slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ντ. Μπακογιάννη: «Η ΝΔ έχει αποδείξει το ενδιαφέρον της για τη μειονότητα»


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΟΡΕΙΝΗ ΡΟΔΟΠΗ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

10/06/23 - 8:00
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Ανδρέας Αγελαρίδης
Επισκέφτηκε μειονοτικά χωριά συνοδεία του Ε. Στυλιανίδη, συναντήθηκε με τον Χρ. Μέτιο στην Περιφέρεια, περιηγήθηκε στο μουσείο Ξυλαγανής

«Κραυγή» για ασθενοφόρο και πυροσβεστικό όχημα από κατοίκους του ορεινού όγκου

Η ΝΔ ενδιαφέρεται και στηρίζει τη μειονότητα της Θράκης γενικότερα και της Ροδόπης ειδικότερα, υποστήριξε από την Κομοτηνή η Ντόρα Μπακογιάννη όπου βρέθηκε χθες 9 Ιουνίου. Η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, αρχικά επισκέφθηκε μειονοτικά χωριά του ορεινού όγκου της Ροδόπης και συγκεκριμένα την Άνω Βυρσίνη, την Μυρτίσκη και την Οργάνη σε μια καθαρά προεκλογική επίσκεψη, προκειμένου η μειονότητα να στηρίξει περισσότερο τη ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου, καθώς η Ροδόπη αποτελεί τον μοναδικό Νομό που ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε έναντι της ΝΔ.

Αλέξης Τσίπρας στην « ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: Θα περάσουν δεκαετίες για να συζητήσουμε ξανά για απλή αναλογική

Τη δική του ερμηνεία για το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει αναλυτικά στη συζήτηση που είχε με την «Κ» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί έναν απολογισμό της τετραετίας του στην αξιωματική αντιπολίτευση, μιλάει για δικά του λάθη και εξηγεί πώς φαντάζεται την επόμενη ημέρα για το κόμμα του.

– Κύριε πρόεδρε, ήθελα να σας ρωτήσω πρώτα απ’ όλα εάν έχετε καταλήξει στο γιατί ήλθε αυτό το αποτέλεσμα.

– Αν και ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να κάνουμε αναλύσεις σε βάθος, νομίζω ότι βγάλαμε κάποια βασικά συμπεράσματα. Ο στρατηγικός εγκλωβισμός μας στο αξιακό όραμα της απλής αναλογικής είναι μία από τις βασικές αιτίες, κατά την άποψή μας.

Υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο ο Στέφανος Βρεττός από την Κέα


Την υποψηφιότητα του Στέφανου Βρεττού, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Κέας - Κύθνου.

 

Ο κ. Βρεττός, ελεύθερος επαγγελματίας με πλούσια ενασχόληση με τα κοινά και πολυετή εμπειρία στον Α' βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τ. Αντιδήμαρχος Κέας και νυν Άμισθος Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου του Δήμου Κέας, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

Μανώλης Πολυκρέτης : Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Μιχάλη Ευριπιώτη



Την υποψηφιότητα του Μιχάλη Ευριπιώτη στο πλευρό του Μανώλη
Πολυκρέτη, για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, στο Δήμο Νάξου και
Μικρών Κυκλάδων, ανακοινώνει η παράταξη «Αξίζουμε καλύτερα».
Ο Μιχάλης Ευριπιώτης στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την
απόφασή του να πορευτεί με τον Μανώλη Πολυκρέτη αναφέρει:

Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας σε Πάρο κι Αντίπαρο









Εν όψει των εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τους Βασίλη Κικίλια, πρώην Υπουργό Τουρισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου, πρώην υφυπουργό Εργασίας και Χρήστο Ροϊλό, Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου, θα επισκεφθεί την Πάρο και την Αντίπαρο, την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 και θα περιοδεύσει στα δύο νησιά, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με στελέχη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας. Το κλιμάκιο στις επισκέψεις του θα συνοδεύουν ο πρόεδρος και τα μέλη της ΔΗΜΤΕ Νέας Δημοκρατίας Πάρου - Αντιπάρου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης, την Τρίτη 13 Ιουνίου:

Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου Νάξου :"Το μπαούλο της Φιλωτίτισσας γιαγιάς" μια ξεχωριστή εμπειρία

Μια ξεχωριστή εμπειρία ζήσαμε σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών.
Στο πλαίσιο που προγράμματός μας "Το μπαούλο της Φιλωτίτισσας γιαγιάς" οι κύριοι/κυρίες με τη σειρά που εικονίζονται από δεξιά προς αριστερά, Ιάκωβος Βρούτσης, Ειρήνη Βλασερού/Σουλή, Μαριγώ Λιανοπούλου/Ψαρρά, Δημήτριος Σουλής, Μαρία Μανιού/ Κρασσά και Στέφανος Ψαρράς μας πήραν απ' το χέρι και μας γνώρισαν έναν κόσμο που δεν υπάρχει πια.

