slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΔΙΤ στην Υγεία: Τελικά τι συμβαίνει


Τι συμβαίνει με την «είσοδο των ιδιωτών από την μπροστινή πόρτα στο ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας»;
Βασίλης Βενιζέλος
Τελικά τι συμβαίνει με τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στο ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της χώρας μας
Χωρίς η κυβέρνηση ή ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ούτε καν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να έχουν διευκρινίσει και συγκεκριμενοποιήσει ποια μορφή και ποια έκταση επιθυμούν να λάβουν εφεξής οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στο ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της χώρας μας, η αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζεται ήδη ότι «οι ιδιώτες πρόκειται να μπουν από ‘την μπροστινή πόρτα’ στο δημόσιο σύστημα Υγείας»…

Φίλιππος Φόρτωμας: «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στην πράξη και όχι με ευχολόγια!»


Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο: “Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο για τον μηχανισμό εφαρμογής, την κρατική εποπτεία και τους γενικούς όρους υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου”, το οποίο εισήχθη καταρχήν προς συζήτηση στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, με εισηγητή τον Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππο Φόρτωμα. Πρόκειται για την κύρωση του πρώτου κώδικα νομοθεσίας που εκπονήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Κωδικοποίησης και αφορά τη θαλάσσια πολιτική, έχοντας ως στόχο την καλή νομοθέτηση.

Η κυβέρνηση, μετά τον αντεργατικό νόμο, προωθεί την εργασία σε ξενοδοχειακές μονάδες ανήλικων παιδιών που διαβιούν σε κλειστές δομές φροντίδας




Στην Κύθνο ο Φίλιππος Φόρτωμας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς



Στην Κύθνο βρέθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Με αφορμή την παρουσία του στο νησί, επισκέφτηκε τα σχολεία, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και ευχήθηκε στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

Αντιπολίτευση κεκτημένης ταχύτητας 47 χρόνων

Γιάννης Σιδέρης
Κάθε που εισάγεται στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση ο Προϋπολογισμός - της όποιας κυβέρνησης - τα κόμματα χωρίς να τον έχουν διαβάσει, έχουν ήδη στείλει δελτίο τύπου με την αντίδρασή τους, και με την ένδειξη «εμπάργκο» ως την κατάθεσή του. Σε αυτές τις ανακοινώσεις τον καταδικάζουν ως αντιλαϊκό, αντιαναπτυξιακό, φιλικό προς το κεφάλαιο, εχθρικό προς τους εργαζόμενους, και άλλα παρόμοια.
Αυτή η τακτική εφαρμόζεται σε κάθε μέτρο που εξαγγέλλει και ο εκάστοτε Πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ. Φυσικά από την εθιμική πεπατημένη δεν ξέφυγε και η φετινή ΔΕΘ.
Ο νυν Πρωθυπουργός ανακοίνωσε κατά την ομιλία του ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ανάσχεσης, ή μάλλον άμβλυνσης, των συνεπειών της εισαγόμενης ακρίβειας, της ανεργίας, της οικονομικής απίσχνασης. Υποτίθεται ότι τα μέτρα είναι κοστολογημένα με «χειρουργική ακρίβεια» και με λεφτά που υπάρχουν και συνιστούν μια κάποια κοινωνική αναδιανομή του αναπτυξιακού αποτελέσματος.

Fwd: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΘΝΟ


Στην Κύθνο ο Φίλιππος Φόρτωμας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

 

 

 

Στην Κύθνο βρέθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Με αφορμή την παρουσία του στο νησί, επισκέφτηκε τα σχολεία, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και ευχήθηκε στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά. 

 

Πιο συγκεκριμένα, παρευρέθηκε στον αγιασμό του Γυμνασίου και Λυκείου Κύθνου (Μέριχας), του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Δρυοπίδας και του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Χώρας, όπου, εκτός από τους μαθητές, στους οποίους τόνισε πως αυτοί είναι το μέλλον των νησιών μας και η φωτεινή πυξίδα του μέλλοντος, συμμετείχε στη σύσκεψη της σχολικής επιτροπής και ενημερώθηκε για τα θέματα που τους αφορούν. Ο κ. Φόρτωμας τους συνεχάρη για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν τις χρονιές που πέρασαν, καθώς η πανδημία έφερε νέους όρους στο προσκήνιο και η τηλεεκπαίδευση αποτέλεσε τον κύριο τρόπο εκπαίδευσης, στερώντας τη δια ζώσης επαφή και συνεργασία μαθητών και δασκάλων. 

 

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Κυκλάδων πήρε μέρος σε σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Σταμάτη Γαρδέρη και τους Αντιδημάρχους κ. κ. Μιχάλη Ζαμπέτα, Αντώνη Κοκιασμένο, Δημήτρη Κοτούλια και Κωνσταντίνο Φιλιππαίο, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε εκτενώς για όλα τα πρώτης προτεραιότητας ζητήματα που απασχολούν την Κύθνο και τους κατοίκους της, αλλά και για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου. 

