slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρουσία του Πρωθυπουργού η πρώτη ανοικτή εκδήλωση παρουσίασης των 117 υποψηφίων του συνδυασμού “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”



-



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γιώργος Χατζημάρκος: "Είναι ομάδα νίκης, είναι ομάδα προοπτικής, είναι ομάδα που θέλει, ξέρει και μπορεί να πάει το Νότιο Αιγαίο ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο Μπροστά"

Παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η πρώτη ανοικτή εκδήλωση παρουσίασης των 117 υποψηφίων του συνδυασμού "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο"

 

«Πάντα υπάρχουν καινούργιες κορυφές να κατακτήσουμε. Και να παραμείνουμε σε αυτές που είναι το ακόμη πιο δύσκολο, μέσα σε ένα κόσμο γεμάτο αβεβαιότητες.  Όμως, μπορούμε. Το έχουμε αποδείξει. Οι κρίσεις που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, αντί να γίνονται άλλοθι αδράνειας έγιναν καταλύτες για να φύγουμε μπροστά. Και ακριβώς με αυτή την αυτοπεποίθηση συνεχίζουμε την αποστολή μας. Ακόμη πιο γρήγορα. Ακόμη πιο ψηλά. Ακόμη πιο μπροστά.  Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε τις νίκες που πετύχαμε, για να τις πολλαπλασιάσουμε, για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε πολύ περισσότερα»

Με αυτά τα λόγια, που συμπυκνώνουν τον προσωπικό του στόχο και της παράταξής του "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο", στην διεκδίκηση της τρίτης κατά σειρά θητείας, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος άνοιξε την αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, σε μια μεγάλη συγκέντρωση εκατοντάδων φίλων του, στη Μαρίνα Μανδρακίου, με φόντο τον εμβληματικό Φάρο του Αγίου Νικολάου, το βράδυ της Παρασκευής, 1η Σεπτεμβρίου.

Παρόντος του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον Περιφερειάρχη και ενός πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου, ο Γιώργος Χατζημάρκος, προέβη στον απολογισμό του έργου που παρήχθη, σε μια περίοδο ιστορικών κρίσεων, η οποία ωστόσο, δεν λειτούργησε ανασταλτικά, αλλά αντιθέτως, έγινε ο καταλύτης για μια σειρά από πανευρωπαϊκές και πανελλαδικές πρωτιές για το Νότιο Αιγαίο, σε κρίσιμους και νευραλγικούς τομείς, που όλοι μαζί συνθέτουν το μωσαϊκό της περιφερειακής ανάπτυξης, με το Νότιο Αιγαίο να αποτελεί πλέον πρότυπο διαχείρισης κρίσεων, εντός και εκτός χώρας, μεγιστοποιώντας το μερίδιο της εμπιστοσύνης που κέρδισε, σε ένα κατ' εξοχήν ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

Ο κ. Χατζημάρκος, με αφορμή και την τοξικότητα του τελευταίου διαστήματος,  άσκησε κριτική σε αντίπαλες παρατάξεις που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές της Ρόδου, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Να βουλιάξει η Ρόδος για να διασωθούν τα κομματικά ποσοστά. Αυτή είναι η πρόταση που έχουμε απέναντί μας", ενώ κάλεσε τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου να πάρουν προσωπικά την  αναμέτρηση στις 8 Οκτωβρίου, χωρίς δεύτερες σκέψεις και επιφυλάξεις, διότι "κάθε ψήφος που χάνεται για το ΜΠΡΟΣΤΑ, πάει αυτόματα στο ΠΙΣΩ".  

Στην εκδήλωση, εκτός του Πρωθυπουργού της χώρας, το "παρών" έδωσαν μεταξύ άλλων,  ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντής Γραφείου Πρωθυπουργού,  Γιάννης Μπρατάκος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών,  Θοδωρής Λιβάνιος , ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς, η Υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, οι βουλευτές Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης, ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων κ.ά.

