slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προτάσεις για τη διαχείριση των επιπτώσεων της έξαρσης του Kοροναϊου στην Tουριστική περίοδο


Η Δύναμη Δημιουργίας πρότεινε στην Επιτροπή Τουρισμού κατά την έκτακτη συνεδρίαση της, την Παρασκευή 6 Μαρτίου, μία δέσμη πρώτων μέτρων διαχείρισης των επιπτώσεων του «κορονοϊού» στην τουριστική περίοδο. Στην εισήγηση των προτάσεων μας, διατυπώσαμε την άποψη, ότι έχουμε ήδη εισέλθει στο αρχικό στάδιο μιας δεδομένης και «αχαρτογράφητης» κρίσης για την τουριστική περίοδο και οι ενέργειες μας για την διαχείριση της, πρέπει να είναι άμεσες, συντονισμένες και αποφασιστικές.

Προτεινόμενη Δέσμη Μέτρων:

«Επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την οργανωμένη από την ίδια προσπάθεια παραβίασης των ευρωπαϊκών συνόρων», ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
«Επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την οργανωμένη από την ίδια προσπάθεια παραβίασης των ευρωπαϊκών συνόρων», ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ερώτησή του την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας που βοηθά και στηρίζει τους μετανάστες στον Έβρο που επιχειρούν να παραβιάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα. Σε μία οργανωμένη από την ίδια επιχείρηση που οι Τούρκοι συνοριακοί φύλακες όχι μόνο δεν αποτρέπουν τις προσπάθειες των μεταναστών αλλά τις ενισχύουν κιόλας με ρίψεις δακρυγόνων κατά των ελληνικών συνοριακών δυνάμεων. Ενώ στις παράνομες προσπάθειες να δημιουργηθούν ρήγματα στο φράκτη που προστατεύει τα ελληνικά σύνορα συμμετέχει και τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης που η Τουρκία το έχει προμηθευτεί  με κοινοτική χρηματοδότηση.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Αποζημίωση όσων πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα λόγω κορωνοϊού

Αποζημίωση όσων πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα λόγω κορωνοϊού
Την αντιμετώπιση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των οικονομικών επιπτώσεων, από τα απαραίτητα μέτρα που λαμβάνονται λόγω κορωνοϊού, ζητά με ερώτηση του ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Τα μέτρα που αποφασίζουν οι κυβερνήσεις μετά και τις συστάσεις των αρμοδίων αρχών, επηρεάζουν ήδη και για άγνωστο ακόμη χρονικό διάστημα εκδηλώσεις όπως εκθέσεις και συνέδρια.

Καθώς τα μέτρα αυτά επιφέρουν ακυρώσεις πτήσεων και ξενοδοχειακών κρατήσεων, τίθεται το ερώτημα, πώς θα μπορούν οι πολίτες να ζητήσουν και να λάβουν αποζημίωση για τα έξοδα αυτά.

Επιπλέον, ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποια θα είναι τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, δεδομένης της αδυναμίας πρόβλεψης της διάρκειας των αναγκαίων αυτών έκτακτων μέτρων.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που έχουν αγωνιστεί για μια αξιοπρεπή ζωή, για κοινωνική χειραφέτηση, ισότητα, ελευθερία.
Η νέα χρονιά βρίσκει την Ελλάδα, αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης, με οξυμμένο το προσφυγικό-μεταναστευτικό, και με έναν ιό να μας ανατρέπει απειλητικά τα καθεστηκυία σχήματα της ζωής και της καθημερινότητάς μας.

Συγχαρητήριο μήνυμα για ην άνοδο στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.

 Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συγχαίρει τους ποδοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία, τη διοίκηση και όλο το επιτελείο του Πανναξιακού για την επιτυχημένη πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Το αποτέλεσμα πρέπει να κάνει υπερήφανους όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια του Συλλόγου, τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας και όλους τους Νάξιους.
Η διάκριση αυτή αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για τον εορτασμό των 60 χρόνων δράσης του