slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το Αποκριάτικο Καρναβάλι της Μάρπησσας

Η καρδιά της κορύφωσης της αποκριάτικης περιόδου στο νησί μας, χτύπησε δυνατά, με κέφι και ζωντάνια, όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, στο καθιερωμένο πλέον καρναβάλι της Μάρπησαςτην Κυριακή 26/2. Πολυάριθμοι καρναβαλιστές, μασκαρεμένοι ευφάνταστα και σκωπτικά, μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της αποκριάτικης αυτής υπαίθριας γιορτής.


Το έστειλε το www.parianostypos.gr 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ MEΡΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΠΛΟΥ ΛΟΓΩ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 8 και τα 9 μποφόρ και έγιναν αιτία να απαγορευτεί ο απόπλους ορισμένων πλοίων στον...
Πειραιά, ενώ δεμένα παραμένουν τα πλοία στην Ραφήνα.
Το απόγευμα απογορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι της Ραφήνας, ενώ από τον Πειραιά δεν  εκτελέστηκε   το ....

O εκατομμυριούχος. Και οι 299 παρθένες

Έβγαλε λέει ένα εκατομμύριο έξω. Και τον ψάχνουν όλα τα λαγωνικά, αυτά τα ανύπαρκτα , της Ελλάδας. Ο ΣΔΟΕ θα κοιτάξει αν … νομίμως το είχε το εκατομμύριο. Το πρόσχημα του κατά τα άλλα αξιοπρεπούς Γιάννη Διώτη για να πάρει κι αυτός κόκαλο από το θήραμα.

Η Επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής ξύπνησε και ο Αργύρης διασταυρώνει στοιχεία για να εντοπίσει το ποσό. Δεν του προέκυψαν και τώρα μπορεί να ξαναπέσει σε λήθαργο.

Ο Καστανίδης θα καταθέσει πρόταση άρσης του απορρήτου για να ξεσκεπαστεί ο άνθρωπος με το σιδηρούν προσωπείο. Ήταν υπουργός, πώς να ζήσει διαγραμμένος κι ασήμαντος;

Οι βουλευτές εξεγείρονται και ζητούν , οι 299 δηλαδή, την αποκάθαρση από το μίασμα. Αυτός τους ατιμώνει, επιτέλους ομονοούν στην πληβειακή τους ορμή.

Τα  Μέσα κάνουν Πάσχα. Σαν την αυλή του βασιλιά Λουδοβίκου, οι διάδρομοι γεμίζουν από εικασίες και σχόλια για το ποιος είναι ο εκατομμυριούχος. Παραπολιτικά, δηλώσεις, αναθέματα, υψωμένα δάκτυλα και αποφθέγματα κοινοβουλευτικής ηθικής.

Βρήκαμε Ιφιγένεια.

Από τα 70 δις που έφυγαν από τις τραπεζικές καταθέσεις μόνο 16 πέταξαν στο εξωτερικό. Έτσι λέει η Τράπεζα της Ελλάδας.

Τα περισσότερα, τα 54 δις,  βρίσκονται σε αγρούς, σεντούκια και χρεόγραφα αλλοδαπής.
Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ομόλογο ξένης τράπεζας και λογαριασμό στην Ελβετία;
Απλά στην Ελβετία πληρώνεις για να σου κρατάνε τα λεφτά ενώ στο ομόλογο σου πληρώνουν και επιτόκιο.
Ποιος προτείνει εδώ και δυο χρόνια στους καταθέτες τα ξένα ομόλογα ή τη μεταφορά σε Αγγλία κλπ.;
Μα οι ελληνικές τράπεζες ώστε να μη χαθούν οι οικονομίες των πολιτών!
Πήγε στη Βουλή η λίστα όσων βουλευτών απέκτησαν χρεόγραφα ή απέσυραν καταθέσεις στην διετία;
Ήδη είναι γνωστό ότι σαράντα βουλευτές έβγαλαν πάνω από 100.000 στο εξωτερικό.


