slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Ζούμε τους τελευταίους μήνες μια άνευ προηγουμένου επίθεση
στα εισοδήματα μας.
Βλέπουμε καθημερινά τις αυξήσεις να περιορίζουν τη δυνατότητα
για μια «ασφαλή διαβίωση».
Αναγκαζόμαστε να κρυβόμαστε από τα ίδια τα παιδιά μας για να μην δουν στα μάτια μας την ανασφάλεια, την αγωνία, τον προβληματισμό.
Τον προβληματισμό για το αύριο που τους υποσχεθήκαμε, αλλά δεν τολμάμε να τους παραδώσουμε, γιατί απλά είναι ένα αύριο επώδυνο, που δεν αξίζει να το ζήσουνε.
Τώρα βιώνουμε και την κατάρρευση του συστήματος Υγείας.
Η δημόσια δωρεάν υγεία είναι αγαθό που το έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι.
Τα χαμηλά τους εισοδήματα δεν τους δίνουν την πολυτέλεια της δυνατότητας πρόσβασης στα ιδιωτικά κέντρα υγείας.
Επιπλέον στο νησί μας τους τελευταίους μήνες το πρόβλημα
έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.
Οι ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, οι ελλείψεις του ΕΚΑΒ έρχονται σε μια περίοδο που μεγάλο τμήμα των εργαζομένων πλήττεται από ανεργία, υποαπασχόληση, συρρίκνωση εισοδημάτων.
Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση της Τετάρτης 16/2/2011 μπροστά από το Κ.Υ. Πάρου μαζί με όλους τους υπόλοιπους φορείς, ζητώντας πλήρη κάλυψη των θέσεων στο Κ.Υ και τα Αγροτικά Ιατρεία.
Να αποσυρθεί η ρύθμιση για το εισιτήριο των 5 ευρώ. Πληρώνουμε τεράστια ποσά με τις ασφαλιστικές μας εισφορές και η θεσμοθέτηση εισιτηρίου είναι παράνομη και αντισυνταγματική.


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 12.00 ΜΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ.

ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΠΟΥΛΗΣΤΕ 50 ΔΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ






Τορπίλη στην κυβέρνηση έριξε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος επιβεβαίωσε τους… υπαλλήλους της τρόικας για το πρόγραμμα ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας ύψους 50 δις. Συγκεκριμένα, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε «απόλυτα ικανοποιημένος για τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να δρομολογήσει πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, αλλά και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας, ύψους 50 δισ. ευρώ, τουλάχιστον την επόμενη πενταετία προκειμένου να καλύψει το χρέος της και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας».

Ετσι, αποδομείται πλήρως η τριήμερη επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι οι τροικάνοι δεν ήξεραν, έκαναν λάθος, δεν έπρεπε να μιλήσουν και άλλα τέτοια κουφά. Απαξιώνεται όμως και ο Πρωθυπουργός ο οποίος είπε πριν λίγες ώρες, κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση πώλησης ελληνικής γης» (σύμφωνα τουλάχιστον με διαρροή που έγινε πρώτο θέμα σήμερα σε όλα τα ΜΜΕ)

Και καλά οι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι δεν ήξεραν και λένε ότι τους κατέβει. Ολόκληρος πρόεδρος του Eurogroup τα βγάζει από το μυαλό του; Αυτός δεν είναι που ήλθε πριν μερικές ημέρες στην Αθήνα και έφυγε ικανοποιημένος από την πρόοδο της Ελλάδας; Μήπως πρόοδο εννοούσε το σχέδιο πώλησης κρατικής περιουσίας που του παρουσίασε ο κ. Παπανδρέου; Ολοι το γνώριζαν εκτός από τον ελληνικό λαό.

Πρόκειται για ξεκάθαρη συμπαιγνία και θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει λόγο για την απάτη που επιχείρησε κατά του λαού και την προσπάθειά της να κουκουλώσει στη συνέχεια το σκάνδαλο.

Η δήλωση του κ. Γιούνκερ αναμένεται να επιδεινώσει κι άλλο την θέση της κυβέρνησης, σε μια στιγμή που όλα σχεδόν τα κυβερνητικά στελέχη βάλλουν κατά του υπουργού Οικονομικών και χρεώνουν στον κ. Πεταλωτή λάθος χειρισμούς στην υπόθεση των ανακοινώσεων της Παρασκευής καθώς, όπως τονίζουν, «δεν είναι δυνατό υπουργοί της κυβέρνησης να μαθαίνουν για ένα τόσο μεγάλο σχέδιο από τη συνέντευξη τριών υπαλλήλων».

Οργισμένες διαψέυσεις Παπανδρέου

-"Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πρόωρων εκλογών"

-"Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πώλησης ελληνικής γης"

«Το έχω ξεκαθαρίσει "30 φορές". Θα ολοκληρώσουμε την τετραετία. Έχουμε διόμισι χρόνια ακόμη να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας» υπογράμμισε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε συνεργάτες του, κατά ...
Περισσότερα/More...

«Καταγγελία για σοβαρότατα και τριτοκοσμικά προβλήματα στο ΚΔΑΠ Νάξου»

Η επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Ευδοκία Ψαρρά, καταγγέλλει την αδιαφορία της προηγούμενης και νυν δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση των «σοβαρότατων» και «τριτοκοσμικών» προβλημάτων στο «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών».
Αναλυτικά η καταγγελία της κ. Ψαρρά έχει ως εξής:


