slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΤΕΝΟ ΧΩΡΑΣ ΝΑΞΟΥ ΤΟ 195Ο!!!!!!!!!!

"Ναυμαχία" κυβέρνησης - ΠΝΟ



Την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών αποφάσισε η κυβέρνηση μετά την απόφαση της ΠΝΟ για συνέχισιση των κινητοποιήσεων.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλιάς, Κ. Μουσουρούλης, έκανε λόγο για εξαντλητικό διάλογο και λύσεις που έδωσε η Πολιτεία σε ....

ΣΤΟΝ «ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ» ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΨΑΧΝΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ




samaras-venizelos-kai-koyvelis-kalountai-na-apofasisoyn-gia-to-mellon-toy-yp-oikonomikon- Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον του υπ. Οικονομικών

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας βρέθηκε όχι άδικα στο μάτι του κυκλώνα και πλέον είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Αντώνη Σαμαρά από την ανάληψη της πρωθυπουργίας της

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ...

 

Σε τροποποίηση στις προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος ανεργίας, προκειμένου να λάβουν και όσοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι αναμένεται να προχωρήσει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σύμφωνα με πληροφορίες...

Σύμφωνα με την ρύθμιση του υπουργείου, θα λάβουν επίδομα και όσοι έχουν χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία αλλά τα έχουν ρυθμίσει. Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΕΕ και του ΟΑΕΔ επ’ αυτού του θέματος.
Ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει ότι η εφαρμογή του μέτρο θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο. Το ύψος του επιδόματος διαμορφώνεται περίπου στα 360 ευρώ και η διάρκειά του θα έχει άμεση συνάρτηση με τα έτη ασφάλισης.

Μανώλης Μαργαρίτης, ο Υπουργός και η Π.Ν.Ο να πράξουν τα δέοντα.

      Ως νησιώτες και ως κάτοικοι του πολυνησιακού αλλά και του πολυπληθέστερου Δήμου των Κυκλάδων, πάντα κατανοούμε και υποστηρίζουμε τις θέσεις και τα αιτήματα του ναυτικού κόσμου, καθώς αποτελούμε κομμάτι αυτών και οι νησιώτες ναυτικοί υπήρξαν ανέκαθεν πρωτοπόροι στην οικονομική ανάπτυξη της τοπικής και της Ελληνικής οικονομίας. Κατανοούμε τη σημαντικότητα των αιτημάτων της Π.Ν.Ο., αλλά παράλληλα οφείλουμε να τονίσουμε κάτι που όλοι οι ναυτικοί γνωρίζουν καλά. Τα επιβατηγά πλοία για τα νησιά αποτελούν κάτι παραπάνω από μέσο μετακίνησης ανθρώπων και προϊόντων. Αποτελούν την ζωοδόχο πηγή για τους νησιώτες και κυρίως για τους κατοίκους των μικρών νησιών της χώρας μας. Η ....

Τη θεσμοθέτηση «πλοίων ασφαλείας» προτείνει ο Πναναγιώτης Ρήγας

rhgas panagioths
Νομοθετική ρύθμιση για την άρση της απομόνωσης των νησιών, ζητά ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας με αφορμή τη συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ που έχει δημιουργήσει ουκ ολίγα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Όπως αναφέρει ο βουλευτής, επιβάλλεται να θεσμοθετηθεί ως υποχρέωση των απεργών, να διαθέτουν πλήρωμα για την κίνηση «πλοίων ασφαλείας» για κάθε μία από τις κύριες ακτοπλοϊκές γραμμές, με την οποία θα διασφαλίζεται η ελάχιστη εξυπηρέτηση των νησιών κατά τις περιόδους κινητοποιήσεων.
Τονίζει μάλιστα, ότι προτίθεται να καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση στον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας.
Διαβάστε τη δήλωση του κ. Ρήγα:

Φήμες ότι ο Πεπόνης θα ενταχθεί στους ΑΕροψεκασμένους...