Γιάννης Βλασερός: άμεση στελέχωση στο νοσοκομείο της Σαντορίνηςτωρα δεν μπορεί η πολιτεία να κωφευει



Από την επίσκεψή μου στο νοσοκομείο της Σαντορίνης το οποίο παλεύει να σταθεί στα πόδια του .
Οι μεγάλες ελλείψεις ειδικά του ιατρικού προσωπικού ναρκοθετούν την λειτουργία του.
Η άμεση στελέχωση του είναι αναγκαία και υποχρεωτική και δεν μπορεί η πολιτεία να κωφευει .

Μήνυμα Ανθής Χαλκιά για τις εκλογές της 25η Ιουνίου

 Το διακύβευα των επερχόμενων εκλογών είναι η σταθερότητα με ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ή ακυβερνησία. Οι πολίτες του Νομού μας αλλά και ολόκληρης της χώρας έστειλαν ηχηρό μήνυμα στις προηγούμενες εκλογές, δείχνοντας όχι μόνο ποια κυβέρνηση θέλουν αλλά και ποιος πρωθυπουργός θέλουν να  κυβερνήσει . 

       Αυτό το μήνυμα σταθερότητας, χωρίς να έχουμε πλέον το σκόπελο της απλής αναλογικής, θα γίνει πράξη μόνο με την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Οι κάλπες είναι άδειες και όλα ξεκινούν από την αρχή. Δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός στις 25 Ιουνίου. Δεν πρέπει να λείψει κανείς από τις πιο κρίσιμες εκλογές, οι οποίες θα καθορίσουν την πορεία της χώρας μας. Η μόνη επιλογή για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών μας είναι η Νέα Δημοκρατία.

Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στην Αμοργό Το “Αμοργόραμα” πρότυπο πρόγραμμα για τη βιώσιμη αλιεία

Την Αμοργό επισκέφθηκε ο Νίκος Συρμαλένιος από Παρασκευή απόγευμα 9/6 έως Σάββατο μεσημέρι 10/6. Προσκεκλημένος από τον Δήμο, παρευρέθηκε στην παρουσίαση του προγράμματος «Αμοργόραμα», ενός προγράμματος που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Συλλόγου Αλιέων και καθοριστική συμβολή του προέδρου του Μιχάλη Γκρόσμαν και αγκαλιάστηκε από πολλούς φορείς, το Δήμο, το ΥΠΑΑΤ, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το Cyclades Preservation Fund.


Θηραϊκή Πολιτεία: Ανακοίνωση υποψήφιου συμβούλου - Δρόσος Σπύρος


Σπύρος Λ. Δρόσος

Εργολάβος Οικοδομών

Ο Σπύρος έχει αφιερώσει τη ζωή του στο Εμπορείο, από όπου κατάγεται και ζει με την οικογένεια του.

Ενεργό και ιδιαίτερα δραστήριο μέλος της κοινωνίας, από το 2019 είναι εκλεγμένος  τοπικός σύμβουλος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Εμπορείου Θήρας με τη Θηραϊκή Πολιτεία. Γνώστης των προβλημάτων του χωριού του, ενδιαφέρεται να δρα για την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα. Έχει υπάρξει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Εμπορείου Θήρας θεωρώντας ιδιαίτερα σημαντική την διατήρηση και τη διάδοση των παραδόσεων και των εθίμων του τόπου, ενώ είναι Επίτροπος στην Ενορία του Εμπορείου.

Υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο ο Γεώργιος Μαρτίνος από την Κύθνο

Την υποψηφιότητα του Γεώργιου Μαρτίνου, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Κέας - Κύθνου.

 

Ο κ. Μαρτίνος, πολιτικής μηχανικός και πρώην Δήμαρχος Κύθνου επί δύο θητείες, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο: