slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαμαράς:"Το μνημόνιο είναι τρύπιος κουβάς"

Σφοδρή επίθεση εναντίον της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση εξαπολύει ο Πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στον Κόσμο του Επενδυτή. "Δεν είμαστε στην ίδια παράταξη μέσους στηρίζουν το μνημόνιο τονίζει χαρακτηριστικά.

Εμμένει στην άποψη ότι με το πρόγραμμα που προτείνει η ΝΔ μπορεί να μηδενιστεί το έλλειμμα σε 18 μήνες. "Το μνημόνιο είναι αναποτελεσματικό. Είναι σαν να προσπαθεί η κυβέρνηση να αδειάσει μια βάρκα που μπάζει νερά με ...τρύπιο κουβά. Εμείς τους λέμε πετάξτε τον τρύπιο κουβά, πάρτε αντλία και κλείστε το ρήγμα. Έτσι θα αδειάσει η βάρκα. Διότι με τον τρύπιο κουβά δεν θα αδειάσει ποτέ"

Για το ΛΑΟΣ ο Πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει πως ο Γιώργος Καρατζαφέρης συστρατεύεται με το ΠΑΣΟΚ ενώ για την Ντόρα Μπακογιάννη τονίζει: "Κάνουμε την ΝΔ κόμμα και όχι συνασπισμό τζακιών".

Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Αντώνης Σαμράς καλεί τους πολίτες να στείλουν ένα εκκωφαντικό μηνυμα. "Αν το ΠΑΣΟΚ νιώθει ευχαριστημένο το βράδυ των εκλογών με το αποτέλεσμα, τότε θα είναι ακόμα πιο αδίστακτο αμέσω μετά λαι θα πάρει σκληρότερα μέτρα"
real.gr

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Δ. ΔΡΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ 9/10

Ως «κεφάλαιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ολόκληρη την Ελλάδα» περιέγραψε το Δημήτρη Δράκο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σε τοποθέτησή του που έκανε την Παρασκευή 8/10, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αρκαδίας...

παρουσία του ίδιου του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποποννήσου, του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Κώστα Μανδρώνη, του νομάρχη Αρκαδίας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, καθώς και κλιμακίου υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ, όπως ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέτζος, ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής Β’ Αθήνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και βουλευτές από νομούς της Περιφέρειας.

«Ο κόσμος θέλει ελπίδα και όχι φόβο. Εμείς προσφέρουμε ελπίδα και μπορούμε να είμαστε δυναμικοί για το αύριο. Με το Δημήτρη Δράκο έχουμε δικαίωμα να λέμε ότι είναι έντιμος και ότι είναι άνθρωπος που θα σταθεί όρθιος σε μια λαίλαπα που έρχεται» τόνισε ο Αντ. Σαμαράς και κάλεσε όλους τους Αρκάδες να στηρίξουν την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μαζί με εκείνη του Κώστα Μανδρώνη για την Περιφερειακή Ενότητα της Αρκαδίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε επίσης να εκφράσει την πολιτική του στήριξη και για τον υποψήφιο δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, καθώς και να εκθιάσει το έργο του απερχόμενου νομάρχη Αρκαδίας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Αντ. Σαμαράς, ο Δ. Δράκος, ο Κ. Μανδρώνης, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και πολλά άλλα αυτοδιοικητικά και πολιτικά στελέχη, επισκέφτηκαν το προεκλογικό κέντρο του συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» που βρίσκεται στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου, περπάτησαν στους δρόμους της πόλης, επισκέφτηκαν δεκάδες καταστήματα και συνομίλησαν με ένα πολύ μεγάλο αριθμό κατοίκων της πόλης.

ΜΕ ΝΙΚΟ ΤΑΓΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Νωρίτερα το πρωί, οι Αντ. Σαμαράς και Δ. Δράκος, μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και νυν νομάρχη Βασίλη Σωτηρόπουλο, περιόδευσαν στο Ναύπλιο και επισκέφτηκαν το Συνεταιρισμό Αγροτικών Προϊόντων «Εσπερίδες» της Αργολίδας.

Στο νομό Αργολίδας ο Αντ. Σαμαράς έφτασε το βράδυ της Πέμπτης 7/10, με πρώτο σταθμό την πόλη του Άργους, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ, συνοδευόμενος από τους Δ. Δράκο, Β. Σωτηρόπουλο, υποψήφιους περιφερειακούς σύμβουλους και αυτοδιοικητικά και πολιτικά στελέχη, περπάτησε στους δρόμους της πόλης. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας και ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησαν με πολλούς κατοίκους, ενώ μετέβησαν και στο Επιμελητήριο Αργολίδας, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ, έκανε την κεντρική πολιτική του τοποθέτηση.

Η κοινή περιοδεία των Αντ. Σαμαρά και Δ. Δράκου είχε αρχίσει το απόγευμα της Πέμπτης 7/10, με αφετηρία την πόλη της Κορίνθου και συνάντηση με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας και νυν νομάρχη Νίκο Ταγαρά, στην οποία συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας. Το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας ο Δημήτρης Δράκος υποδέχθηκε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην Κόρινθο και πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Νομάρχη Κορινθίας και Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Ταγαρά, παρουσία του αντιπροέδρου του κόμματος κ. Σταύρου Δήμα. Στη διάρκεια και αυτής της συνάντησης, ο Αντ. Σαμαράς αναφέρθηκε με θεσμά λόγια στις υποψηφιότητες του Δ. Δράκου και Ν. Ταγαρά, ενώ για τον επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», τόνισε και πάλι ότι αποτελεί «τον καλύτερο γνώστη των αυτοδιοικητικών θεμάτων, όχι μόνο στη Πελοπόννησο αλλά σε ολόκληρη την επικράτεια».

ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΡΛΕΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Η κοινή περιοδεία των Αντ. Σαμαρά και Δ. Δράκου συνεχίστηκε με επίσκεψη στην Σπάρτη, όπου μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Παναγιώτη Φαρλέκα, συναντήθηκαν με το νυν νομάρχη Λακωνίας και υποψήφιο δήμαρχο Σπάρτης Κώστα Φούρκα και το νυν δήμαρχο Σπάρτης Χρήστο Πατσιλίβα.