Σύμφωνα με δημοσίευμα ο οικονομικός εισαγγελέας φαίνεται πως θα ενταχθεί στους … Ανεξάρτητους Έλληνες
Στους Ανεξάρτητους Έλληνες φαίνεται πως θα ενταχθεί ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Η θητεία των οικονομικών εισαγγελέων λήγει στα μέσα Απριλίου και η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει αν θα παρατείνει τη θητεία τους ή θα τους μεταφέρει σε άλλες θέσεις.
Ωστόσο όπως αναφέρουν Τα Νέα ο Γρηγόρης Πεπόνης μπορεί να απορρίψει την πρόταση της κυβέρνησης εάν τελικά αποδειχθούν ακριβείς οι φήμες που κυκλοφορούν (πάντοτε στη γνωστή πλατεία, την Εστία) ότι ο Πάνος Καμμένος τού προσφέρει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Μάλιστα ο κ. Πεπόνης αναμένεται να ασκήσει διώξεις στα κόμματα για τα οικονομικά τους.

Τι γράφουν ΤΑ ΝΕΑ

ΜΑΝΤΗΣ δεν είμαι ούτε φιλοδοξώ να υποδυθώ κάποιο τέτοιο ρόλο. Δεν διαθέτω επίσης ούτε το κληρονομικό χάρισμα, κάτι το οποίο ενδεχομένως θα με βοηθούσε να διαβλέψω τα μελλούμενα. Ωσαύτως δεν μασάω φύλλα όπως εκείνη η Πυθία και, γενικώς, δεν μασάω με τίποτε (πρόεδρε Πάνο...). Συλλέκτης πληροφοριών είμαι και μετά το αναγκαίο φιλτράρισμα, τις μεταφέρω καθ' εκάστην εδώ.

ΧΘΕΣ ας πούμε, έπειτα από μια σύντομη περιήγηση στα καφενεία της πλατείας, της γνωστής πλατείας, της Εστίας, κατέληξα στην εκτίμηση ότι τις επόμενες εβδομάδες και για κανένα δίμηνο από ώρα θα σκάσουν τόσες διώξεις κατά πολιτικών και άλλων, με υπογραφή του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη κυρίως, που θα τρίβουμε τα μάτια μας.

Ο,ΤΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ εκκρεμούν στα συρτάρια του (και δεν είναι λίγες – περισσότερες ανοίγει, παρά κλείνει) θα τις δούμε να μετατρέπονται σε διώξεις και μάλιστα τέτοιες που θα δημιουργήσουν και αίσθηση, και θόρυβο,και κρότο.

ΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ενταθούν οι πληροφορίες πως η κυβέρνηση ΔΕΝ θα εισηγηθεί ανανέωση της θητείας του Γρ. Πεπόνη (όπως και του Σπύρου Μουζακίτη – μαζί στη μεγάλη φωτογραφία), μην απορήσετε καθόλου αν δείτε καμιά μέρα να φτάνει στη Βουλή δικογραφία με την οποία θα ζητείται η διερεύνηση των ευθυνών του Κώστα Καραμανλή στο πλαίσιο της έρευνας για τη χρηματοδότηση των κομμάτων!

ΑΝΟΙΓΩ παρένθεση για να εξηγήσω ότι ο Καραμανλής κινδυνεύει διότι είναι αυτός που υπέγραφε ως πρόεδρος της ΝΔ για λογαριασμό του κόμματος προκειμένου να δανειοδοτηθεί το κόμμα της χαράς. Το ΠΑΣΟΚ είχε υπεύθυνους οικονομικών...

ΚΛΕΙΝΩ την παρένθεση και συνεχίζω: το αναμενόμενο μπαράζ των διώξεων αποτελεί ήδη θέμα προς συζήτηση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και γι' αυτό δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι επέρχεται – σε λίγο – θύελλα...

Η ΘΗΤΕΙΑ των οικονομικών εισαγγελέων λήγει στα μέσα Απριλίου και έως τις 16 Ιουνίου που θα γίνει η επιλογή των νέων, η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει τι ακριβώς θα κάνει: θα παρατείνει τη θητεία τους ή θα τους μεταφέρει σε άλλες θέσεις, τοποθετώντας στη θέση τους δύο νέους εισαγγελείς;

ΠΑΝΤΩΣ, για τον Γρ. Πεπόνη, ο οποίος μια υποψία «καθαροχέρη» Ντι Πιέτρο την έχει, έχω να πω ότι δεν τον φοβάμαι. Εάνδε αποδειχθούν ακριβείς οι φήμες που κυκλοφορούν (πάντοτε στη γνωστή πλατεία, την Εστία) ότι ο πρόεδρος του κόμματος «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες» Πάνος Καμμένος τού προσφέρει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν μπροστά του.

