slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΆΡΓΥΡΟΙ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Σοβαρά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να υποστούν διάσειση, κατά την πρώτη εκτίμηση του ΕΚΑΒ, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων Πολύδωρος Πελέκας και ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, σημειώθηκαν λίγο μετά τις επτά το απόγευμα κατά την άφιξη του κ. Λοβέρδου στο 1ο ΚΑΠΗ των Αγίων Αναργύρων, μαζί με τους υφυπουργούς Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη και Χρήστο Αηδόνη, για να παραβρεθούν σε προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. Την ώρα της άφιξης, σύμφωνα με τα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ομάδα δεκαπέντε ατόμων, οι οποίοι, κατά τους ίδιους, ανήκουν στο...

Ραγκούση και Καμίνη ακούστε το καλά, η δικαιοσύνη σας έβαλε γυαλιά

Μούγκα στη στρούγκα του ΠΑΣΟΚ

Γράφει αναγνώστης:
Όταν η ανεργία - τότε που Κυβερνούσε η ΝΔ και ο Καραμανλής που"κατέστρεψαν" την Ελλάδα -
ήταν στο 7,9% ο πρασινοφρουρός Παναγόπουλος έκανε κριτική ενώ σήμερα που είναι στο 15,1% βγάζει το σκασμό
Δείτε τι έλεγε:

Γιώργος Κασιμάτης - "αντισυνταγματικό το Μνημόνιο

ΑΠΟΥΣΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

-ΑΠΟΥΣΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ-
 -Η «ΧΩΜΑΤΕΡΗ» ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
-ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΘΗΣΕΑΣ» 165.000€ (2004-2009) !!!
-ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΟΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Συνεργασία Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» για τα έργα στα νησιά μας

Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Με τον πρόεδρο της «Εγνατία Οδός Α.Ε», καθηγητή Αναστάσιο Μουρατίδη, είχε σήμερα συνεργασία ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΝΑΕ, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Γιώργου Πουσσαίου και Τζώρτζη Μακριωνίτη, υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, στελεχών της διαχειριστικής αρχής και της εταιρείας.

Το κομματικό πελατειακό κράτος του ΠΑΣΟΚ είναι εδώ

Παρά τη βαθιά οικονομική κρίση και τις δραματικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η κυβέρνηση του Μνημονίου ανακαλύπτει προκλητικούς τρόπους για να βολεύει τα κομματικά της στελέχη.

Δημιουργεί στρατιές ειδικών συμβούλων, αντικαθιστά διευθυντικά στελέχη, επαναφέρει συνταξιούχους, απολύει για να προσλάβει τα δικά της πράσινα παιδιά.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ΕΑΒ, όπου ξεπέρασαν κάθε όριο.

Θεσμοθέτησαν θέση "μεσάζοντος" μεταξύ διοίκησης και υπουργείων, προφανώς για να βολέψουν γνωστό πράσινο συνδικαλιστικό στέλεχος, με πρόσθετη αμοιβή 1250 €.

Τι λέει ο κ. Παπανδρέου για όλα αυτά;

Άραγε, όταν ο ίδιος φώναζε από τα προεκλογικά μπαλκόνια ότι «λεφτά υπάρχουν», μήπως εννοούσε για τους ημέτερους;.
Ανάρτηση από   Δεξί Εξτρέμ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΑΞΟΥ
 
ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ 
 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ Δ/ ΕΘΝΙΚΗ.
 
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Του  Ν . Ι  Ο  Ν Α Ξ Ο Υ

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ ΝΔ κκ Α ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Ν ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Ι ΒΡΟΥΤΣΗ «Η Ν.Δ. δίπλα στην πολύτεκνη και τρίτεκνη οικογένεια»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEho7v6M_eoFCknTbbN1dDTR0QSDUzwE-cQVvw3T_GGj3KaYm_bZQxGRM91284ig7zuth1Itdo3inmXrzmXPZgsyy3I8K3I7zAYeeM2stwaZ21efsWsN2Sni-PO6U6vbgpPlDpQjK8ImyDN1/s400/2010_05_11_03_12_11__360fb656a9954d09b6b5765711a90edf.jpg

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολίτικης Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος και ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τους πολύτεκνους, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:
 «Απροκάλυπτα εχθρική και αντικοινωνική εμφανίζεται η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στους πολύτεκνους.
Συστηματικά αφαιρεί και ακυρώνει κίνητρα, επιδόματα και  ενισχύσεις που συνθέτουν...

Ξεπέρασαν τους 750.000 οι άνεργοι ( ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΙΑ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ )


 Σε επίπεδο Περιφερειών τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται σε Δυτική Μακεδονία (22,7%), Νότιο Αιγαίο (20,2%) Συνεχίστηκε για έβδομο μήνα η εφιαλτικά ανοδική πορεία της ανεργίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή τον Ιανουάριο.

Ο επίσημος δείκτης έφτασε το 15,1%, από 14,8% τον περασμένο Δεκέμβριο και «μόλις» 11,3% τον πρώτο μήνα του 2010.
Αναλυτικά τον πρώτο μήνα φέτος καταγράφονται οι παρακάτω μεταβολές σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2010:

Κολοτούμπα Παπακωνσταντίνου: Ξαφνικά δεν ξέρει πότε θα βγει η Ελλάδα στις αγορές ομολόγων

Σήμερα μετά από δεκάδες συνεντεύξεις ο Παπακωνσταντίνου αποφάσισε να κάνει την κολοτούμπα και να τελειώσει με το ψέμμα που έλεγε εδώ και ένα χρόνο ότι η Ελλάδα θα δανειστεί από τις διεθνείς αγορές μέσα στο 2011 ή στο τέλος του 11 όπως έλεγε τελευταία.

