slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα δικά μας ΜΜΕ


Στην εποχή που ζούμε, οι δικτατορίες δεν χρειάζονται όπλα και πραιτοριανούς. Επιβάλλουν την άποψη τους στις πλατιές μάζες με την πλύση εγκέφαλου των ΜΜΕ. Είναι καταπληκτικό πως κατευθύνουν την κοινή γνώμη.
Στην εποχή που ζούμε, τα ΜΜΕ δεν μεταφέρουν πια το ‘‘μήνυμα’’, δεν μεταφέρουν πια την είδηση. Στην εποχή που ζούμε, τα ΜΜΕ κατασκευάζουν το μήνυμα που θέλουν, όπως ακριβώς το θέλουν, διογκώνουν ή θάβουν την είδηση που επιθυμούν. Ο Μεγάλος Αδελφός σίγουρα ζει ανάμεσα μας και ο Γκαιμπελς δικαιώνεται.

Γι’αυτό, στην μάχη για την σωτηρία της πατρίδας από την χρεοκοπία και τον δοσιλογισμό, η οποία πρόκειται να λάβει γιγαντιαίες διαστάσεις τον επόμενο καιρό, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αποκτήσει τα δικά της ΜΜΕ.

Ήταν πάντα προφανές, πως πολεμήθηκε η ΝΔ στον χώρο την μέσων και πως διαστρεβλώνονται οι ειδήσεις που την αφορούν ή οι απόψεις που εκφράζει. Τελευταίο παράδειγμα, ο ‘‘καημός’’ των δημοσιογράφων – εκατομμυριούχων – υπαλληλίσκων της Νέας Τάξης να μας πείσουν ότι ο Σαμαράς, ντε και καλά, εγκαταλείπει την αντιμνημονιακη στάση του.

Οι μόνες περίοδοι που η Νέα Δημοκρατία προβλήθηκε από τα ΜΜΕ, ήταν όταν η διαπλοκή αβανταρε τον Μητσοτάκη το 1989 (για να πάρουν τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες και γιατί ο Ανδρέας τόλμησε να προσπαθήσει να τους γονατίσει με έναν ‘‘δικό του’’, τον Κοσκωτα) και το 2004, όταν η ΝΔ σάρωνε σε όλη την χώρα και ήθελαν να πάνε με τον ισχυρό της στιγμής, κατά το αξίωμα Ο.Φ.Α. (όπου φυσαει ο άνεμος). Και τα δυο κράτησαν πολύ λίγο.

Φυσικά, η ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί δεν ασχολήθηκε ποτέ πραγματικά με την στήριξη των δικών της μέσων, ούτε καν με τις δικες της εφημερίδες, οι οποίες κλείνουν η μια μετά την άλλη. Εξίσου ευθύνεται ο κόσμος της Κεντροδεξιάς που προτιμάει να διαβάζει Ελευθεροτυπία ή Βήμα (να μου κοπεί το χέρι καλύτερα).

Αν λοιπόν η ΝΔ επιθυμεί να περάσει το μήνυμα της στον λαό, να δείξει ότι αλλάζει, ότι έχει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και σωτηρίας από την χρεοκοπία και την υποταγή, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΜΜΕ. Για αρχή, τουλάχιστον μια free-press (αν είναι δυνατόν για όλη την Ελλάδα) και έναν ραδιοφωνικό σταθμό.

Με τις κατάλληλες εμπορικές κινήσεις, το κόστος δεν θα επιβαρύνει το ταμείο του κόμματος, αλλά θα καλυφθει από τα διαφημιστικά έσοδα. Και το σίγουρο είναι ότι πολύς κόσμος θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή.

Κόσμος αηδιασμένος από την προπαγάνδα, τον δοσιλογισμό και την ιδιοτέλεια των ΜΜΕ που κυριαρχούν αυτή την στιγμή. Και ο κόσμος αυτός θα φέρει κι άλλους κοντά μας. Γιατί οι πολλοί δεν ξέρουν. Δεν ξέρουν τίποτα. Απλά ακούνε ότι τους λένε τα κανάλια ή τα ραδιόφωνα και τα καταπίνουν αμάσητα. Είναι απίστευτο το πώς κάποιοι λένε ότι ‘‘ήταν μονόδρομος το μνημόνιο για να σωθούμε’’ ή ότι ‘‘απέχω γιατί είναι όλοι ίδιοι κι έτσι κι αλλιώς ο Καραμανλής κατέστρεψε την οικονομία’’, και δεν τα λένε αυτά γιατί είναι φανατισμένα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ. Τα λένε γιατί είναι ΠΡΟΒΑΤΑ. Και το μυαλό τους έχει κολλήσει κι έχει υποβαθμιστεί εξαιτίας της φτώχιας και της ημιμάθειας που έχει επιβάλλει η ‘‘προοδευτική παράταξη’’ στην χώρα μας.