«Καταγγέλλουμε την προηγούμενη και τη σημερινή δημοτική αρχή για την αδιαφορία που έχουν μέχρι σήμερα επιδείξει για τα σοβαρότατα και τριτοκοσμικά προβλήματα που ταλανίζουν το «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» και τους εργαζόμενους σ’ αυτό.
Τα προβλήματα στη νέα δημοτική αρχή και συγκεκριμένα στον κ. Δήμαρχο θέσαμε στην πρώτη συνάντηση του συνδυασμού μας μαζί του, έχουν τεθεί ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ληφθεί κάποιο μέτρο.
Στο «ΚΔΑΠ» απασχολούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα μέχρι 30 παιδιά. Το καλοκαίρι παράτυπα για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων απασχολούνται μέχρι και 70 παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στο «ΚΔΑΠ» εργάζονται δύο εκπαιδευτικοί, ένας μουσικός ωρομίσθιος και ένα άτομο που προσλαμβάνεται ως έκτακτο προσωπικό μόνο για την περίοδο του καλοκαιριού.
Οι απαράδεκτες συνθήκες διαμονής των παιδιών βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους, αφού:
• Τρία χρόνια έχει να προσληφθεί καθαρίστρια στο «ΚΔΑΠ», και οι χώροι καθαρίζονται από το ίδιο το εκπαιδευτικό προσωπικό.
• Οι εξωτερικοί χώροι και η τουαλέτα είναι βρώμικοι και δεν μπορούν τα παιδιά να παίξουν με ασφάλεια ή να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα άφοβα.
• Επιπλέον το τηλέφωνο του «ΚΔΑΠ» είναι κομμένο από το Φθινόπωρο, γιατί είναι απλήρωτο.
• Πολλά υλικά πληρώνονται από το ίδιο το προσωπικό λόγω έλλειψης χρημάτων.
• Επίσης επειδή η πόρτα είναι σε κακή κατάσταση, κλειδώνεται με λουκέτο.
• Λόγω έλλειψης χώρου, το καλοκαίρι, μεταφέρεται μια στο ένα και μια στο άλλο δημοτικό σχολείο.
Τέλος, καταγγέλλουμε ότι το προσωπικό του «ΚΔΑΠ» έχει να πληρωθεί από το Σεπτέμβρη του 2009, δηλαδή 16 μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, μόνο στο Δήμο μας, εκκρεμεί η πληρωμή εργαζομένων στο «ΚΔΑΠ» για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Θα ενημερώσουμε για άλλη μια φορά τους αρμόδιους, τονίζοντας ότι άμεση προτεραιότητά τους πρέπει να είναι η ασφάλεια και η υγιεινή των παιδιών και η πληρωμή των εργαζομένων».

Σοβαρές καταγγελίες για αυθαιρεσίες στο Α ΠΕ-ΜΠΕ από τη ΝΔ

Το τελευταίο διάστημα είναι εμφανής η υποβάθμιση λειτουργίας του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο έχει μετατραπεί σε προπαγανδιστικό μέσο κάθε κυβερνητικής δραστηριότητας, αποκλείοντας οποιαδήποτε προβολή δραστηριοτήτων κόμματος της αντιπολίτευσης.

Ο υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πεταλωτή Γ. υπογραμμίζοντας ότι


στην εσωτερική λειτουργία του πρακτορείου συμβαίνουν σημεία και τέρατα και συγκεκριμένα: Δημοσιογράφοι και υπάλληλοι μετατίθενται αυθαίρετα σε άλλες θέσεις, τμήματα καταργούνται , αλλάζουν οι συνθήκες εργασίας με συνέπεια να πέσει στο μισό η επισκεψιμότητα του πρακτορείου και τα έσοδα να μειωθούν κατά ένα εκατομμύριο και πλέον ευρώ.

Η ερώτηση του κ. Κεδίκογλου έχει ως ακολούθως:

«Δέκα μήνες τώρα παρακολουθούμε την υποβάθμιση της λειτουργίας του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Το εθνικό πρακτορείο της χώρας που εδώ και εκατό και πλέον χρόνια αποτελεί ένα από τα αναπόσπαστα κομμάτια της ενημέρωσης για την ελληνική περιφέρεια και τους Έλληνες του εξωτερικού και βασικό εργαλείο δουλειάς για τα επώνυμα μέσα ενημέρωσης συρρικνώνεται, κομματικοποιείται και χάνει την αξία που διέθετε.

Η πρώτη σελίδα του πρακτορείου που απεικόνιζε τις δραστηριότητες όλων των πολιτικών κομμάτων του τόπου, έχει μετατραπεί σε προπαγανδιστικό μέσο κάθε κυβερνητικής δραστηριότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν ημέρες που στην πρώτη σελίδα του πρακτορείου δεν υπάρχει είδηση που να αφορά τις δραστηριότητες κόμματος της αντιπολίτευσης.

Στην εσωτερική λειτουργία του πρακτορείου συμβαίνουν σημεία και τέρατα: Δημοσιογράφοι και υπάλληλοι μετατίθενται σε άλλες θέσεις, αλλάζουν οι συνθήκες εργασίας, τμήματα καταργούνται και το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Η επισκεψιμότητα του πρακτορείου έχει πέσει στο μισό και τα έσοδά του μειώθηκαν κατά ένα εκατομμύριο και πλέον ευρώ. Τα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2011 με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 191 της 9ης Δεκεμβρίου (με βάση το οποίο θα έπρεπε να λειτουργήσει το πρακτορείο) προέβλεπαν ενίσχυση τουλάχιστον 13 εκατομμυρίων και ευρώ τελικά το ΑΠΕ δεν θα λάβει ούτε δέκα.

Επιπλέον, ο διευθυντής του πρακτορείου κ. Ηλίας Μάτσικας προχωρά σε τοποθετήσεις διευθυντών και προϊσταμένων τμημάτων, που είναι εξόχως παράνομες, αφού δεν προβλέπονται από το Π.Δ 191. Σε ορισμένες περιπτώσεις για τις θέσεις αυτές… έδωσε και τις ανάλογες αυξήσεις. Μεταξύ των ευνοημένων αρχισυντάκτης τμήματος, που λειτουργεί κατ’ εντολή του, εκφοβίζοντας και τρομοκρατώντας δημοσιογράφους και υπαλλήλους, τη στιγμή κατά την οποία πλην του γεγονότος ότι δεν προβλέπεται η θέση που κατέλαβε, έχει και το ασυμβίβαστο ότι είναι εκδότης- διευθυντής καθημερινής εφημερίδας του Πειραιά. Προφανώς για αυτό και η διεύθυνση του ΑΠΕ, τον έκανε και αρχισυντάκτη υπεύθυνο για την … αυτοδιοίκηση! ( ο εκδότης καθημερινής τοπικής εφημερίδας του Πειραιά είναι υπεύθυνος για την αυτοδιοίκηση σε κρατικό φορέα…)

Τελευταία, η διεύθυνση του ΑΠΕ ξεπέρασε σε αλαζονεία κάθε προηγούμενο: Δεν δέχθηκε να συμμετάσχει ο εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με αστείες προφάσεις, ότι ήταν και υπεύθυνος τμήματος. Κάτι που θυμήθηκε η διεύθυνση του πρακτορείου δέκα μήνες μετά την τοποθέτηση στη θέσηαυτή και αφού πριν είχε αποδεχθεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου σε επίσημα έγγραφα με τα οποία μάλιστα δεν παρέλειψε να ενημερώσει και τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Γ. Πεταλωτή ο οποίος με τη σειρά του ανακοίνωσε το νέο ΔΣ του πρακτορείου συμπεριλαμβανομένου του εκπροσώπου των εργαζομένων. Σύμφωνα δε με το ΠΔ 191, άρθρο 8 στα ασυμβίβαστα δεν περιλαμβάνεται η θέση του υπευθύνου τμήματος, θέση μάλιστα που ο εκπρόσωπος των εργαζομένων δεν κατείχε όταν έλαβε μέρος στις εκλογές.