Το Σάββατο 8/10, οι Αντ. Σαμαράς και Δ. Δράκος επιστρέφουν στην Αρκαδία και μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Κ. Μανδρώνη θα μεταβούν στη Δημητσάνα (10 π.μ.), όπου θα συναντήσουν δήμαρχους της Γορτυνίας και μετά, θα μεταβούν στη Στεμνίτσα. Το πρόγραμμα, της περιοδείας ολοκληρώνεται στη Μεγαλόπολη, όπου θα έχουν συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Φουσέκη.

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

Το απόγευμα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παναγιωτόπουλο, θα περιοδεύσει στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στις 6.30 μ.μ. στην Κάτω Μελπεια, στις 7.00 μ.μ. στο Διαβολίτσι και στις 8.00 στο Μελιγαλά.

Την Κυριακή 10/10, θα παραμείνει στη Μεσσηνία και το πρωί στις 9.30 θα επισκεφθεί την αγορά Κοπανακίου και στις 12.30 θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Αγιογραφίας και Ζωγραφικής της ΝΕΛΕ Μεσσηνίας.

Το απόγευμα θα μεταβεί στη Χώρα Μεσσηνίας, όπου θα παρακολουθήσει τον Εσπερινό και τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Πολιούχου της Χώρας Νεομάρτυρα Αγ. Δημήτριου του «Χωραϊτη».

Το τελευταίο οχυρό!!!



Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Προσωπική ιστοσελίδα

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε εδώ είναι που ταιριάζει η γνωστή η φράση “Όλα τα είχε η Μαργιορή ο φερετζές της έλειπε” στην προκειμένη περίπτωση ο φερετζές είναι το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης των κτιρίων που πωλούνται ή ενοικιάζονται.
Οι εγχώριοι υπάλληλοι του Δ.Ν.Τ που για κακή μας τύχη μας κυβερνούν ψάχνουν να βρουν χίλιους δυο τρόπους να τ’ αρπάξουν όλα από την τσέπη μας. Με τα πράσινα τέλη, με τις αυξήσεις στο Φ.Π.Α, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και την ακρίβεια στην αγορά προσπαθούν να μας εξουθενώσουν τελείως!!!
Τώρα βάζουν και το Πιστοποιητικό αυτό οπότε οι μικροϊδιοκτήτες θα πληρώνουν και άλλο χαράτσι εκτός από το Τ.Α.Κ και την νόμιμη εφορία από την είσπραξη των ενοικίων! Όλοι γνωρίζουν ότι η οικοδομή και γενικά η αγορά κατοικίας διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων χρόνων αλλά οι φωστήρες λες εξ επίτηδες κάνουν ότι είναι δυνατόν να την εξουθενώσουν τελείως.
Αλήθεια ποια ήταν η ανάγκη εκτός από το εισπρακτικό χαρακτήρα του μέτρου; Μήπως το κλίμα της χώρας έγινε τροπικό ή μήπως πολικό και το πήραν χαμπάρι αυτοί και εμείς οι υπόλοιποι δεν καταλάβαμε τίποτα;
Σκέφτηκαν καθόλου πως θα πάρουν πιστοποιητικό κάποιες κατοικίες χρόνων και τι κόστος θα απαιτηθεί για τις ανακαινίσεις που θα χρειαστούν;
Σίγουρα καταλαβαίνουν ότι πολλοί θα αναγκαστούν να καταφύγουν στα λαδώματα σε ορισμένους (θέλω να φαντάζομαι) μηχανικούς (ε κάτι θα τσιμπήσουν και ορισμένοι πολεοδόμοι) για να πάρουν την υποχρεωτική πιστοποίηση!!! Εκτός και αν το κάνουν για να ενισχύσουν το συγκεκριμένο κλάδο ο οποίος τον τελευταίο καιρό πραγματικά έχει αναδουλειά και μεγάλη ανεργία!!!
Φίλες/οι ας μιλήσουμε σοβαρά μια και τώρα πια δεν μιλάμε για λάθη αλλά για δόλο και εγκλήματα εναντίον όλων μας. Φαίνεται πια ολοκάθαρα ότι προσπαθούν να ρίξουν και το τελευταίο οχυρό που μας απέμεινε δηλ. το σπίτι μας! Το σπίτι μας που χτίσαμε και συντηρούμε με χίλιες δυο στερήσεις και στο οποίο θέλουν να μας καταντήσουν να είμαστε ούτε καν συνιδιοκτήτες μαζί τους … αλλά ενοικιαστές!…
Όλα πλέον φαντάζουν παρανοϊκά αλλά το σίγουρο είναι ότι εδώ και καιρό έχουμε μπει σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι που δεν έχει γυρισμό ….. κάποια στιγμή θα πρέπει να παλέψουμε όλοι μας με οποιοδήποτε κόστος για την τιμή, την αξιοπρέπεια ακόμα και για την ίδια μας την ύπαρξη και την συνέχεια της ζωής των παιδιών μας!!!