Όσοι έχουν ξυπνήσει σ’αυτή την χώρα, ξυπνησανε λογω βιβλίων ή λογω του διαδικτύου. Στο διαδίκτυο, οι πατριωτικές δυνάμεις τα πάνε πολύ καλά, έχοντας κατατροπώσει τα σάπια μίσθαρνα όργανα της Νέας Τάξης και του ΔΝΤ, και στέλνουν καλά το μήνυμα εκεί που πρέπει. Οι ταλιμπαν-bloggers ουτως ή άλλως δεν πρόκειται ποτέ να γονατίσουν. Αλλά δυστυχώς, δεν έχει όλος ο κόσμος internet στην διάθεση του κι ούτε την ευχέρεια να σοφάρει όπως π.χ. εμείς. Υπάρχουν άνθρωποι άνεργοι, αγράμματοι, φτωχοί, ηλικιωμένοι που ανοίγουν την τηλεόραση και απλά κατευθύνονται από τις πρωινές, μεσημεριανές και βραδινές εκπομπές. Σε αυτούς λοιπόν πρέπει να φτάσει το μήνυμα ότι υπάρχει ακόμα Ελπίδα.

Αν λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί πραγματικά να σώσει την χώρα από τον όλεθρο στον οποίο οδηγείται, πρέπει άμεσα να χτυπήσει δυνατά στον χώρο της επικοινωνίας. Αρχικά με τους τρόπους που προανέφερα, και στην συνέχεια, ει δυνατόν, και με τηλεοπτικό σταθμό, συσπειρώνοντας γύρω του ευρύτερες πατριωτικές φωνές που μάχονται για την αλήθεια. Γιατί αν περιμένουμε τον συμβιβασμό και την υποταγή στην διαπλοκή των ΜΜΕ – εργολάβων για να μας ‘‘παίξουν’’ λίγο, τότε αύριο θα ξαναγίνουμε κυβέρνηση με την τακτική του ώριμου φρούτου και θα έχουμε μια από τα ίδια της απογοητευτικής περιόδου 2004-2009. Αλλά η Ελλάς δεν αντέχει άλλες αποτυχίες πια.

http://rizospastikhdexia.blogspot.com/2010/11/blog-post_9273.html

Πτώχευση βλέπει ο Βασίλειος Μαρκεζίνης

«Με 150% του ΑΕΠ χρέος δε θα ξεχρεώσουμε ποτέ», υποστήριξε ο διακεκριμένος καθηγητής, σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης, στη διάρκεια της διάλεξης που έδωσε χτες στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, με θέμα «Η Ελλάδα στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της νεότερης Ιστορίας της».

Ο κ. Μαρκεζίνης υποστήριξε ότι το πιθανότερο είναι η Ελλάδα να πάει σε πτώχευση ή παύση πληρωμών και απευθυνόμενος στο ακροατήριό του υπογράμμισε ότι στο θέμα της οικονομικής κρίσης «δε σας λένε την αλήθεια». Οπως είπε ο κ. Μαρκεζίνης, το πιο ανησυχητικό είναι ότι πλέον η κρίση φουντώνει σε όλη την Ευρώπη και διερωτήθηκε «ποιον θα πρωτοσώσει η Ευρωπαϊκή Ενωση;». Υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ από τις αρχές του 2009 ήξερε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα οικονομικά της χώρας. Εκανε λόγο για λάθη πράξεων και λάθη παραλείψεων όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που βρέθηκαν να διοικούν τον τόπο στην κρίση, τονίζοντας ότι και για τους πρώτους μήνες που κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ η διαχείριση της κρίσης «δεν ήταν τόσο πετυχημένη».

Τολμηρά μέτρα

Ο κ. Μαρκεζίνης τόνισε ότι έχουν ληφθεί τολμηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης και ότι αξίζουν συγχαρητήρια σ' αυτούς που τα έλαβαν, αλλά και μέτρα που είναι ανυπόφορα για τα μικρά και τα μικρομεσαία στρώματα. Και υπογράμμισε ότι «κάθε κοινωνία αντέχει την αδικία μέχρις ενός σημείου». Πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για να επιτευχθεί η βασική δομική αλλαγή που απαιτείται και η οποία είναι να υπάρξουν μέτρα ώστε το κράτος να δουλεύει. Ακόμη σημείωσε ότι ένα μεγάλο ζητούμενο είναι πώς, αν η Ελλάδα βγει από την κρίση, θα καταφέρει να μη συμβούν τα ίδια που οδήγησαν σε αυτήν.