Έβγαλε η Ελλάδα πατριωτικό ομόλογο και οι βουλευτές αρνήθηκαν να το αγοράσουν;
Αντί να τους ψέγουμε γι αυτό που είναι δουλειά τους και δεν έκαναν, τους κατηγορούμε γιατί φέρθηκαν όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες;

Ναι αλλά και το παράδειγμα; Και η γυναίκα του Καίσαρα; Αν οι τριακόσιοι φέρονται έτσι τι να κάνει ο απλός λαός;

Πρώτον ο απλός λαός δεν έχει καταθέσεις. Προς το παρόν μόνο χρέη.
Δεύτερον αλήθεια είναι, πρέπει να δίνουν το παράδειγμα. Κυρίως πρέπει να ανοίγουν δρόμους , να μην είναι ουραγοί στο κοπάδι.
Δεν είναι, δεν το κάνουν- με τη λαμπρή εξαίρεση της ανταρσίας κατά Πετσάλνικου- τα τελευταία 30 χρόνια.
Η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία στηρίζεται στο Πρόσωπο. Θεσμικά , πολιτισμικά και συμβολικά. Ο Καραμανλής, ο Αντρέας, ο Σημίτης, ο Κώστας, ο Γιώργος και προσεχώς ο Αντώνης. Παρένθεση. Όσους αξίζουν σεβασμό τους λέμε με το επίθετό τους.

Η απαίτηση από τους βουλευτές έπρεπε να είναι να νομοθετούν, να ορίζουν δηλαδή τους κανόνες που θα μας επιτρέπουν να ζούμε μαζί και να προκόβουμε.
Τους έχουμε πιέσει στο  να λένε ψέματα, να τάζουν ανάπηρη ευημερία, παχιά λόγια και μεγάλα.
Με αντάλλαγμα να κάνουν τα στραβά μάτια, να μας εκπροσωπούν στην εξατομικευμένη ερμηνεία του νόμου, που πάντα είναι άδικος όταν εφαρμόζεται στην απολύτως μοναδική, ιδιαίτερη, προσωπική μας υπόθεση.
Δεν είναι βουλευτές. Είναι λομπίστες διάχυτων, ατομικών ή και οργανωμένων αιτημάτων, απέναντι στο «παράλογο», «άδικο», «αναποτελεσματικό» Κράτος και Νόμο.
Είναι λομπίστες ακροβάτες, άξιοι της μοίρας τους. Γιατί την υποκρισία αυτή, τους κανόνες της ψευτιάς τους ξέρουν όταν ζητούν την ψήφο. Ξέρουν ότι πρέπει να μιλούν διπλά και να φέρονται δισυπόστατα.
Όχι να εκλαικεύουν αλλά να πλανεύουν.
Όχι να παρακινούν αλλά να παραβατούν.

Και κάθε τόσο , για ασήμαντη αφορμή, υποκριτικά και σιχαμένα, πέφτουν σαν αγέλη  και τρώνε τον πιο αδύναμο στο κοπάδι.
Γιατί η κάθαρση των πληβείων θέλει αίμα στο Κολοσσαίο.
Ώστε να πάρουν παράταση ως θίασος στο παρακμιακό μας έργο.

Βρέθηκε ο Αποστάτης, ο Παραβάτης.

Μόλις τον κρεμάσετε, μπορείτε να συνεχίσετε το όμορφο έργο σας.
Οι μεν να σιτίζονται εντός, οι δε να τους μουτζώνουν εκτός.

