slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Από τα 360 δις Ευρώ του χρέους, τα 211 προέρχονται από δανεισμό για την πληρωμή τόκων!!

…και τα υπόλοιπα βεβαίως, από το Γερμανικό πλιάτσικο.
“Συνέβη εις την Ελληνικήν φυλήν ό,τι συμβαίνει την νύχτα εις τον κόσμο, που
η ώρα η πλέον σκοτεινή, η πλέον θαμπή της νυκτός είναι η ώρα που σιμώνει το
φως της ημέρας”
-Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στα “Απομνημονεύματά” του
Που κολλάει ο Κολοκοτρώνης με αυτή την αποκάλυψη; Θα το δείτε σύντομα εφ’ όσον η κυβέρνηση των επίορκων αποχωρήσει…

Συλλογή χρησιμοποιημένων Ελαίων από το Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία»


« ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Μέλος Π.Ο.Ε.Σ.Ε
Ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» σε συνεργασία με τον Δήμο- ενεργοποίησε την διαδικασία συλλογής των χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών (τηγανελαίων).
Φροντίσαμε να συνεργαστούμε με την εταιρεία REVIVE A.E. (revive.gr) την πλέον αξιόπιστη εταιρεία στο χώρο που είναι γνωστή για την άρτια τεχνογνωσία, την αξιοπιστία και την απόλυτη συνέπεια της στην συλλογή και μεταφορά των χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών.

Ανυποχώρητος στις πιέσεις των Βρυξελλών ο Σαμαράς


Σαμαράς - Ρομπέϊ - Μαρτένς
Την ανάγκη ευρείας πολιτικής στήριξης στα νέα μέτρα της Τρόικας υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωσή του που εξέδωσε από τις Βρυξέλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπέι, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας παράλληλα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης … «να φανεί συνεργάσιμος».
Η απάντηση του Α. Σαμαρά ήταν κατηγορηματική: “θέλω εδώ να γίνει απολύτως σαφές: Στηρίξαμε και στηρίζουμε ό,τι είναι σωστό για την Πατρίδα, ενώ δεν μπορούμε να στηρίξουμε οτιδήποτε έχει ήδη αποδειχθεί λάθος“.

Και τι μας νοιάζει εμάς ποιος θα κερδίσει από τα CDS;;;;

Δεν πρέπει, λένε τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ, να πτωχεύσουμε ούτε να κάνουμε αναδιάρθρωση χρέους, γιατί τότε θα κερδίσουν τεράστια ποσά κάποιοι τζογαδόροι που έχουν αγοράσει CDS. Μάλιστα αυτό το γεγονός μας το έχουν φυτέψει τόσο βαθιά στο υποσυνείδητο και σε τέτοιο βαθμό, που αποτελεί πλέον ενστικτώδη ηθική αναστολή στη σκέψη για πτώχευση ή αναδιάρθρωση του χρέους της χώρα μας.
Και εμείς ρωτάμε:
Και τι μας νοιάζει εμάς ρε μάγκες, ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει από τα CDS;;;

H Fitch Αναβάθμισε την Ουγγαρία! Ναι! Αυτούς που έδιωξαν το ΔΝΤ!




Θυμάστε που, Αμέσως μετά τη διακοπή των συνομιλιών ΔΝΤ και ΕΕ με την κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία, λόγω του ότι ο τελευταίος αρνήθηκε κατηγορηματικά να συνεχίσει την πολιτική λιτότητας που απαιτούσαν οι δανειστές της χώρας του, οι δυσοίωνες προβλέψεις για την Ουγγαρία έδιναν κι έπαιρναν;
Οι κατάρες του Υψίστου, οι λιμοί, σεισμοί και καταποντισμοί όλης της Υφηλίου επρόκειτο να επιπέσουν στον άμοιρο τόπο των δύστυχων Μαγιάρων, επειδή – άκουσον, άκουσον – τόλμησε η κυβέρνησή τους να αρνηθεί να υπακούσει στις άνωθεν και έξωθεν εντολές.

ΠΡΟΔΟΣΙΑ :Έχει γίνει επιλογή από την Ε.Ε σε συμφωνία με την χώρα μας, να μετατεθεί η επαπειλούμενη χρεοκοπία σε 3-4 χρόνια...


 Αυτό δήλωσε ο κ. Κουκουλόπουλος και μάλιστα αποκάλυψε ότι το ανακοίνωσε χθες στο ΚΤΕ ο Παπακωνσταντίνου !!!!
Μιλάμε για ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!!!
Δείτε τα όσα απίστευτα αποκάλυψε ο κ. Κουκουλόπουλος, πριν λίγες ώρες στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα"
Δείτε το Βίντεο..