O «Οικολογικός Άνεμος» στη Νάξο

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ 8, 9, 10 Οκτώβρη 2010 στη Νάξο
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ και η Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΥΘΥΜΙΑΤΟΥ - ΚΑΡΥΣΤΙΝΑΙΟΥ που συμμετέχουν στον συνδυασμό «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ» της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα περιοδεύσουν στη Νάξο το τριήμερο 8, 9 και 10 Οκτωβρίου, ως εξής :
Παρασκευή 8 / 10 : 19.30 Επαφή με Φορείς του Δήμου Νάξου στο Δημαρχείο.
Σάββατο 9 / 10 : 9.30 Ζωντανή συνέντευξη στην κ. Μπράουν και στο
"Μεσόγειος FM"
10.30 Επίσκεψη στο ΧΑΔΑ Νάξου και το φράγμα Φανερωμένης
12.00 Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στο Δημαρχείο
13.30 Επίσκεψη στο Φιλώτι και συνάντηση με φορείς και πολίτες
14.45 Επίσκεψη στην Απείρανθο και συνάντηση με Φορείς και πολίτες
16.30 Επιστροφή στον Δαμαριώνα και συμμετοχή στο Συνέδριο
της ΟΝΑΣ
18.30 Συμμετοχή στην Ημερίδα των Οικολόγων Πράσινων Νάξου στο Δημαρχείο.
Κυριακή 10 / 10 9.30 Επίσκεψη στη Στελίδα και τον Άγιο Προκόπη.
10.30 Επίσκεψη στο ΒΙΟ.ΚΑ Νάξου.
12.00 Αναχώρηση.
Από την Επιτροπή «Οικολογικού Ανέμου»

OΙΚΟΛΟΓΟΙ ΝΑΞΟΥ


Κλείνει την ψαλίδα η ΝΔ

Δεν υπερβαίνει τις 4,5-5,5 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευθούν το Σαββατοκύριακο .Αξίζει να σημειωθεί, πως είναι η πρώτη φορά που τα ποσοστά συσπείρωσης της ΝΔ εμφανίζονται αυξημένα, ενώ αρκετοί ειδικοί κάνουν ήδη λόγω για αλλαγή συσχετισμών. Είναι προφανές πλέον, πως ο ανένδοτος Σαμαρά εναντίον του μνημονίου, βρίσκει μεγάλη απήχηση στον ελληνικό λαό.
Π

εγώ, ο ίππος του καλιγούλα

«Οταν έλεγε ο Παπανδρέου «υπάρχουν τα λεφτά», εννοούσε πού πήγαν τα λεφτά;»

Παρακοιμώμενος Παμπούκης


Του ΣΤΑΘΗ


Είναι τόσο γελοίοι αυτοί οι τυχάρπαστοι, ώστε να μας θεωρούν τόσον ηλίθιους;

Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου. Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Είναι ικανός να τον πιάσεις στο κατώι του σπιτιού να σου ρουφάει με το λάστιχο απ' το ντεπόζιτο το πετρέλαιο κι αυτός να σου λέει ότι σου το άφησε μισοάδειο ο Καραμανλής

ενώ ο ίδιος προσπαθεί να σ' το αφήσει μισογεμάτο.

Είναι ικανός να σου πει ότι λυπάται που σου κλέβει το πετρέλαιο, αλλά αυτό είναι ένα σκληρό μέτρο που είναι αναγκασμένος να πάρει, για να μη σου κλέψει περισσότερο!

Ο άνθρωπος δεν παίζεται! Είναι παιχταράς, βγάζει πιστόλια στο
τραπέζι, κάνει μπλόφες με λοζέ εφτάρια στους σκασμένους άσσους, φέρνει τις εξάρες ντόρτια, καταλύει το Σύνταγμα, βάζει στη θέση του Μνημόνιο, απολύει εργάτες, προσλαμβάνει συμβούλους

κλέβει λεφτά από γέροντες και τα δίνει σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, κυνηγάει φορολογούμενους και ξεπλένει φοροφυγάδες -ο άνθρωπος («ο άνθρωπός τους στην Ελλάδα») δεν παίζεται. Ολα τα

σφάζει (το κόμμα του), όλα τα μαχαιρώνει (τους θεσμούς), ένας πραγματικός «Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης» που έφερε στο Ελληνικό το μισό Κατάρ, ένας ανελλήνιστος ακόμα και στα αγγλικά του, ένας ρέκτης του οπενγκόβερμεντ στα γυμναστήρια, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια κι όπου αλλού μπορεί να συναντήσει σπουδαίες προσωπικότητες για να τις κάνει βουλευτές και υπουργούς

ένας άνθρωπος του κόσμου, των ταξιδιών στα οποία διέσυρε τους Ελληνες ως τεμπέληδες και διεκτραγωδούσε για την κατάσταση της χώρας του «στην εντατική», ένας κοσμοπολίτης

που θα μπορούσε να προσφέρει τις «καλές του υπηρεσίες» ακόμα και στον Ερντογάν, όπως έκανε στις διπλωματικές του εξορμήσεις για τη Βοσνία ή την Κροατία κι άλλες χώρες με τις οποίες έχουμε άριστες σχέσεις,

ένας οξυδερκής πολιτικός που ήθελε να πετάξει την Cosco απ' το λιμάνι, αλλά τώρα συνεργάζεται μαζί της (προσπαθώντας ταυτοχρόνως να της φάει τον ΦΠΑ), γενικώς ένας άνθρωπος αρχών -και με τον χωροφύλαξ (Ισραήλ) και με τον αστυφύλαξ (Ισραήλ)...

*****

Και πάνω απ' όλα σοσιαλιστής. Ακόμα και «εις την λαοκρατίαν» πιστεύει, όπως ο αείμνηστος παππούς του Γεώργιος! Ενας πρίγκηπας από σόι, ο Γεώργιος ο Β' Παπανδρέου ο Γ', γνωστός πλέον και ως ο Γιωργάκης ο Ψευτοθόδωρος

ή ο Γιωργάκης ο Λεφτάς (υπάρχουν τα λεφτά, υπάρχουν τα λεφτά) ή Γιωργάκης ο Δόσων, απ' το δίδω, ο Δίδων κι ο ενδίδων, ο άνθρωπος που δίνει πριν καν του ζητήσουν

όπως τότε, όταν προμαχούσε υπέρ του σχεδίου Ανάν.

Ομως πρέπει να παραδεχθούμε πως όταν ο διάδοχος του ριψάσπιδος Κωστάκη, Γιωργάκης, δεν λέει ψέματα, είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις του. Ετσι έκαμε τον κ. Δρούτσα (πρωτεργάτη του σχεδίου Ανάν) Υπουργό των Εξωτερικών και διά βίου Κατευνασμού, αλλά του φόρεσε καπέλο και τον Αλεξ Ρόντος, μη μείνουν παραπονεμένοι οι Σκοπιανοί και τα πάρουν όλα οι νεο-οθωμανοί.