Η εξωτερική πολιτική

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μαρκεζίνης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής (ελληνοτουρκικά - Σκοπιανό). Τόνισε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως πριν από τα Χριστούγεννα θα ανακοινωθεί ένα πλαίσιο γενικών αρχών, ένα προσχέδιο προσυμφώνου για προσφυγή στη Χάγη σε ό,τι αφορά τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, το οποίο θα διευκολύνει τη βασική στόχευση της Τουρκίας για χωρισμό του Αιγαίου στην ένθεν κακείθεν πλευρά του 25ου Μεσημβρινού. Τόνισε δε ότι εθνικά δικαιώματα, αν απεμποληθούν, δε θα ξανάρθουν, και τόνισε ότι θα είναι ασυγχώρητο να αρχίσει μια συζήτηση γι' αυτά τα ζητήματα.

Μιλώντας για το Σκοπιανό, ο διακεκριμένος καθηγητής υποστήριξε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η Ελλάδα έχει παραιτηθεί από το erga omnes, τόνισε δε ότι ακόμη πιο επίφοβο και από την ονομασία των Σκοπίων είναι το ζήτημα των αλυτρωτικών διατάξεων που υπάρχουν στο Σύνταγμά τους.

Είπε επίσης ότι το Σκοπιανό μπορούσε να λυθεί νωρίτερα και ότι το πρόβλημα αυτό το δημιούργησε μια σειρά πολιτικών με το να μην το λύσουν όταν ήταν ευκολότερο να λυθεί.

Τα Ελληνοτουρκικά

Επανερχόμενος στα Ελληνοτουρκικά, ο κ. Μαρκεζίνης χαρακτήρισε πολύ έξυπνη πολιτική την επιλογή των κυβερνήσεων Σημίτη για ενσωμάτωση της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, διότι, όπως είπε, απάλλαξε την Ελλάδα από την κατηγορία ότι δημιουργεί συνεχώς προβλήματα με την Τουρκία και βοήθησε την εισδοχή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σημείωσε, όμως, ότι ένα τέτοιο δόγμα που έφερε επιτυχίες πριν από 10-12 χρόνια δε σημαίνει ότι πρέπει να ισχύει και σήμερα. Και χαρακτήρισε πλύση εγκεφάλου όσα λέγονται και γράφονται ότι δήθεν η Τουρκία «έχει αλλάξει».

Αιχμηρότατος ήταν ο κ. Μαρκεζίνης και σε ό,τι αφορά τις τρέχουσες ελληνικές πολιτικές εξελίξεις. Υποστήριξε ότι «δεν μπορεί κάποιος που η οικογένειά του πρωταγωνιστεί 40 χρόνια στην πολιτική σκηνή να λέει ότι είναι νέος ή νέα και ότι έχει αναγεννηθεί, αναβαπτιζόμενος ή αναβαπτιζόμενη στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ». Πρόσθεσε, επίσης, ότι αξιοκρατία στην πολιτική σημαίνει ο πολιτικός να κοιτάζει τους πολίτες στα μάτια και να τους λέει: «Ψήφισέ με για τους τίτλους μου και όχι για τους συγγενείς μου».

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

- Στην εκδήλωση παρέστη ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ενώ οι Γιάννης Μπουτάρης και Κώστας Γκιουλέκας δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω διαδικασιών που είχαν στις δημοτικές παρατάξεις τους.

- Παρών ήταν και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος μάλιστα ήταν αυτός που υπέβαλε ερώτηση στον κ. Μαρκεζίνη για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό. Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Ψωμιάδης είχε χειραψία με τον κ. Μαρκεζίνη και του είπε ότι διαβάζει τα βιβλία του, προσθέτοντας ότι, αν είχαν γίνει λίγα από αυτά που γράφει, πολλά πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.

- Τον κ. Ψωμιάδη συνεχάρησαν πολλοί από τους παρευρισκομένους για την εκλογή του στη θέση του περιφερειάρχη, άλλοι πιο ένθερμα και άλλοι λιγότερο. Η πιο τυπική χειραψία που είχε πάντως ο νομάρχης Θεσσαλονίκης ήταν με την πρώην αντίπαλό του στο νομαρχιακό συμβούλιο Βούλα Πατουλίδου.

- Αλλες παρουσίες που καταγράφηκαν στην εκδήλωση ήταν του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Παπαθεμελή, του βιομηχάνου Νίκου Ευθυμιάδη, του προέδρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Νικολάου Μέρτζου, πρώην βουλευτών, αλλά και του καθηγητή Κώστα Ζουράρι.

- Ενα γλαφυρό παράδειγμα χρησιμοποίησε ο Βασίλειος Μαρκεζίνης για να υπογραμμίσει την άποψή του ότι κάποιοι σήμερα συνειδητά καταβάλλουν προσπάθεια να περάσουν το μήνυμα ότι η Τουρκία έχει αλλάξει όσον αφορά τις βλέψεις της κατά της Ελλάδας. Κοίταξε το ρολόι του και είπε ότι «θα σταματήσω τώρα τη διάλεξή μου, γιατί είναι η ώρα που αρχίζει το περίφημο τουρκικό σίριαλ του ΑΝΤ1 το οποίο έχει μάθει να παρακολουθεί όλη η Ελλάδα».