Είναι φανερό ότι ο κ. Μάτσικας επιθυμεί να διαμορφώσει ένα ΔΣ με βάση τις δικές του επιθυμίες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής:

1.
Έχει συναινέσει στη μετατροπή του εθνικού πρακτορείου σε κομματικό όργανο προπαγάνδας. Γνωρίζει για τις τοποθετήσεις εκτός Π.Δ και για τις ανάλογες αυξήσεις σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους;
2.
Είναι εις γνώση του το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού με τις ευλογίες του κ. Μάτσικα από συγκεκριμένο δημοσιογράφο, που καταλαμβάνει θέση ασυμβίβαστη με την ιδιότητά του ως εκδότου-διευθυντή και η τοποθέτηση δύο βοηθών;»

Γ. Κορρές : όχι σε συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων

Το θέμα της συγχώνευσης – κατάργησης σχολικών μονάδων ήταν το θέμα της τοποθέτησης του κ. Γιάννη Κορρέ στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Κορωνίδας στις 13/Φεβρουαρίου/2011.
Αναλυτικά ο κ. Κορρές στην τοποθέτησή του ανέφερε τα εξής:


«Οι λόγοι για τις συγχωνεύσεις που αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, (δηλαδή ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, την αξιοποίηση των υποδομών για εφαρμογή των καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας) είναι παραπλανητικοί.
Εκτός από τους οικονομικούς λόγους για μείωση θέσεων εργασίας, αφού σύμφωνα με το νόμο αν δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας μονιμότητα δεν υφίσταται, βασικός λόγος είναι ότι εφαρμόζεται ο «Καλλικράτης» (όπως και σε άλλους τομείς), για συγκεντρωτισμό και στην παιδεία. Δημιουργία δηλαδή του αυτόνομου σχολείου της αγοράς.
Επιδιώκουν να στοιβάζουν τα παιδιά, σε πολυδύναμα σχολεία, πολλών ταχυτήτων που θα παράγουν μαζικά ευέλικτους, καταρτήσιμους εργαζόμενους. Σχολεία που για να λειτουργήσουν λόγω της μειωμένης κρατικής επιχορήγησης θα εξαρτώνται από τους χορηγούς οι οποίοι θα διαμορφώνουν και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων τους αφού οι μαθητές θα αποτελούν πελατεία τους.
Οι γονείς θα αναγκάζονται να πληρώνουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων οπότε θα υπάρξει ταξική διαφοροποίηση των μαθητών (πλούσιοι-φτωχοί).
Γι’ αυτό προτείνω:
1. Όχι στις συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολείων.
2. Αναβάθμιση όλων των σχολείων στα χωριά.
3. Κατάργηση κάθε επιχειρησιακής δράσης στην παιδεία.
4. Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και ενιαία παιδεία για όλους.
5. Δίχρονη προσχολική αγωγή και ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο χωρίς ταξικές διακρίσεις.
6. Την αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού.
7. Τα τμήματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση να μην υπερβαίνουν τους 15 μαθητές και τους 20 στη δευτεροβάθμια.
8. Ασφαλείς μεταφορές των μαθητών όπου χρειάζεται.
9. Κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών των σχολείων, ώστε να μη πληρώνουν οι γονείς ούτε ένα ευρώ.

Κωμιακή, 13-2-2011».

Επιστολή Μαράκη προς την Υφυπουργό Ελπίδα Τσουρή

Ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και πρώην Δήμαρχος Νάξου απέστειλε προς την Υφυπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κα Ελπίδα Τσουρή την επισυναπτόμενη επιστολή σε σχέση με την επιλογή των νησιών-πιλότων για την εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής για τα ελληνικά νησιά.
Δημοτική Κίνηση:
«Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων»
Μαράκης Νικόλαος, Επικεφαλής
Χώρα Νάξου

Γραφείο Τύπου


Ελπίδα Τσουρή
Υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας
Γρ. Λαμπράκη 150
18518 Πειραιάς


Νάξος, 14/02/2011

Θέμα: «Διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για τα ελληνικά νησιά»

Αξιότιμη κα. Υφυπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε, μέσω του τύπου, ότι το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας (ΥΘΥΝΑΛ) προχωρά στην διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για τα ελληνικά νησιά αξιοποιώντας τα συμπεράσματα της μελέτης του Ευρωπαϊκού Χωρικού Παρατηρητηρίου (ESPON): «Euroislands, Η ανάπτυξη των νησιών, Ευρωπαϊκά Νησιά και Πολιτική Συνοχής». Όπως αναφέρετε στην σχετική ανακοίνωση: «…με βάση τις αρχές της διακυβέρνησης και της επικουρικότητας, δεν είναι δυνατόν, στη διαμόρφωση της πολιτικής αυτής, να μην ληφθεί υπόψη η άποψη των άμεσα ενδιαφερομένων, των νησιωτών (κατοίκων και επιχειρηματιών) και των εκπροσώπων τους» και συνεχίζετε… «Στο πλαίσιο αυτό, και με στόχο να έχει, σε σύντομο χρόνο απτά αποτελέσματα, ορατά, αλλά και υλοποιήσιμα, σε επόμενη φάση, από όλους τους ενδιαφερόμενους νησιώτες, το ΥΘΥΝΑΛ αποφάσισε να επιλέξει σε πρώτη φάση έναν περιορισμένο αριθμό νησιών, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ως νησιά πιλότους και στα οποία θα εφαρμοστούν οι προτεραιότητες της στρατηγικής μας με στόχο: α) Ποιοτικά Νησιά, β) Πράσινα Νησιά και γ) Νησιά Ίσων Ευκαιριών»

Αξιότιμη κα. Υφυπουργέ,

Όπως γνωρίζετε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι ο μοναδικός πολυνησιακός Δήμος της Χώρας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς εμπεριέχει τέσσερα μικρά νησιά (Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα) της λεγόμενης άγονης γραμμής καθώς και ορεινές περιοχές (του πρώην Δήμου Δρυμαλίας). Ως εκ τούτου, είναι πεποίθησή μας ότι πρέπει να ενταχθεί στα νησιά-πιλότους στα οποία θα εφαρμοστούν οι προτεραιότητες της στρατηγικής του ΥΘΥΝΑΛ. Αυτή η ένταξη θα δράσει συμβουλευτικά και βοηθητικά στην εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (που θα καθορίσει το μέλλον των πέντε νησιών για τα επόμενα 3,5 χρόνια) καθώς θα λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες των επιμέρους νησιών, τα ειδικά προβλήματα και τις επιδιώξεις των κοινωνιών τους.