ΓΑΠ: Επαναφέρει το ΕΤΑΚ που κατήργησε και κατηγορούσε τη ΝΔ ότι το είχε επιβάλλει για να φορολογεί τους φτωχούς!!!

Κρατάει από παλία η συνήθεια των Παπανδρέου να καρφώνουν την Ελλάδα στο εξωτερικό

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 27.07.1965:
η Μάργκαρετ Τσάντ-Παπανδρέου καρφώνει την Ελλάδα στους Αμερικάνους δημοσιογράφους
(κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση )

Το Φεστιβάλ Naxos Art & Music Festival είναι γεγονός

Αγαπητοί  συν+Αξιοι                                                                 Το Φεστιβάλ Naxos Art & Music Festival είναι γεγονός
Σε λίγες ημέρες το Νησί μας θα υποδεχτεί  μεγάλα ονόματα της Ηλεκτρονικής και Έντεχνης  Μουσικής σκηνής.
Παράλληλες εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν αυτό το 4 ήμερο του Άγιου Πνεύματος. 
Πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια που γίνεται για την προβολή του Νησιού μας.

Σας περιμένουμε όλους στο 1ο Art & Music Festival  στο Νησί της Νάξου.

Επισυνάπτουμε αναλυτικά την Αφίσα , το Flyer και το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Υποβολή εβδομαδιαίας έκθεσης δραστηριοτήτων

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ανακοίνωσε σήμερα στις υπηρεσίες της Περιφέρειας ότι στο εξής οι υπάλληλοι, οι οποίοι μεταβαίνουν  εντός ή εκτός έδρας για τη διενέργεια ελέγχων και αυτοψιών, θα πρέπει να υποβάλουν στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη εβδομαδιαία έκθεση δραστηριοτήτων τους.

« Πίσω στο Εισερχόμενα ‹ Νεότερα 9 από 1497 Παλαιότερα › ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ


       Από  την Γενική Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  ανακοινώνεται  ότι  από τα  αποθέματα παρέμβασης της Χώρας  για  το έτος  2011  θα γίνει  δωρεάν διανομή  προϊόντων  :ζυμαρικά (μακαρόνια Νο 6, μακαρονάκι κοφτό και κριθαράκι), λευκασμένο μακρύσπερμο ρύζι,  τυρί φέτα και  γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ  σε  άπορα άτομα .
   Οι προς διανομή ποσότητες κατανέμονται σε φορείς υλοποίησης και μέσω αυτών διανέμονται στους τελικούς άπορους δικαιούχους.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΠΑΛΕΤΟΥ

H Σχολή Μπαλέτου
"ΜΑΙΡΗ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΙΩΤΗ"
ανεβάζει την παράσταση

Ο «Καρυοθραύστης»


Δημοτικό θέατρο "ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ"

18 και 19 Ιουνίου.

Ελάτε να ζωντανέψουμε μαζί το παραμύθι

Είσοδος Δωρεάν

Όταν η ΑΝΘΡΩΠΙΑ γίνεται ΚΑΘΗΚΟΝ!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Αισθάνομαι την ανάγκη να αφιερώσω τις παρακάτω σκέψεις και να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στο προσωπικό της Γ1 κλινικής (παλαιά κτήρια) του νοσοκομείου Αγ. Σάββα.
Στην δύσκολη εποχή που ζούμε, στις κουβέντες, στα γραπτά και στις σκέψεις μας κυριαρχούν η απογοήτευση, η απαισιοδοξία ενώ η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά φαντάζουν πλέον ως λέξεις χωρίς αντίκρισμα στην καθημερινότητα μας.

Ταξιδεύουν ο Παπανδρεου, η Μπιρμπίλη και ο Παπακωνσταντίνου με το Πρωθυπουργικό αεροπλάνο... για τις Βρυξέλλες.

Κάπου πάνω απο την Αττική, κάνει μια το βλέμμα της κάτω στο δάπεδο του αεροπλάνου η Μπιρμπίλη και βλέπει ένα χαρτονόμισμα των 200 ευρώ.

Το μαζεύει και με ύφος γυρίζει στον Παπακωνσταντίνου και του λέει " Να μπορούσα να άνοιγα τωρα το παράθυρο, να το πέταγα κάτω και να έκανα έναν Έλληνα που θα το....
έβρισκε ευτυχισμένο..." . Απαντάει και ο Παπακωνσταντίνου " Γι' αυτό Τίνα μου είσαι εσύ στο ΥΠΕΧΩΔΕ και εγώ στο οικονομίας, γιατί αυτό που θα έκανα εγώ, ήταν να χαλάσω τα 200 ευρώ σε 2 κατοστάρικα, που θα πέταγα απο το παράθυρο και έτσι θα έκανα 2 Έλληνες ευτυχισμένους".