Μελετημένα πράγματα! Μελετημένα κι ας ομιλούν για προχειρότητες οι αφελείς. Οπως με την κυρία Διαμαντοπούλου να αποδεικνύει ότι αυτό το ρημάδι το κράτος έχει τουλάχιστον μια συνέχεια (στην αποκρατικοποίησή του) έστω στον τομέα της παιδείας.

Οπου την ίδια νεοφιλελεύθερη και νεοσυντηρητική πλατφόρμα της κυρίας Γιαννάκου σηκώνει τώρα στις πλάτες της σαν άλλος Σίσυφος η κυρία Διαμαντοπούλου, κομίζοντας μάνατζερ, κάρτες διδάκτρων, σύνδεση της αξιολόγησης με τη χρηματοδότηση, έξωση των φοιτητών από κάθε συμμετοχή στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ και

πάνω απ' όλα μια λαμπρή ιδέα του Γιωργάκη για συνεργασία πανεπιστημίων-τραπεζών. Η χαρά της Ντόρας, του ΛΑΟΣ

και των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων που έχει συστρατεύσει ο κ. Παπανδρέου (α ναι! και τον κ. Τατούλη) πίσω από μεγαλοφυείς ιδέες όπως εκείνη του κ. Μπουτάρη, να χορτάσει πορνό τη μεταμεσονύχτια Θεσσαλονίκη - παλαιό όνειρο και της καημένης της Δημοκρατικής Αριστεράς. Από την εποχή της δολοφονίας του Λαμπράκη, αυτό ονειρευόταν ο προοδευτικός κόσμος: να δώσει τσάμπα τσόντα στον λαό...

Γάτος ο Γιωργάκης, ή μάλλον Γιωργάκης ο Γάτος, όλους στο τσεπάκι! απ' τον κ. Καμίνη ώς τον φον Κωλοτούμπεν Καρατζαφιούρεν. Ακόμα και η στήλη τού βγάζει το καπέλο σε τουλάχιστον ένα πράγμα: στην αγάπη του για τα αδέλφια του. Βήμα δεν κάνει χωρίς τον πριγκηπάδελφο τριτότοκον της Αρχηγομήτορος, Σεβαστοκράτορα Νικολάκη!

Ω Ελλάς, των Καραμανλήδων, των Παπανδρέου, των Μητσοτάκηδων, του Πάγκαλου, του Μνημονίου, των καζίνων, της τσόντας, των τόκων και των στόκων, ω Ελλάς ένθεν κακείθεν του 25ου Μεσημβρινού, πού έδυ σου το κάλλος;...

'Η αλλοιώς: πόσο πάει σήμερα;
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 8.Χ.2010 stathis@enet.gr

Μαζέψτε τον ... ξέφυγε για τα καλά!

Πήγε σήμερα στη Λήμνο ο πρωθυπουργός του Μνημονίου και της τρόικας και ζήτησε από τους κατοίκους να πιστέψουν στους εαυτούς τους και να μη στηρίζονται σε ... δάνειες δυνάμεις! Ιδού η δήλωσή του:
papandreou_kosmos.jpg

«Αρκεί να απελευθερώσουμε αυτό το δυναμικό από κακώς κείμενα και να στηριχθούμε σε διαχρονικές αξίες και παραδόσεις που υπάρχουν στην κοινωνία μας για την ανάπτυξη του τόπου, στηριζόμενοι στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και όχι σε δάνειες δυνάμεις».

Ο άνθρωπος ξέφυγε.

Ο αρχηγός του κράτους που παρέδωσε τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δηλαδή στην τρόικα η οποία μόνον αυτή μας δανείζει, ζητεί από τους πολίτες της χώρας να μη στηρίζονται σε ... δάνειες δυνάμεις!

Μαζέψτε τον ... ξέφυγε για τα καλά!

Σκληρή απάντηση Γιάννη Βρούτση στον άλλα καρτ ηθικολόγο κ. Ρήγα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΑΔΙΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ

«Μείζον ζήτημα ηθικής τάξης, είναι η εξαπάτηση του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους Προεκλογικούς Σωτήρες»

«Ο επιχειρούμενος αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης των Κυκλάδων από τον κ. Ρήγα δεν πείθει κανέναν.

Η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, να μετατοπίσει τη συζήτηση ενόψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών από τα πραγματικά προβλήματα των νησιών, όπως είναι το «βαλτωμένο ΕΣΠΑ», ο ανύπαρκτος Επενδυτικός Νόμος, η αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, το ψαλίδισμα των μισθών και των συντάξεων, η υποχρηματοδότηση των Δήμων και η κατάρρευση των υπηρεσιών Υγείας στα νησιά, αποτελεί μέγιστη πολιτική υποκρισία.

Ο κ. Ρήγας, επιχειρεί με τις δηλώσεις του, να δημιουργήσει εντυπώσεις, μετατρέποντας ένα καθαρά εσωκομματικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, σε γενικότερο πολιτικό πρόβλημα, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος, αλλά και όλοι, ότι οι δυο συγκεκριμένες περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεται δεν είναι ισοδύναμες.

Εκτεθειμένοι στους Κυκλαδίτες, είναι όσοι τους είπαν ψέματα και τους κορόιδεψαν. Μείζον ζήτημα ηθικής τάξης, αποτελεί η εξαπάτηση των νησιωτών από την κυβέρνηση και τους προεκλογικούς «σωτήρες» που έταζαν «Λαγούς με πετραχήλια».

Ο επιχειρούμενος πολιτικός και ηθικός συμψηφισμός, αποτελεί επικοινωνιακό τακτισμό – προσφιλής μέθοδος του κ. Ρήγα - που χρησιμοποιείται για να αποκρύψει τις εσωκομματικές «βεντέτες» και το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» στο ΠΑΣΟΚ.