Εμείς, ως μείζον μειοψηφία του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, θα δράσουμε επικουρικά τόσο προς την νέα δημοτική αρχή όσο και προς το ΥΘΥΝΑΛ σε όλες εκείνες τις ενέργειες που στοχεύουν στην ισόρροπη ανάπτυξη του Πολυνησιακού και Ορεινού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.


Διατελώ με τιμή,


Νικόλαος Μαράκης

Το ίδρυμα "Α.Παπανδρέου" βγάζει στο σφυρί 598 νησιά. Ολη η μελέτη



Μόλις ανακοίνωσε η Τρόικα το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας η κυβέρνηση με ιερή αγανάκτηση διερύγνυε τα ιματιά της ότι δεν ήξερε τίποτα. Όμως από το Νοέμβριο του 2010 το Ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου" ΙΣΤΑΜΕ προετοίμαζε την ιδέα για πώληση 598 νησιών και βραχονησίδων

Στην μελέτη με τίτλο "Το πολυσύνθετο πρόβλημα της αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας" ο συγγραφέας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "η Κ.Ε.Δ. διαθέτει σήμερα προς διαχείριση στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 598 νησιά πλήρους κυριότητας, ποικίλων μεγεθών, από λίγα στρέμματα έως εκατοντάδες στρέμματα. Πέραν από ένα μικρό αριθμό αυτών που είναι ήδη παραχωρημένα και αξιοποιούνται για εθνικούς σκοπούς, η υπολειπόμενη μεγάλη πλειοψηφία των εν λόγω νήσων δύναται να αξιοποιηθεί..........».

Διάβασε εδώ όλη την μελέτη του ΙΣΤΑΜΕ
kafeneio

Κοινή παρέμβαση Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και δημάρχων Ρόδου και Σύρου για τους συντελεστές ΦΠΑ

Ως άδικη και απαράδεκτη χαρακτηρίζουν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και οι δήμαρχοι Ρόδου και Σύρου, Στάθης Κουσουρνάς και Γιάννης Δεκαβάλλας, κάθε ιδέα ή εισήγηση που διαρρέεται στον Τύπο, περί κατάργησης ευεργετικών ρυθμίσεων στα νησιά του Αιγαίου, όπως οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.
Με κοινή τους πρωτοβουλία παρεμβαίνουν με επιστολή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που κοινοποιείται και στον Πρωθυπουργό, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «το ειδικό καθεστώς που ισχύει στα νησιά μας δεν είναι μια συνήθης φορολογική ρύθμιση, αλλά μια βαθιά και εξόχως πολιτική επιλογή της Ελληνικής Πολιτείας, ως μια έμπρακτη απόδειξη, ότι ο ευαίσθητος κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά νησιωτικός χώρος του Αιγαίου τυγχάνει της πρόνοιας, της φροντίδας και της προστασίας του κράτους».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Έχει πλέον εξελιχθεί σε περιοδικό φαινόμενο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα τελευταία χρόνια, να διαρρέονται στον Τύπο πληροφορίες για την πρόθεση – ακόμα και «ειλημμένη απόφαση για κατάργηση του ειδικού καθεστώτος των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Κάποτε ήταν κάποιες «επιτροπές εμπειρογνωμόνων» του Υπουργείου Οικονομικών, που φέρονταν να εισηγούνται μια τέτοια ανατροπή.
Σήμερα, εμφανίζεται η «τρόικα» να απαιτεί στο πλαίσιο της φορολογικής αναμόρφωσης την «κατάργηση των γεωγραφικών διαφοροποιήσεων του ΦΠΑ», κάτι που, δικαιολογημένα, προκαλεί εύλογη ανησυχία για το υφιστάμενο ευεργετικό καθεστώς στο νησιωτικό μας χώρο.

Είναι προφανές, ότι όλα αυτά τα χρόνια υποβόσκει μια τάση να έρχεται και να επανέρχεται το θέμα, μόνο που οι κατά καιρούς εισηγητές μιας τέτοιας άδικης και απαράδεκτης πρότασης περιορίζονται σε μια αυστηρή λογιστική θεώρηση του ειδικού καθεστώτος για τα νησιά μας. Χωρίς μάλιστα, ακόμα και αυτή η θεώρηση να τεκμηριώνει την ορθότητα και το θετικό οικονομικό (ταμειακό) αποτέλεσμα για τον κρατικό κορβανά.
Σχετικά, έχουν αναφερθεί και σας έχουν ενημερώσει το σύνολο των Επιμελητηρίων του Αιγαίου στην πρόσφατη επιστολή τους.

Κύριε Υπουργέ,
Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας, όπως ισχύουν περισσότερο από δύο δεκαετίες, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως μια συνήθης «ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση», που ανάλογα με τις συγκυρίες τίθεται προς αμφισβήτηση, αίρεται και καταργείται.

Ας γίνει επιτέλους αντιληπτό και κατανοητό προς κάθε «εισηγητή» τεχνοκράτη, ή «εμπειρογνώμονα», εγχώριο ή ξένο, ότι το ειδικό καθεστώς που ισχύει στα νησιά μας είναι μια βαθιά και εξόχως πολιτική επιλογή της Ελληνικής Πολιτείας ως μια έμπρακτη απόδειξη, ότι ο ευαίσθητος κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά νησιωτικός χώρος του Αιγαίου τυγχάνει της πρόνοιας, της φροντίδας και της προστασίας του κράτους.
Είναι ίσως από τα ελάχιστα προνόμια που αναδεικνύουν την ιδιαιτερότητα του νησιωτικού χώρου, επιβεβαιώνουν τις βασικές αρχές της νησιωτικότητας και υπακούουν στο γράμμα και στο πνεύμα του Συντάγματος της χώρας μας.

Στο παρελθόν, το όλο θέμα έκλεινε αρμοδίως με προφορικές ή γραπτές διαβεβαιώσεις, ότι «τέτοιο θέμα δεν υφίσταται». Ανάλογες διαβεβαιώσεις έχουμε αποσπάσει προφορικά και τις τελευταίες ημέρες.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη ρητά και κατηγορηματικά να ξεκαθαριστεί, άπαξ και δια παντός, ότι κάθε ιδέα ή εισήγηση για κατάργηση ευεργετικών ρυθμίσεων στα νησιά του Αιγαίου θα θεωρείται, και από εσάς προσωπικά, ως άδικη και απαράδεκτη.
Αυτό ζητάμε από τον Υπουργό Οικονομικών, σε εσάς προσβλέπουν οι Αιγαιοπελαγίτες, αλλά και όλοι εμείς που έχουμε την τιμή να τους εκπροσωπούμε.

Με εκτίμηση

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Γιάννης Μαχαιρίδης

Οι δήμαρχοι Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς
και Σύρου Γιάννης Δεκαβάλλας»

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ανάλογη παρέμβαση θα γίνει και από το Βόρειο Αιγαίο, μετά από επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωί ο κ. Μαχαιρίδης με τον συνάδελφό του Περιφερειάρχη Νάσο Γιακαλή.
Επίσης, θα ζητηθεί από το σύνολο των δημάρχων των δύο Περιφερειών να παρέμβουν και αυτοί, ώστε να μαζικοποιηθεί η αντίδραση στην, κατά τις πληροφορίες, κατάργηση του ειδικού καθεστώτος στα νησιά.

Στο ΣΑΣ ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) θα συμμετάσχει αύριο (Τρίτη) ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ως εκπρόσωπος της ΕΝ.Π.Ε (Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Ανοικτή συζήτηση για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο


Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων απευθύνει δημόσια ανοικτή πρόσκληση σε διαβούλευση με θέμα το "Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) και το Σχέδιο Οικιστικής Ανάπτυξης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΑΑΠ) Δήμου Νάξου. Η συζήτηση θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, 17 φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο "Ι. Καμπανέλλης" στις 11:00 π.μ.

Η Υγεία και Κοινωνική Μέριμνα το αντικείμενο συνάντησης εργασίας στην Περιφέρεια


– Γ. Μαχαιρίδης: «Οι πολίτες δικαιούνται άριστων υπηρεσιών, αυτές θα παρέχουμε»
Η λειτουργία των δομών Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα στη Ρόδο ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, με τη συμμετοχή του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Δημήτρη Κρεμαστινού, του αρμοδίου Γενικού Διευθυντή Γιάννη Χριστοφάκη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από όλους
«να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό» για την εξυπηρέτηση των πολιτών, «οι οποίοι δικαιούνται άριστων υπηρεσιών και αυτές θα παρέχουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά.



Επίσης, δόθηκε έμφαση στον τομέα των υγειονομικών ελέγχων, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών και η δημόσια υγεία.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα οργανωτικής φύσεως, με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών, και υπογραμμίστηκε ο εποπτικός ρόλος που έχει η Περιφέρεια, συνδράμοντας πάντα το έργο των Δήμων, στους οποίους έχουν εκχωρηθεί ουσιαστικές πλέον αρμοδιότητες.

Κοπή πίτας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Νάξου

Προσκαλούμε τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
που θα γίνει στην ταβέρνα ‘’ΡΟΔΙΑ’’ που βρίσκεται στην οδό ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κοντά στα γραφεία της ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 11;30.
Ο γραμματέας
Μανώλης Σέργης

Ντινόπουλος: Όργιο προκλητικών αμοιβών και προσλήψεων (ΟΠΑΠ TV) στον ΟΠΑΠ χωρίς να δίνουν κανένα στοιχείο για τις αμοιβές των golden boys

Χρυσοί μισθοί στο κανάλι του τζόγου (OΠΑΠ ΤV) που άρχισε να λειτουργεί πριν λίγες ημέρες. Την ίδια ώρα δεκάδες δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ είναι άνεργοι. Αυτή είναι η έκτη ερώτηση από τον Αργύρη Ντινόπουλο για τον ΟΠΑΠ... ενώ σε 5 προηγούμενες δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση επί των ερωτημάτων, στις δε δύο τελευταίες δόθηκε η ίδια ακριβώς απάντηση από τον Νικιτιάδη παρόλο που ρωτούσε διαφορετικά πράγματα... κανονικό τραγέλαφος:

ΘΕΜΑ : Προσλήψεις υψηλόμισθων στην OΠΑΠ T.V.

Πριν από μερικές ημέρες άρχισε τη λειτουργία της η ΟΠΑΠ T.V. με 20.000 συσκευές τηλεοράσεως στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Η ΟΠΑΠ T.V. λειτουργεί σε εφαρμογή της συμβάσεως που υπέγραψε ο ΟΠΑΠ με την INTRALOT.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι τη λειτουργία της ΟΠΑΠ Τ.V. ανέλαβε ο … γιός του γενικού διευθυντή της ΙΝTRALOT Φίλιππος Αντωνόπουλος.

Η σύμβαση του ΟΠΑΠ με την INTRALOT παραμένει εκτός ακόμη και κοινοβουλευτικού ελέγχου αφού η διοίκηση του ΟΠΑΠ αρνείται να τη φέρει στην Εθνική Αντιπροσωπεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η INTRALOT έχει εξασφαλίσει ποσοστό 8% επί των 25 νέων παιγνιδιών που προβλέπει η συγκεκριμένη σύμβαση (μεταξύ των οποίων και … κυνοδρομίες)

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η INTRALOT θα λαμβάνει αυτό το ποσοστό (που αντιστοιχεί σε περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο) ακόμη και αν δεν διεξαχθούν τα νέα παιγνίδια!

Για την στελέχωση της ΟΠΑΠ T.V. έγιναν αθρόες προσλήψεις (και αθλητικών δημοσιογράφων) χωρίς διαφάνεια και χωρίς την παραμικρή διαδικασία αντικειμενικής αξιολόγησης των προσληφθέντων.