 

Τέλος ο κ. Φόρτωμας επισκέφθηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Δρυοπίδας και το Αγροτικό Ιατρείο Χώρας, όπου συνάντησε το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και ενημερώθηκε για την πορεία των εμβολιασμών στο νησί και για τις ανάγκες που υπάρχουν. 

 

«Η επίσκεψή μου στην Κύθνο είναι διαφορετική από τις προηγούμενες φορές καθώς ο ήχος του σχολικού κουδουνιού και οι φωνές των παιδιών του νησιού μας κάνανε σήμερα κοινωνούς της αισιοδοξίας τους, δίνοντας μας ελπίδα πως αξίζει για αυτά τα παιδιά να κάνουμε θυσίες και αγώνες διαρκείας. Δεσμεύομαι από την θέση που βρίσκομαι να υπηρετώ τις Κυκλάδες και να βοηθήσω με κάθε τρόπο στην πραγματοποίηση των ονείρων τους και εργάζομαι σκληρά για αυτό» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας κατά την ολοκλήρωση του ταξιδιού του.


Κατερίνα Μονογυιού στους αγιασμούς των σχολείων: Να κυνηγάτε τα όνειρα σας



Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού επισκέφτηκε σήμερα το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Μυκόνου για τον αγιασμό και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με δεκάδες μαθητές και να ακούσει τους προβληματισμούς τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Μονογυιού πρότεινε στους μαθητές να επισκεφτούν τη Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο του προγράμματος του Ιδρύματος της Βουλής, ώστε να ξεναγηθούν στους χώρους του ιστορικού κτηρίου και να αποκτήσουν μία ξεχωριστή εμπειρία. 


Η κ. Μονογυιού δήλωσε:
 «Εύχομαι καλή αρχή στις μαθήτριες, τους μαθητές και τους

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 


Πρώτο κουδούνι σήμερα και η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας, έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Εκπαίδευση, για το γεγονός ότι μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκινάει χωρίς ουσιαστικά μέτρα θωράκισης των σχολείων απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας. 

Οι κυβερνητικές ευθύνες, δεν μπορούν να κρυφτούν από επικοινωνιακά τεχνάσματα, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τη μόνιμη επίκληση της ατομικής ευθύνης, τον εκφοβισμό και τις απειλές προς γονείς εκπαιδευτικούς μαθητές, ούτε ρίχνοντας τις δικές της ευθύνες στους Δήμους. 

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων - Αποχαιρετισμός στο Φιλωτίτη σύντροφο μας Γιάννη Θεωνά


Κυκλάδες, 13/09/2021

Ο σύντροφος μας, ο Φιλωτίτης ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΩΝΑΣ δεν είναι πια μαζί μας. Για τους Ναξιώτες και τις Ναξιώτισσες, τους Κυκλαδίτες και τις Κυκλαδίτισσες, και όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες αποτελούσε πρότυπο σεμνού, ακέραιου και συνεπή αγωνιστή και πολιτικού. Αποτέλεσε και θα αποτελεί στον αιώνα, σημείο αναφοράς για την Αριστερά και τον προοδευτικό κόσμο.

Επίσπευση έκδοσης αδειών εργασίας μετακλητών υπαλλήλων τρίτων χωρών στον κλάδο της αλιείας: Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο Νίκος Συρμαλένιος ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά το αίτημα του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Παράκτιας Αλιείας του Δήμου Πάρου «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», με το οποίο ζητούν την επίσπευση της έκδοσης αδειών εργασίας μετακλητών υπαλλήλων τρίτων χωρών.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Food Experience Patata Naxou 2021!

Φέτος «γάμος» έγινε στην Νάξο! H Γαστρονομία και η Τέχνη, δύο τομείς στους οποίους έχει διαπρέψει, στο διάβα του χρόνου, το πιο μεγάλο και εύφορο νησί των Κυκλάδων, «παντρεύτηκαν»!

Στο επίκεντρο του φετινού Food Experience Patata Naxou 2021, που διοργανώθηκε στο νησί το τριήμερο 10-12 Σεπτεμβρίου από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, τέθηκε η Τέχνη αλλά με μεγάλη πρωταγωνίστρια την περίφημη Πατάτα Νάξου.

Στο πανέμορφο χωριό του Δαμαλά, όπου καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και τελειόφοιτοι και απόφοιτοι από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και από τη Σχολή Μαρμαροτεχνίας της Τήνου φιλοτέχνησαν έργα από ναξιώτικο μάρμαρο, γνωστοί σεφ σμίλεψαν τα δικά τους «γλυπτά» πάνω σε Πατάτα Νάξου.