slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παραπέμπεται ο Άκης -ΑΡΕ ΜΑΙΤΕ- Τσοχατζόπουλος... μένουν μόνο οι "καθαροί" στο ΠΑΣΟΚ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPv_YFedpyMIQqNuYtIwmnbLeLNXdEVgSL6YHBFP6r-ngr6TVSmy6krnItY6Wl5gF7Ge2Mc9AZLmH0dLO9TjjxHpC6k_4Dt6-EsN6kqEf6gjAVt2-q_G9DFOKHGxRAjbZhy_1GlBqiZH4r/s400/akis.jpgΟύτε 1 σύντροφος δεν είχε την τόλμη να σταθεί μέχρι τέλους δίπλα στον Άκη!!!

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου για δύο αδικήματα και την παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, κάνοντας δεκτό το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για το κλίμα βίας που καλλιεργούν οι ακραίες και απαράδεκτες, ενέργειες όπως ο προπηλακισμός βουλευτών, η ο αποκλεισμός των σπιτιών τους


Σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, όλοι, απαιτείται να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα.
Πρώτιστο μέλημα όλων οφείλει να είναι η προάσπιση της Δημοκρατίας και η απρόσκοπτη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και των εκλεγμένων εκπροσώπων του Ελληνικού λαού.
Αυτή η αναγκαία για τη χώρα συνθήκη, αφορά ιδιαιτέρως τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στον Πρωθυπουργό: «Εμπιστευτείτε τις Περιφέρειες, εμπιστευτείτε τις τοπικές κοινωνίες»

Την πάγια θέση και αίτημά του για εκχώρηση στις αιρετές Περιφέρειες όλων των αρμοδιοτήτων που δεν προσκρούουν στο Σύνταγμα, διατύπωσε για μία ακόμα φορά σήμερα ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης στον Έλληνα Πρωθυπουργό, κατά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι οι δέκα τρεις περιφερειάρχες με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Μιχελάκης αμετανόητος συκοφάντης ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει να συκοφαντεί τη χώρα στους ΣοσιαΛΗΣΤΕΣ

«Ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει αμετανόητος να συκοφαντεί τη χώρα στους ξένους ηγέτες. Μιλώντας στη Συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δήλωσε ότι παρέλαβε ‘’χάος’’ από την προηγούμενη κυβέρνηση, τη διακυβέρνηση της οποίας χαρακτήρισε «ύβρη».


«Ύβρις» είναι η απαράδεκτη τακτική του κ. Παπανδρέου, ο οποίος συνεχίζει να διασύρει και να εκθέτει ανεπανόρθωτα τους Έλληνες και τη χώρα στο εξωτερικό.

Δελτίο τύπου του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Γαληνιωτών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΑΤΑΛΙΩΤΙΣΣΑ»σχετικά με το ύφος και ήθος της δημοτικής αρχής


Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλη Μαργαρίτη και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαυρομάτη Φώτη,  που με την απαίτηση τους , η Ελληνική Αστυνομία διατάχθηκε να εμποδίσει το Ναξιακό Λαό να παρακολουθήσει την συνεδρίαση του Δ.Συμβουλίου  της 29/06/2011 καθώς στα θέματα συμπεριλαμβανόταν και
η Λήψη απόφασης για κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την υλοποίηση του έργου: "Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α) νήσου Νάξου", διασφαλίζοντας την μυστικότητα της συνεδρίασης τους.

Χαλαρό Ρεκόρ ΠΑΣΟΚ με 15% ανεργία κατατκαλόκαιρα εν μέσω τουρισμού... τα καλά ρεκόρ με 20άρια% από χειμώνα...

Description: Η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών έφθασε στην στην Ελλάδα στο 38,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat για το πρώτο τρίμηνο του 2011.  Η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών έφθασε στην στην Ελλάδα στο 38,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat για το πρώτο τρίμηνο του 2011.
Από πλευράς αύξησης της ανεργίας σε ετήσια βάση, η Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία, λαμβανομένου υπόψη ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2010 η ανεργία ήταν στο 11%.
Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ εμφάνισαν η Ισπανία (20,9%), η Λιθουανία (16,3%) και η Λετονία (16,2%), ενώ τα μικρότερα ανήκουν στην Ολλανδία (4,2%), στην Αυστρία (4,2%) και στο Λουξεμβούργο (4,5%). Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 9.3%.