Οι μισθοί είναι παχυλοί αν μάλιστα κανείς λάβει υπόψη ότι για αντίστοιχο διαδικτυακό κανάλι του ΟΠΑΠ με μικρή επισκεψιμότητα (το GOOD CHANNEL) προσελήφθη πριν λίγες ημέρες η τηλεπαρουσιάστρια Φωτεινή Γεωργαντά με 5.000 ευρώ το μήνα.

Και όλα αυτά γίνονται όταν η κυβέρνηση επιβάλλει μέτρα πρωτοφανούς λιτότητας και διακηρύσσει ότι θα γίνουν περικοπές των προκλητικών μισθών που λαμβάνουν τα χρυσά παιδιά της διοίκησης του ΟΠΑΠ (Σπανουδάκης, Σταματόπουλος, Γανωτής, Ρογκάκος, Χειλαδάκης, Γιαννακάκης, Σιαμανή, Τσαούσης και λοιποί).

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Πόσοι και ποίοι προσελήφθησαν στην ΟΠΑΠ Τ.V. και ποίες είναι οι αμοιβές τους.

14 Φεβρουαρίου 2011
Ο Ερωτών Βουλευτής
Αργύρης Ντινόπουλος

Δείτε τωρα και δύο προηγούμενες ερωτήσεις Ντινόπουλου, στις οποίες δόθηκε από τον Νικιτιάδη, η ίδια ακριβώς απάντηση:

3 Δεκεμβρίου 2010, ερώτηση Ντινόπουλου:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmQpNu7Wz8s7EPCzLJIZa4zx1wnDjO9UavwUV1q9JFA2D7tyMXR9mMcN4bZ8w44ioHlu5htCZXvRdLK5wqosHg04dbfqax3JpMQTmUW1YL5uw5_U9K7_yfZ-oF0u0G6lfHB7Os1SZ584I/s1600/%25CE%25A7%25CE%25A1%25CE%25A5%25CE%25A3%25CE%2591+%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%2599%25CE%2594%25CE%2599%25CE%2591+%25CE%25A3%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%259D+%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%25A0+%25CF%2583%25CE%25B5%25CE%25BB.+3.jpg

Απάντηση Νικιτιάδη, 10.01.2011:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhY1OWpH0zNpS5vpyxZ35jAgK84Cj23QmrKHRNwrN_6_jGMi7nlFIkOdwspJJhkDvaMpe-nWEQfxU9GrDzCZbXqq8g7_ivmTKk3Fvw9fx3x7JemrQlu-Q8yVV1yKEvZRl3H4MsbfpkF-NY/s1600/%25CE%2591%25CF%2580%25CE%25AC%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2583%25CE%25B7+%25CE%25A5%25CF%2580.+%25CE%25A0%25CE%25BF%25CE%25BB%25CE%25B9%25CF%2584%25CE%25B9%25CF%2583%25CE%25BC%25CE%25BF%25CF%258D.jpg

Άλλη ερώτηση Ντινόπουλου στις 14.12.2010:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZqAke62ggrH_hz1nA7oNgZH9v_n4sDo6CS9_fCbMm7foyefdy33izHv2dz4FkwgbPIGdc9_tg4jpHrRp9IkndhRvgA9Uq-nmfBDmBODav8UllK0g3xh2XixmQD0u2j_9kbj2Cx57p-UQ/s1600/%25CE%2595%25CE%25BC%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CF%258C%25CF%2582+%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2582+%25CE%25BA%25CE%25BF%25CE%25B9%25CE%25BD%25CE%25AE%25CF%2582+%25CE%25B3%25CE%25BD%25CF%258E%25CE%25BC%25CE%25B7%25CF%2582+%25CE%25B1%25CF%2580%25CF%258C+%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25BD+%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%25A0+14-12-2010.jpg

Απάντηση Νικιτιάδη στις 7.01.2011 (άλλο ευτράπαλο το ότι απάντησε πρώτα στην ερώτηση που του έγινε στις 14 Δεκέμβρη και 4 μέρες μετά απάντησε και στην ερώτηση που του έγινε στις 3 Δεκέμβρη!!)... Προσέξτε είναι η ίδια ακριβώς απάντηση που δόθηκε και στην άλλη ερώτηση παρόλο που ρωτούσε διαφορετικά πράγματα... και φυσικά για την ταμπακιέρα, το ύψος των μισθών των ΠΑΣΟΚικών golden boys, κουβέντα:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrowskI_h69T-XsO7NJinf6w82HoXnywCrWQJJ0RQiH3rUeS69RX_XvI0jP86ahtHZJ3bpnjddwtyULT6KuIrzlPXoqSodpsywx5K2rC3UdnsexNNWzklN6e07nMcFAjJKmF38GGeYWxY/s1600/%25CE%2591%25CF%2580%25CE%25AC%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2583%25CE%25B7+%25CE%25A5%25CF%2580.+%25CE%25A0%25CE%25BF%25CE%25BB%25CE%25B9%25CF%2584%25CE%25B9%25CF%2583%25CE%25BC%25CE%25BF%25CF%258D.jpg

Περισσότερα στο www.protigrami.com

Συζήτηση της ΠΕ.ΚΙ.Ν. για το ΧΥΤΑ Νάξου

 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΞΟΥ                                    

 
ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ
 
84300
 
Νάξος 14.2.2011
 
ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ
 
ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΕ.ΚΙ.Ν
 
ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ
 
 Η Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 στις 7.00 το απόγευμα στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «Αντιμάμαλο» στην οδό Παπαβασιλείου με θέμα την κατασκευή του ΧΥΤΑ Νάξου.
 
 Καλούμε όλα τα μέλη της Κίνησης, αλλά και κάθε κάτοικο του νησιού που ενδιαφέρεται, να συμμετάσχει με τους προβληματισμούς και τις προτάσεις του/της, διότι το πρόβλημα είναι φλέγον και είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση όλων μας.
 
Για επικοινωνία το email της Κίνησης είναι: pekinaxou@gmail.com
 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕ.ΚΙ.Ν

Ευχαριστήριο της Δημοτική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Θήρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ν.Δ ΘΗΡΑΣ

cebdceb5cebf-cebdceb4-cf84cebf-2  

 



ΤΗΛ:22860-33540                                     ΘΗΡΑ: 14/2/2011

ΦΑΞ:22860-31351                                             ΠΡΟΣ

ΚΙΝ:6946448471                                          Μ.Μ.Ε

e-mail: info@ndsantorinis.gr                         

http: //www.ndsantorinis.gr        

                                        ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ                                                                                  

Το Σάββατο 12/2/2011 και ώρα 18:00 στη  αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Δαίδαλος η Δημοτική Οργάνωση Ν.Δ Θήρας διοργάνωσε εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικη πίτας .

