slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ - Σκληρές κουβέντες μεταξύ Βενιζέλου και Χρυσοχοΐδη


Για επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας έκανε λόγο ο υπουργός Μεταφορών
Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη να αμφισβητούν ευθέως τον πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Κατά τη συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τα

Ξεκιναει αυριο ο 1ος ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

O ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, ο ΣΕΒΑΣ Νάξου και τα Σωματεία ΝΑΞΙΑΚΟΣ και ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ προκηρύσσουν τον 1oΑγώνα Μαραθωνίου Δρόμου, καθώς και αγώνες 10χλμ. και 3χλμ., εκτός σταδίου με την επωνυμία: “1ος ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2014″.

Τρομακτικό Video από Kρουαζιερόπλοιο που πέφτει σε θύελλα !

Το τεραστίων διαστάσεων Pacific Sun Cruise έπεσε σε θύελλα σε απόσταση από τις ακτές της Νέας Ζηλανδίας.
Δείτε το τρομακτικό βίντεο από το εσωτερικό του πλοίου…

ΑΝΑΦΟΡΑ του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου, σχετικά με την Αναπροσαρμογή της τιμής ζώνης στον Κυνίδαρο Νάξου

ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: Αναπροσαρμογή της τιμής ζώνης στον Κυνίδαρο Νάξου
Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά το έγγραφο της 28.08.2014 του Δήμου Νάξου, Τοπική Κοινότητα Κυνιδάρου με αρ. πρωτ. 26 σχετικά με την αναπροσαρμογή της τιμής ζώνης στον Κυνίδαρο Νάξου. Το έγγραφο αναφέρει συγκεκριμένα ότι «.. Στον Κυνίδαρο Νάξου η τιμή ζώνης είναι αναίτια υψηλή υπερδιπλάσια της τιμής από άλλα χωριά όπως παραδέχεται και το υπουργείο Οικονομικών…»
Επισυνάπτεται το έγγραφο

Ρεκόρ αφίξεων με 22,5 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα το 2014


Ο κύκλος εργασιών στον τουριστικό κλάδο αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά από χρόνια κατά +4,8% το 2013 (2012: -17,2%, 2011: -7,4%, 2010:-8,2%), ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2014 παρουσίασε άνοδο κατά +17,2% σε ετήσια βάση, έναντι μείωσης κατά -1,9% στο πρώτο εξάμηνο του

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ





1)Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα στις 16 Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα: 19.30μ.μ. με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Η ένδοξη ιστορία του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Α.Ο. και το ποδοσφαιρικό καύχημα της Νάξου, Κώστας Μανωλάς

Το 2014 συμπληρώνονται 54 χρόνια ένδοξης ιστορίας του μεγαλύτερου αθλητικού σωματείου της Νάξου, του Πανναξιακού Α.Ο.
Οι τίτλοι, οι αναμνήσεις και εκατοντάδες καταγεγραμμένες συμμετοχές σε επίσημες αθλητικές εκδηλώσεις που έχουν γίνει εντός και εκτός νησιού έχουν καθιερώσει την "γαλανόλευκη" ομάδα μας ως αθλητικό έμβλημα της Νάξου και την έχουν κάνει να κερδίζει τις καρδιές όλο και περισσότερων Ναξιωτών κάθε ηλικίας. Στο στίβο, το ποδόσφαιρο, την κολύμβηση, το βόλεϊ, το μπάσκετ, την ιστιοπλοΐα κ.ά. έχει δώσει ευκαιρίες σε χιλιάδες νέους να αγωνιστούν με τα χρώματά της και να την δοξάσουν αλλά και δοξαστούν μαζί της. Ξεχωριστό παράδειγμα ο Κώστας Μανωλάς, το σύγχρονο καμάρι της Νάξου και του Ναξιακού αθλητισμού, έχει φορέσει τη φανέλα του σωματείου μας από δώδεκα ετών μέχρι και τα δεκαέξι του όταν αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα για τα.....

TO ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ 12/9

Απάντηση της Σοφίας Βούλτεψη για την εκστρατεία λάσπης απο το επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ

Σοφία Βούλτεψη
 Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2014
Οι μάσκες έπεσαν! Τώρα ξέρουμε ποιο είναι το κέντρο που καθοδηγεί από μέρες την εναντίον μου επίθεση ψεύδους, άρα συκοφαντική.
Από χθες, το επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα «Η Αυγή», πήρε η ίδια τη σκυτάλη των προσωπικών επιθέσεων.
Μια εκστρατεία λάσπης και συκοφαντίας  με προφανή πολιτική στόχευση και από διαφορετικά «παραρτήματα» που ανήκουν στο ίδιο κέντρο αποσταθεροποίησης. Απαντώ σε ένα προς ένα συνοπτικά:

Σύρος: Το δέσιμο του Blue Star Ithaki έκανε θέμα συζήτησης τον καπετάνιο του - Δείτε το βίντεο που κάνει θραύση στο youtube!


Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το πιο γρήγορο δέσιμο πλοίου της χρονιάς - Το Blue Star Ithaki κάνει την εμφάνισή του στο λιμάνι και η κάμερα καταγράφει τα πάντα...

Ερώτημα της Κίνησης Πολιτών Σύρου για το ερωτηματολόγιο Φούχτελ

Επιστολή-ερώτημα κατέθεσε χθες η Κίνηση Πολιτών Σύρου, στο γραφείο του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης, με θέμα το Ερωτηματολόγιο που έχει απευθύνει ο Γερμανός Υφυπουργός Εργασίας Γιοακίμ Φούχτελ προς τους Δήμους της χώρας.

Με την επιστολή ζητείται από τον Δήμαρχο να ενημερώσει την Κίνηση Πολιτών Σύρου εάν ο Δήμο μας είναι αποδέκτης αυτού του ερωτηματολογίου και επίσης να τοποθετηθεί σχετικά, καθώς το θέμα κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής

Ορισμός Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων, Προέδρου Οικονομικής Επιτροπής


Οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ορίζονται ως εξής:

Στο Γυμνάσιο Σκαδού Νάξου τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας, Καλλίνικος


Αγιασμός για την έναρξη της νέα σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο Σκαδού Νάξου. πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας, Καλλίνικο.
Στην τελετή παρευρέθηκε ο πρόεδρος του χωριού Μιχάλης Πάσουλας, καθηγητές, μαθητές και γονείς.
Από το Δήμο κανένας εκπρόσωποςδεν παρευρέθηκε και εδώ βλέπουμε το πως απαξιώνουν τα ορεινά χωριά της Νάξου οι κ.κ.......

Η Γιορτή Κρασιού στη Νάξο


«3η Συνάντηση στη Νάξο», Σεπτέμβρης - Οκτώβρης 2014

arsosnaxos.blogspot.gr/
Τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη του 2014 ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου ΑΡΣόΣ και το π. ΦΛΕΑ οργανώνουν την "3η Συνάντηση στη Νάξο".
    Συνάντηση-επικοινωνία ερευνητών, μελετητών, συνεργατών, αναγνωστών και φίλων του π. Φλέα.
    Το π. Φλέα, το γνωρίζετε όλοι ότι, εν πολλοίς, είναι μια δουλειά χειροποίητη, που σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων ακολουθεί διαφορετικούς ρυθμούς και τόνους από άλλες εκδόσεις αυτού του είδους.       
    Το 2012 θελήσαμε, με τον δικό μας τρόπο, να γιορτάσουμε τα 9 χρόνια του περιοδικού διοργανώνοντας τη "Συνάντηση στη

Ταεκβοντο Αθλοπαιδεία Νάξου , έλα και εσύ μαζί με την Γεωργία

O Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο www.psts.gr για το νέο αεροδρόμιο της Πάρου - βίντεο



Το ειδησεογραφικό ενημερωτικό www.site psts.gr κατέγραψε σήμερα, λίγο μετά την επίσκεψη και ενημέρωσή του για την εξέλιξη των εργασιών του νέου αεροδρομίου της Πάρου, τις δηκώσεις του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοϊδη αλλά και φωτογραφίες από την επίσκεψή του στο νέο αεροδρόμιο της Πάρου...

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο. ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ



Ο πρόεδρος, τα μέλη της διοίκησης και όλη η "οικογένεια" του Πανναξιακού Α.Ο. με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2014 - 2015 εύχονται σε γονείς, μαθητές και δασκάλους καλή σχολική χρονιά!
Αγαπητοί μαθητές όλων των...........

Σύγκλιση Λαϊκής Συνέλευσης στην Κωμιακή



                ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Σας καλούμε σε «Λαϊκή Συνέλευση» την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 καιώρα 20:00 μ.μ στην Αυλή της Εκκλησίας, με θέμα την ενημέρωση του κόσμου και την καταγραφή προβλημάτων.


Ο Πρόεδρος
Τ.Κ. Κορωνίδας
Δημήτρης Κορρές