Τα ακούει και ο Παπανδρεου αυτά που λέγανε, παρατάει το PSP και λέει και στους δυο. "Τρίχες...γι' αυτό κανείς απο τους 2 σας δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός, γιατί αυτό που θα έκανα εγώ είναι να το χαλάσω σε 4 50άρικα και έτσι θα έκανα 4 Έλληνες ευτυχισμένους!!!"

Ακούνε και οι κακομοίρηδες οι πιλότοι την όλη κουβέντα και των τριών και λέει ο ένας στον άλλο..."Να το καρφώσω τώρα στην Πάρνηθα και να κάνω 10 εκατομμύρια Έλληνες ευτυχισμένους????"

ΡΕ ΤΙ ΑΚΟΥΝΕ Τ ΑΥΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ







Τοποθέτηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Πουσσαίου με αφορμή περιβαλλοντικές εκθέσεις HELMEPA καθώς και εορτασμό Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών

Στα εγκαίνια των περιβαλλοντικών εκθέσεων που διοργανώνει στη Σύρο η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, παραβρέθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος.

Ο κ. Πουσσαίος με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ωκεανών, επεσήμανε την ανάγκη εφαρμογής πολιτικής -και σε επίπεδο ΕΕ και σε εθνικό- με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και ειδικότερα της θαλάσσιας Βιοποικιλότητας να αποτελεί πρωτίστως ανάγκη και κατόπιν υποχρέωση.

Σημαντική θα είναι η συμβολή προς την κατεύθυνση αυτή του συνόλου των πολιτών και κυρίως των επιχειρηματιών που ζουν από αυτή.

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εφοπλιστές θαλασσοπόροι της χώρας θα συμβάλλουν, τουλάχιστον οι περισσότεροι, θετικά μέσα από τις θαλάσσιες μεταοφές στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, με κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος.

HELMEPA εδώ και χρόνια συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, μικρών και μεγάλων με μεταφορέα των μηνυμάτων της των πιο γνωστό πελαργό της χώρας", δήλωσε ο κ. Πουσσαίος.

Σε Τήνο και Νάξο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Σχεδιάζοντας το μέλλον των Ευρωπαϊκών Νησιών: Προκλήσεις - Νέες Στρατηγικές", που διοργανώνεται την Παρασκευή (10/6) στην Τήνο από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, θα συμμετάσχει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

 Αντικείμενο του Συνεδρίου είναι η ενημέρωση και διαβούλευση των εμπλεκόμενων φορέων στη διαμόρφωση της Νέας Στρατηγικής για τις Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Πολιτικής Συνοχής μετά το 2013, σχετικά με το μέλλον των Ευρωπαϊκών Νησιών, ως χωρικών οντοτήτων, που χρήζουν ιδιαίτερης προσέγγισης και αντιμετώπισης, όπως επιτάσσει και η Συνθήκη τής Λισσαβώνας (Άρθρο 174).

 Το Σαββατοκύριακο, ο κ. Μαχαιρίδης θα περιοδεύσει στη Νάξο.

 

Για εκστρατεία παραπληροφόρησης που καταρρίπτεται από τα ίδια τα στοιχεία τους κανει λογο ο Tεως Ναξου Νικος Μαράκης

Χωρίς όραμα και χωρίς αναπτυξιακό χαρακτήρα είναι ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε, με μεγάλη καθυστέρηση, από την Δημοτική Αρχή και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατέδειξε, όμως, με πραγματικά στοιχεία την οικονομική θέση των 6 Ο.Τ.Α. που συνενώθηκαν στον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένα ηχηρό ράπισμα σε όλους εκείνους, με πρωτεργάτη τον ίδιο τον Δήμαρχο, που δήλωναν, το διάστημα μετά τις Δημοτικές Εκλογές, ότι παραλαμβάνουν μόλις 2.000€, απαξιώνοντας τις προσπάθειες και την προσφορά των Δημοτικών Αρχών τόσο του πρώην Δήμου Νάξου όσο και του πρώην Δήμου Δρυμαλίας.

Από την Εισηγητική Έκθεση Προϋπολογισμού Εσόδων, που οι ίδιοι κατέθεσαν, προκύπτει ότι παρέλαβαν χρηματικό υπόλοιπο 7,08εκ€ ή 3500 φορές μεγαλύτερο από αυτό που οι ίδιοι δήλωναν στο τέλος του 2010. Πιο συγκεκριμένα, παρέλαβαν χρηματικό υπόλοιπο 3,68εκ€ από τον πρώην Δήμο Νάξου, 1,29εκ€ από τον πρώην Δήμο Δρυμαλίας και 2,1εκ€ από τις 4 πρώην Κοινότητες των Μικρών Κυκλάδων. Μετά μάλιστα από ερώτηση του επικεφαλής της Παράταξης μας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος παραδέχτηκε ότι, ενώ για τους άλλους πρώην Ο.Τ.Α. υπάρχουν αντίστοιχες οφειλές, ο πρώην Δήμος Νάξου παρουσιάζει ένα πλεόνασμα περίπου 3εκ€!!!

Αντί, όμως, η Δημοτική Αρχή, και ο ίδιος ο Δήμαρχος, να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, πληροφορούμαστε ότι ξεκινά νέα εκστρατεία λάσπης και παραπληροφόρησης ζητώντας διαχειριστικό έλεγχο στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Πρώην Δήμου Νάξου (και στην πρότερη μορφή της ως Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης) για τα έτη 2006-2010. Η Γκαιμπελική τακτική του «Λέγε, λέγε, λέγε, όλο και κάτι θα μείνει» που εφαρμόζεται από την Δημοτική Αρχή και τα παπαγαλάκια της, θα καταπέσει ξανά με τα πορίσματα των Ορκωτών Λογιστών.

 

Για το καλό των νησιών μας, ευχόμαστε η Δημοτική Αρχή να αποδειχτεί ικανή να διατηρήσει την ευρωστία και τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του Δήμου, όπως ακριβώς τα παρέλαβε. Προκειμένου, όμως, να συμβεί αυτό θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου και να αφήσει σε δεύτερο πλάνο τους ρεβανσισμούς και το κυνήγι μαγισσών.

 

Εμείς από μέρους μας, προκειμένου να σταματήσει, επιτέλους, η εκστρατεία παραπληροφόρησης των πολιτών και εμπάθειας προς τις πρώην Δημοτικές Αρχές, προτείνουμε στην Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε διαχειριστικούς ελέγχους σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα και των 6 Συνενωμένων ΟΤΑ του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

       

Ο Σαμαράς που επιμένει….


Χαίρομαι γιατί ασκούνται πιέσεις στον Αντώνη Σαμαρά για να στηρίξει την παραπαίουσα κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου.

Προφανώς αντιλαμβάνονται ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αποτελεί πλέον τον ρυθμιστή των εξελίξεων στην Ελλάδα.

Χαίρομαι επειδή ασκούνται πιέσεις στο Σαμαρά, γιατί με ενδιαφέρει να δω το πολιτικό ανάστημα του ανδρός. Πως, δηλαδή, αντιδρά υπό πίεση.

Και με ικανοποίηση είδα τη χθεσινή του δήλωση, μετά τη συνάντηση με τον κ.Φιγιόν. Βράχος.

Χαίρομαι γιατί αντί να βλέπω ένα “poverty tour” (να είναι καλά το Αλλενάκι που εισήγαγε τον όρο) βλέπω έναν πολιτικό αρχηγό, που έχει άλλη άποψη, τη λέει ευθαρσώς και την υπερασπίζεται με επιχειρήματα.

Με τον Αντώνη Σαμαρά κερδίζουμε αξιοπρέπεια.

Χαίρομαι γιατί ο Αντώνης Σαμαράς δεν συκοφαντεί ούτε την κυβέρνηση, ούτε την ίδια του την πατρίδα, αλλά αγωνίζεται να πείσει τους συνομιλητές του, ο,τι υπάρχει και άλλη λύση και πρέπει να την ακούσουν.

Με τον Αντώνη Σαμαρά κερδίζουμε μαχητικότητα.

Οι …. εταίροι μας αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι στοιχημάτισαν σε λάθος …άλογο, όμως δεν είναι ακόμα έτοιμοι να το ομολογήσουν.

Θα είναι και για αυτούς υψηλό το κόστος. Σε κανέναν δεν αρέσει να παραδέχεται την αποτυχία του.

Όμως, όσο παραμένουν γεμάτες οι πλατείες, όσο η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου πελαγοδρομεί, όσο εντείνονται τα αδιέξοδα του Μνημονίου, όλο και περισσότερο θα αναζητούν και αυτοί, μια άλλη λύση.

Όπως ήδη κάνει ο Ελληνικός λαός.

Γιαυτό και ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να επιμείνει.

Γιατί προβάλλει ως η μοναδική λύση στα σημερινά αδιέξοδα