Στην εκδήλωση  παραβρέθηκαν

Η Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ κ. Όλγα Κεφαλογιάννη

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ κ. Γιάννης Βρούτσης

Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ κ. Γιώργος Λουλουδάκης

Ο Περιφερειάρχης της Ν.Δ στο Νότιο Αιγαίο κ. Χρήστος Κασσαλιάς.

Το Συμβούλιο της Οργάνωσης και πολλά μέλη που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα και η εκδήλωση στέφτηκε με επιτυχία.

Την Παρασκευή το απόγευμα και το πρωί του Σαββάτου η Τομεάρχης Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών κ. Γιάννης βρούτσης συναντήθηκαν  με το Σύλλογο Κρητών Θήρας ,τον Δήμαρχο Θήρας ,τον  Σύλλογο Ξενοδόχων Θήρας , τον Σύλλογο ενοικιαζομένων Δωματίων Θήρας και το Σωματείο Λεμβούχων Θήρας , την Ένωση Θηραϊκών Προϊόντων όπου ενημέρωσαν και ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν τον Τουρισμό και την Οικονομία του νησιού  όπως: Η διατήρηση του  μοναδικού Θηραϊκού Αμπελώνα ,η ανάγκη κατασκευής Μαρίνας τουριστικών σκαφών , την καλύτερη λειτουργία των Αρχαιολογικών χώρων, εκλογίκευση των Αντικειμενικών Αξιών, η διατήρηση στα σημερινά επίπεδα των συντελεστών του Φ.Π.Α στα νησιά μας , η ανάγκη ίδρυσης Υπουργείου Τουρισμού και προτάσεις καταπολέμησης της γραφειοκρατίας στην ίδρυση και λειτουργία των επιχειρήσεων του τουρισμού .

Όλα αυτά τα θέματα οι Τομεάρχες της Ν.Δ υποσχέθηκαν ότι θα τα αναδείξουν στη Βουλή και θα απαιτήσουν από την κυβέρνηση την υλοποίηση τους.

Η Δημοτική Οργάνωση της Ν.Δ Θήρας ευχαριστεί όλους τους παρευρεθέντες

 

             --   Ο -- 

          ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                     ΗΛΙΑΣ ΠΕΛΕΚΗΣ

Υποκριτές και Φαρισαίοι!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr


Τελικά ή ζούμε στην εποχή του παραλόγου ή απλά είμαστε θεατές στημένων σκηνικών και πονηρών μεθοδεύσεων!!!

Πρώτα βγήκαν προκλητικά και με περίσσιο θράσος οι υπαλληλάκοι της Τρόικας και ανακοίνωσαν δημόσια ότι θα πρέπει να πουληθεί δημόσια περιουσία για να εξοικονομηθούν 50 δις για να τους πληρώσουμε μέρος των χρωστούμενων. Μετά βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και διαμαρτυρήθηκε “πολύ θυμωμένος και ενοχλημένος” λέγοντας τα παρακάτω:

Ο Γερουλάνος διόρισε αυτόν που είχαν καταγγείλει 17 βουλευτές του ΠαΣοΚ

Εχουν ξεφύγει στο ΠαΣοΚ. Τον κατηγορούσαν το 2008 για διαπλοκή στο χρηματιστήριο και σήμερα τον διορίζουν .
Οπως αποκαλύπτει η αυριανή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία την ημέρα που η Τρόικα μας εξευτέλισε και προανήγγειλε την πώληση του ΟΠΑΠ ο Γερουλάνος διόρισε στο Δ.Σ. του ΟΠΑΠ τον Π. Βενιέρη . Ενα πρόσωπο το οποίο 17 βουλευτές του ΠαΣοΚ είχαν καταγγείλει για Χρηματιστηριακή απάτη όταν η Νέα Δημοκρατία τον είχε τοποθετήσει σε ΕΛΠΕ και ΕΚΟ.
Ελεος λεβέντες. Και λίγη τσίπα δεν βλάφτει