Πιθανόν, ο κ. Ρήγας να πέτυχε μια εσωκομματική νίκη, θυσιάζοντας στο βωμό αυτής, ένα σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού η αναπόφευκτη έξοδος του κ. Μπάϊλα, ήταν το «άδοξο τέλος του αποδιοπομπαίου τράγου». Ας περιορίσει, όμως, τις θριαμβολογίες νίκης μέσα στα γεωγραφικά όρια της παράταξής του, αφού η επιχειρούμενη – από την πλευρά του - συγκάλυψη των «συντροφικών μαχαιρωμάτων», αποτελεί μέγιστο πολιτικό κυνισμό.

Ο κ. Ρήγας, καλό θα ήταν να αφήσει κατά μέρους την ανέξοδη δημαγωγική ρητορεία και μέσα από την κυβερνητική θέση που κατέχει, πλέον, να μπει στην ουσία της πολιτικής και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των νησιωτών και τις μεγάλες τραγικές ανατροπές που έφερε η κυβέρνηση του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη νησιωτική Ελλάδα».

Στο περιφερειακό με Μαχαιρίδη Λάζαρος

Ο Αντινομάρχης Κυκλάδων Λάζαρος Θεόφιλος,  θα κατά 99% θα είναι  υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη  «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του Γιάννη  Μαχαιρίδη . Την απόφαση του θα την ο ίδιος ίσως αύριο στο συνέδριο της ΟΝΑΣ   η το αργότερα την Δευτέρα με Τρίτη   

 

Τοτόμης Πρωτονοτάριος : Δυστυχώς διαπιστώνω ότι ο κος Βασιλάκης δεν ανήκει στην κατηγορία των σοβαρογενών στελεχών

Ο κος Νίκος Βασιλάκης αγνοεί ότι εκτός από τα Πασοκογενή και τα Δεξιογενή στελέχη των κυρίων Γρυλλάκη και Μαργαρίτη υπάρχουν και πολλά Σοβαρογενή στελέχη στην κατηγορία των οποίων δυστυχώς διαπιστώνω ότι δεν ανήκει ο ίδιος και τα οποία έχουν έντονες ανησυχίες για το παρόν και το μέλλον του τόπου. 

Όσον αφορά τον στόχο των εν λόγω συνδυασμών ( όσο και αν προσπαθεί να μας μπερδέψει ο κος Βασιλάκης), θα έλεγα ότι αυτός είναι καταφανής όσο καταφανής είναι και η ολοκληρωτική αποτυχία του όψιμα εκλεκτού του νυν δημάρχου Νάξου κου Μαράκη. 

Για να μην γελοιοποιείται λοιπόν ο κος Βασιλάκης ας εξηγήσει στους Ναξιώτες τους δικούς του στόχους αφού πρώτα ο ίδιος αποφασίσει αν θα προτάξει σ΄αυτούς το όφελος του ιδίου ή του τόπου.

 

                                                                   Τοτόμης Πρωτονοτάριος

                                                                               Ιατρός 

                                                         Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

                                                      Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΑΣΟΚ...Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ

Να απαντήσετε στα ερωτήματα

ΕΙΤΕ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ στο ΠΑΣΟΚ και τον πρωθυπουργό του, υπάρχουν πλέον πολλά αμείλικτα ερωτήματα που μία μέρα κάποιος θα πρέπει να τα απαντήσει. Ο Ελεύθερος Τύπος αποφάσισε να τα επαναλαμβάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς επανάληψη… μήτηρ πάσης μαθήσεως.

Ποιος ξέρει, ίσως κάποτε να αλλάξει πλευρό ένας από όσους γράφουν σήμερα τη μαύρη αυτή σελίδα της ελληνικής ιστορίας και να αποφασίσει ότι θέλει για την υστεροφημία του να έχει ήσυχη τη συνείδησή του κι έστω και εκ των υστέρων να πει την αλήθεια.

ΧΘΕΣ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ανέδειξε το θέμα που βγήκε από το βιβλίο του Γερμανού πρώην υπουργού Οικονομικών, είδηση που φιλοξένησαν και άλλες εφημερίδες. Μία πηγή που μας πληροφόρησε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήξερε ήδη από τις αρχές του 2009 τι πρόκειται να συμβεί στην ελληνική οικονομία.

Δεύτερη πηγή πληροφόρησης για τον ίδιο ήταν ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής τον Μάρτιο, ο οποίος τον ενημέρωσε για ό,τι ήξερε. Οταν την ημέρα εκείνη βγήκε από το Μαξίμου ο Γ. Παπανδρέου θυμίζουμε ότι όχι μόνο τη συναίνεση που ζητάει σήμερα δεν προσέφερε αλλά ζήτησε άμεσα εκλογές.

Η τρίτη πηγή γνώσης για το σημερινό πρωθυπουργό ήταν φυσικά ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, ο οποίος έχει επισημάνει επανειλημμένως ότι ειδοποίησε εγκαίρως την πολιτική ηγεσία. Γιατί μετά από όλα αυτά, κ. Παπανδρέου, προεκλογικά διατυμπανίζατε ότι υπάρχουν χρήματα ενώ ξέρατε;

ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ότι ήταν προεκλογική περίοδος και είπατε μια κουβέντα παραπάνω. Οταν νικήσατε όμως γιατί δεν πήρατε άμεσα μέτρα; Μήπως επειδή, όπως έχει πει ο Γ. Παπακωνσταντίνου, θα προκαλούσατε το λαϊκό αίσθημα; Σήμερα το λαϊκό αίσθημα δεν το προκαλείτε; Ή μήπως σήμερα έχετε μπροστά σας τον τοίχο που ονομάζεται ΔΝΤ και πετάτε εκεί όλα τα μπαλάκια;

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=13430&catid=7














Ο «ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΣ ΗΘΙΚΟΛΟΓΟΣ» , ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΤΑ …ΑΥΤΟΓΚΟΛ!!!