ΒΕΒΑΙΩΣ, εγώ πιστεύω ότι έχει να προσφέρει πολλά ακόμη στη Δικαιοσύνη. Πολύ περισσότερα από ό,τι στην πολιτική. Αλλά ποιος με ακούει εμένα; Ειδικά όταν έχει φάει την πετριά...

--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο Δεξί X-Trem(i) τη 2/05/2013 02:55:00 μ.μ.

Αποφασίστηκε η επιστράτευση των ναυτεργατών

Της Μαρίνας Μάνη

Ξεκινούν -σύμφωνα με πληροφορίες- οι διαδικασίες της επιστράτευσης οι οποίες θα έχουν υλοποιηθεί μέχρι το βράδυ, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η επίδοση των φύλλων πορείας στους ναυτεργάτες, ώστε τα ξημερώματα να προσέλθουν στις δουλειές τους.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν η απόφαση έχει τη σύμφωνη γνώμη των άλλων δυο κυβερνητικών εταίρων και κυρίως της ΔΗΜΑΡ της οποίας τα στελέχη μέχρι αργά το μεσημέρι σήμερα υποστήριζαν την εκδοχή της αναμονής μέχρι και αύριο.

Από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρινίζουν ότι προκρίθηκε η ανάγκη να υλοποιηθεί η απόφαση της επιστράτευσης καθώς το τελεσίγραφο που είχε θέσει στους απεργούς μέχρι αύριο το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης κατέστη ανενεργό μετά την σημερινή απόφαση της ΠΝΟ, έστω και με οριακή πλειοψηφία, για νέα 48ωρη απεργία.

Νωρίτερα το Capital.gr σε δημοσίευμα με τίτλο "Μονόδρομος η επιστράτευση εκτός και αν..." μετέδιδε τα εξής:

«Δώσαμε ό,τι μπορούσαμε και εγγυηθήκαμε την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Αν επιμείνουν στην απεργία η πολιτική επιστράτευση θα είναι μονόδρομος», σημείωνε κυβερνητικός παράγοντας λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ναυτεργατών.

Η απόφαση (κατά πλειοψηφία) για άλλη μία 48ωρη απεργία φαίνεται ότι ανοίγει πλέον... τον μονόδρομο, καθώς τα πλοία παραμένουν δεμένα για έκτη συνεχή ημέρα.

Υπάρχουν ωστόσο (ακόμη) σκέψεις για αναμονή μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της ΠΝΟ.

Ο λόγος; Η οριακή πλειοψηφία που αποφάσισε υπέρ της συνέχισης της απεργίας. «Το γεγονός ότι η απόφαση ελήφθη με 8 υπέρ έναντι 7 κατά, δείχνει ρήγμα στις τάξεις των απεργών», η επισήμανση των «ψύχραιμων» κυβερνητικών, οι οποίοι δεν αποκλείουν άλλον έναν γύρο διαλόγου.

Φαίνεται πάντως ότι προκρίνεται η πρώτη άποψη, για επίταξη, καθώς η κυβέρνηση εκτιμά ότι εξήντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου με τους απεργούς.

Από το Μαξίμου διευκρινίζεται ότι το τελεσίγραφο του υπουργού Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη στην ΠΝΟ που έληγε τα ξημερώματα της Τετάρτης δεν ισχύει εκ των πραγμάτων εφόσον η ΠΝΟ αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία.