Γενική Συνέλευση, «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΛΕΡΙΟΤΙΣΣΑ»,


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΚΟΡΩΝΟΧΩΡΙΟΥ -ΜΥΛΩΝ ΝΑΞΟΥ 
«ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΛΕΡΙΟΤΙΣΣΑ»             
Κορωνοχώρι   26 -06- 2011
                   
Αριθμ.Πρωτ. 14
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Η Πολιτιστική χορευτική ομάδα  Κορωνοχωρίου -Μύλων Νάξου                     «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΛΕΡΙΟΤΙΣΣΑ», σας προσκαλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011 και ώρα 08.00 το βράδυ στο Δημοτικό σχολείο στο Κορωνοχώρι με τα παρακάτω θέματα:
-         Ενημέρωση του έργου
-          Προτάσεις Διοικητικού Συμβουλίου για  προγραμματισμό έργων
-         Προτάσεις μελών

“Aληθινά παραμύθια της Νάξου”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Αφηγητές: Oι αρχαιολόγοι
Χρήστος Ντούμας, Φωτεινή Ζαφειροπούλου, Μυρτάλη Αχειμάστου-Ποταμιάνου, Φανή Δροσογιάννη
 Η MOnuMENTA στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπικές Κοινωνίες & Μνημεία» ανέλαβε  να αρχινήσει με τη συνεργασία του Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων ένα παραμύθι με ιππότες, δράκους, θησαυρούς, μενίρ, πύργους, ερείπια, ξωτικά και άλλες περιπέτειες, που συνέβη στη Νάξο σε καιρούς παλιούς, αλλοτινούς.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επιχειρεί τη βελτιστοποίηση της ποιότητας του νερού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ της πράξης με τίτλο «Ολοκληρωμένο Σύστημα Ελέγχου Ποσότητας και Ποιότητας Πόσιμου Νερού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων».
Η δημοτική αρχή, πάντοτε ευαισθητοποιημένη σε θέματα προστασίας της υγείας των δημοτών, υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, της πράξης με τίτλο «Ολοκληρωμένο Σύστημα Ελέγχου Ποσότητας και Ποιότητας Πόσιμου Νερού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων». Το θέμα συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 29ης Ιουνίου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Τοτόμης Πρωτονοτάριος, στην εισήγησή του, ανέφερε τα εξής:.......

Το δήθεν Αστυνομικό Κράτος του Μαργαρίτη , η αντιπολίτευση σκορποχώρι ο συντονιστής και η στάση ορισμένων τοπικών ΜΜΕ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ  ΕΝΑΣ .....ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ
Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που ήταν προγραμματισμένο για το απόγευμα της Τρίτης, με βασικό θέμα την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ Νάξου. Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αναβληθεί εξαιτίας της πολύωρης κατάληψης του Δημαρχείου από μερίδα κατοίκων των χωριών Εγγαρών και Γαλήνης και από τους γνωστούς Νάξιους Αναρχοαυτόνομους οι οποίοι είναι αντίθετοι στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην κορφή Ξύδη. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ειδοποιήθηκαν εκτάκτως την Τετάρτη  να προσέλθουν στο Δημαρχείο στις 10:30. Από νωρίς το πρωί στην είσοδο του Δημαρχείου υπήρχαν αστυνομικοί και ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ενημέρωναν τους 30 κατοίκους και 20 Αναρχοαυτόνομους που είχαν συγκεντρωθεί και διαφωνούσαν στην δημιουργία ΧΥΤΑ στην κορφή Ξύδη ότι δεν μπορούν να εισέλθουν στο χώρο του Δημαρχείου. Οι κάτοικοι που διαφωνούσαν προσπάθησαν να αποτρέψουν τους Δημοτικούς Συμβούλους να περάσουν μέσα στο Δημαρχείο. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με πέντε κατεπείγοντα θέματα, και με παρόντα όλα τα μέλη της πλειοψηφίας πλην του κ. Σιγάλα που λόγω τις απεργίας των πλοίων δεν μπορούσε να παραβρεθεί.        
Αυτό που έκανε άσχημη εντύπωση ήταν η εικόνα της μείζονος μειοψηφίας και του  επικεφαλής της  που με την τετραετή απραξία του είναι ο  βασικός υπεύθυνος για την σημερινή του κατάσταση  στο  θέμα του ΧΥΤΑ ήταν ΑΠΩΝ με αποτέλεσμα η δημοτική του ομάδα να θυμίζει σκορποχώρι με άλλους Δημοτικούς Συμβούλους να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων όπως ο επικεφαλής, -λόγω απουσίας του, Στάθης Πιτταράς, η Κατερίνα  Ψαρά και ο Στάθης Αγγελής και άλλους έξω από το Δημαρχείο όπως οι κ.κ. Καπούνης, Βλησίδης και Καραμανής. Οι τελευταίοι αν και βρισκόταν στο περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου δεν προσήλθαν στην συνεδρίαση. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι δεν τους επέτρεψαν οι διαμαρτυρόμενοι να μπουν στο Δημαρχείο, σε κείνους όμως έδιναν την εικόνα της στήριξης στον "αγώνα" τους. Η παρουσία μάλιστα του Γιάννη Μαράκη το απόγευμα της Τρίτης έξω από το Δημαρχείο, όπου προσπαθούσε να "συντονίσει" τους καταληψίες δημιουργεί εύλογες απορίες για τη θέση και τη στάση της ομάδας του Νίκου Μαράκη αλλά και του ίδιου. Και τέλος  ο επικεφαλής Στάθης Πιτταράς να επικαλείται ότι  αποχωρεί επειδή η συνεδρίαση γινόταν «κεκλεισμένων των θυρών». 
Αλλά και η στάση - παρουσία των δημοτικών συμβούλων της ελάσσονος μειοψηφίας δεν ήταν σωστή. Η επικεφαλής των «Πολιτών για τα Νησιά μας» προσήλθε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να καταγγείλει το Αστυνομικό Κράτος του Μαργαρίτη και να αποχωρήσει για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς πριν τον Στάθη  Αγγελή , ενώ η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν παρευρέθη λόγω   απεργίας και   ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο και τον κόσμο  για  τις θέσεις της, στέλνοντας δελτίο τύπου.
Όπως πολλά ερωτηματικά   προκαλεί  η συμπεριφορά ορισμένων τοπικών ΜΜΕ  απέναντι στην νέα Δημοτική αρχή – προφανώς κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ο Μανώλης Μαργαρίτης και οι συν αυτών ανέτρεψαν ένα κατεστημένο  50κονταετιας –  τα  συγκεκριμένα   ΜΜΕ στρέφονται τόσο κατά  του προέδρου του  Δημοτικού Συμβουλίου του Φώτη του Μαυρομάτη όσο  και κατά  του υπεύθυνου του  γραφείου  τύπου και δημοσίων σχέσεων του Μανώλη του  Λυκουρόπουλου όπου μέχρι και πρόσφατα δεν ήξεραν ούτε την ύπαρξη του γραφείου τύπου  αλλά και όταν το έμαθαν δεν ανέφεραν ούτε καν το όνομά του. Αλλά  και η πλήρης  ταύτισή τους με οτιδήποτε πει  η αντιπολίτευση.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΣΑΣ

Με ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΧΙ ΣΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ


Με τόσα «δωρεάν» δακρυγόνα που να περισσέψουν λεφτά για δωρεάν Παιδεία – Υγεία και Κοινωνικές Παροχές!!!  Η ισχνή και «παραπαίουσα» κυβερνητική πλειοψηφία  ψήφισε μέσω «δακρυγόνων» και κοινωνικής κατακραυγής  το Μεσοπρόθεσμο Οικονομικό Πρόγραμμα της σκληρής λιτότητας και της κοινωνικής εξαθλίωσης.

Ανακοίνωση του Βουλευτή Κυκλάδων, Παναγιώτη Ρήγα, για τις συντάξεις των ναυτικών

Όπως μας ενημερώνει με  σχετική του ανακοίνωση, ο τέως υφυπουργός κ. Π. Ρήγας μαζί με άλλους  βουλευτές του ΠΑΣΟΚ  κατέθεσαν  προτάσεις που ο υπουργός   Οικονομικών, κ. Ευάγγελος   Βενιζέλος αποδέχτηκε   τροποποιώντας   το κείμενο του εφαρμοστικού νόμου για να μην ισχύσει αναδρομικά η περικοπή των συντάξεων των ναυτικών κατά 6%,

- η παρελκυστικη πολιτικη και η υποβαθμιση του περιφερειακου συμβουλιου συνεχιζεται … - με ευθυνη της περιφερειακησ αρχησ, οι περιφερειακοι συμβουλοι σε ρολο «κομπαρσου»


Ο  επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου καταγγέλλει την περιφερειακή αρχή ότι  συνεχίζει την παρελκυστική τακτική της λειτουργώντας  ως κυβερνητικό εξαπτέρυγο επιχειρεί να   «κουκουλώσει» τα προβλήματα και τις αδυναμίες στα ζητήματα της Υγείας και για απουσία ουσιωδών θεμάτων από την ημερήσια διάταξη

Την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 9 το πρωί καθαρίζουμε την παραλία του Αμμίτη


Καθαρίζουμε
την παραλία και τον σπάνιο υδροβιότοπο του Αμμίτη
την Κυριακή 3 Ιουλίου '11 στις 9 το πρωί.
Σας περιμένουμε να βάλουμε όλοι ένα χεράκι!
...Και μετά να απολαύσουμε το κυριακάτικο μας μπάνιο!!!

Έμπνευση-Οργάνωση
Πολιτιστικοί σύλλογοι
Γαλήνης-Εγγαρών & Κινιδάρου