Επιστροφή στην περίληψη...

Πτώχευση βλέπει ο Βασίλειος Μαρκεζίνης

«Με 150% του ΑΕΠ χρέος δε θα ξεχρεώσουμε ποτέ», υποστήριξε ο διακεκριμένος καθηγητής, σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης, στη διάρκεια της διάλεξης που έδωσε χτες στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, με θέμα «Η Ελλάδα στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της νεότερης Ιστορίας της».

Ο κ. Μαρκεζίνης υποστήριξε ότι το πιθανότερο είναι η Ελλάδα να πάει σε πτώχευση ή παύση πληρωμών και απευθυνόμενος στο ακροατήριό του υπογράμμισε ότι στο θέμα της οικονομικής κρίσης «δε σας λένε την αλήθεια». Οπως είπε ο κ. Μαρκεζίνης, το πιο ανησυχητικό είναι ότι πλέον η κρίση φουντώνει σε όλη την Ευρώπη και διερωτήθηκε «ποιον θα πρωτοσώσει η Ευρωπαϊκή Ενωση;». Υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ από τις αρχές του 2009 ήξερε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα οικονομικά της χώρας. Εκανε λόγο για λάθη πράξεων και λάθη παραλείψεων όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που βρέθηκαν να διοικούν τον τόπο στην κρίση, τονίζοντας ότι και για τους πρώτους μήνες που κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ η διαχείριση της κρίσης «δεν ήταν τόσο πετυχημένη».

Τολμηρά μέτρα

Ο κ. Μαρκεζίνης τόνισε ότι έχουν ληφθεί τολμηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης και ότι αξίζουν συγχαρητήρια σ' αυτούς που τα έλαβαν, αλλά και μέτρα που είναι ανυπόφορα για τα μικρά και τα μικρομεσαία στρώματα. Και υπογράμμισε ότι «κάθε κοινωνία αντέχει την αδικία μέχρις ενός σημείου». Πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για να επιτευχθεί η βασική δομική αλλαγή που απαιτείται και η οποία είναι να υπάρξουν μέτρα ώστε το κράτος να δουλεύει. Ακόμη σημείωσε ότι ένα μεγάλο ζητούμενο είναι πώς, αν η Ελλάδα βγει από την κρίση, θα καταφέρει να μη συμβούν τα ίδια που οδήγησαν σε αυτήν.

Η εξωτερική πολιτική

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μαρκεζίνης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής (ελληνοτουρκικά - Σκοπιανό). Τόνισε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως πριν από τα Χριστούγεννα θα ανακοινωθεί ένα πλαίσιο γενικών αρχών, ένα προσχέδιο προσυμφώνου για προσφυγή στη Χάγη σε ό,τι αφορά τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, το οποίο θα διευκολύνει τη βασική στόχευση της Τουρκίας για χωρισμό του Αιγαίου στην ένθεν κακείθεν πλευρά του 25ου Μεσημβρινού. Τόνισε δε ότι εθνικά δικαιώματα, αν απεμποληθούν, δε θα ξανάρθουν, και τόνισε ότι θα είναι ασυγχώρητο να αρχίσει μια συζήτηση γι' αυτά τα ζητήματα.

Μιλώντας για το Σκοπιανό, ο διακεκριμένος καθηγητής υποστήριξε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η Ελλάδα έχει παραιτηθεί από το erga omnes, τόνισε δε ότι ακόμη πιο επίφοβο και από την ονομασία των Σκοπίων είναι το ζήτημα των αλυτρωτικών διατάξεων που υπάρχουν στο Σύνταγμά τους.

Είπε επίσης ότι το Σκοπιανό μπορούσε να λυθεί νωρίτερα και ότι το πρόβλημα αυτό το δημιούργησε μια σειρά πολιτικών με το να μην το λύσουν όταν ήταν ευκολότερο να λυθεί.

Τα Ελληνοτουρκικά

Επανερχόμενος στα Ελληνοτουρκικά, ο κ. Μαρκεζίνης χαρακτήρισε πολύ έξυπνη πολιτική την επιλογή των κυβερνήσεων Σημίτη για ενσωμάτωση της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, διότι, όπως είπε, απάλλαξε την Ελλάδα από την κατηγορία ότι δημιουργεί συνεχώς προβλήματα με την Τουρκία και βοήθησε την εισδοχή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σημείωσε, όμως, ότι ένα τέτοιο δόγμα που έφερε επιτυχίες πριν από 10-12 χρόνια δε σημαίνει ότι πρέπει να ισχύει και σήμερα. Και χαρακτήρισε πλύση εγκεφάλου όσα λέγονται και γράφονται ότι δήθεν η Τουρκία «έχει αλλάξει».