Σημειώνεται ότι η τελευταία επιστράτευση των ναυτεργατών έγινε τον Νοέμβριο του 2010 και έληξε ακριβώς δύο χρόνια μετά με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Το... θρίλερ της σύσκεψης

Όσο για το... θρίλερ της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, έληξε πριν από λίγα λεπτά με την απάντηση του Μαξίμου ότι... θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης στις 18.00. Τους συνεργάτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ειδοποίησε λίγο πριν τις 14.00 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Μια ώρα νωρίτερα, το Μαξίμου διέψευδε πληροφορίες για επικείμενη σύσκεψη των τριών, παραπέμποντας μεταξύ άλλων και στην αναχώρηση του πρωθυπουργού για Βρυξέλλες αύριο το απόγευμα για τη Σύνοδο Κορυφής. Οι ίδιες πηγές ωστόσο παραδέχονταν ότι την πίεση να γίνει σύσκεψη πριν την πρωθυπουργική αναχώρηση την ασκούσε ο Ευ. Βενιζέλος. η οποία όπως προκύπτει έφερε αποτελέσματα.


Πηγή:www.capital.gr

Σκάνδαλο: 234.000 ευρώ για κοντομάνικα μπλουζάκια στο ΕΛΤΑ!

Την απίστευτη καταγγελία ότι η διοίκηση των ΕΛΤΑ διαθέτει ποσό ύψους 234.000 ευρώ για κοντομάνικα μπλουζάκια έκανε ο Αργύρης Ντινόπουλος. Σε ερώτησή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη αναφέρει ότι μέσα στο καταχείμωνο «κάποιοι εκπρόσωποι του "βαθέως κράτους" πληρώνουν 234.000 ευρώ των ελλήνων φορολογουμένων για να αγοράσουν (μέσα στο καταχείμωνο) μπλουζάκια τύπου POLO ως δήθεν στολές προσωπικού»




Συγκεκριμένα, αναφέρει ο κ. Ντινόπουλος: «Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ να σπαταλήσει 234.000 ευρώ για να αγοράσει κοντομάνικα μπλουζάκια. Σε μια χρονική συγκυρία που η κυβέρνηση αναγκάζεται να περικόψει μισθούς και συντάξεις κάποιοι εκπρόσωποι του "βαθέως κράτους" πληρώνουν 234.000 ευρώ των ελλήνων φορολογουμένων για να αγοράσουν (μέσα στο καταχείμωνο) μπλουζάκια τύπου POLO».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, τα μπλουζάκι αγοράζονται ως «δήθεν στολές προσωπικού», ενώ -όπως τονίζει ο ίδιος- θα μπορούσαν να πηγαίνουν στη δουλειά τους «φορώντας απλά τα ρούχα τους».

Καταλήγοντας, ο κ. Ντινόπουλος ζητά να ακυρωθεί η απόφαση των ΕΛΤΑ.










Ελληνικό μπάχαλο: Χωρίς επίδομα τρίτεκνοι και πολύτεκνοι

Περίπου 420.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες δεν έχουν πάρει από 1/1/2013 το ειδικό επίδομα τέκνου και το επίδομα στήριξης!

Η αιτία, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, είναι ότι τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών δεν έχουν καθορίσει τις διαδικασίες βάσει των οποίων θα χορηγείται το επίδομα!

Σύμφωνα με την εφημερίδα δεν έχει καθοριστεί ούτε εάν το επίδομα θα δίδεται ανά μήνα ή δίμηνο, ούτε από ποιον θα καταβάλλεται, αν θα καταβάλλεται δηλαδή από τον ΟΓΑ ή το υπουργείο Οικονομικών.

Για ψηφαλάκια στην Τήνο ο Πανάρας... αλλά δεν του 'κατσε


Για ψηφαλάκι πήγε ο Πανάρας Καμμένος στην Τήνο με αφορμή την περιφορά της Εικόνας της Παναγίας στη Χώρα Τήνου, στην εορτή της Εύρεσής της. Μάλιστα ο ίδιος αν και η πίστη του είναι χαλαρή σήκωσε την εικόνα της Παναγίας όπως μπορείτε να δείτε στις φώτο. Βασικά βέβαια πήγε για τα εγκαίνια των γραφείων των ΑΕροψεκασμένων στην Τήνο όπου είχαμε κοσμοσυρροή:


15 άτομα εκ των οποίων 4-5 πολιτευτές... γι' αυτό και δεν θα βρείτε εύκολα φώτο απ' τα εγκαίνια των γραφείων, αλλά θα βρείτε πολλές με τον Πανάρα σε διάφορες πόζες στην περιφορά της εικόνας...