slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πυρ κατά βούληση από το ΠΑΣΟΚ στον τζάμπα μάγκα κ. Βαρουφάκη


Το ΠΑΣΟΚ λάβρο εναντίον του κ. Βαρουφάκη στηλιτεύοντας την συμπεριφορά του, αυτός απαντά πλαδαρά  μέσω ανακοίνωσης του Υπουργείου Οικονομικών και το ΠΑΣΟΚ ανταπαντά σκληρά επισημαίνοντας ότι τον πήραν χαμπάρι και ότι ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη.  

Ακολουθούν οι δύο ανακοινώσεις από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Βαρουφάκη και την αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών στην πρώτη ανακοίνωση. 
Η 1η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Tύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Βαρουφάκη είναι η ακόλουθη:

Η Ελλάδα έχει δυστυχώς την περίοδο αυτή υπουργό οικονομικών που :

- Έχει καταστεί γραφικός αποσυνάγωγος στο Eurogroup, χωρίς ίχνος διαπραγματευτικής αποτελεσματικότητας

- Έχει ευνουχιστεί από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος τον έθεσε υπό πολλαπλή επιτροπεία

- Εκπέμπει κάθε ημέρα αντιφατικά και ανησυχητικά μηνύματα θέτοντας  υπό αμφισβήτηση την σημασία της συμμετοχής της χώρας στην ευρωζώνη, πιστεύοντας στο bitcoin και συζητώντας στα σοβαρά την εισαγωγή διπλού νομίσματος!

Θανάσης Μαυρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, το… ΠΑΣΟΚ στην εξουσία

Προσθήκη λεζάντας
Το σημερινό άρθρο του Θανάση Μαυρίδη στο site capital.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι θα σκίσει ως κυβέρνηση το μνημόνιο. Αν είχατε δημιουργήσει μία τέτοια λαθεμένη εντύπωση, θα πρέπει να την διαγράψετε. Προφανώς οφείλεται σε παρεξήγηση. Αυτό με την παρεξήγηση το λέμε εμείς. Το άλλο με το μνημόνιο το είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής ο κ. Μπαλάφας. Τελικώς, είναι αλήθεια! Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση, αλλά στην

Ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά μετά τον Σεπτέμβριο

 
Μιλώντας στην Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης άφησε ορθάνοικτη την πόρτα για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.
Σημείωσε ο ΥΠΟΙΚ πως οι μόνιμοι κάτοικοι της νησιωτικής Ελλάδας θα μπορούν να

Και Α! Και Ού! Σαρωτική η νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ


Δείτε τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα
Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ολοκληρώθηκαν στους περισσότερους φοιτητικούς συλλόγους οι εκλογικές διαδικασίες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, για την ανάδειξη των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των φοιτητών.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σημειώνει ακόμα μια σαρωτική νίκη.
Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για την πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών δείχνει πως οι

Άδωνις: Και Α! Και Ού! Και ΔΑΠ/ΝΔΦΚ και ας σκάνε ορισμένοι.



Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης πανηγύρισε τη νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές.

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ 2015 - 2016 πότε ξεκινάει το πρόγραμμα

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ 2015 - 2016 πότε ξεκινάει το πρόγραμμα

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr κατά 20.000 περισσότεροι  δικαιούχοι   θα έχουν την δυνατότητα από 1ης Οκτωβρίου 2015 μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου 2016 να κάνουν διακοπές με τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΑΕΔ . Οι δικαιούχοι φέτος θα ανέλθουν στους 150.000 αυξημένοι κατά 20.000 που ήταν πέρσι  Συγκεκριμένα και τον επόμενο χρόνο θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός του ΟΑΕΔ όπου θα διαθέσει σε 150.000 ωφελούμενους την Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε ανέργους και εργαζόμενους αλλά και

Ερώτηση του Ποταμιού για την Υγεία στις Κυκλάδες


Η «δραματική κατάσταση στο χώρο της υγείας στα νησιά ενόψει της τουριστικής περιόδου» ήταν το θέμα της ερώτησης που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών οι βουλευτές του Ποταμιού Κωνσταντίνος Μπαργιώτας (Λάρισας) και Κατερίνα Μάρκου (Β’ Θεσσαλονίκης).
Σύμφωνα με τους δύο βουλευτές, τα προβλήματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο κι ενώ η τουριστική περίοδος βρίσκεται ήδη προ των πυλών, οι υγειονομικές μονάδες των νησιών λειτουργούν με το μισό ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό από αυτό που θα έπρεπε να υπηρετεί.
Στην ερώτηση περιγράφονται, επίσης, αναλυτικά τα δεδομένα που επικρατούν αυτή τη στιγμή στα

Τρεις Γαλάζιες Σημαίες στη Νάξο εικοσιμία στις Κυκλάδες

Η παραλία του Αγίου
Γεωργίου στη Νάξο
Με 395 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.468 ακτές και 695 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με Γαλάζια Σημαία για το 2015.

21 Γαλάζιες σημαίες μοιράστηκαν οι Κυκλάδες, με την Πάρο να κατέχει την πρώτη θέση με πέντε (5) παραλίες με Γαλάζια Σημαία, ενώ ακολουθούν Νάξος και Ίος με τρεις (3)...

ΘΑΥΜΑ ! ΘΑΥΜΑ !! Δρόμος "Ξεφύτρωσε"στρωμένος με ...μπάζα στην Αλυκή Νάξου (video+φώτος)




Δεν έχουν τέλος οι "ανακαλύψεις" του Συλλόγου Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου στην περιοχή του υγροβιότοπου της Αλυκής Νάξου.

Κι ενώ άλλο ένα φορτηγάκι πιάστηκε επ' αυτοφώρω την ώρα που άφηνε άχρηστες ηλεκτρικές συσκευές (αυτή τη φορά), στη λίμνη και μετά από τους σωρούς από μπάζα, σκουπίδια και κλαδιά που καθημερινά εναποθέτονται στην περιοχή... όπως φαίνεται στην Αλυκή Νάξου, γίνεται και μια ...

Καλό ταξίδι Κύριε Γιώργο...


Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Νικ. Λαγογιάννης ιδιοκτήτης της ιστορικής ταβέρνας "Μελτέμι" στη Νάξο...
Ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου στο άκουσμα του θανάτου του εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:
Στο άκουσμα του θανάτου του Γεώργιου Νικολάου Λαγογιάννη εκλεκτού μέλους στο Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία , θα θέλαμε να απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Τραυματισμό 4 μελών της καταγγέλλει η ΔΑΠ/ΝΔΦΚ


Τον τραυματισμό τεσσάρων φοιτητών μελών της καταγγέλλει η ΔΑΠ, από επεισόδια στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου από άτομα με καλυμμένα πρόσωπα (Pics)
Επεισόδια ανάμεσα σε άτομα που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και φοιτητές έγιναν στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την ανάδειξη των νέων διοικητικών συμβουλίων των φοιτητικών συλλόγων.
α άτομα που εισήλθαν στο Πανεπιστήμιο, κρατώντας στα χέρια τους διάφορα αντικείμενα, προκάλεσαν ζημιές και