Ο κ. Μητσοτάκης, προλογίζοντας τον κ. Χατζημάρκο, ευχαρίστησε τους κατοίκους του νησιού διότι «μετέτρεψαν μια περιβαλλοντική περιπέτεια, σε μια μεγάλη ευκαιρία να αναβαθμίσει η Ρόδος ακόμη περισσότερο τη φήμη της ως ενός εξαιρετικά φιλόξενου προορισμού». «Καταφέρατε, καταφέραμε, όχι μόνο να σώσουμε την τουριστική σαιζόν, αλλά και να έχουμε στοιχεία που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι θα είναι καλύτερη από την περυσινή» ανέφερε και έδωσε την υπόσχεση πως «όλα όσα έχουμε πει για να γιατρέψει η Ρόδος τις πληγές της από την φωτιά του Ιουλίου θα γίνουν πράξη».

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου. Απευθυνόμενος στο ακροατήριό του, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Έχετε την τύχη να έχετε ήδη δοκιμάσει έναν εξαιρετικό περιφερειάρχη, ο οποίος έχει αφήσει το αποτύπωμά του σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Έναν άνθρωπο με τον οποίο, ως κυβέρνηση έχουμε συνεργαστεί άψογα. Έναν άνθρωπο που διαχειρίζεται το εξαιρετικά σύνθετο έργο μιας μεγάλης και πολυποίκιλης νησιωτικής Περιφέρειας με αποτελεσματικότητα και με απόλυτη αφοσίωση στον στόχο του. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση».  Αναφερόμενος στην επόμενη 5ετή αυτοδιοικητική θητεία, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι πέραν των αυξημένων χρηματοδοτήσεων μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα έχει  στη διάθεσή της  ένα Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΠΔΕ, ύψους 172 εκατ. €.

Ο κ. Μητσοτάκης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο υψηλότατο, εντυπωσιακό  ποσοστό που έλαβε η ΝΔ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές στο Νότιο Αιγαίο, ευχαριστώντας τους νησιώτες γι αυτό. «Σας είμαι βαθιά υποχρεωμένος και να ξέρετε ότι αυτήν την εμπιστοσύνη θα την ανταποδώσω στο ακέραιο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Χατζηημάρκος ξεκίνησε την ομιλία του, με τις ευχαριστίες του προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο για την σοβαρότητα και την αμέριστη προσοχή που έχει δώσει στα νησιά του Νότιου Αιγαίου και τους κατοίκους τους, αναγνωρίζοντας την εθνική προσφορά τους και την οικονομική συνεισφορά τους, καθώς και για την συμβολή του στην τιτάνια προσπάθεια, τόσο κατά την διάρκεια της πρόσφατης  δασικής πυρκαγιάς αλλά και μετά από αυτήν, ώστε να κερδηθεί το στοίχημα της ανθρώπινης ζωής και της γρήγορης επιστροφής στην κανονικότητα της τουριστικής σαιζόν. Επίσης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και για την ανακοίνωση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος των 172 εκατ. €, για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Συνέχισε την ομιλία του περιγράφοντας το πολιτικό περιβάλλον το οποίο διαμορφώθηκε κατά την προεκλογική περίοδο και τις παλαιοκομματικές παθογένειες που παρουσιάστηκαν ως "εναλλακτική πολιτική πρόταση", χωρίς ωστόσο πολιτικό περιεχόμενο, αλλά με προφανή στόχο την εκμετάλλευση μιας αρνητικής συγκυρίας.

Μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Αναγνωρίζουμε πως όταν δουλεύεις μπορεί να κάνεις και λάθη. Όμως το πιο ασυγχώρητο λάθος είναι να μην κάνεις τίποτα και μετά να ζητάς και τα ρέστα από πάνω με μαύρες σημαίες και ντουντούκες. Σε προηγούμενες περιόδους κάποιοι έχτισαν καριέρες έτσι. Αλλά το αποτύπωμά τους υπήρξε αρνητικό για τον τόπο. Ελπίζω οι νεότεροι να μην μπουν στον πειρασμό να τους μιμηθούν, αν και τα δείγματα που έχουμε από υποψηφιότητες των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν είναι ενθαρρυντικά. Αν και νέοι πολιτικοί, γίνονται ξενιστές των παλαιοκομματικών παθογενειών».

Ειδικότερα για την προσπάθεια καπηλείας των δασικών πυρκαγιών, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε:

«Όχι δεν είναι απειρία και πολιτική αφέλεια. Είναι αυτοκαταστροφική εμπάθεια. Είναι επένδυση στις στάχτες και στον πόνο. Είναι η ίδια παλιά πολιτική σε νέα συσκευασία. Απογοητευτικό μεν, πέρα για πέρα αληθινό όμως. Να βουλιάξει η Ρόδος για να διασωθούν τα κομματικά ποσοστά. Αυτή είναι η πρόταση που έχουμε απέναντί μας.  Αυτή είναι η ποιότητα των χαρακτήρων. Και σταματώ εδώ. Από την πλευρά μας, Επενδύσαμε στην άμιλλα της προσφοράς και όχι στον φθόνο και στην  μικρότητα".

