slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Δημοτικής κοινότητας Χώρας και πολιτών



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Καλούμε όλους τους κατοίκους της Χώρας να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας θέσετε τα αιτήματά σας, τις απόψεις σας και τις προτάσεις σας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση hora@naxos.gov.gr  και στο κινητό 6946626313, με την αποστολή μηνύματος (SMS).
         Ο Πρόεδρος
Μάκης   Μαυρογιάννης

Εννέα αιολικά πάρκα στις Κυκλάδες και στην Nάξο


Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για 9 αιολικά πάρκα στις Κυκλάδες, ένα εκ των οποίων θα είναι στην Πάρο. Μόνο ένα απορρίφθηκε.
To υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή εννέα μεγάλων αιολικών σταθμών, συνολικής ισχύος 218,5 MW, στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο του νομού Κυκλάδων, καθώς και για τη διασύνδεση των

Σούργελα!! Επανακατατέθηκε η τροπολογία για τις ΠΑΕ μετά από αίτημα των βουλευτών... που το πρωί ζητούσαν να αποσυρθεί!!


ΆΝΤΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚΑΡΑ 
Ενταση προκλήθηκε στη Βουλή το πρωί της Παρασκευής όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς οι βουλευτές άρχισαν να αντιδρούν για τις «άσχετες» διατάξεις που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο και συγκεκριμένα αυτή που αφορούσε τις ΠΑΕ. Ο υπουργός Οικονομικών μετά τις έντονες

ΑΝΑΦΟΡΑ Για την Διακοπή λειτουργίας του Τμήματος Ένταξης στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου

 Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά τα έγγραφα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Νάξου σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας του τμήματος ένταξης. Αναφέρουν σχετικά ότι: «Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε χθες για τη διακοπή...

Ευχές Χριστουγέννων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο




ΒΙΝΤΕΟ-Κεφαλογιάννης: Το νομοσχέδιο είναι στη γραμμή σας

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τον Ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων.
Ο κ. Κεφαλογιάννης αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης "Το νομοσχέδιο είναι στη γραμμή των προτάσεών σας, απορώ γιατί δεν το ψηφίζετε;".
Δείτε τα βίντεο:

Πολύδωρας: Δεν ψηφίζω τη δήμευση της ακίνητης περιουσίας


 Αυτή τη φορά ρε Βύρωνα τα είπες πολύ σωστά και συμφωνούμε μαζί σου.
Δεν μας είπες όμως ρε Βύρωνα την κόρη σου που φόρτωσε στο σβέρκο μας ποιος θα την πληρώσει για να ξύνεται:

Την αντίθεσή του στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, εξέφρασε σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο ......

Πανναξιακός - Αστέρας Βάρης την Κυριακή στις 2.00 το μεσημέρι στο ΔΑΚ

Ο Πανναξιακός, αντιμετωπίζει στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου της Football League II, την ομάδα του Κυανού Αστέρα Βάρης, την Κυριακή στις 14.00 στο ΔΑΚ

    Απ' το τελευταίο ματς του 2013 να μην λείψει κανείς!

Δικαίωση Συμεώνογλου για την υπόθεση προεδρίας στη Δημοτική Κοινότητα Νάξου

Τι  απαντά για την γνωμοδότηση ο Δήμος μέσων Κύκλων του
Δικαιώθηκε ο π. πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου Μάκης Συμεώνογλου. Έδωσε στη δημοσιότητα τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτος, σύμφωνα με την οποία δεν έπρεπε να καθαιρεθεί από τη θέση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε από το συνδυασμό της σημερινής δημοτικής αρχής.
Μεταξύ των άλλων η γνωμοδότηση αναφέρει ότι: η .....

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ. Φεύγουν οι αμιαντοσκεπές από το 2ο Δημοτικό!!!!