Ερμούπολη 7 Οκτωβρίου 2010

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ.ΡΗΓΑ

 

 

 

Το πολιτικό θράσος και την προσπάθεια παραπλάνησης του λαού από τον κ.Ρήγα, την έχουμε βιώσει και κατά το παρελθόν. Η αλαζονεία που τον διακρίνει , ιδιαίτερα δε μετά την υπουργοποίηση του και την «εσωκομματική του νίκη» κατά του Μπάιλα, με την επιβολή του «δικού» του υποψήφιου χωρικού αντιπεριφεριαρχη στις Κυκλάδες κ.Πουσσαiου, έχει αυξηθεί σε προκλητικό και  επικίνδυνο για τον τόπο βαθμό.

Εμφανίζεται «αυτόκλητος εισαγγελέας» όταν ο ίδιος είναι «κατηγορούμενος» και καλείται να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα μου, για τα οποία προκαταβολικά υποψιάζομαι, αδυνατεί.

Κατά τη γνώριμη τακτική του λασπολογεί και επιδιώκει να διχάσει το λαό του Νoτίου Αιγαίου , όπως έχει κάνει πολλάκις στο παρελθόν και  η θρασύτητα του μεγαλώνει λόγω της βουλευτικής του ασυλίας ενώ η υποκρισία του έχει ξεπέρασε κάθε όριο.

Είμαστε γνώριμοι και η ανερμάτιστη επίθεση του, τα «άσφαιρα» πυρά που εκτοξεύει , δεν θα ανακόψουν τη δυναμική της υποψηφιότητας μου που κάθε μέρα αναπτύσσεται, ούτε τον άνεμο νίκης και αλλαγής που φέρνει ο Περιφερειακός Συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» του οποίου έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής. Ο πανικός του φαίνεται για μια ακόμα φορά αλλά οι αστήρικτες καταγγελίες του , δεν πείθουν πλέον κανέναν.

Και ήρθε η ώρα να απαντήσει στις ερωτήσεις μου.

Η ανακοίνωση σας «επαινεί» τον κο Μπάιλα, που λόγω της άσκησης ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων. Μοιάζουν με όμορφα λόγια που εκφωνούνται σε πολιτικούς «επικήδειους» αφού είναι γνωστό σε όλους η αδυσώπητη πολιτική «κόντρα» μεταξύ του κου Μπάιλα και του κου Ρήγα, που πρόσφατα έχει δει και το φως της δημοσιότητας.

Και εν πάση περιπτώσει , πότε για το ΠΑΣΟΚ ο κος Μπάιλας είναι «ένοχος» και πότε «αθώος»: Δυο μέρες πριν η δυο μέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του;

Είναι «αθώος» η «ένοχος» ως Νομάρχης Κυκλάδων; Διότι η «καρατόμηση» του τον προσβάλει και δείχνει ότι το κόμμα του τον «πέταξε σαν στημένη λεμονόκουπα».

Τον «ηθικολόγο» κο Ρήγα τον ρωτώ: «Πόσο ηθικό είναι που ο «εκλεκτός» υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κος Πουσσαίος είχε επιλεγεί με την περιβόητη και «υποκριτική» διαδικασία των βιογραφικών, που σύντομα απέδειξε ότι δεν είναι κάτοχος κανενός πτυχίου;

Κε Υπουργέ , η τρομοκρατία και η λασπολογία δε με κάμπτει , αντίθετα με δυναμώνει. Κρατείστε τις ηθικολογίες , τους πολιτικούς «επικήδειους» και τους αφορισμούς για την «παραπαίουσα» παράταξη σας και δώστε και μερικές τελευταίες απαντήσεις στον ελληνικό λαό

- Το σκάνδαλο της πολεοδομίας Σύρου ξεκίνησε επί θητείας του κου Μπάιλα η νωρίτερα;

- Που είναι «τα λεφτά υπάρχουν» που υποσχέθηκε ο αρχηγός σας και κορόιδεψε τον ελληνικό λαό;

- Τι έχετε να πείτε για τις λεγόμενα σας κατά του κου Μαχαιρίδη όταν  δηλώσατε τον Φεβρουάριο του 2010 στην εφημερίδα «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ» :

«Δεν πρέπει να μεταφέρουμε μέσα στη νέα περιφέρεια διαιρέσεις από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Αυτά πρέπει να ξεπεραστούν. Ο κάθε κος Μαχαιρίδης – ο αγαπητός μου φίλος και σύντροφος – δεν μπορεί να συνεχίζει να προτάσσει ζητήματα , τα οποία κατά τη γνώμη μου δεν προωθούν την ενιαία αντίληψη , τον ενιαίο σχεδιασμό και την ενιαία πορεία της περιφέρειας»

Σας θυμίζω τα λόγια σας στις διασπαστικές δηλώσεις του κου Μαχαιρίδη για τη περιφέρεια μας , στην οποία επιθυμεί τώρα να εκλεγεί Περιφερειάρχης, τις απόψεις του για την έδρα της περιφέρειας που έμεινε στη Σύρο και για την έδρα της Γενικής Διοίκησης των Νήσων Αιγαίου, την οποία στα πλαίσια της αποκέντρωσης , την τοποθετήσατε στο «νησί» του Πειραιά!!!

Συνεχίστε τα «αυτογκόλ». Τα απολαμβάνουμε!!!

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ

Προς όλους τους δημότες της Νάξου, που διεκδικούν ένα διαφορετικό Δήμο, σε ανοικτή συγκέντρωση, για τη συγκρότηση δημοτικής κίνησης.

Κυριακή 10/10/2010 στις 11π.μ. στο εστιατόριο  "της  Έλλης" στη Γρόττα.

Ομάδα  πρωτοβουλίας

Μήνυμα ελπίδας έδωσε ο Σαμαράς από το Άργος

"Υπάρχει ελπίδα" ήταν το μήνυμα του Α.Σαμαρά από το Άργος όπου βρέθηκε χθες και συναντήθηκε με τους παραγωγικούς φορείς του τόπου.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην γεμάτη αίθουσα του Επιμελητηρίου που είχε σαν κεντρικό θέμα την Οικονομία τόνισε μεταξύ άλλων ότι"λέμε όχι στην Ελλάδα της κατάθλιψης" και κάλεσε τους πολίτες της Αργολίδας να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Δ.Δράκου για την περιφέρεια.
Κάνοντας στη συνέχεια αυτοκριτική για το κόμμα του, σημείωσε πως "ίσως επί Νέας Δημοκρατίας χειριστήκαμε λάθος το θέμα".