Διαβάστε εδώ τι έλεγαν οι 17 βουλευτές του ΠαΣοΚ στις 30-7-08 για τον Περικλή Βενιέρη.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Για τους κ.κ. Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομίας
Θέμα: «Υπό την ομπρέλα ευθύνης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών διορίστηκε στέλεχος της ιδιωτικής εταιρείας COCA COLA στα ΕΛΠΕ ως μέλος του Δ.Σ και στην ΕΚΟ ΑΒΕΕ ως αντιπροέδρος, αφού ήταν γνωστό ότι το πρόσωπο αυτό χωρίς καμιά συνέπεια χωρίς ..........λογοδοσία χωρίς καμιά τιμωρία από τον υποτακτικό του κ. Αλογοσκούφη πρόεδρο της επιτροπής κεφαλαιαγοράς κ. Πιλάβιο, αλλά και από την επιλεκτική ηθική ορισμένων υπηρετών της δικαιοσύνης, είχε εμπλακεί σε μια από τις σκοτεινότερες χρηματιστηριακές υποθέσεις που απασχόλησε έντονα και μερίδα του τύπου, που οδήγησαν τον ίδιο σε προσωπικά κέρδη 437.000 ευρώ λόγω προνομιακής πληροφόρησης και σε βάρος των πολλών ανυποψίαστων επενδυτών.»
Παρά τις υποκριτικές διακηρύξεις της κυβέρνησης για δήθεν κάθαρση στο Χρηματιστήριο, αλλά και τις αλήστου μνήμης καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας περί «Εγκλήματος στο Χρηματιστήριο», το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ανέχεται προκλητικά την τοποθέτηση στο διοικητικό συμβούλιο των ΕΛ.ΠΕ στελέχους προερχόμενου από την Coca Cola, που σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χρηματιστηριακή αγορά θα ελεγχόταν με αυστηρότητα για σοβαρές παραβάσεις της κείμενης χρηματιστηριακής νομοθεσίας.
Υπογραμμίζεται ότι και στην υπόθεση αυτή κεντρικό ρόλο στη συγκάλυψη των πιθανών ευθυνών για σοβαρές παραβάσεις, τιμωρούμενες ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος με ποινή κάθειρξης έως και δέκα ετών, βάσει του νόμου 3340/2005, διαδραμάτισε ο υποτακτικός του Υπουργού Οικονομίας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κ. Αλέξης Πιλάβιος.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τον οποίο οι εισαγγελικές αρχές περιέργως αντιμετωπίζουν «προστατευτικά», αν και επί διετία παρακώλυσε τη μείζονος σημασίας δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο χειραγώγησης της μετοχής της εταιρείας Γερμανός, και στην περίπτωση αυτή απέφυγε να επιβάλει βαριά διοικητικά πρόστιμα και να παραπέμψει το φάκελο στον εισαγγελέα για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών, καταρρακώνοντας εντελώς το -όποιο- κύρος της ανεξάρτητης Αρχής, που έχει την ευθύνη εφαρμογής της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.
Ειδικότερα, η υπόθεση έχει ως εξής:
- Στις 7/5/2008, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ κ. Ιωάννης Κωστόπουλος ανακοίνωσε θριαμβευτικά την πρόσληψη του κ. Περικλή Βενιέρη, στελέχους με «τριαντακονταετή εμπειρία στην 3E Hellenic Bottling Company S.A. διευθυντικές θέσεις, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση. Η τοποθέτηση εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου, στον οποίο εκπροσωπείται και το Ελληνικό Δημόσιο, προφανώς χωρίς αντιρρήσεις εκ μέρους των εκπροσώπων του. Μάλιστα, στη γενική συνέλευση της θυγατρικής ΕΚΟ Α.Β.Ε.Ε. αποφασίσθηκε στις 20/5/2008 η τοποθέτηση του ιδίου προσώπου στη θέση του αντιπροέδρου.
- ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΟΝΤΑΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ COCA COLA – 3Ε, Ο Κ. ΒΕΝΙΕΡΗΣ ΕΝΕΠΛΑΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΤΕΡΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ, ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟ. ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ, ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 ΣΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΩΝ, ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ Η ΔΥΣΜΕΝΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΑ.
- Ως γνώστες, προφανώς, της προνομιακής πληροφορίας που αφορούσε τη σοβαρή επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών, τα διοικητικά στελέχη έσπευσαν να αποκομίσουν τεράστια χρηματιστηριακά κέρδη εις βάρος των ανυποψίαστων επενδυτών!
- Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως τώρα δεν έχει διαπιστώσει τίποτα επιλήψιμο σε αυτή την προφανώς καταχρηστική συμπεριφορά, προφανώς επειδή αφορά μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες, από την οποία αντλεί στελέχη και η κυβέρνηση για την επάνδρωση σημαντικών διοικητικών θέσεων σε εταιρείες δημοσίου ενδιαφέροντος, όπως φάνηκε από την τοποθέτηση Βενιέρη στα ΕΛ.ΠΕ.
- Ο ΙΔΙΟΣ Ο Κ. ΒΕΝΙΕΡΗΣ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 437.300 ΕΥΡΩ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ 15.000 ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ COCA COLA ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 29,16 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ (19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008). ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 16 ΕΥΡΩ (ΣΤΑ 15,48 ΕΥΡΩ)! ΔΗΛΑΔΗ, Ο Κ. ΒΕΝΙΕΡΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 88% ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ, «ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟ» ΕΠΕΝΔΥΤΗ?
Ενόψει των παραπάνω, και επειδή γίνεται σαφές ότι στην εποχή της «γαλάζιας» διακυβέρνησης όχι μόνο δεν τιμωρούνται παραδειγματικά οι εμπλεκόμενοι σε παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, αλλά επιβραβεύονται και με καλοπληρωμένες θέσεις ευθύνης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα,
Ερωτάσθε:
1. Διενεργήθηκε έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για πιθανές παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας από στελέχη της Coca Cola; Να κατατεθεί σχετικό πόρισμα του ελέγχου.
2. Πώς είναι δυνατόν να αποφεύγουν κάθε κύρωση, αλλά και τις πιθανές ποινικές συνέπειες, στελέχη που φαίνεται ότι καταχρηστικά αξιοποίησαν προνομιακές πληροφορίες για να κερδοσκοπήσουν εις βάρος του επενδυτικού κοινού;
3. Θα ελεγχθεί, επιτέλους, από την ποινική Δικαιοσύνη η διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις ευθύνες της που αφορούν την πλημμελή επιτέλεση του έργου της, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να κερδοσκοπούν ανεξέλεγκτα ελάχιστα μεγαλοστελέχη εις βάρος των επενδυτών;
4. Ποιος πρότεινε τον κ. Βενιέρη για την κορυφαία διοικητική θέση στα ΕΛ.ΠΕ; Ποια ήταν η θέση των μελών του διοικητικού συμβουλίου που ορίζονται από το Δημόσιο για αυτή την τοποθέτηση; Να κατατεθούν τα πρακτικά συνεδριάσεων του δ.σ. των ΕΛ.ΠΕ κατά το έτος 2008, καθώς και κάθε άλλο έγγραφο της εταιρείας, σχετικό με την τοποθέτηση Βενιέρη.
5. Αντιλαμβάνεσθε ότι πλέον το καθεστώς ασυδοσίας που έχετε εγκαθιδρύσει, δια του υποτακτικού σας προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο ΧΑ, απαξιώνει πλήρως το χρηματιστηριακό θεσμό, απομακρύνοντας το επενδυτικό κοινό από την αγορά;
6. Θα ζητήσετε από τους εκπροσώπους του Δημοσίου στο δ.σ. των ΕΛ.ΠΕ να θέσουν ζήτημα άμεσης απομάκρυνσης του κ. Βενιέρη, για λόγους ηθικής τάξεως, ή θα επιμείνετε να επιβραβεύετε με χιλιάδες ευρώ μηνιαίως και το κύρος ενός στελέχους μεγάλης εταιρείας δημοσίου ενδιαφέροντος ένα πρόσωπο που έχει εμπλακεί σε σκοτεινή υπόθεση παραβιάσεων της χρηματιστηριακής νομοθεσίας;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Μιχάλης Καρχιμάκης
Μάρκος Μπόλαρης
Δημήτρης Κουσελάς
Βασίλης Κεγκέρογλου
Χρήστος Αηδόνης
Δημήτρης Τσιρώνης
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Μιχάλης Παντούλας
Παναγιώτης Ρήγας
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Μιχάλης Τιμοσίδης
Χρύσα Αράπογλου
Γιάννης Δριβελέγκας
Θεοδώρα Τζάγκρη
Νίκος Ζωίδης
Γιώργος Πεταλωτής
Δημήτρης Βαρβαρίγος
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/02/17_12.html