Αιχμηρότατος ήταν ο κ. Μαρκεζίνης και σε ό,τι αφορά τις τρέχουσες ελληνικές πολιτικές εξελίξεις. Υποστήριξε ότι «δεν μπορεί κάποιος που η οικογένειά του πρωταγωνιστεί 40 χρόνια στην πολιτική σκηνή να λέει ότι είναι νέος ή νέα και ότι έχει αναγεννηθεί, αναβαπτιζόμενος ή αναβαπτιζόμενη στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ». Πρόσθεσε, επίσης, ότι αξιοκρατία στην πολιτική σημαίνει ο πολιτικός να κοιτάζει τους πολίτες στα μάτια και να τους λέει: «Ψήφισέ με για τους τίτλους μου και όχι για τους συγγενείς μου».

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

- Στην εκδήλωση παρέστη ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ενώ οι Γιάννης Μπουτάρης και Κώστας Γκιουλέκας δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω διαδικασιών που είχαν στις δημοτικές παρατάξεις τους.

- Παρών ήταν και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος μάλιστα ήταν αυτός που υπέβαλε ερώτηση στον κ. Μαρκεζίνη για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό. Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Ψωμιάδης είχε χειραψία με τον κ. Μαρκεζίνη και του είπε ότι διαβάζει τα βιβλία του, προσθέτοντας ότι, αν είχαν γίνει λίγα από αυτά που γράφει, πολλά πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.

- Τον κ. Ψωμιάδη συνεχάρησαν πολλοί από τους παρευρισκομένους για την εκλογή του στη θέση του περιφερειάρχη, άλλοι πιο ένθερμα και άλλοι λιγότερο. Η πιο τυπική χειραψία που είχε πάντως ο νομάρχης Θεσσαλονίκης ήταν με την πρώην αντίπαλό του στο νομαρχιακό συμβούλιο Βούλα Πατουλίδου.

- Αλλες παρουσίες που καταγράφηκαν στην εκδήλωση ήταν του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Παπαθεμελή, του βιομηχάνου Νίκου Ευθυμιάδη, του προέδρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Νικολάου Μέρτζου, πρώην βουλευτών, αλλά και του καθηγητή Κώστα Ζουράρι.

- Ενα γλαφυρό παράδειγμα χρησιμοποίησε ο Βασίλειος Μαρκεζίνης για να υπογραμμίσει την άποψή του ότι κάποιοι σήμερα συνειδητά καταβάλλουν προσπάθεια να περάσουν το μήνυμα ότι η Τουρκία έχει αλλάξει όσον αφορά τις βλέψεις της κατά της Ελλάδας. Κοίταξε το ρολόι του και είπε ότι «θα σταματήσω τώρα τη διάλεξή μου, γιατί είναι η ώρα που αρχίζει το περίφημο τουρκικό σίριαλ του ΑΝΤ1 το οποίο έχει μάθει να παρακολουθεί όλη η Ελλάδα».

Επιστροφή στην περίληψη...

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ

Τη συνέχιση της απεργίας και για το επόμενο 48ωρο, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ σε έκτακτη συνεδρίασή της.

Τη συνέχιση της απεργίας και για το επόμενο 48ωρο, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) σε έκτακτη συνεδρίασή της.

Την Τρίτη τα πλοία της ακτοπλοΐας παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της Ομοσπονδίας, παρά την έκκληση της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας για 20ήμερη αναστολή της απεργίας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γ.Διαμαντίδης διεμήνυσε ότι το υπουργείο θα προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Σε δήλωσή του με αφορμή την απεργία της ΠΝΟ, ο κ. Διαμαντίδης σημείωσε πως το υπουργείο ανέλαβε όλε τις πρωτοβουλίες ώστε να μην υπάρχει καμία δικαιολογία για απεργίες ή εκβιαστικές λογικές στις δύσκολες αυτές εποχές. Αυτή τη στιγμή, παρατήρησε, πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η εργασιακή ειρήνη και διεμήνυσε, ότι το υπουργείο, σε κάθε περίπτωση, θα προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

NAFTEMPORIKI.GR

Διαγράφηκε ο Λ. Αυγενάκης από τη ΝΔ

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ έθεσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς το βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη. Αιτία ήταν τα όσα είπε ο βουλευτής για το κόμμα "Δημοκρατική Συμμαχία" σε ραδιοφωνική του συνέντευξη χθες.

Ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε ότι παράλληλα με επιστολή του ο Αντώνης Σαμαράς ζητά τη σύγκληση της επιτροπής δεοντολογίας της ΝΔ, στην οποία παραπέμει τον κ. Αυγενάκη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής.