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του, ο Περιφερειάρχης  αφιέρωσε στις μεγάλες, εθνικής σημασίας, πρωτιές του Νοτίου Αιγαίου, όπως την ανάπτυξη, την μείωση της ανεργίας, το δημογραφικό, τις επιδόσεις στον τουρισμό, το έργο σε τομείς όπως η υγεία, οι υποδομές, το περιβάλλον, η αειφορία κ.ά. τονίζοντας πως  «Ενώσαμε σε μια μεγάλη αγκαλιά όλα τα νησιά μας και αποδείξαμε πως «όλα γίνονται. Έχουμε τη θέληση για πρωτιά και διάκριση, όχι εγωιστικά αλλά επειδή πάνω απ' όλα αγαπάμε τον τόπο μας.  Το έργο μας νίκησε τον παραγοντισμό.  Αυτοί που μας κρατούσαν στο τέλμα, νικήθηκαν.  Ναι, όλα γίνονται. Όταν στην αρνητικότητα αντιπαραθέτεις τη δημιουργικότητα. Όταν στους θεατρινισμούς της παλιάς πολιτικής απαντάς με χειροπιαστό έργο»

Κλείνοντας την ομιλία του και λίγο πριν παρουσιάσει τους 117 υποψηφίους της παράταξής του, ο Γιώργος Χατζημάρκος ζήτησε από όλους τους νησιώτες, με την επιλογή τους στις κάλπες, να διασφαλίζουν τη συνέχιση της πορεία του Νοτίου Αιγαίου μπροστά:

«Τιμάμε το λόγο μας, να παραδώσουμε ένα τόπο καλύτερο στις επόμενες γενιές για να μπορέσουν να χτίσουν τη ζωή τους και το μέλλον τους.  Για να συνεχίζει να δεσπόζει ψηλά η ελληνική σημαία στον ουρανό και τη θάλασσα του Αιγαίου και να την κρατάνε χέρια παιδιών που επέστρεψαν από την ξενιτιά γιατί εδώ βρήκαν ξανά το περιβάλλον να κτίσουν τη ζωή τους και να  εκπληρώσουν τα όνειρα τους.  Έτσι αλλάζουν τα πράγματα.  Έτσι ξεκολλάνε οι δείκτες του ρολογιού και κινούνται με ταχύτητα Μπροστά.  Γι' αυτό σας ζητώ να πάρετε προσωπικά την  αναμέτρηση στις 8 Οκτωβρίου.  Όλοι στην πρώτη γραμμή.  Με ψηλά την σημαία μας. Αυτή, της αξιοσύνης και της προκοπής. Με ψηλά το κεφάλι.   Κάθε ψήφος που χάνεται για το ΜΠΡΟΣΤΑ, πάει αυτόματα στο ΠΙΣΩ. Για αυτό δεν χωρούν ούτε δεύτερες σκέψεις, ούτε επιφυλάξεις, ούτε συμπεριφορές αδιαφορίας.  Όσο πιο ηχηρή είναι η απάντηση στο ποιοι είναι ικανότεροι να διαχειριστούν το παρόν και το μέλλον του τόπου, τόσο πιο δυναμικά θα ξεκινήσουμε από το πρωί της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου να ξεδιπλώνουμε τη συνέχεια του σχεδίου μας για το Νότιο Αιγαίο του Μέλλοντος», ανέφερε σε ένα κάλεσμα ευθύνης για την επόμενη μέρα.

Ακολούθησε η παρουσίαση των 117 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων που συνθέτουν την "dream team του Νοτίου Αιγαίου", με τον κ Χατζημάρκο να περιγράφει "μια ισχυρή ομάδα που συνθέτει την εμπειρία δοκιμασμένων συνεργατών με την ορμή της ανανέωσης.  Είναι ομάδα νίκης, είναι ομάδα προοπτικής, είναι ομάδα που θέλει, ξέρει και μπορεί να πάει το Νότιο Αιγαίο ακόμη πιο μπροστά, ακόμη πιο ψηλά".

 



--