newsit.gr

Έγινε και αυτό: Λυγούρια πήραν το πιάτο βουλευτή κι έφαγαν το φαΐ του!‏

Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι γεγονός. Μια ομάδα πολιτών πέτυχε σε ταβέρνα της Νάουσας τον τοπικό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άγγελο Τόλκα, άρχισαν να τον βρίζουν και, στη συνέχεια, του πήραν το πιάτο και έφαγαν το φαγητό του! Ο Τόλκας, που χρημάτισε και αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος («δοξάστηκε» τις ημέρες του, τραγικού για τη χώρα, Παπανδρεϊκού Δημοψηφίσματος) κράτησε την ψυχραιμία του και έτσι απετράπη μεγαλύτερης έκτασης επεισόδιο.
 Είναι προφανές ότι ο κόσμος είναι υπερβολικά θυμωμένος με τους πολιτικούς όλων των κομμάτων, όπως είναι επίσης προφανές ότι πολλοί -  ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ  ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ  ΤΗΝ ΜΠΑΧΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΛΕΚΟΜΜΑΤΑ  - εκμεταλλεύονται τη λαϊκή οργή για να δημιουργούν ακόμα δυσμενέστερο κλίμα.Αναρωτιέται κανείς τι θα γίνει -ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ -την 18η Μαρτίου, την ημέρα που είναι προγραμματισμένο να στηθούν κάλπες σε όλη τη χώρα για να αναδειχθεί ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ…

ΣΟΚ. Γιούνκερ προς Έλληνες: Θα ψηφίσετε μόνο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...

Απίστευτη παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της χώρας έκανε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine Zeitung». Για να δείτε δηλαδή πόσο υπολογίζουν την ελληνική «δημοκρατία» και τον ελληνικό λαό οι ευρωπαίοι «σύμμαχοί» μας.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το τι θα συμβεί εάν στην Ελλάδα μετά τις εκλογές έλθουν στην εξουσία κόμματα που....

Εμείς τα λέγαμε, αλλά στη ΝΔ δεν άκουγαν

Τα παιχνίδια του ΠΑΣΟΚ με τα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων!
Στις 17-11-2011 στην ανάρτηση του Antinews, «Μπορούμε να διώξουμε την Τρόϊκα» , επισημαίναμε, μεταξύ άλλων,  τι θα μπορούσε να κάνει μια Κυβέρνηση Σαμαρά:
«Ιδρύει έναν μεγάλο Κρατικό Τραπεζικό Πυλώνα στον οποίον και μεταφέρονται  δάνεια των ιδιωτών (στεγαστικά, προσωπικά-καταναλωτικά μέχρι 300 χιλιάδες). Όπου έχει ήδη αποπληρωθεί το κεφάλαιο, σύν ένα εύλογο περιθώριο κέρδους, διαγράφεται! Στα υπόλοιπα, επαναπροσδιορίζονται επιτόκια και διάρκεια αποπληρωμής, επί τα  βελτίω.  Έτσι, αφ’ ενός φεύγει η θηλιά από τα νοικοκυριά, άρα μεγαλώνει το διαθέσιμο εισόδημα, αφ’ ετέρου εξυπηρετούνται καλύτερα τα δάνεια, άρα μειώνεται το ρίσκο της τράπεζας.»
Την Κυριακή, «ΕΘΝΟΣ» και «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», σε σχεδόν ταυτόσημα ρεπορτάζ, αναφέρονται σε «μυστικό σχέδιο» για νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για το «κούρεμα» των ιδιωτικών δανείων, δηλαδή τα δάνεια που έχουν  συνάψει επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Βενιζέλος έφερε τροπολογία στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία προωθούνται ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή με συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 προαναγγέλλει  ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν την αποπληρωμή δανείων που έχουν πάρει από τράπεζες δανειολήπτες, ανεξάρτητα από το εάν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή μη. Είπε συγκεκριμένα: «Ο χρόνος τρέχει πιεστικά. Δεν είναι ένα ζήτημα μηνών ή εβδομάδων. Το ζητούμενο είναι ο διάλογος που έχει ξεκινήσει με τις εμπορικές τράπεζες να οδηγήσει σε ρυθμίσεις και ενήμερων μέχρι σήμερα δανείων που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα
Αναμφίβολα μια τέτοια πρωτοβουλία (αν και όταν ευοδωθεί) θα ανακουφίσει ουσιαστικά εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που λόγο της δραματικής περικοπής μισθών και συντάξεων, αλλά και της παράλληλης αύξησης της φορολογίας, είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν σε αναληφθείσες δανειακές υποχρεώσεις. Κατά συνέπεια κάτι πρέπει να γίνει.
Όμως, στο ΠΑΣΟΚ περισσεύει η υποκρισία. Από τη μια ο απερχόμενος (;) πρόεδρος Γ. Παπανδρέου έχει κηρύξει ….ανένδοτο κατά των τραπεζών με αφορμή την ανακεφαλαιοποίησή τους και από την άλλη ο…ερχόμενος πρόεδρος, ο κ. Βενιζέλος, προαναγγέλλει ρυθμίσεις δανείων! Κάνει και άλλα παιχνίδια, αλλά δεν είναι του παρόντος.
Προφανώς όλα αυτά γίνονται ενόψει εκλογών…
Τέλος, για να μη ξεχνιόμαστε: Θυμάστε εκείνο το πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος», λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές του 2009, με το οποίο μας ενημέρωσε για την απόφαση του κ. Παπανδρέου να …σβήσει τα δάνεια των ιδιωτών;
Αλήθεια, η ΝΔ τι λέει για όλα αυτά;

ΤΣΑΜΠΟΥΝΕΣ


Σχετικά με τις επανακρίσεις των 150 στις ένοπλες δυνάμεις...




Επειδή σε αυτό το μπλόγκ, όταν έχουμε χρόνο κάνουμε και ρεπορτάζ, ερασιτεχνικά μεν, ρεπορτάζ δε κι έτσι σας παρουσιάζουμε τι πραγματικά συνέβη με τις 'επανακρίσεις' των 150 αξιωματικών πριν από λίγες ημέρες.
Κατ αρχήν οι κανονικές κρίσεις και
προαγωγές μετατέθηκαν για μετά τις εκλογές.
Επίσης, από τις 150 αιτήσεις, απορρίφθηκαν περίπου οι 65, γιατί πρώτον οι οικονομικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, δεύτερον δεν υπήρχε άλλο χρονικό περιθώριο με βάση τον νόμο για να μετατεθεί η απόφαση και τρίτον η επαναφορά στο στράτευμα αξιωματικών που έχουν αποστρατευτεί, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από εκείνα που υποτίθεται πως θα λύσει.
Οι υπόλοιπες αιτήσεις, περίπου 85, θα εξεταστούν μετά τις εκλογές και αφορούν άλλα θέματα, όπως δυσμενή κρίση ή στέρηση βαθμού κτλ…
Πολύς θόρυβος για το τίποτα λοιπόν....

Η καρδιά του Καρναβαλιού χτυπά στη Νάξο

Ο εορτασμός της Ναξιώτικηςαποκριάς έχει αποκτήσει πλέον τη δική τoυ περίοπτη θέση ανάμεσα στα φημισμένα καρναβάλια της Ελλάδας. Δημιουργεί σιγά σιγά τη δική του παράδοση γράφοντας μια ξεχωριστή ιστορία στο βιβλίο των πολιτιστικών δρώμενων του τόπου .
Οι συμμέτοχη του κόσμου στις φετινές εκδηλώσεις ξεπέρασε κάθε προσδοκία με αποκορύφωμα την σημερινή μεγάλη παρέλασηστην οποία πήραν μέρος περισσότεροι από 800 εθελοντές,28 άρματα και δεκάδες ομάδες μεταμφιεσμένων.
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι διοργανωτές εμπνεύστηκαν από το ζοφερό κλίμα της εποχής. Τα περισσότερα θέματα σατίριζαν την οικονομική κρίση, το μνημόνιο, το ΔΝΤ, τα ψέμματα της εξουσίας, τις Ελληνογερμανικές σχέσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Έλληνες, στέλνοντας μ' αυτόν τον τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα στους μασκαράδες του Ελληνικού κοινοβουλίου και στους Ευρωπαίους εταίρους μας.
Η ομάδα της κινηματογραφικής λέσχης ήταν αυτή που εντυπωσίασε περισσότερο την επιτροπή αξιολόγησης ενώ τη δεύτερη θέση, με διαφορά στήθους, κατέκτησε το υπεραισιόδοξο "θέμα" των Κορωνιδιατων.
Το έπαθλο που περίμενε τους νικητές της ημέρας ήταν ένα τεράστιο ταψί γαλακτομπούρεκο (50 τεμαχίων) και μια λαγάνα 2,5 μέτρων(15 κιλά!!) προσφορά των ζαχαροπλαστείων "Ραντεβού"!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ


Συνάντηση Πολιτιστικών - Εξωραϊστικών Συλλόγων Νάξου


Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καλεί τους Πολιτιστικούς - Εξωραϊστικούς Συλλόγους, που έχουν έδρα τη Νάξο και τα νησιά Ηρακλειά, Κουφονήσια, Δονούσα και Σχοινούσα, σε συνάντηση την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Σχολής Ουρσουλινών (Κάστρο Χώρας).
Τα θέματα που θα συζητηθούν:
Προτάσεις εν όψει της σύνταξης του προϋπολογισμού του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ
Συνεργασία μεταξύ των φορέων
Συντονισμός Δραστηριοτήτων

Παπουτσής: Παραιτήθηκε από υπουργός για να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Αντί να παραιτηθεί όταν κάηκε η Αθήνα. ο Χ. Παπουτσής παραιτήθηκε την Καθαρά Δευτέρα, μόνο και μόνο για να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.























Σκληρή μάχη Καμμένου-Γιωργάκη για την Πρωθυπουργία του facebook


Η αναγγελία της ίδρυσης του νέου κόμματος από τον Πάνο Καμμένο έφερε αναστάτωση στο κρατίδιο του Facebook και εκτόξευσε τον Καμμένο στη δεύτερη θέση σε απόσταση αναπνοής από τον απόλυτο ηγέτη, Γιωργάκη, που συνεχίζει να κάνει την καρδιά των Ελλήνων να χτυπάει δυνατά. Ψάξαμε τις σελίδες των κομμάτων στο face book και τις παρουσιάζουμε:

ΠαΣοΚ εδώ 37.936 λαμόγια
Νέα Δημοκρατία εδώ 19410 προδότες
ΣΥΡΙΖΑ εδώ 1.180 σύντροφοι
ΚΚΕ εδώ 5.955 σύντροφοι
ΛΑΟΣ εδώ 323 φίλοι
ΔΗ.ΣΥ εδώ 375 φίλοι
Γιώργάκης Παπανδρέου 47.007 μουτζαχεντίν
Πάνος Καμμένος εδώ 46.826 ταλιμπάν πατριώτες
Φώτης Κουβέλης εδώ 4908 κρυφοΠΑΣΟΚοι

Οι πληροφορίες για τις σελίδες των κομμάτων είναι από kafeneio.gr

Γιατί θα ρίξω ΜΑΥΡΟ στον ΚΟΥΒΕΛΗ και το συνάφι του

κ. ΡΕΠΟΥΣΗ ΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ… ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ

Στις 15 Μαρτίου 1921, λίγα χρόνια μετά την μεγάλη σφαγή -γενοκτονία των Αρμενίων, λίγο πριν από το μεσημέρι, ο Αρμένιος πατριώτης Soghomon Tehlirian ύστερα από συστηματική παρακολούθηση δέκα ημερών, έκρινε πως έφτασε η κατάλληλη στιγμή να εκτελέσει το σχέδιο του.

Απετράπη απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν

Δολοφονική απόπειρα κατά του Ρώσου πρωθυπουργού και προεδρικού υποψηφίου Βλαντίμιρ Πούτιν απέτρεψαν οι μυστικές υπηρεσίες Ρωσίας και Ουκρανίας, σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσε το Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης. Την είδηση επιβεβαίωσε με λακωνική δήλωσή του και ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος είπε στο πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ ότι δεν επιθυμεί προς το παρόν περαιτέρω να τη σχολιάσει.


Σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο στην Οδησσό της Ουκρανίας συνελήφθη ομάδα εγκληματιών, οι οποίοι ήταν διεθνώς καταζητούμενοι. Από τις καταθέσεις τους προέκυψε ότι σκόπευαν να υλοποιήσουν το σχέδιο της δολοφονικής επίθεσης μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου.

Κατά το τηλεοπτικό δίκτυο, πρόκειται για Ρώσους πολίτες και η σύλληψή τους έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με στοιχεία από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, ένας εκ των συλληφθέντων είναι τσετσενικής καταγωγής, 31 ετών, ονομάζεται Αντάμ Οσμάεφ και επειδή ήταν καταζητούμενος άλλαζε μαζί με τους συνεργάτες του συνεχώς την εξωτερική του εμφάνιση και τόπο κατοικίας.

Σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα της Οδησσού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρομοκράτες κατασκεύαζαν βόμβες, μία εκ των οποίων εξερράγη στις 4 Ιανουαρίου κατά λάθος, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί επιτόπου ένας από τη συμμορία ονόματι Ρουσλάν Μαντάεφ, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά Ιλιά Πιάνζιν, από το Καζαχστάν.

Ο Πιάνζιν ήταν ο πρώτος, που έδωσε κατάθεση στις ουκρανικές υπηρεσίες, ομολογώντας ότι κατ' εντολήν του καταζητούμενου οπλαρχηγού Ντόκου Ουμάροφ η ομάδα τους ετοιμαζόταν αρχικώς για πραγματοποίηση "δολιοφθορών στη Μόσχα σε οικονομικούς στόχους και εν συνεχεία για τη δολοφονία του Πούτιν" με τη χρήση ναρκών στρατιωτικού τύπου. Η ομάδα στην οποία ανήκε ο Πιάνζιν βρέθηκε στην Ουκρανία προερχόμενη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω Τουρκίας.

Ο κρατούμενος στην Οδησσό Οσμάεφ συνεργάζεται με τις ουκρανικές υπηρεσίες επιθυμώντας να αποφύγει έκδοσή του στη Ρωσία. Ο ίδιος έζησε επί πολλά χρόνια στο Λονδίνο και κατά τις διαρρέουσες πληροφορίες ήταν "σύνδεσμος των τρομοκρατών και εκπαιδευτής της ομάδας που έπρεπε να κατευθυνθεί στη Μόσχα".

Το πλήρες σχέδιο των προετοιμαζόμενων επιθέσεων βρέθηκε στο φορητό του υπολογιστή, όπου είναι καταγεγραμμένες σε βίντεο οι μετακινήσεις της αυτοκινητοπομπής του Βλαντίμιρ Πούτιν από διάφορες οπτικές γωνίες και σε διάφορα σημεία, "με σκοπό να αντληθούν πληροφορίες για τον αριθμό των συνοδών φρουρών και αυτοκινήτων, να εντοπιστεί πού κάθεται κάθε φορά το φυλασσόμενο πρόσωπο", σύμφωνα με εκτίμηση ανώνυμου στελέχους της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB). Κατά τον ίδιο αξιωματικό, η έκρηξη κατά την επίθεση "θα μπορούσε να αναποδογυρίσει και φορτηγό".

Το ρωσικό Πρώτο Κανάλι υπόσχεται να μεταδώσει περισσότερες λεπτομέρειες της υπόθεσης στα βραδινά του δελτία ειδήσεων.

H βόμβα στο Μετρό ... μπάζει από παντού

Οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας, το έχουμε ξαναγράψει, δεν είμαστε. Ούτε οι Ελοχίμ, ούτε οι Εβραίοι πιστεύουμε ότι κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές απορίες που δημιουργούνται κάθε φορά που συμβαίνουν περίεργα γεγονότα, όπως π.χ. τα σοβαρά επεισόδια και οι εμπρησμοί στο κέντρο ή το θέμα με τη βόμβα στο μετρό.

Ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες προανήγγειλε ο ΓΓ Καταναλωτή

Ρυθμίσεις δανείων εντός του Μαρτίου για όλους τους δανειολήπτες προανήγγειλε ο Γ.Γ. Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος.

Την ανακοίνωση ρυθμίσεων που θα διευκολύνουν την αποπληρωμή δανείων που έχουν πάρει από όλες τις εμπορικές τράπεζες δανειολήπτες, ανεξάρτητα από το εάν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή μη, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος, σε συνέντευξη του σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του Αντένα.


Ο χρόνος τρέχει πιεστικά. Δεν είναι ένα ζήτημα μηνών ή εβδομάδων, είπε ο κ.Σπυράκος, ερωτηθείς σχετικά με.........
Οι "Βασικοί Μέτοχοι" προσπαθούν όπως μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα και διχόνοιες στην Ν.Δ...
Όχι ότι δεν υπάρχουν προσωπικές επιδιώξεις στην Ν.Δ όπως και σε κάθε κομματικό σχηματισμό , αλλά είναι σε όλους γνωστό ότι όταν κάποιο κόμμα βρίσκεται στα πρόθυρα του να ασκήσει την εξουσία όλα αυτά φθίνουν και κρύβονται κάτω από το χαλί...

Τι κρίμα τα άκουσε κι ο κ. Χάρης σε πτήση της Aegean

ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΉΦΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΌΝΙΟ ΔΥΟ

Στη βουλή και στα τηλεπαράθυρα «κλαίει» κι αυτός για το δράμα του λαού, αλλά όταν πρόκειται για τον εαυτό του, πάνω απ΄ όλα οι ανέσεις και η καλοπέρασή του. Ο λόγος για τον τέως υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Καστανίδη ο οποίος την προηγούμενη Παρασκευή ταξίδευε, πρώτη θέση, με την πτήση των 9.30 της Aegean από την Αθήνα για Θεσσαλονίκη.

Πόσα πληρώνει το ΠΑΣΟΚ τον προσωπικό γυμναστή του ΓΑΠ

Ο Γιώργος Παπανδρέου πληρώνει από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ,...
2.500 ευρώ στον προσωπικό του γυμναστή! Εμένα γιατί δεν μου προκαλεί έκπληξη η είδηση;

Μαλάκ@@ το 63% των Γερμανών που λένε όχι στη βοήθεια στην Ελλάδα.. καλά δεν θέλουν να πάρουν τζάμπα κανα νησάκι αυτοί;



[Σύμφωνα με τους ηλίθιους που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, το 63% των γερμανών που λένε όχι στο δεύτερο πακέτο βοήθειας είναι μαλάκ@@ μιας και δεν θέλουν να μας τα δώσουν ώστε να μας δεσμεύσουν και να μας πάρουν τα νησιά και τα σπίτια όπως έγραψε παλαιότερα και ο εκλεκτός της Συγγρού ο Καψαμπέλης στη Δημοκρατία. Φαντάζομαι ότι οι ηλίθιοι θα βγούνε να πούνε ένα μπράβο σε όλους αυτούς που είναι εναντίον της βοήθειας...

«Ψάχνουν συνενόχους» «Μην ακούω περί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης» λέει ο Αντώνης Σαμαράς

«Το ΠΑΣΟΚ χαμένο είναι και δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει. Θέλει να φαινόμαστε παρέα, για να μας κάνει και εμάς ζημιά. Συνενόχους ψάχνουν και κοιτάνε πίσω» λέει ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία κοιτά μπροστά με ένα πρόγραμμα εστιασμένο στην ανάπτυξη. «Μην ακούω τώρα περί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης» αναφέρει, ενώ σημειώνει ότι με τη νέα σύμβαση η Ελλάδα κερδίζει χρόνο και ανάσα έχοντας φθάσει στο παρά ένα της εξόδου από το ευρώ.