"Επειδή είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για να ανακοπεί η ανοδική πορεία της ΝΔ και να στηριχθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς θα τηρήσει μέχρι τέλους την εντολή που έλαβε από τον ελληνικό για μια αναγεννημένη, δυνατή και υπεύθυνη ΝΔ, χωρίς εσωστρέφειες και αποπροσανατολισμούς, προσηλωμένη στο μεγάλο της καθήκον να συμβάλει αποτελεσματικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση", δήλωσε ο κ. Λυκουρέντζος

Γ. Βρούτσης: "Τα κροκοδείλια δάκρυα δεν πείθουν"

«Η Υπουργός Εργασίας προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, που δεν πείθουν, όμως, κανέναν. Στην πραγματικότητα σκιαμαχεί.

Τα "κροκοδείλια δάκρυα", δεν πείθουν κανέναν. Η κα Κατσέλη, είναι ένας ακόμη υπουργός της κυβέρνησης του Μνημονίου, που όπως και ο προκάτοχός της, διακρίνεται για τις ακροβατικές της ικανότητες, τη δήθεν κοινωνική ευαισθησία και τις συνεχείς αναδιπλώσεις. Όχι, όμως, για την ουσία της πολιτικής και το αποτέλεσμα.

 

Η Ν.Δ. υπερασπίζεται την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τον κατώτατο μισθό.

Με αμοιβές κάτω από τον κατώτατο μισθό, με την Ανεργία να καλπάζει, με πρωτόγνωρη Ύφεση και υψηλό Πληθωρισμό, οι Έλληνες εργαζόμενοι, βιώνουν ένα αδιέξοδο και αναζητούν ελπίδα.

Στην εφαρμογή του Μνημονίου, η κυβέρνηση εμφανίζεται χωρίς ενιαία θέση και τον απαραίτητο συντονισμό.

Η "Μνημομονομαχία" που αναδύεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης, υποκρύπτει επικοινωνιακή σκοπιμότητα, με τους υπουργούς της να υποδύονται ρόλους καλού και κακού.

Ο ένας υπουργός υπογράφει ρυθμίσεις και ο επόμενος εμφανίζεται – για επικοινωνιακούς λόγους – να αρνείται την εφαρμογή τους.

Το μείζον πρόβλημα στην ελληνική αγορά εργασίας, δεν είναι η υπερίσχυση ή όχι των Επιχειρησιακών Συμβάσεων έναντι των Κλαδικών και αυτό γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι μικρού μεγέθους και απασχολούν λίγους εργαζόμενους. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, δεν μπορούν να έχουν επιχειρησιακές Συμβάσεις (περίπου το 98,5 % των επιχειρήσεων που απασχολούν κάτω από 50 άτομα).

Επομένως, η κυβέρνηση θέτει λάθος ερωτήματα και αναζητά στρεβλές απαντήσεις.

Η δυνατότητα που δίνει το Μνημόνιο, να αποκλίνουν οι αμοιβές ακόμη και από τον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, είναι μια εφιαλτική πραγματικότητα, που καλούνται σήμερα οι Έλληνες εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν.

Η αγορά εργασίας, έχει ανάγκη από ένα νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων, συμβάσεων και διαιτησίας. Ένα πλαίσιο που θα εξασφαλίζει αντιπροσωπευτικότητα στη συμμετοχή (εργαζομένων – εργοδοτών), συμμετρία στις συμφωνίες και αποφάσεις, διασφάλιση ίσων κανόνων ανταγωνισμού, άρση στρεβλώσεων και αναγκαία ευελιξία σε συνδυασμό με την απαραίτητη ασφάλεια των εργαζομένων. Μόνο έτσι, η αγορά εργασίας θα αποτελέσει το απαραίτητο αναπτυξιακό υπόβαθρο για την οικονομία μας.

Η χώρα μας, έτσι και αλλιώς, έχει ανάγκη από ένα άλλο μίγμα πολιτικής, που θα εξασφαλίζει την ανάπτυξη και θα δίνει ευκαιρίες.

Κυρίως, όμως, θα προσφέρει ελπίδα και προοπτική που στερεί από τους πολίτες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική του Μνημονίου»

Καθελκύστηκε το "Blue Star Delos"


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ναυπηγικό πρόγραμμα του Ομίλου Attica.
Eιδικότερα, πραγματοποιήθηκε στα Ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co. Ltd της Κορέας η καθέλκυση του πρώτου από τα δύο νέα πλοία του Ομίλου Attica που θα δρομολογηθεί στις γραμμές των Κυκλάδων το καλοκαίρι του 2011.

Πρόκειται για το BLUE STAR DELOS, που είναι ένα υπερσύγχρονο πλοίο, ταχύτητας 26 μιλίων, μήκους 145,9 μέτρων, πλάτους 23,2 μέτρων, χωρητικότητας 2.400 επιβατών, διαθέτει 32 καμπίνες για επιβάτες (122 κλίνες) και έχει χώρο για 427 ΙΧ ή για 57 10μετρα φορτηγά αυτοκίνητα και 148 ΙΧ.

