slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο θάνατος του εμποράκου

του George Maroulis  Γιώργου Ι. Μαρούλη  
Φυσικά δεν μιλώ για το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλλερ, αλλά για μια δυστυχή καθημερινότητα που χτύπησε ή θα χτυπήσει την πόρτα κάποιων συνανθρώπων μας. Η οικονομική κρίση, ο κορωνοϊος, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η αύξηση της τιμής των καυσίμων, η κλιματική αλλαγή, είναι μια σειρά αστάθμητοι παράγοντες που όταν ανοίγεις ένα οποιουδήποτε μεγέθους κατάστημα, δεν είναι δυνατόν να προσμετρήσεις, διότι θα συμβούν ως απίθανα ενδεχόμενα, συγκυριακά και τυχαία.
Όμως, η στιγμή που γυρνάς για τελευταία φορά το κλειδί, εκείνη ακριβώς την ημέρα, κάθεσαι και σκέφτεσαι τι έκανες λάθος. Θυμάσαι τα βράδυα που περίμενες με αγωνία να ξημερώσει να πας να δουλέψεις. Την ημέρα που έβαλες την πρώτη σου μηχανή (με δάνειο) και απόλαυσες την ικανοποίηση του πελάτη σου. Τη στιγμή που άνοιξες το νέο σου παράρτημα εξαιτίας της καλής πορείας αυτού του εγχειρήματος. Και τη δυστυχή εκείνη ώρα που ο φάκελος της ΔΕΗ έγραφε 2.000€ από 300€ που ήταν πέρυσι.
Έχω πει πολλές φορές και έχω κατηγορηθεί, ότι η δουλειά του επιχειρηματία δεν έχει μέγεθος ούτε αναγνωρισιμότητα ούτε κύρος, που να συναρτώνται

Αποκλειστικό: Ο νέος ΕΝΦΙΑ σε 160 δήμους [αναλυτικοί πίνακες για όλη την Ελλάδα]

eleftherostypos.gr
Περίπου 6,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι αναμένεται να λάβουν εντός του Απριλίου από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) του τρέχοντος έτους. Τα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν στους λογαριασμούς τους στην ηλεκτρονική πύλη της ΑΑΔΕ (myaade.gr). Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ Ο ΕΝΦΙΑ του 2022 θα υπολογιστεί, για όλους τους υπόχρεους, με πιο πολύπλοκο τρόπο από αυτόν που είχε υπολογιστεί τα προηγούμενα χρόνια. Το νέο σύστημα υπολογισμού του φόρου καθορίζεται με τις διατάξεις των άρθρων 40 έως 49 ενός νέου πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κατατέθηκε την περασμένη Τρίτη στη Βουλή. Σύμφωνα με το νέο σύστημα για τον ΕΝΦΙΑ:
1 Ο κύριος ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με βάση κλίμακα τιμών ζώνης και συντελεστών προσδιορισμού, διαφορετική από αυτήν που ίσχυσε τα προηγούμενα χρόνια. Στη νέα αυτή κλίμακα, ο συντελεστής προσδιορισμού του βασικού φόρου κτισμάτων μειώνεται:

ΚΙΝΑΛ: Η ομιλία Ανδρουλάκη στην Κεντρική Επιτροπή - Ποια νέα πρόσωπα ανακοίνωσε


Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκίνησε την ομιλία του με συγκινητικό τρόπο, ζητώντας να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για την μνήμη της Φώφης Γεννηματά

Ασφυκτικά γεμάτη είναι η αίθουσα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών για την πρώτη, από τις εσωκομματικές εκλογές, συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκίνησε την ομιλία το

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΑΔΙΩΤΩΝ-ΜΕΣΩΤΩΝ ΝΑΞΟΥ


Σήμερα, Κυριακή 20/03/22 και ώρα 19:00, συναντήθηκαν στην λέσχη του Συλλόγου μας τα μέλη του νεοεκλεγέντος Δ.Σ., για να συγκροτηθούν σε σώμα.
Παρόντες, επίσης, ήταν και η πρώην πρόεδρος, Αθηνά Χωριανοπούλου, και ο πρώην πρόεδρος και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής, Ανδρέας Παπαϊωάννου.
Μετά από προτάσεις μεταξύ των μελών, που έτυχαν όλες ομόφωνης αποδοχής, η σύνθεση του νέου Δ.Σ. έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Παπαϊωάννου Δημήτρης
Αντιπρόεδρος: Πιτταράς Ιάκωβος
Γραμματέας: Παρτσινέβελος Δημήτρης
Ταμίας: Ζήσιμος Γιώργος
Βοηθός ταμία: Παρτσινέβελος Μανώλης
Μέλος: Φακίνος Γιώργος
Μέλος: Πάσουλας Δημήτρης
Μέλος: Καρούση Μαρίνα
Μέλος: Μπραούζου Τζένη
Επίσης, το Δ.Σ. συμφώνησε τα μέλη του, Μπραούζου Τζένη και Καρούση Μαρίνα, να ορισθούν υπεύθυνες του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου.
Η συνεδρίαση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και το Δ.Σ. δεσμεύθηκε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τον Σύλλογο και τα χωριά μας, Σκαδό & Μέση.