 Πριν από λίγο  με εντολή του Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων εξειδικευμένο συνεργείο ξεκίνησε την  διαδικασία απεγκατάστασης των επικίνδυνων αμιαντοσκεπών από τη στέγη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου.
Ο εφιάλτης του  καρκινογόνου ελενίτ που βρισκόταν για 43 περίπου χρόνια (από την ανέγερση του κτιρίου) πάνω από τα κεφάλια των μικρών μαθητών σε λίγες μέρες θα αποτελεί  παρελθόν  και σίγουρα  θα θέλουμε να τον ξεχάσουμε γρήγορα  όλοι.
Οι ενέργειες για την απομάκρυνση των βλαβερών στοιχείων αμιάντου ξεκίνησαν τον.......

‘Αρον άρον πήρε πίσω άρθρα του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς ο Στουρνάρας

​Τρία άρθρα και 18 διατάξεις του άρθρου 9 αποσύρει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς μετά και τις αντιδράσεις των βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άρθρα που αποσύρονται αφορούν...

Μήπως να μας τον ακουμπήσετε κιόλας; Πρόστιμα έως και 30% και τόκους από την πρώτη μέρα για ληξιπρόθεσμους οφειλέτες Δημοσίου

Μεγάλη παπαριά το πρόστιμο (επιπλέον στους τόκους που υπήρχαν πάντα)... το μόνο που θα καταφέρει να εκτιναχθούν οι ανείσπρακτες οφειλές και να φτάσουν στα 70 δις, στα 80, άντε και με το καλό στα 100... Μα πως θα σου πληρώσει ο άλλος το πρόστιμο αμα δεν έχει να σου πληρώσει το φόρο; Δηλ. θα βλέπεις ότι ο

Η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων μοίρασε τρόφιμα στους πολύτεκνους της Σύρου

peloponnhsios xalas armakolas
Η ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ στα πλαίσια της καμπάνιας «Χριστουγεννιάτικα χαμόγελα»  επισκέφτηκε τη Σύρο και προσέφερε παιχνίδια και τρόφιμα στο Σύλλογο Πολυτέκνων Σύρου.
Στα πλαίσια της παράδοσης ο πρόεδρος  της ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ  Μιλτιάδης Πελοποννήσιος  και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ συνομίλησαν με τον πρόεδρο  του Συλλόγου πολυτέκνων κο Αρμακόλα και ενημερώθηκαν  για τις ανάγκες και τις δράσεις του συλλόγου .
Η πολύτεκνη οικογένεια αποτελεί τη ραχοκοκαλιά  του κοινωνικού ιστού και η στήριξη της  αποτελεί  προτεραιότητα για όλους μας .
Συγκεκριμένα, η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων προσέφερε ρύζι, μακαρόνια, αλεύρι και παιχνίδια για τα παιδιά των πολυτέκνων σε μια ευγενική χειρονομία και πρωτοβουλία ενόψει και των

Άλλη μια καλή κίνηση του Βρούτση: Επίδομα 200 ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους

Ειδικό επίδομα στήριξης, για έναν ακόμη χρόνο μετά τη λήξη του δικαιώματος της τακτικής επιδότησης ανεργίας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), θα λαμβάνουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014 οι μακροχρόνια άνεργοι με απόφαση της κυβέρνησης, που υπογράφεται από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Παραμένει για όλο το 2014 στο 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση... κατά τ' άλλα οι ξένοι τοκογλύφοι κάνουν ότι θέλουν ε;


Ο μειωμένος ΦΠΑ στην εστίαση (13%) θα ισχύσει και το 2014. Αυτό προβλέπεται στο νομοσχέδιο για την παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στο νομοσχέδιο σημειώνεται ότι η διάταξη αυτή έχει στόχο τη διατήρηση των τελικών τιμών στην εστίαση και της ανταγωνιστικής θέσης της χώρας στον τουριστικό τομέα καθώς και τον περαιτέρω περιορισμό της φοροδιαφυγής.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑΞΟΥ

Ανακοίνωση για το κυβερνητικό σχέδιο σχετικά με τους πλειστηριασμούς

Το κυβερνητικό σχέδιο «προστασίας» από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας είναι ωμός εκβιασμός εκατοντάδων χιλιάδων λαϊκών οικογενειών  που μετατρέπονται σε ομήρους  των τραπεζών.  Προϋπόθεση για να μην τους πετάξει η τράπεζα έξω απ' το σπίτι τους είναι η μόνιμη αφαίμαξη τους, αφού η ρύθμιση υποχρεώνει μια λαϊκή οικογένεια, που στις σημερινές συνθήκες μόλις και μετά βίας τα βγάζει πέρα, να καταβάλει από 10% έως 20% των εισοδημάτων της στις τράπεζες, ακόμα και για εξαιρετικά περιορισμένα εισοδήματα. Η δήθεν...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Α) Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου
Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Β) Προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Παρακαλούμε να προσέλθετε σε έκτακτη- κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα στις 20 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.30 μ.μ. με το παρακάτω θέμα ημερήσιας διάταξης:

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ 20/12


Συμεώνογλου: «Είμαι πρόεδρος και με τη σφραγίδα του Νομικού Συμβουλίου του κράτους»



ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ. Συμφώνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει ο  κ. Μάκης   Συμεώνογλου  η  ομόφωνη του γνωμάτευση του  Νομικού   Συμβούλιου   του  Κράτους τον  δικαιώνει πλήρως  στην διαμάχη του με την δημοτική αρχή . Συνεπώς είναι αναφαίρετο δικαίωμα του  να   ζήτα την αποκατάσταση  του  και να  ΦΩΝΑΖΕΙ – ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ - ΚΑΤΑ  ΤΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ  ΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ  ΚΑΙ ΜΕΙΩΤΙΚΟΥΣ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ  ΕΝΑΝΤΙΟ  ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΜΑΚΗ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝ.

Με  συνέντευξη του στο  naxosnow.gr  ο  κ. Συμεώνογλου,  διατείνεται ότι  δικαιώνεται  με  την .....

Δελτίο Τύπου της Ο.ΝΑ.Σ έπειτα από την συγκρότηση του σε σώμα στις 17.12.2013, μετά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 15.12.2013.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΝΑΣ εύχεται στους συλλόγους μέλη του Καλά Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά και πάντα επιτυχίες στο έργο τους. Προσεχώς θα αρχίσει επαφές και συνεργασία μαζί τους προκειμένου να συζητήσουν διάφορα προβλήματα που τους απασχολούν, να συντονίσουν την δράση τους, για ιεράρχηση, προβολή και προώθηση με σχετικές ενέργειες στους αρμόδιους φορείς. Τέλος εύχεται στους απανταχού Ναξιώτες Καλά Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία και χαρά.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΝΑΣ

ΒΙΝΤΕΟ-ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Βρήκαμε άλλα 768 επιδόματα σε πεθαμένους

Την 7η έκθεση του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» η οποία αφορά στις καταβολές των συντάξεων του Ιανουάριου 2014 παρουσίασαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, η γενική γραμματέας Πρόνοιας Έφη Μπέκου, ο διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΗΔΙΚΑ) Χρήστος Χάλαρης και ο....

Δεν κρύβεται πλέον η λαγνεία ΣΥΡΙΖΑ στην τρομοκρατία! Ζητάνε και επίσημα την αποφυλάκιση του δολοφόνου Ξηρού


Προετοιμάζουν το κλίμα αποκαλώνταςτο δολοφόνο Ξηρό που σκότωσε 5 ανθρώπους"κρατούμενο ειδικής φύσης"... σε επόμενη ανακοίνωση θα πούνε αυτό που σήμερα δεν τόλμησαν: Ότι είναι "πολιτικός κρατούμενος της δημοκρατίας"

Πανηγύρια! Την άρση ασυλίας του Καπερνάρου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

Γι αυτό αυτοί ψηφίζουν μαζί με τη ΧΑ... ξέρουν ότι από πίσω έρχονται και δικά τους άπλυτα...
Την άρση της ασυλίας του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου αποφάσισε να εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, στην.....