Το πλοίο θα διαθέτει άνετους κοινόχρηστους χώρους επιβατών και όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να προσφέρει ένα πολυτελές ταξίδι όλο το χρόνο, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Επίσης, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς στα ίδια ναυπηγεία η ναυπήγηση και του δεύτερου πλοίου, του BLUE STAR PATMOS, το οποίο θα είναι έτοιμο προς δρομολόγηση στις γραμμές της ακτοπλοΐας, το πρώτο τρίμηνο του 2012.

«Η επένδυση αυτή, που είναι και η μοναδική για τις ελληνικές ακτοπλοϊκές γραμμές, στοχεύει στη συνεχή προσπάθεια της Attica Group να προσφέρει μεταφορικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με σύγχρονα, καινούρια και γρήγορα πλοία και να συμβάλει, σε μία εποχή παγκόσμιας και εγχώριας οικονομικής κρίσης, στην ανάπτυξη των νησιών μας προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών τους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία



Φωτογραφίες
 
 ΠΗΓΗ

Χοντρή επίθεση Γρ. Πρωτολάτη στο Παν. Ρήγα

Δελτίο Τύπου

www.paros-axia.gr

top_new.jpg

Σχετικά με την τελευταία ανακοίνωση του κ. Π. Ρήγα στις 18/11, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Δεν προξενεί απορία η νέα υβριστική - συκοφαντική επίθεση του κ. Π. Ρήγα. Προξενεί θυμηδία. Μας έχει συνηθίσει σχεδόν ένα χρόνο τώρα. Όμως παραβιάζει τη λογική η επιχειρηματολογία του. Γι' αυτή θα μιλήσουμε:

Α) Άραγε με ποια ιδιότητα ο ίδιος λειτούργησε υπέρ του κ. Βλαχογιάννη και συκοφαντικά - υβριστικά εναντίον της κ. Πρωτολάτη ολόκληρη την προεκλογική περίοδο; Μήπως μιλούσε ως κάτοικος Πάρου; Μήπως ως περαστικός; Μήπως ως κληρούχος στον στρατό με τον κ. Βλαχογιάννη;
Εμείς πάλι υποστηρίζουμε ότι λειτούργησε ως βουλευτής και αργότερα υφυπουργός της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Άρα, παραβιάζει την κοινή λογική, εκτός του ότι αυτοαναιρείται, όταν αρνείται ότι η ανεξάρτητη παράταξη μας «Πάρος ΑΞΙΑ» αντιμετώπισε και τον κ. Π. Ρήγα και όσα εκπροσωπεί μαζί με άλλους.

Β) Ο κ. Π. Ρήγας παραβιάζει την κοινή λογική όταν...

περισσότερα στο www.paros-axia.gr

Διαβάστε εδώ   της δηλώσεις Ρήγα που προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση   Πρωτολάτη στο Παν. Ρήγα

Τι γίνετε με το νοσοκομείο Νάξου κ. Λάμπου;

Κλείνουν τα νοσοκομεία;

του Άκη Πυρπιλίδη

Όχι μόνον κλείνουν, λόγω μνημονίου, και δήθεν, για ψευτοοικονομια, άλλα αποδυναμονωνται κιόλας. σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες μετά από απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου Νάξου κ. Λάμπου σε ..υποχρεωτική άδεια βρίσκονται οι απολύτως απαραίτητοι, Γιαννουλοπουλος χειρουργός, Βενιερης οφθαλμίατρος, Βενιερης παιδίατρος, Καραμπατσος παθολόγος. Αν σκεφτούμε οτι οι τρεις πρώτοι είναι οι μονοί στις ειδικότητες τους, και ο τελευταίος ο μόνος εξειδικευμένος πνευμονολόγος καταλαβαίνουμε ότι η περίφημη μνημειακή πολιτική της κυβέρνησης παίζει με την υγεία την δική μας και των παιδιών μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΒΡΟΥΤΣΗ ΙΩΑΝΝΗ

Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2010

Σε συνέχεια της ενημέρωσης που σας έχω αποστείλει για τα αποτελέσματα των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών, σας διαβιβάζω συνοπτικό πίνακα, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (21/10/2010), από τον οποίο φαίνεται συνολικά η πραγματική πολιτική σύγκριση των δυο κομμάτων στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010.
Πίνακας, στον οποίο αποτυπώνεται η δυναμική της Ν.Δ. και η ελαχιστοποίηση της διαφοράς από το ΠΑΣΟΚ, μέσα σε μόλις ένα χρόνο από τις εκλογές του 2009.

Τιμωρεί τη Νάξο ο υφυπουργός;

Δίνουν θέση Αντιπεριφερειάρχη στον Μακρυωνίτη και όχι στο Θεόφιλο ή στον Γκούφα

Διαβάσαμε στο blog «Συριανός Πολίτης» ότι ο Συριανός νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Ποσειδώνιας Σύρου Τζώρτζης Μακρυωνίτης είναι έτοιμος να αναλάβει θέση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Μάλιστα όπως αναφέρει το blog ο κ. Μαχαιρίδης και ο κ. Τζώρτζης Μακρυωνίτης έχουν έρθει ήδη σε επαφή και σύντομα θα συναντηθούν και πάλι προκειμένου να ρυθμιστεί οριστικά το θέμα. Διαβάσαμε επίσης ότι τη συγκεκριμένη θέση διεκδικεί και ο επίσης Συριανός Δημήτρης Γρυπάρης, όμως σε πρώτη φάση φαίνεται ότι θα προτιμηθεί ο κ. Μακρυωνίτης.


8eofilosg._makryonitis_dhmarxos_poseidonias_okgkoygas

Παραθέτουμε τα αποτελέσματα που έλαβαν οι δυο συνδυασμοί του κ. Μαχαιρίδη και του κ. Κόκκινου στις περιφερειακές εκλογές σε Σύρο, Νάξο και Πάρο. Στη Σύρο, από όπου εκτός απροόπτου θα επιλεγεί Αντιπεριφερειάρχη, ο κ. Μαχαιρίδης επικράτησε με μικρή διαφορά, ενώ στη Νάξο η διαφορά ήταν συντριπτική υπέρ του. Τέλος στην Πάρο ο κ. Κόκκινος πήρε με μεγάλη διαφορά την νίκη.

ΣΥΡΟΣ

ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ Θ.

4.072 ψήφοι - 39,95%

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ Α.

3.386 ψήφοι - 33,22%

ΝΑΞΟΣ

ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ Θ.:

6.506 ψήφοι - 51,07%

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ Α.:

3.567 ψήφοι - 28,00%

ΠΑΡΟΣ

ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ Θ.

2.141 ψήφοι - 31,33%

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ Α.

3.222 ψήφοι - 47,15%

Δικές μας πληροφορίες, από τη Σύρο, αναφέρουν ότι ο κ. Μαχαιρίδης έλαβε εντολή από υπουργό και υφυπουργό για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη. Καταλαβαίνουμε ότι για τον ένα εκ των δυο άξιων περιφερειακών σύμβουλων ο υφυπουργός δεν τρέφει και τα καλύτερα, αλλά ο έτερος θεωρείται άνθρωπος του.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ο κ. υφυπουργός επιλέγει Αντιπεριφερειάρχη από τη Σύρο και όχι από τη Νάξο στερώντας μια θέση που της ανήκει με βάση τα αποτελέσματα της 7ης Νοεμβρίου 2010 αλλά και το μέγεθος της Περιφερειακής της Ενότητας.

Να θυμίσουμε ότι η Νάξος θα εκπροσωπηθεί στο νέο περιφερειακό συμβούλιο μόνο με δύο συμβούλους, αφού δεν εξελέγει, λόγω του εκλογικού νόμου, περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Κόκκινου

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο υφυπουργός θα τιμωρήσει τη Νάξο, στερώντας της μια θέση Αντιπεριφερειάρχη, η οποία της ανήκει, στο νέο περιφερειακό συμβούλιο νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα τιμωρήσει εκείνους που δεν τον "πάνε" στη Νάξο και για να "εκδικηθεί" για την καθαρή ήττα που υπέστη ο «εκλεκτός» της κυβέρνησης κ. Νίκος Μαράκης από τον κ. Μανώλη Μαργαρίτη στις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2010.

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Αρχεία, Μουσεία και Τοπικές Κοινωνίες»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Σχολής Ουρσουλινών στο Κάστρο της Νάξου ημερίδα με θέμα:

«Αρχεία, Μουσεία και Τοπικές Κοινωνίες»

Μίλησαν :

Αγγελική Ψιλοπούλου, Προϊσταμένη Αρχείων Νομού Κυκλάδων των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Ερμούπολη): «Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Νομού Κυκλάδων, αρχεία και αρχειακές συλλογές»

Κωστής Μπιτζάνης, Διευθυντής του Κέντρου Τεχνικού Πολιτισμού – Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης: «Το Βιομηχανικό Μου-σείο Ερμούπολης μπροστά στις νέες προκλήσεις»

Οι εγκαταστάσεις του Αρχείου Νάξου στον πρώτο όροφο της Σχο-λής των Ουρσουλινών ήταν ανοιχτές από τις 5 μ.μ. για όσους ήθελαν να επισκεφτούν το νέο χώρο του Αρχείου και να δουν την έκθεση ομοιοτύπων για την Ιταλογερμα-νική Κατοχή και τη μάχη της Νάξου (1940-1944).

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Τοπικό Ιστορικό Αρχείο Νάξου, τον Ιστορικό Όμιλο Νάξου «Αρσός» και το Δήμο Νάξου - Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Ουρσουλινών.