slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε τραπέζι στην Κρήτη με τον Πολάκη ο Ευάγγελος Αποστολάκης λίγες μέρες πριν δεχτεί το υπουργείο (Εικόνες)

 Μαζί τους ήταν και η Ρένα Δούρου

Η υπαναχώρηση του Ευάγγελου Αποστολάκη από το νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου στιγμάτισε τον ανασχηματισμό της 31ης Αυγούστου.

Ο κ. Αποστολάκης, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αν και ζήτησε ο ίδιος από τον πρωθυπουργό να αναλάβει αυτόνομο υπουργείο, ενώ η αρχική σκέψη ήταν να γίνει αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας, τελικά αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο υπουργικό συμβούλιο.
Πάντως, ψάχνοντας τις τελευταίες εμφανίσεις του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ βρήκαμε ότι μία από αυτές ήταν στην Κρήτη πριν από μερικές ημέρες, όπου ο κ. Αποστολάκης βρέθηκε καλεσμένος σε τραπέζι που παρέθεσε η οικογένεια του πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Σμπώκου στον Άγιο Γεώργιο Βαρσάμου.

Από αύριο στην Ιταλία το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» θα είναι υποχρεωτικό για να εισέρχεται κανείς σε σχολεία και πανεπιστήμια, όπως και για να μετακινείται -εντός της χώρας- με τρένα, αεροπλάνα και πλοία.

Στα πανεπιστήμια, το «πάσο» θα είναι υποχρεωτικό και για τους φοιτητές, ενώ στα σχολεία, το νέο αυτό μέτρο θα αφορά μόνον το διδακτικό, διοικητικό και βοηθητικό

O Τσίπρας… κλάφτηκε σε οικονομικό παράγοντα και αυτός «απέσυρε» τον Αποστολάκη

Η επική κωλοτούμπα Αποστολάκη όχι μόνο ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙ σε απόλυτο βαθμό έναν πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας ο οποίος διετέλεσε και επικεφαλής των Ενόπλων μας Δυνάμεων, αλλά αποδεικνύει και το ΜΗΔΑΜΙΝΟ «μέγεθος» μερίδας πολιτικών ανδρών (δυστυχώς πλέον και στρατιωτικών) που ορίζουν τις τύχες του τόπου.
Προφανώς και η ζημιά για την εικόνα της Κυβέρνησης είναι ΣΟΒΑΡΗ αλλά όχι ανεπανόρθωτη, αφού σε δυο – τρεις και αυτή η «αστοχία» θα ξεπερασθεί.

Οικονόμου: Ο Αποστολάκης απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων-Δείλιασε στις απειλές ΣΥΡΙΖΑ


«Ο πρωθυπουργός κάνοντας πράξη τη βούλησή του για συναίνεση στον κρίσιμο τομέα της Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε την ίδρυση υπουργείου με αυτό, ακριβώς, το αντικείμενο. Και επέλεξε για τη θέση του επικεφαλής ένα πρόσωπο με επιχειρησιακή εμπειρία, αλλά και διακομματική αποδοχή: Τον υπουργό Άμυνας της προηγούμενης κυβέρνησης και πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελο Αποστολάκη» σημειώνει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Όπως τονίζει, «τα πραγματικά περιστατικά έχουν ως εξής:

Φαρσοκωμωδία Τσίπρα με Αποστολάκη: Πριν τον έβριζε, τώρα τον... αποθεώνει

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του Ευάγγελου Αποστολάκη να μην κάνει, τελικά, δεκτή την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι φαίνεται πως ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να παγιδεύσει τον κ. Αποστολάκη, για τον οποίο αναφέρει πως «υπάρχουν στο δημόσιο βίο και άνθρωποι έντιμοι, που θεωρούν την αξιοπρέπεια σημαντικότερη από τα αξιώματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για «αποστασία» κατηγορεί ο Τσίπρας τον Αποστολάκη


Το περιεχόμενο τηλεφωνήματος ανάμεσα στον κ.Ευάγγελο Αποστολάκη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα διαρρέουν πηγές της Κουμουνδούρου, φτάνοντας να σημειώσουν ότι στον μεταξύ τους διάλογο ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε να κάνει λόγο για «αποστασία».
Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο κ. Αποστολάκης τη περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαρδαλιά.

Αποστολάκη: Δεν αποδέχομαι την πρόταση Μητσοτάκη


Tην απόφαση να μην αποδεχθεί τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, κοινοποίησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης με δήλωσή του στην τηλεόραση του OPEN.

Όπως ανέφερε, ήθελε να υπάρχει διακομματική συναίνεση, όμως επειδή δεν τηρούνται αυτές τις προϋποθέσεις, δεν αποδέχεται την πρόταση.

«Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά.

Ανασχηματισμός: Το πλεονέκτημα που οδήγησε τον Θάνο Πλεύρη στο «τιμόνι» του υπουργείου Υγείας

 pleuris_1


Του Βασίλη  Βενιζέλου


Ποια η ενασχόληση του με το θέμα των μονάδων εντατικής θεραπείας Η δραστήρια συμμετοχή του Θάνου Πλεύρη σε μία σημαντική ΜΚΟ υγείας, η οποία προσφέρει έργο στον  τομέα της νοσηλείας σε μονάδες εντατικής θεραπείας,  
αποτελεί ένα από τα πλέον ουσιαστικά

Τα καλά λόγια της Ντόρας δεν ήταν αρκετά

Ανεμοδείκτης Από τον Άγγελο Κωβαίο
Λίγη ώρα προτού ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, οι πληροφορίες ότι αναμενόταν απομάκρυνση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχαν αρχίσει να διακινούνται.
Κάποιες από αυτές κλήθηκε να σχολιάσει η Ντόβα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑϊ. Αφού λοιπόν είπε τα αναμενόμενα, ότι οι αποφάσεις είναι του

Ανασχηματισμός. Αυτή Είναι Η Νέα Κυβέρνηση Ολες οι αλλαγές στο νέο κυβερνητικό σχήμα

 

Ανασχηματισμός. Αυτή Είναι Η Νέα Κυβέρνηση
Ολες οι αλλαγές στο νέο κυβερνητικό σχήμα
Εκτός κυβέρνησης ο Χρυσοχοΐδης, - Θεοχάρης νέες θέσεις για Κικίλια, Χαρδαλιά, Πλεύρη
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος νέος υπ. Πολιτικής Προστασίας Ο Θάνος Πλεύρης νέος υπουργός Υγείας Ο Ν. Χαρδαλιάς υφ. Άμυνας Ο Β. Κικίλιας αναλαμβάνει το υπ. Τουρισμού Η Μίνα Γκάγκα αναλαμβάνει υφ. Υγείας
Έκπληξη ο Β. Αποστολάκης που είχε θητεύσει στο υπουργείο Άμυνας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Την σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε στις 11 το πρωί της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Τα νέα μέλη θα ορκιστούν στις 4 το μεσημέρι της Τρίτης.

Κορωνοϊός: Πόσοι είναι οι εμβολιασμένοι στην Ελλάδα – Τα ποσοστά ανά ηλικιακή ομάδα


Ξεπεράστηκαν σήμερα οι 11.350.000 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού. Περισσότεροι από 6 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 57,3% του γενικού πληθυσμού και 66,5% επί του ενήλικου πληθυσμού. Επίσης, περισσότεροι από 5.715.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 54,5% στο γενικό πληθυσμό και 63,6% στον ενήλικο πληθυσμό.

Ο κ. Τσίπρας παραμένει... νέος

Γιάννης Σιδέρης


Καλό είναι να διατηρείται κάποιος νέος, αλλά επειδή η νεότητα εμπεριέχει την ανωριμότητα, θα πρέπει στο πέρασμα του χρόνου να μπολιάζεται με την ωριμότητα που απαιτεί η ηλικία του, το αξίωμά του και η εποχή του.


Ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι παρέμεινε στην πρώτη νεότητά του, παρότι έχουν περάσει τέσσερις δεκαετίες. Τότε που κυριαρχούσε στους κύκλους του το πολιτικό αξίωμα ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι… η δικτατορία της αστικής τάξης.

Σε Πάρο και Ίο ο Φίλιππος Φόρτωμας



Την Πάρο και την Ίο επισκέφτηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου παρευρέθηκε σε σειρά εκδηλώσεων και συναντήθηκε με τοπικούς φορείς.

Η περιοδεία του ξεκίνησε την Παρασκευή 27 Αυγούστου, οπότε και παρευρέθηκε στη μουσική εκδήλωση του Προοδευτικού Συλλόγου Λευκιανών Πάρου της Αθήνας και η οποία διοργανώθηκε στη μνήμη του Λευκιανού Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού, στις Λεύκες της Πάρου. Περαιτέρω, ο βουλευτής επισκέφτηκε την έκθεση τεκμηρίων «Μαντώ Μαυρογένους 1821 – 2021 γεννημένη ελεύθερη», στο Μέγαρο Λευκών Πάρου. Τέλος, ο κ. Φόρτωμας, εκπροσωπώντας την Ελληνική Βουλή, απηύθυνε χαιρετισμό στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα»

Αγιασμός στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων



 

Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου θα τελεσθεί αγιασμός στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ως εξής:

Αυτοί είναι οι άνθρωποι των υποψηφίων προέδρων του Κινήματος Αλλαγής (Ονόματα)


Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς το Σεπτέμβριο θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, προκειμένου να αποφασίσει το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών.

Του Χρήστου Δρούζια



Την ίδια ώρα, ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, οι οποίοι οργώνουν την Ελλάδα και καταστρώνουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν στη μάχη για την ηγεσία, ενώ το δικό τους αγώνα δίνουν και τα επιτελεία τους, που εργάζονται από το πρωί μέχρι το βράδυ – ακόμα και εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών- για να κάνουν τηλέφωνα και επαφές, να στήσουν κομματικούς πυρήνες ανά τη χώρα, να κινητοποιήσουν στελέχη και ψηφοφόρους και ό,τι άλλο συνεπάγεται μια προεκλογική εκστρατεία.