρόθεση να φθάσουν έως

Σύλληψη γιατρού στις Κυκλάδες για δωροληψία


Συνελήφθη γιατρός Περιφερειακού Ιατρείου νησιού των Κυκλάδων γιατί ζητούσε χρήματα για την έκδοση πιστοποιητικού υγείας.
Μετά από σχετική καταγγελία, προσημειώθηκαν 40 ευρώ και δυο αστυνομικοί, προσποιούμενοι τους ιδιώτες μετέβησαν διαδοχικά στο ιατρείο , ζητώντας τη χορήγηση πιστοποιητικού υγείας. Και στις δύο περιπτώσεις ο γιατρός ζήτησε και έλαβε από 20 ευρώ.
Άμεσα συνελήφθη και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί στις

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 To πανηγύρι Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Κωμιακή Νάξου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Πνευματικό Κέντρο και ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν και φέτος το πανηγύρι του Αγίου Κωνσταντίνου μαζί και το εθιμο της Πληθερής. Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 στο παρεκκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου.
Η συμμετοχή του κόσμου, είναι μεγάλη κάθε χρόνο και απαραίτητη για την τιμή των Αγίων. ΕΔΩ
Όμως, απαραίτητη είναι και η υλική προσφορά, όσων έχουν τη δυνατότητα, για την......

Χορήγηση φορολογικών βεβαιώσεων για τους επιδοματούχους της Πρόνοιας από τον Δήμο Νάξου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενημερώνουμε τους επιδοματούχους της Πρόνοιας ότι μπορούν να παραλαμβάνουν από το Γραφείο Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, βεβαίωση φορολογικής χρήσης για το ποσό του προνοιακού επιδόματος που έλαβαν το έτος 2014.
Για την παραλαβή της βεβαίωσης είναι απαραίτητη η....

Δελτίο Τύπου της Κίνησης Πολιτών Σύρου



Οι θέσεις της Κίνησης Πολιτών Σύρου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Μαΐου για την εκμίσθωση της παραλίας της Βαρβαρούσας και ένα επίκαιρο κείμενο του Γ. Γραμματικάκη, που δόθηκε στις χθεσινές πανελλαδικές εξετάσεις στα ΕΠΑΛ και το οποίο θεωρούμε πως συνοψίζει και σκιαγραφεί με τον καλύτερο τρόπο τις στάσεις, τις πολιτικές και τις νοοτροπίες που εκφράστηκαν και συγκρούστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 Από τις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ:

Παρασκευή 22 & Σάββατο 23 h παράσταση "Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ"


Την Παρασκευή 22 & Σάββατο 23 Μαΐου στον κινηματογράφο Ιάκωβος Καμπανέλλης στη Νάξο‘’ Η παράσταση που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από κοινό και κριτικούς συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της για τέταρτη σαιζόν, στο Θέατρο Βρετάνια .
Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς ,την έλλειψη αυτοεκτίμησης . Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που.....

Εκδήλωση για τη μεγάλη λαϊκή ποιήτρια της Νάξου, Ειρήνη Χάλκου


Χαλκορήνη
Την Τετάρτη 3 Ιουνίου και ώρα 8:30 μ.μ. στο θέατρο του άλσους Βεΐκου Γαλατσίου, ο Δήμος Γαλατσίου και ο Σύλλογος Δανακιωτών Νάξου "Η Ζωοδόχος Πηγή" θυμάται και τιμά τη μεγάλη λαϊκή ποιήτρια της Νάξου,Ειρήνης Χάλκου (Χαλκορήνης). Την εκδήλωση πλαισιώνουν γνωστοί καλλιτέχνες που θα ερμηνεύσουν τραγούδια της και χορευτικά ναξιακών συλλόγων...

420 εκατ. ευρώ χαρίζει ο Κουρουπλής στις εγχώριες φαρμακευτικές (ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ ) εταιρείες

Προσθήκη λεζάντας
 Μετά τη φωτογραφική, για τα συμφέροντα της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας, εγκύκλιο με την οποία άναψε το πράσινο φως για συνταγογράφηση φαρμάκων με την εμπορική ονομασία τους, εφόσον πρόκειται για γενόσημα σκευάσματα, το υπουργείο Υγείας επεκτείνει το μέτρο της «επώνυμης» συνταγογράφησης και στις χρόνιες θεραπείες, στοχεύοντας αφενός στην ολική ανατροπή της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία, αφετέρου στην αναδιανομή της φαρμακευτικής πίτας…

Tην Πέμπτη oλοι γήπεδο





Την Πέμπτη 22 Μαΐου στις 15.00΄, ο Πανναξιακός Α.Ο. δίνει ένα ακόμα καθοριστικής σημασίας αγώνα μπαράζ για την άνοδό του στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.



Αυτή την φορά αντιμετωπίζει στην έδρα του, το ΔΑΚ Νάξου, τον Διαγόρα Αγίας Παρασκευής Μυτιλήνης και με στόχο τη νίκη προσκαλεί τους φιλάθλους της Νάξου να σταθούν στο πλευρό της ομάδας για να

Θα αλλάξουν πολλά, αγαπάμε το ποδόσφαιρο


Γράφτηκε από τον Σπύρος Μάκαρης
Η Γενική συνέλευση και οι εκλογές της ΕΠΣ Κυκλάδων πλησιάζουν και οι κινήσεις των δύο συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την προεδρία έχουν κορυφωθεί, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν και οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις – παρουσιάσεις.
Το S.C. πιστό στην ενημέρωση των αναγνωστών του και με άποψη σε ότι αφορά το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο έκανε την δική του προσπάθεια να αποσπάσει τις πρώτες δηλώσεις και από τους δύο

Οι βουλευτές Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος στη Μύκονο


Εμφάνιση 17.5.2015_ΜΥΚΟΝΟΣ 2_Συρμαλένιος_Συρίγος.jpgΕμφάνιση 17.5.2015_ΜΥΚΟΝΟΣ_Συρμαλένιος_Συρίγος.jpgΣτη Μύκονο βρέθηκαν την Κυριακή 17/5 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος σε ανοιχτή εκδήλωση που  διοργάνωσε η νεοσύστατη οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Μυκόνου.  Η παρουσία των βουλευτών στο νησί σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την κυβέρνηση  και η έναρξη ενός ανοικτού διαλόγου με την κοινωνία εκτός προεκλογικής περιόδου, χαιρετίστηκε από το σύνολο των παρευρισκομένων.

Στην Παροικιά θα διεξαχθεί ο 2ος αγώνας Hellenic Match Racing

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                                                                                                            Πάρος   19 /05 / 2015
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥ                               
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ        
                                                                                       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Στον  όμορφο κόλπο της Παροικιάς θα διεξαχθεί ο 2ος αγώνας Hellenic  Match  Racing  Tour 2015, μια εντυπωσιακή ιστιοπλοϊκή διοργάνωση της  Icarus  Sailing  Media.