Στην πολύ επιτυχημένη οργανωτικά και με πολύ κόσμο εκδήλωση το παρόν έδωσαν ........


ο Γραμματέας της Ν.Δ Α.Λυκουρέντζος ο υποψήφιος Περιφεριάρχης Δ.Δράκος οι βουλευτές Αργολίδας Γ.Ανδριανός και Κορινθίας Κ.Κόλλιας οι πρώην βουλευτές ΑργολίδαςΓ.Μανώλης και Δ.Κρανιάς πολιτευτές του νομού καθώς και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ,δημοτικοί και περιφεριακοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Στη συνέχεια μετά από την καθιερωμένη βόλτα στα καταστήματα της πόλης επισκεύθηκε τα εκλογικά κέντρα του υποψήφιου Δημάρχου και Περιφεριάρχη.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Χτυπούν ταυτόχρονα το σώμα και την ψυχή μας
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

«Στην εορταστική συναυλία στον Λυκαβηττό δεν είπα μόνο τη λέξη “Κατοχή” αλλά και απηύθυνα προς κάθε κατεύθυνση την προειδοποίηση ότι με βάση την ιστορική πείρα “ο Ελληνας όταν στριμώχνεται, καθώς είναι πολυμήχανος, υποχωρεί, με τη σκέψη ότι τελικά κάτι θα γίνει για να αποφύγει το κόστος της αναμέτρησης. Υποχωρεί, υποχωρεί λοιπόν έως ότου τον αναγκάσουν να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Τότε μη έχοντας άλλη διαφυγή, θα γίνει είτε ήρωας είτε ραγιάς”.


Είναι λοιπόν φρόνιμο, για τους εκάστοτε δυνατούς, να μην ξεγελιώνται από την....
υπομονή, την παθητικότητα και την υποχωρητικότητα του ελληνικού λαού αγνοώντας είτε υποτιμώντας το γεγονός ότι ο ίδιος έχει θέσει λόγω της ιδιομορφίας του χαρακτήρα του την κόκκινη γραμμή, όπου η “σύνεση” μεταβάλλεται σε κείνο το γνωστό ΟΧΙ, χάρη στο οποίο άλλωστε η έννοια “ελληνικότητα” από αρχαιοτάτων χρόνων είναι συνυφασμένη με υπεράνθρωπες θυσίες με καταστροφικές για τον ίδιο συνέπειες, που όμως τελικά μας χαλυβδώνουν το ήθος και μας επιτρέπουν να βαδίζουμε όρθιοι με το κεφάλι ψηλά... Κι αυτός είναι ο λόγος που αγάπησα με τόσο πάθος την Ελλάδα και τους Ελληνες, ενώ πρέπει να ομολογήσω ότι η καθημερινότητά τους με απωθεί σε σημείο που να αποζητώ την απομόνωση. Γνωρίζω όμως και κάτι άλλο: ότι ο Ελληνας με τους καλούς γίνεται καλύτερος, ενώ με τους κακούς χειρότερος. Γι΄ αυτό και το σύνθημα “η Ελλάδα στους Ελληνες” τον ομόρφυνε και τον συστράτευσε, γιατί πίσω απ΄ αυτό έβλεπε ότι κάποιοι δυνατοί θέλουν να παλέψουν μαζί του για κείνο που αγαπά περισσότερο: την εθνική ανεξαρτησία!

Κοίταξε όμως πόσο παράξενος σκηνοθέτης είναι η ζωή, ώστε ύστερα από τριάντα χρόνια να βρεθεί ένας “κλώνος” εκείνου που ανέμισε το σύνθημα αυτό πάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων, να πει το ακριβώς αντίθετο! Οτι δηλαδή είμαστε υποχρεωμένοι να παραχωρήσουμε ένα μέρος από την εθνική μας ανεξαρτησία... Υποχρεωμένοι από ποιους; Και τι είναι η εθνική ανεξαρτησία για να την παραχωρείς και μάλιστα εθελοντικά πιστεύοντας και διαλαλώντας ότι έτσι σώζεις τον λαό;

Ομως η εθνική ανεξαρτησία είναι η ψυχή, η πνοή, η ίδια η ζωή ενός ελεύθερου λαού. Χωρίς αυτήν ο λαός είναι ουσιαστικά νεκρός. Μιας και η ψυχή δεν είναι ένα φτηνό πανί που το κόβεις για να δώσεις ένα κομμάτι εδώ κι ένα κομμάτι εκεί. Είναι ένα ΟΛΟΝ, ομοούσιο και αδιαίρετο... Και μου προκαλεί αληθινό πόνο το γεγονός ότι τόσοι πολλοί και αξιόλογοι, ξεκινώντας από τον Γιώργο Παπανδρέου, λησμόνησαν τις θυσίες αυτού του λαού για την υπεράσπιση της εθνικής του ανεξαρτησίας.

Θα ΄θελα εδώ να υπενθυμίσω ότι ο Ιταλός πρεσβευτής στις 28 Οκτωβρίου του 1940 ζήτησε από τον Ιωάννη Μεταξά την άδεια να χρησιμοποιήσουν οι Ιταλοί ορισμένα λιμάνια και αεροδρόμια. Και εκείνος είπε ΟΧΙ εκφράζοντας τη θέληση ολόκληρου του ελληνικού λαού. Δεν δήλωσε “για να γλιτώσω τη χώρα από την καταστροφή ενός ενδεχομένου πολέμου “παραχώρησα ένα μέρος της εθνικής μας ακεραιότητας””.