Ουσιαστικά παραδέχεται σε συνέντευξή του στους Financial Times ότι
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!!!

Τον Μάιο τα μέτρα υπό το φόβο των… πασχαλινών αβγών


Μόνο γενικές αρχές  θα ανακοινώσει την Πέμπτη η  κυβέρνηση για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα  σταθερότητας, που περιλαμβάνει σκληρά φορολογικά μέτρα και περικοπές  μισθών ύψους 23 δις ευρώ. Παρότι αρχικά είχε σχεδιαστεί να ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες, τελικά και με επικοινωνιακούς  όρους αποφασίστηκε να μην υπάρξει  τώρα συγκεκριμενοποίηση των μέτρων, αλλά αυτό να γίνει τον Μάιο, όταν και θα έλθει το πακέτο στη Βουλή  προς ψήφιση.

Το Μέγαρο Μαξίμου αντιλήφθηκε  έγκαιρα αυτή τη φορά ότι το κλίμα  στην κοινωνία είναι εξαιρετικά βαρύ και φοβήθηκε ότι η παρουσία των  βουλευτών και των υπουργών στην επαρχία και αλλού για τις  ημέρες του Πάσχα, θα ήταν μία παρακινδυνευμένη κίνηση, εάν στο μεταξύ είχαν ανακοινωθεί  τα μέτρα. Το πακέτο περιλαμβάνει σκληρούς φόρους, αλλά και περαιτέρω μειώσεις μισθών – αν και όχι οριζόντιες περικοπές, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου -  και αυτό θα μπορούσε να δώσει  νέες αφορμές για αποδοκιμασίες  ή και επιθέσεις αγανακτισμένων πολιτών εναντίον στελεχών της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Το κλίμα αυτό θεωρείται  ότι μετέφεραν στον πρωθυπουργό  και αρκετοί υπουργοί, με τους οποίους  πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες συναντήσεις. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα δει σήμερα Τετάρτη τους υπουργούς  Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πορεία συμβασιούχων στο κέντρο της Αθήνας-Ο Αρειος Πάγος δικαιώνει τους προ του 2001 συμβασιούχους

http://www.protothema.gr/files/1//2011/04/14/areios-pagos12.jpgΤους προ του 2001 συμβασιούχους δικαιώνει με σημερινή απόφασή του (η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες) ο Αρειος Πάγος. Συγκεκριμένα, κατά πλειοψηφία, ο Αρειος Πάγος αποφάσισε ότι μπορούν να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που έχουν σχέση εργασίας με το Δημόσιο την περίοδο πριν το 2001. Η απόφαση αφορά μόνο αυτή την κατηγορία "έξυπνων" ων εργαζομένων και όχι όσους "μακάκες" υπέγραψαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου μετά το 2001.

Σήμερα, οι συμβασιούχοι βρίσκονται σε 24ωρη απεργία, ενώ πολλοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Αρειο Πάγο από το πρωί και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις έμαθαν την απόφαση.

Στις 10 το πρωί έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου με αποτέλεσμα η κυκλοφοριακή συμφόρηση στους γύρω δρόμους να μην έχει προηγούμενο!

Κατά τις 12:00 άνοιξε το ρεύμα ανόδου της Αλεξάνδρας και οι συμβασιούχοι ξεκίνησαν πορεία προς την πλατεία Κοτζιά, μέσω του καθοδικού ρεύματος της Αλεξάνδρας.

Επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε 24ωρη απεργία στους ΟΤΑ και στις δημοτικές επιχειρήσεις για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου και 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασιας, από τις 7.30 πμ.-11.30 πμ, για το υπόλοιπο προσωπικό.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συμβασιούχων και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και στη συγκέντρωση έξω από τον 'Αρειο Πάγο.

protothema.gr

ΝΑΙ στη νομιμοποίηση των συμβασιούχων αποφάσισε ο Άρειος Πάγος

http://www.newsbomb.gr/photos/araxni/images/sized/articles/areios-425x287.JPGΜε σαμπάνιες και ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο υποδέχθηκαν δεκάδες συμβασιούχοι που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον Άρειο Πάγο τη θετική για αυτούς απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Με ψήφους 26 έναντι 20 οι Αρεοπαγίτες άνοιξαν το δρόμο για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων οι οποίοι ήταν μετέωροι.

Παρά τις αρνητικές εισηγήσεις τόσο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε όσο και του Αρεοπαγίτη, Αντώνη Δουλγεράκη οι ανώτατοι δικαστές τάχθηκαν υπέρ των συμβασιούχων.

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                          Νάξος, 14-04-2011
    ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                              
    ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                 Αρ. Πρωτ.: 3998
    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                                                                                    

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ –       
  
Προς τον κ. Δήμαρχο και τους  κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
 Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε έκτακτη - κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 14  Απριλίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα: 13.00  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

Η κάμερα έκλεισε στη συζήτηση του θέματος για την απλήρωτη υπάλληλο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
  «Αυτά και μόνον αυτά είναι τα πραγματικά περιστατικά»
Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Συμπαράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αναφορικά με την δήθεν «κεκλεισμένων των θυρών» συνεδρίαση της 4-4-2011 του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας και με την ελπίδα ότι το δελτίο τύπου που εξεδόθη είναι αποτέλεσμα παραπληροφόρησης, μονόπλευρης ενημέρωσης ή ενδεχομένως επιπόλαιης αντιμετώπισης του θέματος  και όχι πολιτικά απαράδεκτου λαϊκισμού, Σας αναφέρουμε τα εξής: