slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ψήφισμα της Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης της Νέας Αριστεράς για το φαινόμενο slapp

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Νέας Αριστεράς Κυκλάδων

Η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς, ενόψει της εκδίκασης στο Εφετείο της αγωγής της ΟΝΕΧ - ιδιοκτήτρια εταιρεία του Νεωρίου - ενάντια στο Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους κατοίκους και τους φορείς της Σύρου καθώς και σε όλους τους διωκόμενους από  τις πρακτικές slapp (στρατηγικές νομικές αγωγές κατά της συμμετοχής του κοινού).

Η Ε.Α.Σ. Νάξου στη Food Expo 2024


Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, στα πλαίσια του εξωστρεφούς προσανατολισμού της, λαμβάνει και φέτος μέρος στην Food Expo 2024, η οποία θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 9 έως και την Δευτέρα 11 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo (πλησίον του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»).

Μάλιστα, αυτή θα είναι η 10η συμμετοχή της εταιρείας στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην νοτιοανατολική Ευρώπη, όσα και τα χρόνια που αυτή διοργανώνεται!

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου θα είναι ένας από τους 1.300 εκθέτες που θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στην έκθεση, την οποία αναμένεται να επισκεφθούν 40 χιλιάδες αγοραστές και εμπορικοί επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πάντοτε πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον της έκθεσης αυτής, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου θα επιχειρήσει να αναδείξει με δυναμισμό τη μεγάλη γκάμα των προϊόντων της και, κυριότερα, την πεντανόστιμη και πολυβραβευμένη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., που αποτελεί το κορυφαίο προϊόν και τη «ναυαρχίδα» της παραγωγής της μαζί με το Κεφαλοτύρι, ένα παραδοσιακό τυρί της Νάξου με υπέροχη, πλούσια γεύση!

Στην Food Expo 2024 η Ε.Α.Σ. Νάξου θα εκπροσωπηθεί από μέλη της Διοίκησής της, ενώ το περίπτερό της θα βρίσκεται στο Hall 3 με τον κωδικό D07.


Η Ε.Α.Σ. Νάξου στην Ολλανδία για να ενισχύσει τον Παραγωγό και τη ζώνη γάλακτος της Νάξου!



 Η Ε.Α.Σ. Νάξου στην Ολλανδία για να ενισχύσει τον Παραγωγό και τη ζώνη γάλακτος της Νάξου!
To:


Στην Ολλανδία βρίσκεται η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου! Ο λόγος; Να αγοράσει περίπου 100 αγελάδες, με τις οποίες θα ενισχύσει τον Ναξιώτη Παραγωγό και τη ζώνη γάλακτος του νησιού μας, προκειμένου να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης πρώτης ύλης για την παραγωγή της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. και των υπόλοιπων εκλεκτών τυροκομικών και γαλακτοκομικών της προϊόντων

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων : Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός: πρόληψη και αντιμετώπιση»


Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Με αφορμή τη συνεχώς αυξανόμενη παρουσία ανάλογων φαινομένων στις τοπικές μας κοινωνίες και στις σχολικές δομές, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το Κέντρο Κοινότητας, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία οργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός: πρόληψη και αντιμετώπιση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 18:00. 

Στόχος είναι η συμβολή στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και των γονέων για τα περιστατικά συστηματικής και επαναλαμβανόμενης βίαιης συμπεριφοράς ανηλίκων, καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπισή τους.


Αναλυτικά το πρόγραμμα:

📅Τρίτο εργαστήριο χωροταξικού σχεδιασμού στην Πάρο, Σάββατο 9 Μαρτίου


Ανακοίνωση Τρίτου Εργαστηρίου Αφιερωμένο στον Χωροταξικό Σχεδιασμό για τη Διάσωση της Κυκλαδίτικης Ταυτότητας

Σκοπός αυτών των εργαστηρίων είναι η προώθηση μιας συμμετοχικής προσέγγισης του χωροταξικού σχεδιασμού για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πάρου. Με τη συμμετοχή των πολιτών και των ενδιαφερομένων μερών στη διαδικασία σχεδιασμού, θα ληφθούν υπόψη οι προσδοκίες και οι ιδέες τους, γεγονός που θα οδηγήσει σε καλύτερες αποφάσεις χωροταξικού σχεδιασμού και τελικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Πάρο.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα ταξί έξι έως εννέα θέσεων 123 οι άδειες σήμερα στα Δωδεκάνησα

Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από τους αυτοκινητιστές Δωδεκανήσου για την αντικατάσταση ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων με επιβατικά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, σε συνέχεια της πρόσκλησης ενδιαφέροντος που δημοσίευσε τον Δεκέμβριο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με σκοπό να καλυφθούν οι άδειες ανά νησί, όπου αυτές έμειναν αδιάθετες από την πρώτη πρόσκληση, τον Μάρτιο του 2022.

Δήμος Θήρας :ευρεία σύσκεψη Δήμου Θήρας και μελών της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας.

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 στα γραφεία του Δήμου Θήρας ευρεία σύσκεψη μεταξύ του Δήμου Θήρας και μελών της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας. Από πλευράς
Δήμου Θήρας συμμετείχε ο αντιδήμαρχος κ. Ιάκωβος Λιγνός, ο οποίος προέδρευσε στο πρώτο μέρος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γεώργιος Νομικός, ο Πρόεδρος του Τελεφερίκ κ. Αρτέμιος Καφούρος καθώς και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου κ. Κονιδάρης Τάσος.
Στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης η Λιμενάρχης Θήρας κ. Κούτρα Παναγιώτα, ο Πρόεδρος του Εμπορικού

Ανακοίνωση - Κλειστή η οδός προς Αμμούδι την Πέμπτη 7/3 και Παρασκευή 8/3/24

Εκκένωση της οδού προς Αμμούδι την Πέμπτη  7/3/24 και την Παρασκευή 8/3/24

Καλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να απομακρύνουν τα οχήματά τους από την πρώτη στροφή και
μέχρι τον όρμο του Αμμουδίου Κοινότητας Οίας ώστε την Πέμπτη  7/3/24 και την Παρασκευή 8/3/24
η οδός να είναι ελεύθερη για τον καθαρισμό και αποφόρτιση των φρακτών ανάσχεσης από φερτά
υλικά.

Ένωση Κυκλαδικού Τύπου: Γενική Συνέλευση και Εκλογές στις 9 Μαρτίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας σας προσκαλεί το Σάββατο 9 Μαρτίου
2024 και ώρα 18:00 μ.μ. στην φιλόξενη αίθουσα του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου οδός
Χριστοκοπίδου αρ. 9 ,Ψυρρή, (έναντι της εκκλησίας του Χριστού), για την
πραγματοποίηση της Ετήσιας Γενικής Τακτικής Συνέλευσής μας και την διενέργεια
αρχαιρεσιών προς ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ώρα : 17:30 Προσέλευση
18:00 Γενική Συνέλευση
Α) Εκλογή Προεδρείου
Β) Ανακήρυξη κ. Παναγιώτη Καμηλάκη, ερευνητή της Ακαδημίας Αθηνών, ως
Επιτίμου Μέλους της Ενώσεως Κυκλαδικού Τύπου
Γ) ) Ομιλία του κ. Στεφάνου Λέπουρα με θέμα: «O έντυπος Κυκλαδικός Τύπος
σήμερα»
Δ) Απολογισμός (Διοικητικός και Οικονομικός) απερχομένου Διοικητικού
Συμβουλίου
Ε) Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
ΣΤ) Έγκριση πεπραγμένων
Ζ) Εκλογή Επιτροπής Δεοντολογίας
Η) Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
Ώρα : 19:30 Αρχαιρεσίες
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΓερ.-
Θεοδ. Μαγκανιώτης Αντώνης Τζιώτης