Και ρωτώ: συγκριτικά ποια παραχώρηση είναι πιο σημαντική για την ανεξαρτησία ενός λαού; Ο έλεγχος 2-3 λιμανιών ή η καθολική υποταγή της οικονομίας; Με άλλα λόγια ποια θα ήταν βαρύτερη μορφή ξένης κατοχής; Η πρώτη ή η δεύτερη;

Και κάτι ακόμη: Πιστεύω και μπορώ να το αποδείξω, ότι δεν είναι η οικονομική μας κρίση που οδήγησε την Τρόικα στη χώρα μας αλλά ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας διεθνούς συνωμοσίας με όργανα τρεις Τράπεζες, μια Αμερικανική και δυο Ευρωπαϊκές. Το πώς και το γιατί, όπως φαίνεται, ο ελληνικός λαός θα το δει μόνο όταν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Και τότε θα πονέσει πολύ. Πάρα πολύ.

Οσο για τον ρόλο του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης θέλω να εκφράσω μόνο μια ευχή: Οτι έχουν πέσει θύματα της πρωτοφανούς συκοφαντικής εκστρατείας που κάποιοι ενορχήστρωσαν κατά της χώρας και του λαού μας με καταστροφικές βλέψεις για το μέλλον μας, που άλλωστε δεν τις κρύβουν και που για ανεξήγητους λόγους δεν φαίνεται να τις έχουν αντιληφθεί ακόμα τόσοι και τόσοι αξιόλογοι άνθρωποι, των οποίων την ευθύνη και τον πατριωτισμό κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Ομως και μόνο το γεγονός αυτό αποτελεί κατά την ταπεινή μου γνώμη μέγιστη τραγωδία, δεδομένου ότι γίνονται έτσι άθελά τους ο καλύτερος αγωγός- σε σχέση με την κομματική γεωγραφία της χώρας μας- για να επιβληθεί η πιο σατανική και καταστρεπτική επίθεση από όσες έχει δεχθεί ο ελληνικός λαός μέχρι σήμερα. Γιατί χτυπούν ταυτόχρονα το σώμα και την ψυχή μας αποβλέποντας στην ολοκληρωτική μας διάλυση.

Με θερμούς χαιρετισμούς, Μίκης Θεοδωράκης
Υ.Γ. Άρθρο 4 παρ 11 του περίφημου μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση με την Τρόικα:
Ούτε ο δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας....
Αυτό υπέγραψαν αυτοί που ήρθαν να μας σώσουν.


Να τους χαίρεστε συντρόφια και...
Να τους ξαναψηφίσετε βρε

Μανώλης εξ Απειράνθου

Γιάννης Βρούτσης : Εκτίναξη της ανεργίας προβλέπει το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2011,

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ndpress@nd.gr

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την κατάθεση του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2011 και τις προβλέψεις που περιλαμβάνει για την εξέλιξη της ανεργίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2011, προβλέπει εκτίναξη της ανεργίας για τον επόμενο χρόνο από το 11,5% για φέτος, στο 14,5% για το 2011 και στο 15% για το 2012. Δηλαδή, περίπου 200.000 άνεργοι περισσότεροι από τους ήδη 600.000 εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ σήμερα.

Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στον…


τομέα της συγκράτησης της ανεργίας και της τόνωσης της απασχόλησης.
Το Υπουργείο Εργασίας, επί ένα χρόνο, κωφεύει στις συνεχείς προτροπές της Ν.Δ. για άμεση λήψη μέτρων και αδρανεί χαρακτηριστικά.
Εξήγγειλε και άρχισε να υλοποιεί Προγράμματα μέσω του ΟΑΕΔ, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, μέτρα που όμως η πρώτη αποτίμησή τους κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική είναι.
Για τους λόγους αυτούς, κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή, προς την υπουργό Εργασίας κα Λ. Κατσέλη, σχετικά με τα προβλήματα απορρόφησης και αποτελεσματικότητας των “νέων” προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
Παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες της κυβέρνησης, τα Προγράμματα του ΟΑΕΔ, όχι μόνο καθυστέρησαν να αρχίσουν (συμβάλλοντας έτσι στην εκτόξευση του αριθμού των ανέργων), αλλά είναι τόσο γραφειοκρατικά και πολύπλοκα, που δεν είναι πλέον ελκυστικά για τις επιχειρήσεις και δεν αποτελούν πλέον κίνητρο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για το λόγο αυτό, η απορρόφησή τους είναι μικρή και δεν αναχαιτίζουν την ανεργία που συνεχίζει να καλπάζει.





Επιπλέον, ο νέος τρόπος χρηματοδότησης των Προγραμμάτων, μέσω του αλληλόχρεου λογαριασμού ΙΚΑ-ΟΑΕΔ, είναι βέβαιο ότι θα επιδεινώσει την ήδη προβληματική ρευστότητα του κύριου Ασφαλιστικού Φορέα της χώρας, του ΙΚΑ. Δηλαδή, ο ΟΑΕΔ δεν θα δίνει χρήματα στο ΙΚΑ για τις εισφορές που θα επιδοτεί, αλλά αυτά θα αφαιρούνται από τα «χρέη» του ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ.
Τέλος, μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί από τις αιφνίδιες αλλαγές στους όρους και τις προϋποθέσεις επιχορήγησης των νέων ελευθέρων επαγγελματιών, την ασάφεια των υπουργικών αποφάσεων και την ελλιπή ενημέρωση των ανέργων από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.
Για παράδειγμα, δεν λαμβάνονται πλέον υπόψη οι δαπάνες για την αγορά παγίων και εξοπλισμού, γεγονός για το οποίο οι δικαιούχοι ενημερώθηκαν εκ των υστέρων. Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι χιλιάδες άνεργοι, που προσπαθούν να ξεκινήσουν μια δική τους μικροεπιχείρηση, να μένουν “ξεκρέμαστοι” και χρεωμένοι.
Συμπερασματικά, η ανάγκη για τη λήψη άμεσων - χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια - και αποτελεσματικών δράσεων για την ανεργία, είναι επείγουσα και επιτακτική.
Είναι χρέος προς τους χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας».